GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT

Assalamu'alaikum. SALAM PERKENALAN. 

Sedang kemaskini (bila rajin).


GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT

 1. Perkongsian ini panjang. Sila skip dan abaikan sahaja jika malas membaca atau tiada perasaan cakna adab, akidah dan nyawa. 
 2. Facebook saya di hack berkali-kali. Habis semua hilang. Hendak add orang semula pun dah segan. Siapa accept invite saya, In Shaa Allah saya tambah rakan semula ya. Kalian memang awesome baik hati rajin menyokong antara satu sama lain sebelum ini.
 3. Penulis Nama pena, Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta. Penulis Blog KISAH Cikgu iEtaFreelance Blogger bermula tahun 2006 dan Social Media Marketing Coach bermula tahun 2015. Memiliki silibus sendiri berkaitan Blog dan laman sosial.
 4. Penulis berkemahiran, Content creator, Marketing dan berpidato. Naib johan syarahan bahasa arab antara ferqah di pondok dan naib johan syair antara kumpulan Dewan Muslimat PAS Ampang Jaya. 
 5. Penulis mantan Guru Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), meletakkan jawatan untuk fokus perniagaan. Subjek teras, Khat dan Sirah. 
 6. Penulis juga mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) selama 10 tahun. Subjek teras Tauhid, Jawi, Bahasa Arab dan Tajwid. Meletakkan jawatan selepas kerap pengsan akibat sakit kronik slipped disc L4 hingga L5.
 7. Penulis merupakan penerima Anurgerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) pada tahun 2015 wakil Ketua Setiausaha Negara (KSU) Dato' Asyraf Wajdi.
 8. Penulis adalah nekas pesakit kronik Slipped Disc selama 10 bulan. Alhamdulillah dengan izin Allah sudah sembuh dengan sendiri pada 13/9/2020. Sembuh tanpa ubat. Tidak perlu suntikan dadah steroid, tidak perlu suntikan Voltaren dan tidak sempat pun masuk dalam kolong cek tulang belakang. Berulang kali ke tiga (3) sekali lagi dan sembuh pada 11/1/2023. 
 9. Selepas meletakkan jawatan dari JAWI, Penulis meneruskan personal dan group coaching, seminar, kursus berkaitan blog, bisnes melalui laman sosial sehinggalah tahun 2021 meneruskan pula Personal Life Coaching. 
 10. Penulis berehat dari semua aktiviti sambilan isi masa lapang yang ada dan perniagaan untuk fokus urusan rumahtangga, hantar ambil anak-anak bersekolah dan suami bekerja sahaja bermula 1/3/2022 atas saranan suami, 
 11. Penulis abaikan toksid pembenci iri hati pendengki. Mulut dan jari-jemari penulis memang berbisa pada gangster kurang ajar gila isim sakit jiwa.
 12. Penulis anti guru silat guru latih silat bomoh sihir menyamar perawat Islam, scammer kumpulan ajaran sesat, sihir, syirik, khurafat dan anti munafiq play victim pemesong akidah gila isim sakit jiwa kesemuanya. 
 13. Penulis bukan perawat, bukan guru silat dan bukan guru ilmu kebatinan. Tiada kaitan dengan sesiapa pun yang viral diumpatkan beramai-ramai netizen macai, cybertrooper, keyboard warrior gila isim sakit jiwa seMalaysia alam maya sedunia. 
 14. Penulis bukan ahli kumpulan akhir zaman atau gang teori konspirasi. Tidak ada kaitan langsung dengan kumpulan ajaran sesat merepek kuat berhalusinasi paranoid hal akhir zaman teori konspirasi. 
 15. Penulis telah terjebak, didakyah, mangsa kezaliman, dianiaya, disihir, dibuat ritual dijadikan perantara anak cucu Azazil bertopengkan manusia berkomunikasi dengan leluhur jin, difitnah, jenayah cyberbully body shaming AQIDAH, NIQAB, MINDA, RUH, JIWA, NYAWA DAN SEMANGAT oleh kumpulan dan individu ramai pengikut paranoid alam ghaib, akhir zaman teori konspirasi pelampau pemberontak negara, Psikik SCAMMER penunggang agama pendakyah ajaran sesat Gerakan New Age, ESQ165, Ilmu Karuuhun (leluhur jin) dan Gerakan Misionary Kristian. Diugut bunuh, sihir santau jurus hingga muntah darah, PDRM, JAIS, MAIS dan JABATAN AGAMA akan menyerbu angkut penulis.


TIPS KEJAYAAN


Untuk berjaya, elakkan terjebak dengan guru-guru bisnes, motivator, konsultan, coach, perinding motivasi, pengacara bebas, penceramah bebas pendakyah ajaran sesat bomoh ilmu hitam ahli sihir trafisional dan moden, individu ramai followers dan mereka yang menyamar doktor perawat Islam. Tahun 2020 mereka berkolaborasi aniaya fitnah, jenayah cyberbully body shaming saya, tahun  2021 wanted sebab jual sijil vaksin palsu. Kahkahkahkah! Dah kehabisan duitlah tu sampai sanggup menipu untuk mendakyah ajaran sesat. 


SAJA NAK PESAN


Jagalah adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut. Adab dibalas adab, usah marah jika biadap saya sekolahkan adab pakej maki percuma. Padanlah muka. 


SAJA NAK PANTUN


Pulau Pandan bukan bidara,

Gunung Daik tak naik lagi; 

Jika ilmu kurang di dada, 

usah berhujjah dengan saya; 

kalah dapat malu nanti.

Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta  

Tidak tumbang dek fitnah

Tidak goyah dek tohmah 


MAKLUMAN JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING AQIDAH.


 1. Mohon maaf. PDRM sarankan saya kongsikan cover laporan polis PENDAKYAH AJARAN SESAT scammer penunggang agama pemberontak negara.
 2. JENAYAH cyberbully body shaming AKIDAH, NIQAB, minda, jasad, jiwa, ruh, NYAWA, semangat,  keluarga keturunan saya dan ugutan ke atas saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta di laman sosial ini dilakukan oleh kumpulan kumpulan psikik scammer penunggang agama pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi, New Age, Missionary Kristian, ESQ 165, ilmu karuuhun (leluhur jin).
 3. Saya sudah kongsikan beberapa kali. Tapi hilang pula. Ada yang dibenamkan oleh tema facebook Mark. Jadi saya terpaksa kongsikan lagi kisahnya. Faktor usia, nisyan pelupa. Sudah kongsi, kongsi lagi. Bosan itu tidaklah. Tetapi bila mood menulis mari, ada sahaja berkaitan ingin dikongsi.


ADAB DAN AKIDAH


Barangsiapa tidak jaga adab nescaya tidak dapat menjaga agamanya." Benar kata-kata Imam Al-Ghazali Rahimahullahu 'Anhu ini.


GILA ISIM DAN AJARAN SESAT


Menjadi gila isim bukan sebab belajar ilmu agama tapi sebab belajar ajaran amalan sesat, ayat quran diterbalik-balikkan" Ustaz Azhar Idrus.


Ajaran sesat adalah, semua perbuatan amalan sihir, syirik dan kepercayaan khurafat. Semua pendakyah ajaran sesat adalah scammer. Mereka scam duit dan akidah siapa yang taksubkan mereka. Terutama yang taksubkan perkara akhir zaman, teori konspirasi, leluhur, alam ghaib, mistik dan misteri.


Ajaran sesat ni banyak. Antaranya, ajaran sesat ilmu karuuhun ( leluhur jin), minta scan (menelek), ritual jumpa, jemput, seru dan panggil leluhur jin, taksub dewataraya, taksub jin ifrit Bonda Ratu Tinta Sakti, mengaku kasyaf, mengaku berperang dengan annubis, mengaku ahlul bayt, mengaku pembantu Imam Mahdi. Menjadi gila isim akibat taksub, beramal, mendakyah, menyebar perbuatan ajaran amalan sesat ilmu-ilmu memesongkan akidah.


Gila isim sakit jiwa memang tidak akan sedar dirinya sudah gila isim sakit jiwa. Sesuka hati mereka menuduh sesedap rasa mak nenek mereka pula. Mereka tidak sedar sebenarnya dalam jasad mereka pun berlambak-lambak ada apa dituduh dan difitnah, menuduh orang pula sesat, ada jin, ada saka ada setan, anak beranak iblis. Tidak layak menjadi guru sebab tidak berADAB mendakyah ajaran sesat malahan kurang ajar sihir dan buat ritual fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, roh, nyawa, semangat, keluarga keturunan dan ugut-ugut saya pula. Hek eleh.... 🙄MAKSUD BOMOH


Bomoh tradisional : Guna ilmu sihir pukau (ruqyah syirikiyyah), air jampi, minyak pengasih dan pelbagai lagi produk berkhodam, biasanya taksub akhir zaman, teori konspirasi, alam ghaib, misteri mistik, leluhur dan selalu seru panggil jin semasa proses rawatan.


Bomoh moden : Guna kaedah hipnosis (pukau moden) melalui program bisnes guru, marketing menggunakan program Neuro Linguistic Programming (NLP) cabang keilmuan hipnosis dalam Gerakan New Age.


TERJEBAK, DISIHIR, DIRITUAL DAN DIFITNAH


Saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta  telah terjebak dengan kumpulan ajaran sesat, disihir, diritual jadikan perantara berkomunikasi dengan leluhur jin, keliru dan difitnah. Komplot fitnah bermula pada 15/9/2020 melarat kepada jenayah cyberbully body shaming AQIDAH, minda, niqab, jasad, jiwa, ruh, semangat, NYAWA, keluarga keturunan, UGUT saman, BUNUH, SIHIR, SANTAU, JURUS SAMPAI MUNTAH DARAH, PDRM, JAIS, MAIS akan angkut dan hasut pulau saya pula pada 5/8/2021, 24/8/2021, 3/9/2021 sehingga tahun 2023 ini. Keterangan di gambar dan pautan berkaitan di bawah dan komen.


Rujuk laporan polis dikongsikan di dalam entri blog saya ini. Pautan artikel blog, di bawah perkongsian saya ini. 


TERJEBAK SCAMMER KUMPULAN AJARAN SESAT KEDUA (2) DAN KEENAM (6).


 1. Pada tahun 2017 saya terjebak dengan kumpulan ajaran sesat akhir zaman diketuai Coach business marketing Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) silat Selempang Merah bersama sekutunya Amir Shahmi Md. Ali guru Silat Seni Gayong Makrifat gila isim sakit jiwa. 
 2. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) telah mendakyah saya ajaran  sesat New Age, sihir pukau hipnosis dan sentuh tangan saya semasa berkursus dan semasa bengkelnya. 
 3. Amir Shahmi Md. Ali telah mendakyah saya ajaran amalan-amalan sesat New Age, ESQ165, Ilmu Karuuhun (leluhur jin), sihir pukau, guna air jampi dan hipnosis saya. 
 4. Amir Shahmi Md. Ali telah buat ritual jumpa leluhur secara bersemuka semasa kursus pada 8/8/2020 hingga 9/8/2020, secara bersemuka sewaktu proses rawatan slipped disc dan secara online melalui whatsapp. 
 5. Pada 6/9/2020 Amir Shahmi Md. Ali telah jemput, seru, panggil leluhur jadikan saya perantara mereka bertujuh (7) berkomunikasi dengan leluhur hingga jiwa, ruh, nyawa dan semangat membuatkan saya terperangkap di antara alam sebelah sana dan dunia nyata selama tiga (3) tahun hingga saya hampir mati hilang nyawa, terima khabar dan cerita dari leluhur hingga saya jadi keliru. 
 6. Selepas saya ingatkan jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan menasihati mereka berdua, mereka tuduh, tohmah, fitnah, jenayah cyberbully body shaming dan hasut ramai pulau saya pada bermula 13/9/2020 hingga saat ini. 
 7. Dari tahun 2020 screenshot perbualan sewaktu saya masih terperangkap di alam separanormal dalam kumpulan DISEBARKAN oleh Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) sebagai lawan fatwa mufti, penyebar Tauhid tiga (3) serangkai, sesat, wahabi, syirik, jin Syeikh Siti Jenar, ugut Amir Shahmi Md. Ali akan testify saya bipolar, ugut PDRM, Jabatan Agama Islam akan angkut saya dan beliau menghasut ramai pulau saya. 
 8. Amir Shahmi Md. Ali gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi sebenarnya dia ni bila mula tuduh, fitnah saya, mengalami masalah jiwa, tidak mahu percaya bahawa saya bermasalah dan tidak mahu dirawat, berfantasi, berhalusinasi dan berdelusi perkara yg pelik-pelik, bipolar mood disorder, merasakan diri terlebih hebat, didampingi para wali, bawa perkakasan untuk minta ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang dan  menghasut ramai pulau saya disebabkan takut rahsianya terbongkar. 
 9. Merata saya bertanyakan soalan kekeliruan saya hingga saya terjebak dengan kumpulan-kumpulan ajaran sesat dan hampir mati nyaris hilang nyawa lagi berulang-ulang kali.
 10. Seterusnya tahun 2021 sehingga saat ini tuduhan, tohmahan, fitnah, maki-hamun, carut (JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING) saya perkara tidak masuk akal Mukmin Muslim, masih tidak dibersihkan lagi. PERBUALAN SOAL-JAWAB antara Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) Silat Harimau Campo dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya, (keduanya PENJENAYAH seksual secara ghaib) dengan saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta telah dimanipulasi menjadikan KHABAR, CERITA, BERITA dan MAKLUMAN diterima oleh saya dari leluhur jin itu seolah-olahnya saya mengaku perkara-perkara tidak masuk akal mukmin muslim.
 11. Jin punya kisah, khabar, cerita, makluman dan berita, semua ikut bersusah payah kelam-kabut seluruh dunia gegak-gempita akibat taksubkan leluhur jin. Lalu bagaimanalah saya boleh berdiam diri dan bagaimanakah tidak saya maki carutkan mereka semua sebagai play victim munafiq pengkhianat bangsat lahanat? Vodoh amat! Kahkahkahkah!
 12. Sebenarnya saya tidak perlu ambil peduli pun. Sebab mereka ini semuanya gila isim sakit jiwa. Cuma bila PDRM maklumkan ini kes JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING, maka ini adalah langkah membela, mempertahankan maruah, akidah, diri dan untuk tujuan keselamatan saya. 
 13. Semuanya ini In Shaa Allah menjadi bukti di mahkamah nanti dengan izin Allah. Mereka menuduh, menghukum dan fitnah saya tanpa bukti. Perbualan soal-jawab khabar, cerita dan berita dari leluhur dimanipulasikan diolahkan menjadi pengakuan DIVIRALKAN seluruh dunia laman sosial. Netizen, macai, cybertroopers keyboard warrior pemalas tabayyun dan membaca, telah sebar fitnah (like, comment, share) semua perkongsian itu. 


KISAH GELAP.


Bila pernah berguru dengan guru-guru pendakyah ajaran sesat guru silat bomoh gila isim sakit jiwa taksubkan alam ghaib leluhur jin berkhodamkan jin, penyembah iblis, geli-geleman, jijik, nak muntah rasa. 🤢🤮


UGUTAN BOMOH GILA ISIM SAKIT JIWA


Saya kongsikan antara ugutan para gila isim sakit jiwa ke atas saya dari tahun 2020 sehingga tahun 2023 ini. Terima kasihlah semua pengadu-domba yang mengadu-domba menjadi batu-api dan yang kongsikan screenshot. Hangpa semuanya maksum ahli syurga. Sebab itulah tidak cakna bab adab, apalagi bab akidah dan tidak pernah fikir ini melibatkan NYAWA saya.


GURU-GURU BIADAP MENDURHAKA

Kenapa biadap mendurhaka? Sebab mereka ini semianya kenal pernah bersemuka dengan saya tetapi play victim berbohong kepada awam dan menganiaya saya. Bila sudah tahu siapa mereka, saya rasa geli-geleman, jijik rasa hendak muntah.


MUHD NUUR FAHMY NUUR MASAILAN (Fahmy Adam) 

... saya ambil ijazah dgn syeikh ahmad fahmi zam zam al banjari an nadwi al maliki. bab aqidah kene JELAS. x boleh berbeza. PDRM akan tahan mereka yang promote tauhid 3 serangkai sbb ada isu keselamatan dan subversif wahabi. dah berani nak lawan fatwa mufti. saya screen shot semua ni. bawa pada bahagian penguatkuasaan. jin siti jenar konon. kelakar. PDRM sedang memantau anda. tgk sapa kecut bila masuk lokap. Dr Amir akan testify bipolar psikitri. habis la kamu." Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) gila isim sakit jiwa kecut perut penakut tuduh, tohmah dan ugut saya.


Hang bangga ambil ijazah IMAM MALIK, mengaku mazhab Malikilah tu, hang mendakyah fahaman Hindu Brahma, sejarah Wahabi dan apa itu Wahabi pun hang tidak tahu, fahaman dan akidah pun hang tidak boleh membezakan, hang berkomplot dengan ahli syiah, hang ejen Gerakan Missionary Kristian, hang ketua ajaran sesat pula tu, hang fitnah aku pula sesat, wahabi, macam-macam dan ugut aku lagi? Ni belum aku buka pekung dalaman rumahtangga hang lagi kepada awam.


Memang saya maki dan carut sahajalah gila isim sakit jiwa ni. Selepas saya ingatkan jangan taksub, jauhi syirik, dia punya meroyanlah dalam kumpulan AJARAN SESATnya tuduh, tohmah, fitnah, jenayah cyberbully, ugut dan gertak saya pada 15/09/2020 dari jam 10:19 pagi sehingga jam 11:57 pagi. Salah sendiri mendakyah saya ajaran sesat New Age, sihir pukau hipnosis saya, buat RITUAL bersama Amir Shahmi Md. Ali dan lima (5) orang bomoh lagi jadikan saya perantara berinteraksi dengan leluhur jin, dakyah Gerakan Missionary Kristian fitnah saya pula. Masa itu saya ketawakan sahaja sikap kebudak-budakannya. Gangster tidak bertempat gila isim sakit jiwa ni. Patutlah resign pegawai zakat MAIWP awal. Gila isim sakit jiwa rupanya.


Tidak lama itu saya buat laporan polis dan saya kongsikan di facebook, channel Telegram saya. Tahun 2021 baru saya tahu dia ini KETUA KUMPULAN AJARAN SESAT gerakan akhir zaman teori konspirasi pelampau dan ejen Gerakan Missionary Kristian. Patutlahlah beramalan tinggi sanggup kurang ajar menyesatkan saya dan buat ritual bangang bersama sekutunya Amir Shahmi Md. Ali dengan lima orang lagi.


AMIR SHAHMI MD. ALI 

..... orang yang mengalami masalah jiwa yang tidak mahu percaya bahawa dia bermasalah dan tidak mahu dirawat, masalah jiwa, berfantasi, berhalusinasi dan berdelusi perkara yg pelik-pelik, bipolar mood disorder, merasakan dirinya terlebih hebat, didampingi para wali, bawa perkakasan untuk minta ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang....Tuduh, fitnah dan jenayah cyberbully body shaming Amir Shahmi Md. Ali gila isim sakit jiwa terencat akal kuat berhalusinasi terhadap saya pada 15/9/2020 di facebook peribadinya dari mula lagi menyamar perawat Islam cuba menyesatkan saya. 

 Sedangkan dia sendiri yang buat ritual ke atas saya dan gatal tebiang tawarkan diri untuk merawat sakit kronik slipped disc yang berulang semula selepas seminggu tamat kursus ajaran amalan sesat dengannya selepas ritual jumpa, seru, puja, panggil leluhur jin diserapkan ke jasad saya bermula 8/9/2020 sehingga ritual jadikan saya perantara berkomunikasi dengan leluhur beramai-ramai di Gunung Ledang pada 6/9/2020. Sehingga 13/9/2020, di Pulau besar masa itu saya tidak tahu lagi dia ni guru silat makrifat bomoh ilmu hitam ahli sihir tradisional, pendakyah ajaran sesat. Saya hanya tahu semua amalan dan ajarannya syirik menduakan Allah SWT sahaja.


TENGKU ASMADI TENGKU MOHAMAD (DTA).

Saya akan kemukakan saman". Ugut Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) ejen Gerakan Missionary Kristian melalui personal telegramnya kemudian dipadam. 🤭🤣

Bukan guru saya tetapi ejen Gerakan Missionary Kristian ni pernah menasihati saya dan hipnosis saya. Pernah mengakui mungkin senghaja memuji saya supaya bergabung dengan anak didiknya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) juga ejen Gerakan Missionary Kristian.


Ni kalau saman makan tak habis ni... Fitnah saya pastorantara ugutan dan fitnah Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) ke atas saya pada 3/9/2021 dia meraih simpati di ruang komen Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) pendakyah amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya ramai pengikut fb, bertuhankan leluhur jin dan naga sedang asyik ghibah, jenayah cyberbully body shaming ugut bunuh saya.

Kalau kamu sendiri sudah mengaku syarikat bisnes MLM kamu itu memang menjalankan aktiviti kristianisasi, orang ramai pun sudah tahu syarikat itu menyalurkan dana untuk aktiviti kelas Mubaligh Kristian, kamu fikir kamu masih Islam? Perunding motivasi apa begini? Dia ni belum saya maki lagi. Vodoh amat ikut budak-budak gila isim sakit jiwa dan pentaksub leluhur jin pendakyah ajaran sesat. Oh lupa, dia ejen Gerakan Missionary Kristian. Mana kisah semua tu.


ABDUL MALEK ABDUL HALIM (Cikgu Malek Wirajaya)

Biarlah saya hendak berkawan dengan hantu setan pun. Ya saya senghaja hendak try test ilmu saya kepada cikgu" jerit jerkah Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) motivator konsultan tok batin sudah meroyan terus mengaku bila saya maklumkan dalam video sambutan hari lahir bersama bonda ayahanda alamnya dikongsikan kepada saya itu makhluk yang hodoh.

 

Ni semua orang-orang saya, ingatkan naik motor diorang tak ikut. Rupanya semuanya ikut. Takpalah. Lain kali saya tak bawa duduk dekat saya, saya suruh dia dok jauh-jauh na." Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) mengaku sambil menjeling kepada saya dan suami semasa di AEON AU2 sambil menjamu air putih kepada makhluk hodoh di hadapan saya. 


Itulah kali terakhir kami suami isteri berjumpa motivator konsultan orang tua gila isim sakit jiwa scammer. Dulu beriya mengaku saya ini keponakannya. Rupa-rupanya hanya untuk try test ilmunya sahaja. Gila. Kami decide tidak ingin berjumpa lagi scammer ni. Wang sudah selesai dibayar, laporan polis palsu tidak ditarik balik. Tua sahaja. Pakai kopiah tetapi bodoh. Ugut gertak saya bila diminta lunaskan hutang.


SEMBANG KENCANG GEYBANG LEBIH.

Dulu tahu syirik tu dosa besar menduakan Allah sahaja. Saya tidak percayakan sihir. Malahan tidak terjangkau pada akal pemikiran saya ianya melibatkan ajaran sesat dan ilmu sihir, syirik dan khurafat. 


SHAIFUL RIZUWA

sembang hang memang A bunian jer yg sekeliling hang dah sken semalam saka bunian dan saka hantu raya jer ada kat hang tarak pun kelebihan pi rawat diri. spesis jin bunian yang yg hangpa rasa suci tuh reptilian aliens spesis bersisik.. toksah berkawan@bercampur ler.. nanti kena jual." Fitnah dan jenayah cyberbully body shaming Shaiful Rizuwa bomoh gila isim sakit jiwa. Buat group preppers untuk menakut-nakutkan ramai menjadi penyebar berita akhir zaman teori konspirasi pelampau memberontak negara.

 Tidak pernah saya minta scan sibuk gelenyar sahaja  menelek saya. Diingatkan jangan syirik terus meroyan serupa orang gila kerasukan. Dia ni saya sudah maki secukup rasa termasuklah Tina ikut sahaja kata-kata pendakyah ajaran sesatnya.  Gambar aduan pengadu-domba dalam channel dan blog saya, serahkan kepada pihak berkuasa jika diminta.


AZRUL HISHAM ABDUL HALIM (BOMOH PERUBATAN AL-QUBRO).


CYBERBULLY CRIMINAL ATTACK OLEH PENIPU AUTA FAKTA  SEJARAH FITNAH WALIYULLAH MELAKUKAN RITUAL PERTAPAAN (Perkongsian asal 4/2/2021. 2023 baru tahu ini bomoh ilmu hitam rupanya.)
.
Mohon maaf, usah cepat meroyan. Baca posting ini  dengan berlapang dada. Baru faham kisah sebenarnya dan kenal sedikit siapa saya. Mohon maaf kepada semua followers dan friendlist saya terpaksa baca kisah scammer ini. Saya pantang sungguh dengan sikap perawat BOMOH ajaran sesat pemdakyah amalan sihir, syirik dan khurafat begini. Kerjanya menipu sahaja.

Apa pun, saya tetap berpegang kukuh kepada, USAH MEMBONGAK, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK, JANGAN MENIPU. KITA ADA ALLAH. ALLAH JAGA KITA.

Punca asalnya ialah, ahli kumpulan akhir zaman teori konspirasi pelampau adminnya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Puan Dini hantar screenshot posting Azrul Hisham Abdul Halim ni dan bertanya saya,

"WALI 7 SEBELUM SAYYID ABDIL JALIL BIN SAYYID ISMAIL ( Hang Tuah )
BATCH KE 4,

BETUL KE?" Tanya Puan Dini.

.
PEKERJAAN MEMBUANG MASA SAYA
.
Ahli akhir zaman teori konspirasi tanya saya, lalu saya membuang masa saya selidik. Sepatutnya dibiarkan sahaja. Setelah didesak saya pun dengan malasnya ambil tahu saya pun selidiklah. Tidak, saya pun tidak inginlah meninjau perkongsian bomoh ilmu hitam taksubkan alam ghaib kuat menipu ni.

.
MASALAHNYA,

ADA SAYA MENGHINA MAKI-HAMUN AZRUL HISHAM ABDUL HALIM INIKAH HINGGA GANG GILA ISIM BOMOH-BOMOH AL-QUBRO DAN AHLI-AHLI SILAT GILA ISIM SAKIT JIWA MEROYAN SERANG MESSENGER SAYA? DAH PERKONGSIAN DIBUAT KEPADA AWAM KE DALAM KUMPULAN SAYA TERMASUK, SAYA TEGURLAH SECARA UMUM.

MENGAJI BAB ADAB DAN KAEDAH MENEGUR TARGHIB DAN TARHIB KAH TIDAK?

Perkongsian beliau di dalam kumpulan misteri alam ghaib saya pernah termasuk semasa masih lagi terperangkap di antara alam separanormal dengan alam dunia, nampak ahli mempertikai cerita dibawa tetapi langsung tidak dijawabnya. Gang bomoh ahli silat sesat mana mahunya terima saranan saya jangan menipu demi meraih customer melariskan pusat perubatannya. Ya. Memang nyata dan nampak jelas ada penipuan fakta. Saya pantang sungguh dengan golongan perawat (bomoh ilmu hitam rupanya) begini menipu berbohong sahaja.
.
SILA RUJUK GAMBAR yang ada.

.......

JANGANLAH MENIPU BEB...

BOMOH PUSAT PERAWATAN AL-QUBRA MEMANG GANG SILAT GILA ISIM SAKIT JIWA PENDAKYAH AJARAN SESAT. TAHUN 2023 SAYA TERJUMPA SILIBUSNYA. Logo pun. Segitiga mata di tengah. Kahkahkahkah! Pengkaji teori konspirasi mesti faham. 🤭🤣


JANGANLAH MENIPU BEB...

 
Tokrimau TokMisai BOMOH PUSAT PERAWATAN AL-QUBRA MEMANG GILA ISIM SAKIT JIWA KUAT BERHALUSINASI. Baru ni terbaca lagi bomoh merepek bab alam jin ni. Gila isim sakit jiwanya sibuklah hal alam ghaib. Hahaha. Apa dibuat di sana biarlah mereka. Nak bergaduh, berpecah-belah  atau apa pun. Jin memang darindulu-kala lagi asyik berperang. Senghaja mensensasikan alam dunia nyata sahaja sebenarnya. Hendak bair ramai taksubkan mereka.


JANGAN MENIPU


Muhammad Abdul Hamid, ha kan. Kan dah kena setepek. Main-main lagi fitnah makhluk di page Ustaz Ebit Liew? Macamlah kita ni tak tahu dia kuat mencarut menghamun difb personal dia? Konon suci dalam debu sangat. Merepek banyak budak kaki game ni. Dalam group dan di page, acah-acah suci. Budak ini saya kenal dari dalam group.Misteri Alam Ghaib. Dulu saya termasuk kumpulan ini tidak sangka pula dalam tu banyak unsur sesat (sihir, syirik dan khurafat). Saya dikeluarkan sebab seru ahli, JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK, JANGAN MENIPU DAN JANGAN MENCARUT. MEMAKI TU SAYA TIDAK HAIRAN. MENCARUT TU. MEMANG KURANG AJAR.

.
PERAWAT BOMOH PENIPU.

 
PERKARA TIDAK ADA DIADA-ADAKAN. Asalnya beliau edit. Terlupa katanya. Terlupa apanya jika sudah memang auta perkongsiannya.

Jangan nak autalah beb... Dalam kumpulan public lain pun nampak ramai komplen. Mana dapat cerita? Azrul Hisham Abd Halim bomoh ni tidak jawab pun. 🤭😄

Mula-mula beliau tulis,
WALI 7 SEBELUM SYEIKH AHMAD TANJUNG AGAS BATCH KE 4

Akhirnya beliau edit begini,

WALI 7 SEBELUM SAYYID ABDIL JALIL BIN SAYYID ISMAIL ( Hang Tuah )
BATCH KE 4

Kan lari jauh bezanya tu? Apa kena mengenanya hang tuah dengan mereka yang lain diceritakan? Adoiyai. Fitnah betul kepada Hang Tuah. Dia nak cerita hal orang lain, dia kaitkan dengan Hang Tuah. Apa benda? 🤦‍♂🤦‍♂

FITNAH!
Kemudian FITNAH WALIYULLAH MELAKUKAN RITUAL PERTAPAAN pula. Setahu saya, bomoh yang permulaan di ambang kesesatan sahaja melakukan ritual pertapaan ni. Waliyullah tidak buat pertapaan. Sebab itu saya maklumkan Azrul Hisham Abd Halim ini perawat merepek dan ilmu tin kosong. Memanglah saya tidak boleh terima langsung penipuan tidak beradab FITNAH WALIYULLAH ni. Menipu dan membuat fitnah. 😡

Saya ada buku kisah-kisah waliyullah. Saya sudah menegur tetapi dia CURI GAMBAR saya yang comel pula tu, buat jenayah cyberbully body shaming saya.

Kesudahannya bila saya buat perkongsian ini, Azrul Hisham Abd Halim hantar dan guna fake account, gang Bomoh Pusat Perubatan Al-Qubro dan gang silat AlQubro beramai-ramai serang messenger saya. Inilah sebab saya kata mereka tu GILA ISIM SAKIT JIWA. KURANG AJAR. Kurang ajar lah kalau ramai-ramai JANTAN SERANG MESEENGER SAYA LEPASTU GANG SILAT MEROYAN PULA. HANYA SEBAB SAYA PESAN JANGAN MENIPU.

SARANAN Suami saya, block perawat bomoh ilmu hitam ilmu tin kosong Azrul Hisham Abd Halim ni. Tahun 2023 ni baru nampak, eh banyaknya akaun dia. Kahkahkahkah! ليلي حيلدين  dan Lyana Bajana tak mahu tayang diri ke kepada mereka? Kan sangap kelapaq perhatian mengadu-domba fitnah saya juga kan? 🤭

.
DISERANG


5/2/2021 gang pusat rawatan ni serang aku. 25/2/2021 Sufian (Malay Kingdom) bekas bomoh pusat perubatan ni mengadu tentang Al-Qubro mesej messenger saya maklumkan kegiatan sesat (sihir, syirik dan khurafat) Pusat Perubatan Al-Qubro) ni tidak lama selepas saya diserang gang gila isim ni.


GUNA FAKE ACCOUNT SERANG SAYA.


Hng Merah Qbr tanya sakit ke? Saya block terus. Hanglah yang sakit. Dulu si gila isim sakit jiwa Amir Shahmi Md. Ali fitnah saya sakit. Sekarang ni, mamat Hng Merah Qbr ni pula. Sudahlah tidak beri salam. Nama pun pelik. 🤦‍♂

Okeh. PDRM dan SKMM sahajalah jawabnya. Jika kalian hendak tahu. Perawat bomoh macam-macam jenis perawat. Merepek gila isim sakit jiwa seperti mereka berdua ni sangat ramai. Rela fitnah orang demi kepuasan poket dan kepentingan diri.

.
ADA YANG TANYA APA FAEDAH SAYA BUAT NI?

SAYA ANTI BOMOH PERAWAT ILMU TIN KOSONG. MEREPEK-REPEK. Mereka guna kaedah sesat (sihir, syirik dan khurafat) untuk merawat orang. Kemudian menipu. Kalian nak percaya mereka terpulang. Saya memang sudah report polis semua mereka ni. Ini JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING. Kejahatan Amir Shahmi dan sekutunya, Fahmy Adam rujuk pinned post.


TAK MALU KE SHARE PERKARA NI?

Nak malu buat apa? Saya lebih malu jika mengaku Islam tetapi bersekongkol dengan Syiah dan perkara jelas syirik. Gerakan Missionary Kristian pula tu Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam).


DUNIA SUDAH SAMPAI KE PENGHUJUNGNYA.

Memang ramai wanita menjadi mangsa jenayah cyberbully body shaming jantan sangap pondan lembik segala-galanya. Bila diberitahu kebenaran, mereka akan terus meroyan sebar fitnah yang bukan-bukan. 2023 masa untuk saya bongkarkan kebenaran.

MAKSUD PERAWAT Bomoh ilmu TIN KOSONG,
Bomoh ilmu hitam menyamar Perawat Islam, ilmu tin kosong kuat merepek menipu fakta mengada-adakan cerita kepada awam di laman sosial seperti beliau dan gang perawat yang lainnya.. 

CONTOH,
Tulis perkara bohong tentang Hang Tuah dan waliyullah dikatakan fakta sebenarnya temberang dan halusinasi  mereka sahaja. Ditegur, eh meroyan pula panggil kawan-kawan minta belas kasihan. Keyboard warrior rakannya Nur Jumaturrija pula sudah tidak ada kerja, tidak kenal saya ini siapa? Sibuk kisahkan students saya pula. Lawak betullah gang bomoh menyamar perawat Islam ni. Tegur jauhi syirik meroyan dan minta kongsikan fakta jangan menipu pun meroyan. 🤦‍♂️👻👹

Jika hendak cari, tarik dan raih orang pelanggan ke pusat rawatan dan beli produk. Jangan menipu beb. HARAM MAKAN DUIT KERJA MENIPU NI. Usahlah menipu jika hanya untuk lariskan pusat rawatan dan produk sekalipun. Tak baik begitu. Makan duit harom menipu tu.

Pepatah Melayu mengatakan,
Siakap senohong gelama ikan duri,
Bercakap bohong lama-lama mencuri.

Ramai sungguh bomoh begini. Ada yang buat kumpulan tujuan menipu, mencuri rahsia alam ghaib, berbangga dengan apa yang mereka ada dan paling buruk perangai, buat fitnah dan mereka-reka cerita.

KISAHNYA,
Bila saya dapat kesan siapa sebenarnya ADMIN, saya dapat kesan PENIPUAN dan PEKERJAAN kerja SESAT (sihir, SYIRIK dan khurafat mereka), saya nasihat mereka dan mereka akan terus block saya. Macam mana hendak mengimarahkan ummah dan membantu orang ramai jika begitu gayanya mereka?

SEBAB ITU SAYA ANTI PERAWAT BOMOH. Di bawah ni, semua golongan acah-acah alim dan hebat. Hati busuk dan kuat menganiaya orang. Mencuri rahsia orang dan bila diajak (seru) jauhi syirik, semua pakat-pakat meroyan.

INI MEREKA,

SPEAKER / DOKTOR / COACH
1.1) Fahmy Adam @ captfahmy (Speaker, Strategist, Socialpreneur, Bekas Pegawai MAIWP yang bachul, dayus, kuat merepek, berhalusinasi penipu dan Pengasas ajaran Akhir Zaman teori konspirasi pelampau).
1.2) Dr. Amir Shahmi Md. Ali (bomoh tradisional, kuat merepek ilmu tin kosong, penipu, dayus dan Admin Ebook Akhir Zaman). Ambil video dan gambar curi. Fitnah saya sakit. Guna kaedah syirik.

PERAWAT / TOK BATIN
2.1) Shaiful Rizuwa (Perawat tin kosong, kuat meroyan dan Admin group Prepper 313 Maul Hayat). Tuduh saya bunian. Kurang ajar. 😡
2.2) Abdul Malek Abdul Halim. (Motivator Konsultan Tok Batin merapik. Kenal 2020. Tahun 2021 baru tahu beliau penipu).

MAG SENIOR
4.1) Kat Kat (Ku Ismail Ku Mansor, Perawat Tin kosong, pengecut dan Admin Group MAG Senior).
4.2) Alang Razak (Perawat Tin kosong, pengecut dan Admin Group MAG).
4.3) Luna Jane (Admin Group MAG kuat meroyan gila kuasa).
4.4) Chinta Stella (Admin Group MAG kuat meroyan gila kuasa).

PERAWAT BOMOH MEREPEK ILMU TIN KOSONG
5) Azrul Hisham Abd Halim (Perawat BOMOH penipu ilmu tin kosong dan BUKAN Owner Pusat Rawatan Al-Qubro).
6) Muhammad Ariff Abdul Hamid. Acah-acah suci. Tapi sebenarnya kuat merepek memak-hamun dan mencarut di fb personalnya. Bila dapat kesan dia ni gila isim rupanya, terus dia block saya. Tahu takut.😪

KAWAN-KAWAN AZRUL (Perawat BOMOH! sama gila isim sakit jiwa, kuat fitnah orang ada jin ada saka dan kuat mengumpat).
5.1) Hng Mrh Qbr.
5.2) Harith Karim
5.3) Mohd Fendi
5.4) TokMisai TokRimau
5.5) Nur Jumaturrija
5.6) Tok Belang

ADMIN GROUP MAG JUNIOR KUAT SENTAP.
6.1) Maria Anne
6.2) Rosseneth Salvatore

Ramai sungguh bomoh ahli silat menyamar perawat begini. Buat kumpulan tujuan menipu, mencuri rahsia, berbangga dengan apa yang mereka ada dan paling buruk perangai, buat fitnah dan mereka-reka cerita.

.
SEBAB TU SAYA ANTI BOMOH ILMU HITAM GURU SILAT, AHLI SILAT YANG MENYAMAR PERAWAT ISLAM. Semuanya golongan acah-acah alim dan hebat. Hati busuk asyik menganiaya orang, mencuri rahsia orang dan bila diingatkan jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut, semua pakat-pakat meroyan kesurupan.

Dan ramai lagi seperti perkongsian saya terjebak dengan kumpulan ajaran sesat. Semuanya bomoh ilmu hitam rupanya. Apa entahlah masalah mereka ni. Inilah hakikatnya jika ada golongan bomoh menyamar Perawat Islam yang suka sangat auta orang ramai begini. WALIYULLAH BUKAN UNTUK DIPERMAINKAN DIBOHONGKAN KEPASA AWAM. Bertaubatlah. Allah tidak suka perbuatan menipu ni. Dapat ramai pengikut hasil menipu, dapat pelanggan hasil menipu. Fikir sendirilah di mana keberkatan hidup kalian semua hasil dari MENUNGGANG AGAMA MENIPU FAKTA SEJARAH dan berbuat perkara sesat (sihir, syirik dan khurafat)?

......

Alhamdulillah. Akhirnya terbukti benarlah banyak group merepek di fb dan whatsapp dikelolai oleh mereka yang bermasalah mental.

Kesemua mereka itu hanya berani dalam whatsapp dan Social Media sahaja. Berhadapan dengan saya dan suami tidak berani pun.

Report polis terhadap Fahmy Adam dan Amir Shahmi Md. Ali telah saya buat pada 17/9/2020 dan ada dua laporan polis lagi sudah saya pinned post.

Pada 7/2/2021 saya buat report polis terhadap Azrul Hisham Abdul Halim dan rakan-rakannya. PDRM kategorikan mereka ini sebagai CyberBully Criminal attack. Psikik scammer penunggang agama pembetontak negara pun iya juga.

Semua mereka itu, 3 orang mula block fb saya dahulu sebab takur rahsia mereka terbongkar. Selelas itu saya block mereka dari semua SocMed saya. Yang lain, saya block terus selepas tahu mereka itu PERAWAT BOMOH ILMU TIN KOSONG DAN PENIPU.

.
TIPS DI SOCIAL MEDIA

Tak tahan dikecam atau disinis? Jangan sesekali kau masuk campur posting orang pastu kau membongak kata kau sahaja betul melainkan jiwa kau kental dan kau berani seperti nitizen gang bawang. Jenis lembik berlagak dan tidak beradab memang kena belasahlah sampai diblock fb. (takut lettew). Jenis perawat tin kosong dan keyboard warrior tidak kaji selidik main hentam DM pun block terus. Usah dilayan. Pesan Suami saya.


UIKS ADA STALKER. 🙄

Patutlah Tuan Suami sarankan block dan jangan kisahkan gang-gang BOMOH perawat AHLI SILAT ILMU tin kosong ni. Mereka ni memang sejenis makhluk yang amat malas membaca. 🤦‍♂😩

Begitulah. InShaaAllah siap report polis saya share sini. Report polis berkaitan Atomy sudah saya blogkan.

Ya Allah... Semakin teruk mereka ni...
Mereka berpakat untuk menjatuhkan saya. Mereka sangka saya ni perawat seperti mereka. Tidaklah saya ni hendak berkawan dengan khadam jin kafir syaithon oih. 😆🤦‍♂

Ampuni Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta dan beri mereka semua itu taufiq dan hidayahmu Ya Allah. Wal'iya dzubillah min dzalik.

.
TABAYYUN (SEMAK) SEBELUM SEBAR.

Ada individu suka copy paste ni cerita yang sudah bercampur. Bohong dan ada yang benar. Tapi banyaknya yang mengarut dan berbohong.

Biasanya kalau yang buat posting seperti bomoh ini, adalah golongan bomoh menyamar perawat Islam bertujuan hanya untuk tarik crowd orang ramai ikut mereka dan melariskan pusat rawatan dan produk mereka sahaja. Seperti kisah inilah. Sudahlah auta. Fitnah waliyullah pula tu. Menipu dan cyberbully criminal pula. Padan muka mereka saya sudah report polis.

Eh ramailah individu yang buat cerita pahlawan melayu ni sebenarnya ilmu tin koson. Banyak merepek, menipu dan copy paste auta dari yang original. Seperti yang kebanyakan ADMIN dan individu suka copy paste, penulis pula bawa ke arah mistik dan misteri berhalusinasi. 🤦🏻‍♂️

Sebab tu saya selalu berpesan SCAMMER, JANGAN MAIN API DENGAN SAYA. JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK DAN JANGAN MENIPU. Korang nak fitnah, jadi free marketing. Jadi itulah yang kelakarnya hang buat free marketing fitnah aku, aku bongkar hangpa, free marketing semuala untuk hangpa. Tak berkesudahan sebenarnya jika asyik melayan hangpa gila isim teruk kuat berhalusinasi, pendakyah ajaran amalan memesongkan akidah, taksubkan leluhur jin, alam ghaib, mistik misteri. 🤦

Puteri Nur Cahaya (Cikgu iEta)
Freelance Blogger,
1/3/2022 Suri Rumah Sepenuh Masa
Penulis berpengalaman Social Media Coach.


MUHAMMAD ANUAR IBRAHIM (Cikgu Anuar).

"Mengaku Dewataraya. Gila isim raja Jin ini, Nak jurus bagi muntah darah ke? Buat solat hajat (Allah s.w.t. yang memakbulkan) bagi padam macam a r wa h..Haziq Izzuddin?" Fitnah dan UGUT bomoh Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar) gila isim sakit jiwa taksubkan leluhur jin beramal amalan memesongkan akidah scan (menelek sana sini).


"Kepada sesiapa friends Facebook yang dapat mesej daripada Puteri Nur Cahaya, abaikan, dia Bipolar, ada saka jin bentuk seperti hantu raya, muka biru kehitaman, mata merah, di kepala  ada satu tanduk, ada sihir berupa ular, kepala agak runcing, warna hitam kecokelatan, sebesar ibu jari kaki....." UGUT, FITNAH dan JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING saya.


Tua sahaja tak sedar diri, rumah kata pergi kubur panggil mari beramal amalan sesat, sihir, syirik dan khurafat. Dia fikir dia hebat melangkui hukum Allah SWT orang meninggal disebabkan jurus sihir dia? Iktiqad ini jelas memesongkan akidah.


Tetapi, fitnah bomoh gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi berlambak khodam jin inilah yang dipercayai segelintir friendlist, client dan pengikut pentaksub leluhur jin kemaruk discan seumur hidup mereka. Kebetulan facebook saya dihack, malas banyak banyak cakap, saya unfriend block terus semuanya yang turut terlibat fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, roh, semangat, nyawa, keluarga keturunan dan ugut saya. Ada juga saya mesej ucap terima kasih ghibah fitnah saya. Lampirkan laporan polis saya sama. Tapi bak kata suami saya, 

Usah dilayan mereka semua. Semuanya sudah gila isim sakit jiwa. Abaikan sahaja." Memang tidak berguna pun menerangkan apa-apa kepada pentaksub. Buang masa. Blur adab, akidah dan nyawa.

Hati kalau dah benak, yang betul nampak salah. Yang salah nampak betul. Kuman di seberangblautan nampak. Gajah di hadapan buat-buat tidak nampak." Jalan terbaik block terus mereka semuanya.


PENGARAH FITNAH JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING 2021.


Haniz Zerstoren KAU VIRALKAN MUKE DIE HANIZ... Muhd Arifin SEKALI VIRALKAN JIN MUKE HODOH NI.. ADE 10 AKAUN DOP FITNAH I TIPU DIRHAM.. WALHAL SATU MALAYSIA TAHU KILANG LOCKDOWN.. PRODUCTION STUCK.... AKU GERAM DAH LAMA DG DIE... DIE BYK AKAUN SMUA GUNA AGAMAA.. SMUA ORG BODOH JOIN FITNAH DIE..... MUKE MACAM KAMBING HITAMM..HATI HITAM.. MANA TOK GURU.. TGK MUKE DIE ADE JIN... PELIHARA JIN HITAM... PERNAH HANTAR JI KAT I.. SKG DIE BUKA AC BANYAK... ONE KIDDOZ dan Puer Armisit yg sma.... BABI HITAM NI TUNGGU MASA AKU ANGKUT KT RUMAH.... MASUK KANDANG... BABI DOP FITNAH ORG2 DAKWAH FEMES2... NAK JATUHKNA AKU KONON... JUMPE AKU MEMANG AKU SIMBAH AIR LONGKANG BAGI HILANG ILMU JIN AZAZIL DIE... BABI HITAM NI TUNGGU MASA AKU ANGKUT KT RUMAH.... MASUK KANDANG... BABI DOP FITNAH ORG.. PAKAI AKAUN BANYAK2... NAK FEMES KACAU SEMUA ORG2 DAKWAH FEMES2... NAK JATUHKNA AKU KONON... JUMPE AKU MEMANG AKU SIMBAH AIR LONGKANG BAGI HILANG ILMU JIN AZAZIL DIE..." UGUT, FITNAH dan JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING Juliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh gila isim sakit jiwa ke atas saya. Dirham? Puer Armisit? Siapa? Hantar jin? Pelihara jin hitam? Entah. Tak faham. Eh, bukan Azazil tu datok dia kan... Mesti lupa dah tu dia dah mengaku dia cucu leluhur jin anak cucu cicit Azazil. 


DALANG UTAMA TENGKU AZRUL HAMDI TUAN ZOLKAPELI (Jalak Lenteng).


Iman daun pisang kering, bipolar, syirik, sesat, wahabi, bipolar, iblis, awek pengkut tegar saya, sekadar hot chick." dan macam-macam lagi caci-maki, hamun oleh Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) gila isim sakit jiwa gurulatih silat seni Gayong Fatani Putrajaya, jurujual buku silat pendakyah amalan zikir sirr guna kaedah sesat meditasi berkhodam untuk syoknya sendiri dalang utama saya diviralkan difitnah jenayah tahun 2021, selepas saya tolak amalan sesat New Age, menyamar pakar tauhid  ahli sufi.

Laporan polis telah dibuat. Bukit Aman telah panggil dia. PADAN MUKA! ðŸ¤£ðŸ¤£ðŸ¤£ðŸ¤£ðŸ¤£


PLAY VICTIM PENYIBUK

..tak betul, dah tak betul, pembawa ajaran sesat" jerit Hafize Adnan guru latih silat 7 langkah kepada Suami saya bila suami minta dia minta maaf kepada saya kerana mengata, tohmah saya dalam kumpulan silat bercampur mistiknya 'Ku Cari Guru Demi Pusaka.


PESERTA COACHING MENDURHAKA DALANG UTAMA, MUHAMMAD ANIS HASSAN (Haniz Zerstoren)

.....gila isim dan pembawa ajaran sesat, kembang tekak hitam legam huduh mengaku berasal dr kayangan.. di fb berckp psl adab ttp PM org sdktpun tk menunjukkan kau beradab..mmg puaka munafik betul la si gila isim pembawa ajaran sesat ni, kembang tekak dibuatnya. perasan lawa tk.habih2..." fitnah, JENAYAH body shaming akidah saya Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) bekas client personal life coaching gila isim sakit jiwa mendurhaka akibat tidak ikutkan kehendaknya berkaitan alam ghaib dan memberontak negara. Patutlah ramai add friend saya. Free marketing rupa-rupanya.

Eh, eh... Sudah gila isim sorang-sorang, ajak ramai-ramai gila isim sakit jiwa sama dengannya menyorok pula di sebalik akaun janda isterinya. Baculnya. 🤭🤣🤣🤣


ليلي حيلدين PENGHASUT PENYEBAR ILMU KARUUHUN


Iblis, ular siluman, Nyi blorong, kuncu dajal, buniyan, syirik, jahil,  ...mai buat kacau semula... Habes dijajanya semua tokoh² hebat sebagai GILA ISIM.. Sedangkan dirinya sendiri yang sebenarnya gitu... kesayangan dewataraya kayangan ni.. Katanya die dari keturunan Ratu Cleopatra. Adeehhh. Mata tu syeram banget lahh!!" Alahai. Propanya penghasut pengadu-domba ليلي حيلدين pentaksub leluhur jin bikin cerita. Celah ketiak mak dia yang mana entahlah saya mengaku saya ni Ratu Cleopatra. 🤣 Saya ada wajahnya tanpa filter dikongsi oleh pengadu-domba Nur Tapri kepada saya dan wajah laki dayusnya dikongsikan kepada saya semasa personal life coaching dia sendiri kongsikan kepada saya. Biar datang kembali semuanya kepada dia. Hahaha.


NETIZEN MACAI CYBERTROOPER KEYBOARD WARRIOR

Haniz Zerstoren dah koyak dey. Langsung ke balai dey wkakaka... Dio bahan org boleh. Org bahan dio tak boleh. Takyah nak cakap org sana sesat org sini sesat lah makcik. Duduk diam2 baca chill2 jer. Lagi satu tulis panjang2 tu ingat org nak baca ker? Tak tau ker rakyat Malaysia malas membaca". Raja Rozieda Gee. 
Saya tidak kenal makcik mental problem ni. Ish kesian, tidak tahu undang-undang dan ajaran sesat rupanya makcik ni. Tapi makcik ni dengarnya sudah meninggal dunia. Sobs. Tak sempat minta ampun sebar cerita palsu. 

Makcik ni anggap ajaran sesat ilmu karuuhun, minta scan (menelek), seru leluhur jin, seru dewataraya, jin ifrit Bonda Ratu Tinta Sakti, mengaku kasyaf, mengaku berperang dengan annubis, mengaku ahlul bayt disebarkan kepada awam, bab adab, akidah tu bahan mainan. Betapa jahil murokkabnya. Semoga Allah mengampuni beliau dan semuanya.


LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT KE ATAS DALANG UTAMA SAHAJA. Saya kembalikan semua tuduhan, tohmahan, fitnah, umpat, keji-maki-hamun kembali kepada mereka semua. Semoga Allah mengampuni kesemuanya.AKHIRNYA TERJAWAB SEMUANYA


Mereka yang menuduh saya, merekalah yang gila isim sakit jiwa dan ada semua benda makhluk mereka tuduh saya. Mereka juga play victim.TAHUN 2021,


Khairunnisa Razali (Nyssa) ahli kumpulan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) mengadu-domba kepada saya, bomoh moden gila isim sakit jiwa ni jual ivermictim sepapan RM100. 


"Amir Shahmi Md. Ali tu? Huh! ilmu sudah bercampur haq dan batil." Guru sekolah anak saya maklumkan bila saya berkongsi khabar saya difitnah gila isim sakit jiwa ini.TAHUN 2022,


Siti Dilah bekas admin salah seorang you tuber ramai pengikut, bekas ahli kumpulan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), mengadu-domba gila isim ni scammer crypto. Laporan polis sudah pun saya buat sebelum itu lagi kerna saya terjebak dalam kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasinya saya menyedari beliau menjual g a n j a  c a n n a b i s di dalam kumpulan. (Laporan polis ini dibenamkan oleh team facebook pada perkongsian lepas).


Saya baru tahu leluhur itu adalah jin.11/1/2023,


"Huh, dia tu terkenal di kalangan perawat memang berlambak jin dia tu."  Celoteh Ustaz tentang Juliana Hussein (Lyana Bajana) pada 11/1/2023, Ustaz cerita sambil ketawa.


"Amir Shahmi Md. Ali tahun 2021 wanted sebab jual sijil valsin palsu, dia dengan sekutu-sekutunya semua dah isim. Buat je laporan ke Jabatan Agama Islam." Ustaz maklumkan kepada saya dan suami. 


Semakin gila isim sakit jiwa rupanya.


Tahun 2023 ini, bersepah jumpa masyarakat facebook memaki-hamun Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar). 🤭


Akhirnya jumpa juga. Juliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh gila isim sakit jiwa yang buat akaun fbpage palsu saya.JAHIL LAGI NAIF


Masa itu saya memang jahil lagi naif. Hanya tahu dosa besar syirik itu menduakan Allah SWT sahaja. Didakyah, disihir dan diritual hingga difitnah saya masih belum faham lagi. Lambat saya mengesan dan memahami apa yang telah berlaku. Suami saya izinkan saya menyertai seminar, bengkel dan kursus kerna saya ini Social Media Marketing Coach dan masih Freelance Blogger pada waktu itu. 


Saya tidak menyedari saya disihir pukau sepanjang seminar copywriting dan bengkel Neuromarketing anjuran Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) melalui kaedah hipnosis dan sentuh tangan saya semasa beri duit RM50 saguhati saya menjaga pendaftaran bengkel Neuromarketing. 


Silap saya kurang meneliti tajuk kursus betul-betul sebab hendak tahu kenapa saya sakit slipped disc dan punca Almarhum Abah saya sakit. Suami dan saya memang tidak tahu langsung kursus perubatan melayu nusantara quantum sufi islamik (ikhtiar penyelesaian cabaran spiritual & fizikal) anjuran Amir Shahmi Md. Ali pada 8/8/2020 sehingga 9/8/2020, pertemuan dijalankan setiap waktu rawatan slipped disc dilakukan adalah berkaitan alam ghaib dan ajaran amalan sesat. Semua program mereka, mereka selitkan amalan sesat New Age, ESQ 165 dan ilmu karuuhun (leluhur jin). Semasa awal sesi kursus ada ritual bertemu leluhur amalan Firaun Namrud @ Nimrod Freemason dan iluminati. Di akhir kursus pada 9/8/2020, Amir Shahmi Md. Ali ada buat ritual menyeru semua leluhur hadir. Katanya untuk memutuskan perjanjian. Hodoh semuanya hingga saya pengsan disuruhnya saya bertahan. Hingga saya disihir lagi dan diritual lagi pada 6/9/2020 Amir Shahmi Md. Ali bersepakat dengan sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) bersama lima (5) orang bomoh lagi jadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur. Keterangan di gambar.


.

..............................

ALHAMDULILLAH 

..............................


Syukur Alhamdulillah saya tidak berhalusinasi. Selepas Ustaz bantu saya buang segala milik mereka pada 11/1/2023, kerap pengsan tanpa sebab, sakit kronik slipped disc yang berulang kali ketiga, injured di lutut, tangan auto gerak silat dan tari terus hilang dari diri ini. Fuhh lega. Akhirnya ada juga Ustaz betul-betul perawat Islam tidak berkhodamkan jin dalam duni ni. Alhamdulillah saya sudah faham kenapa mereka fitnah saya.


.

Ustaz yang amat kenal Juliana Hussein (Lyana Bajana) dan Amir Shahmi Md. Ali bomoh gila isim sakit jiwa itu telah membuktikan saya tiada jin tiada saka seperti mereka dan kumpulan pendakyah ajaran bomoh-bomoh sesat taksub leluhur jin gila isim sakit jiwa yang fitnah, jenayah cyberbully body shaming saya. Bermakna, semua jin saka itu dari bomoh menyamar perawat Islam sebelum Amir Shahmi Md. Ali, dari dia sendiri dan semua bomoh pengamal ajaran sesat pentaksub leluhur jin.


.

Melalui makluman pengadu-pengadu domba dan penjelasan Ustaz, barulah saya tahu mereka itu semuanya bomoh dan barulah saya faham, bermula 8/8/2020 sewaktu berkursus anjuran Amir Shahmi Md. Ali itulah detik permulaan semua khodam jin anak cucu cicit iblis diserapkan ke jasad saya untuk memudahkan dia membuat ritual berterusan demi mencuri tahu perkara alam ghaib dan emas digilakannya demi Nusantara gilanya. 


Tahun ini juga emak saudara saya maklumkan Nenek moyang saya keturunan yang mulia-mulia. Bukan sebarangan dan memang berdaulat. Alhamdulillah.


.

..............................................

TERIMA SCREENSHOT LAGI

...............................................


Screenshot saya terima ni tahun berapa saya tidak ingat dah. Keluar dari gallery phone tahun 2023. Ayatnya jelas apa ilmu mereka sebarkan.


"Edy Wale ye betul..saya ada kenal seorang wanita yg merupakan naga emas ..team Hibawah beliau ramai juga wanita..berzikir tasawuf jadi rutin harian..asbab beliau ramai wanita bangkit jadi frontliner.. saya akan kongsi pemilik naga emas ni dlm masa terdekat pada public..tugas beliau akan lead public jadi ahli zikir yg ada tasawuf..dari aliran sunan kalijaga". Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) merujuk kepada Juliana Hussein (Lyana Bajana), dia tak sudah-sudah dari mula saya kenal di facebook ini, dakyah amalan perang menipu sanad dan cuba scam duit saya, difitnahnya waliyullah bertapa, kali ini dia fitnah waliyullah Sunan Kalijaga pula membawa aliran makhluk mitos naga. 🤦🤦🤦🤦


.

"Daneish Mivdhall Shanizal ada orang yang dipandu oleh leluhurnya untuk terus bersuara.. Samada suka atau tidak ianya terpulang pada hak masing2.. Pembawakan diri masing2 adalah penentu untuk diri sendiri... Ada leluhur yang lemah lembut dan ada juga leluhur yang sangat tegas dalam bertindak akan sesuatu.. Jadi kami hanya berserah pada Allah Taala untuk terus memberi petunjuk demi petunjuk ke jalan yang benar.. Insha Allah". DAKYAH  ليلي حيلدين  ajaran sesat terbuka umum ilmu karuuhun (leluhur jin).


.

..............................

KESIMPULANNYA 

..............................


1) Selepas 2022, saya memang sudah tidak approve request friend jika tiada gambar, gambar pelik-pelik dan tiada friendlist. Banyak yang fake acccount. Sejak saya difitnah teruk tu, saya sudah malas hendak approve facebook sebegitu. Dahulu saya approve sahaja semua. Ikut kata guru-guru Marketing sesat, begitulah jadinya. Sekarang saya sudah malas. Bila saya semak semula yang ramai tu, Ya Allah semuanya penjahat gang akhir zaman teori konspirasi pelampau kumpulan ajaran sesat. Tidak kena macam saya tidak mengapalah. Saya ni sudah tahun ke empat (4) saya difitnah gang pendakyah ajaran sesat. Pakai smart pun, gila isim sakit jiwa buat apa?.


2) Sampai saya terpaksa explain kali terakhirlah harapnya dah ni. Nanti fhone memory sudah kurang baru saya videokan. Penat tahu terperangkap di alam ghaib tu lepas tu terima khabar, maklumat, cerita dari leluhur dan keliru. Rupa-rupanya semua itu kisah jin. Jin tu ceritakan kisah dia. Bukan kisah saya. Tapi pentaksub leluhur jin percaya 100%. Semua sudah ditipu jin. Wakakkkaaka. 🤦🤣


3) 6/9/2020 tu, kisah komplot 2 ekor bomoh. Seekor bomoh tradisional guru silat Seni Gayong Makrifat. Seekor lagi bomoh moden Silat Selempang Merah. Konon Quantum Sufi konon ijazah tauhid tingkat tertinggi. Rupa-rupanya gila isim sakit jiwa taksub leluhur jin buat ritual seru jin, sudah datang dua² kecut perut cabut lari, tohmah fitnah cyberbully body shaming saya ni. 2021 diorang jual ivermictim sepapan RM100, si bomoh penipu jual sijil vaksin palsu. Tak lama lagi jual bulu. Dah tak malu hidup asyik menipu. 🤣


4) Ajaran sesat memang sudah tidak dapat dibendung. Diri sendiri kena kuat keyakinan kepada Allah SWT dan banyakkan beramal amalan mengikut sunnah Rasulullah SAW. Jadi, setakat fitnah, jenayah manipulasi perbualan soal-jawab dengan saya, saya sudah kongsikan sedikit demi sedikit perbualan sebenarnya di fb dan blog saya. Apa hendak dihairankan pada tanggapan makhluk terhadap saya? Yang penting, suami dan anak-anak percaya dan sayang saya. Elok bahagia sahaja saya dengan suami dan anak-anak saya di Residensi saya sehingga saat ini.


.

Keterangan ada di setiap gambar dan cover report polis PDRM sarankan saya hebahkan kepada awam. (Updated 9/3/2023).


.

...................................................................

SCAMMER PENDAKYAH AJARAN SESAT

...................................................................


1) Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid. Bomoh tradisional.

2) Mohd Rosli Mat Latip. Bomoh moden.

3) Amir Shahmi Md. Ali silat Seni Gayong Makrifat bomoh tradisional bersama

4) Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) silat Selempang Merah bomoh moden pemula buat ritual dan fitnah ke atas akidah saya di laman sosial bermula 15/9/2020,

5) Haji Ahmad Fadzli Yusof (Presiden TAMRIN) bomoh moden, ejen Gerakan missionary kristian, pemula ugut diamkan penipuan online marketing DTA.

6) Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) pengerusinTAMRIN, mentor Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), ejen Gerakan Missionary Kristian), bomoh moden.

7) Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Tok batin. Buat ritual.

8 ) Shaiful Rizuwa, bomoh.

9) Sayf Al-Malawy, bomoh.

10) Azrul Hisham Abdul Halim (macai Pusat Perubatan Al-Qubro), bomoh.

11) Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) silat Harimau Campo, peritual.

12) Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin), bomoh.

13) Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) silat Seni Gayong Fatani Putrajaya, 

14) Juliana Hussein (Lyana Bajana), bomoh.

15) Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar), bomoh.

16) ليلي حيلدين

17) Shamsuddin Ali, bomoh.

18) Wan Amir, bomoh.

19) Hafize Adenan (silat 7 langkah), 

20) Syazrul Fazly (Li Silat Pencak 13), 

21) Mohd Siddiq (Haris @ Nur Kersani), tukang santet.


.

............................................................................

NETIZEN MACAI CYBERTROOPER KEYBOARD WARRIOR BIADAP PEMALAS TABAYYUN

...........................................................................


1) Nassry Mardee Ismail (Cikgu iee) pakai jubah pakai serban tapi perangai macam setan ikut ghibah jenayah berkawan dengan pentaksub leluhur jin setan, 

2) Atiq Salleh mengaku dirawat Bomoh Amir Shahmi padahalnya Amir pun dia tidak kenal. Hanya propa sahaja lebih.

3) Lynn Liyana Leen mesej saya mengaku muallaf tukang urut sibuk mengumpat hal orang lain kepada saya rupanya berkomplot dengan mereka juga, 

4) Muzza Muhayas mengadu-domba  bomoh-bomoh kencing dia rupa-rupanya pengikut mereka juga, 

5) Anne Razak Rahman, 

6) Zulaika Osman, 

7) Faizah Musa Ngah, 

8) Raja Rozieda Gee 

9) Admin page Anak Felda, 

10) Admin page The Coppola, 

11) Admin page Tchr_Don Channel, 

12) Admin group FB Debat Bukan Diskusi, 

beberapa group whatsapp, telegram dan individu-individu GILA ISIM SAKIT JIWA lain lagi. 


Semuanya yakin ahli syurga like, comment dan share. KRONIK GILA ISIM SAKIT JIWA. Semuanya telah ditipu pengikut leluhur jin belaka. aya tidak kenal tetapi galak gelenyarlah asyik turut fitnah, ghibah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, ruh, semangat, nyawa, keluarga keturunan saya dan ugut saya seolah-olahmya mereka sudah lama mengenali saya tetapi buta minda buta hati, akal dan jiwa memberhalakan leluhur jin dewataraya pentaksubnya. Sedangkan masing-masing tidak faham satu apa pun hal akidah, nyawa dan jenayah. Mereka ini menumpang mencari glamour mana tahu, jika ada yang sangkut maklumlah masing-masih ada bisnes, kumpulan ajaran sesat dan kepentingan mereka masing-masing. 


.

PENGADU DOMBA


1) Nurul Fasha

2) Khairunnisa (Nyssa) Razali.

3) Noazalina Mat Torodi

4) An Nurmarhanim Mohd Yusof

5) Muzza Muhayas

6) Nur Huda Zin

7) Sephia Ameena Dhia (dzulqarnain.mohamad)

8) Alia @ Song Hye Kyo

9) Asidah Abdullah (xazida.asidah)

10) Sa Malika Ya

11) Nik Ira (chenta.dya.9)

12) Maziah Mohd Zain

13) Zakiah Zakaria


Semua saya sudah block. Akhirnya mereka termakan hasutan bomoh.... Bravo. 👍👏👏👏👏 

Cc :

Istana Negara Ampun Tuanku, sembah patik harap diampun. 🙏


Mohon maaf tag. 🙏

PDRM 

Jabatan Agama Islam Selangor 

Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan - JAWI 

Jabatan Agama Islam Negeri Johor 

Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan "Official" 

Majlis Agama Islam Selangor 

Pejabat

Jabatan Siasatan Jenayah Komersil - JSJK PDRM 


.

....................

BERKAITAN 

...................


1) TERJEBAK AJARAN SESAT, DISIHIR, DIRITUAL, KELIRU DAN DIFITNAH

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220410290027170&id=1228493878&mibextid=Nif5oz


2) RINGKASAN YANG TAK RINGKAS

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=734952798154220&substory_index=734952798154220&id=1228493878&mibextid=Nif5oz


3) DOSA BESAR MENUDUH TANPA BUKTI

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220711245390866&id=1228493878&mibextid=Nif5oz


.

................................................................................

BOMOH SCAMMER MENYAMAR PERAWAT ISLAM

................................................................................


1) Amir Syahmi Md. Ali dan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam).

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223415783042617&id=1228493878&mibextid=Nif5oz


3) Sayf Al-Malawy.

https://www.facebook.com/1228493878/posts/10223347426493746/?mibextid=Nif5oz


4) Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin).

https://www.facebook.com/1228493878/posts/10223344495420471/?mibextid=Nif5oz


5) Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren).

https://www.facebook.com/1228493878/posts/10223340469319821/?mibextid=Nif5oz


6) Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223394241704097&id=1228493878&mibextid=Nif5oz


7) Juliana Hussein (Lyana Bajana).

https://www.facebook.com/1228493878/posts/10223340143391673/?mibextid=Nif5oz


8 ) ليلي حيلدين

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223382742616627&id=1228493878&mibextid=Nif5oz


9) Mohd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223463317550950&id=1228493878&mibextid=Nif5oz


Segelintir kalangan mereka masih memburuk-burukkan, mengaibkan akidah, jasad, nyawa, niqab, keluarga keturunan saya, fitnah saya wahabi, sesat, penyebar ajaran sesat, syirik, syiah, iman daun pisang kering, jin siti jenar, ada jin ada saka, sakit jiwa, sakit mental, bipolar, iblis, kuncu-kuncu dajal, ugut bunuh, ugut sihir ugut jurus hingga muntah darah, ugut PDRM, Jabatan Agama, JAIS, MAIS angkut, ugut saman dan mereka menghasut ramai ke sini ke sana pulau saya. Fitnah masih disebarkan lagi. Kerna mereka tidak takut azab Allah. Sanggup menjadi play victim munafiq kesemuanya berbohong, mempermainkan, mempersendakan kepada awam tentang akidah, minda, jiwa, ruh, nyawa, niqab, semangat dan keluarga keturunan saya. Merekalah pendakyah ajaran sesat sebenarnya. Play victim munafiq GANGSTER ini adalah bomoh ilmu hitam ahli sihir tradisional dan moden penjenayah psikik SCAMMER penunggang agama pemberontak negara pelampau tdrsembunyi dengan pelbagai kegiatan dilakukan untuk scam duit, akidah dan nyawa mangsa tanpa mangsa sedar (pukau). Alhamdulillah tiada saman, PDRM, JAIS, MAIS hingga saat ini. Tercicir agaknya dalam hutan atau di tengah jalan. 


Mereka yang buat ritual jadikan saya perantara berinteraksi dengan leluhur, bila saya ingatkan jauhi syirik, terus meroyan, fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, jasad, nyawa, niqab, keluarga keturunan saya, buat fbpage palsu, ugut saman, ugut bunuh, ugut sihir hingga saya muntah darah adalah bomoh ilmu hitam bomoh sihir tradisional dan moden menyamar perawat Islam, pendakyah ajaran sesat Gerakan New Age, ESQ 165, ilmu karuuhun (leluhur jin) dan ejen Gerakan Missionary Kristian yang amat-amat GILA ISIM SAKIT JIWA. Senarai nama mereka di description youtube saya dan dalam artikel Blog saya. Alhamdulillah saya selamat. Allah bantu saya. Suami saya jaga saya sepanjang saya ditimpa dugaan bertimpa-timpa dikhianat dianiaya. 


Gambar dan pautan berkaitan saya letak di komen facebook saya. Baru perasan saya kerap ulang perkara yang sama disebabkan perkongsian saya kerap hilang dari facebook. Oleh itu, saya update apa sahaja di perkongsian pinned post dan perkongsian saya yang telah lepas. Saya pun jemu juga asyik benda sama. Orang membaca lagilah jemu. Hahaha.SCAMMER KUMPULAN AJARAN SESAT 6


 1. Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) scammer pendakyah ajaran sesat amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya, setelah saya meneliti, amalan itu adalah fitnah kepada Waliyullah dan bersanadkan kepada dukun.
 2. Selepas itu saya terima aduan berkaitan Juliana Hussein (Lyana Bajana) dan Muallij Ahmad, Shaiful Rizuwa dan Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar). Rupa-rupanya Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) macai kepada Juliana Hussein (Lyana Bajana). Kedua-duanya anak didik Muallij Ahmad. Saya sudah nasihat hentikan menyebarkan amalan perang menipu sanad dan tarik orang ke group, dia menipu sudah padam. Mengaku ada saka hantu raya. 
 3. Pada 10/6/2021 Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) masih lagi tarik followers masuk group amalan memesongkan akidah itu. Mereka mendakyah amalan yang bercanggah dari akidah Islam guna kaedah sesat Gerakan New Age meditasi suluk. Video Muallij Ahmad kongsikan pada perkongsian menarik pengikut menyertai kumpulan mereka dengan amalan bersuluk meditasi hingga terangkat sendiri tangan di Jerai atau mana-mana gunung, gua dan bukit, preppering mereka lakukan adalah video jelas mereka mencari dan berguru dengan jin sebagai khadam, ruqyah ruhani, zikir, selawat untuk cuci ruh bersihkan jiwa dan dapatkan bantuan batalion ghaib. Inilah antara ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) kumpulan sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau GILA ISIM SAKIT JIWA ini telah buat. Bila ditegur bab syirik marah. Masing-masing meroyan seperti orang kesurupan kematian pasangan.
 4. Jadi pada 11/6/2021 saya sebarkan kepada awam Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) dakyah saya ajaran sesat amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya kepada awam. Semasa itu pendurhaka munafiq Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim sakit jiwa masih dalam personal life coaching dengan saya. Berpura-pura mereka semua musuhnya. Pengadu bekas ahli Muhamad Saifullah (saya tidak kenal) TELAH MENYERANG saya di telegram peribadi saya. Laporan polis pun sudah saya buat.
 5. Saya lakukan perkongsian pada 11/6/2021 setelah berbincang dengan Suami, PDRM dan pensyarah saya bila saya terima aduan, diprovoke didakyah dan diganggu kuncu-kuncu mereka. Pengadu, saya minta mereka laporkan kepada polis dan jabatan agama Islam, rupanya mereka  provoke sebagai batu loncatan untuk sebarkan 16 telah disenaraikan kumpulan ajaran sesat. Ganggu saya melalui messenger, telegram dan whatsapp. Kalian bayangkan bagaiman tertekannya saya waktu itu. Semua saya sudah laporkan kepada polis.
 6. Saya dapat tahu mereka semua adalah bomoh ilmu hitam melalui aduan ahli-ahli mereka yang meragui kaedah rawatan mereka lakukan. Mereka telah diberi amalan zikir selawat secara online, wajib maklumkan mimpi, barang jualan dan air jampi hingga ahli yang mengadu kepada saya sakit menjadi tidak karuan, suami bersilat dan pelbagai lagi aduan menunjukkan kerasukan dan akhirnya ahli diminta dapatkan rawatan dari mereka berulang-ulang kali. Inilah rawatan berkhodamkan jin. Saya berani cakap kerana saya pernah dilakukan sedemikian oleh bomoh-bomoh menyamar perawat Islam, bezanya saya tidak ada jin, saka seperti difitnah mereka semua gila isim sakit jiwa. Saya hanyalah pesakit kronik SLIPPED DISC yang kerap pengsan tanpa sebab hasil dirawat bomoh ilmu hitam sesat berkhodam jin pentaksub leluhur, kayangan dan kerajaan majapahit hindu zaman kuno purbakala lama dan pelbagai jenis bomoh gila isim sakit jiwa menyamar perawat Islam.
 7. Nasihat dan amaran saya kepada Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) tidak diendahkan malahan gila isim sakit jiwa ini telah BERPAKAT membuat tuduhan palsu, tohmah, fitnah saya penyebar ajaran sesat dan pelbagai lagi tuduhan tidak masuk akal Mukmin muslim. Screenshot perbualan soal-jawab antara Muhammad Anis Hassan (Haniz Zersoren) semasa personal life coaching dan soal-jawab Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), silat Seni Gayong Fatani gila isim dua-dua mendakyah saya amalan sesat menjadi pemberontak negara dan PEROGOL SECARA GHAIB. 
 8. Soal-jawab dengan saya telah dimanipulasikan melalui facebook peribadi Muhammad Anis Hassan (Haniz Zersoren) bermula 5/8/2021 hingga 24/8/2021, seterusnya melalui akaun facebook ليلي حيلدين pengadu-domba, bomoh Juliana Hussein (Lyana Bajana), bomoh Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) silat Seni Gayong Fatani Putrajaya dari 5/8/2021 sehingga 31/12/2021 dan 3/9/2021 di facebook Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) gila isim sakit jiwa, seolah-olahnya saya mengaku perkara-perkara yang tidak masuk akal Islam. Bomoh Juliana Hussein (Lyana Bajana) gila isim sakit jiwa pengarahnya. 
 9. Mereka telah membuat tuduhan, tohmah, fitnah saya penyebar ajaran sesat, screenshot perbualan soal-jawab antara Muhammad Anis Hassan (Haniz Zersoren) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) dengan saya telah dimanipulasikan melalui facebook peribadi mereka dan facebook Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) gila isim sakit jiwa, seolah-olahnya saya mengaku perkara-perkara yang tidak masuk akal Islam. Mereka caci, maki, hamun mencarutkan (JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING) AKIDAH, minda, jiwa, jasad, nyawa, niqab, keluarga keturunan, UGUT PDRM, JAIS DAN MAIS AKAN TANGKAP SAYA, UGUT SAMAN, UGUT BUNUH, UGUT SIHIR hingga muntah darah saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta.SCAMMER KUMPULAN AJARAN SESAT 7


 1. Mohd Fadhil Hussein fb paksyeikh (anak Almarhum Tom Tam Chat). Pendakyah ajaran sesat bomoh, rawatan syirikiyyah, fitnah saya isteri anak saudaranya janda dan  kurang ajar buat saya berkomunikasi dengan leluhur jin dengan 
 2. bapa saudaranya Abdul Rani bin Noh (Pak Tam Rani (اينر نورمه)) 


SCAMMER KUMPULAN 8


PERTUBUHAN MOTIVATOR FASILITATOR (MOFAST) MALAYSIA 2022/2023. 


1) Zamani bin Mohd Karulani

2) Amirul Haqim Bin Mat Sudi, Q-Hijrah Training Centre, Pengerusi Mofast.

3) Kazren Jusri Abdul Karim, Timbalan. Menyatakan "Akidah x penting".

3) Ahmad Badli Badaruddin, Setiausaha.

4) Bisharuzi Omar, Bendahari. Founder Insaan (Kasih UKM).

5) Mohd Zawani bin Sutiman (Zack Zawani) fitnah saya hendak naik dalam Mofast guna taktik kotor. 

6) Nazmi Zain.

7) Muhammad Haniff Hashim.

8) Azmin bin Mustafa macai penjilat Mohd Zawani bin Sutiman (Coach Zack Zawani).

9) Abu Bakar (Cikgu Jinggo, E-Last). 


SCAMMER wang keahlian seumur hidup, serang JENAYAH CYBERBULLY dan menghasut provokasi ahli kumpulan pulau saya di dalam group whatsapp Ahli Mofast 2022. Laporan polis terhadap MT dan AJK Pertubuhan Mofast Malaysia telah saya buat pada 1/3/2023.ASTAGHFIRULLAHAL'ADZHIM RUPA-RUPANYA BOMOH 😳


 1. Terjawab sudah semuanya. Tahun 2023 barulah saya tahu mereka yang fitnah, jenayah cyberbully body shaming saya itu semuanya bomoh. Patutlah gila isim sakit jiwa teruk amat semuanya. 
 2. Mereka inilah golongan batiniah (باطينية) sentiasa mengelirukan umat Islam seperti Imam Al-Ghazali rahimahullahu 'anhu sudah nyatakan dalam wikipedia bibliografinya berkaitan Musyafahah dan Musyahadah. 
 3. Mari saya bocorkan rahsia. Contohnya, guru silat bomoh-bomoh gila isim sakit jiwa yang buat rawatan jarak jauh atau online, alin telur dan pembedahan batin sebenarnya tidak wujud melainkan mereka adalah bomoh ilmu hitam ahli sihir berkhodam leluhur jin. Khodamnya akan datang mengganggu, sakit akan bertambah sakit dan sekaligus merogol orang yang dirawatnya. Inilah yang perawat sesat gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi menyamar sebagai perawat Islam suka benar buat astral projection (meraga sukma) dan meditasi. Siap ada yang meniarap sewaktu bermeditasi. Ikut program motivasi anjuran guru-guru sesat tanpa sedar (disihir, pukau, hipnosis) atau dengan sedar telah merelakan diri dirogol khodam jin pengamal ilmu kebatinan kerohanian sesat dari Barat.
 4. Selepas saya tahu segelintir mereka itu bomoh, saya rasa geli-geleman, jijik hendak muntah mengenangkan selama ini saya disihir, diritual, dianiaya oleh mereka semua itu adalah bomoh gila isim sakit jiwa semuanya. Saya tahu realiti sebenar mereka. Orang menyampai, saya sendiri terjumpa dan ada asatizah maklumkan. Ada yang tukar nama kumpulan acah-acah islamik sikit dan ada yang banned saya dari channel dan kumpulan mereka kerana takut saya terjumpa. Hahaha. Play victim kecut telo dan pu**. Gatai tebiang jadi langau kacau akidah saya, penakut pula dah. Kahkahkahakah!
 5. Motivator, Konsultan, Coach perniagaan, perunding motivasi, Penceramah Bebas, bomoh menyamar perawat Islam, gurulatih silat dan ahli silat memang ramai pembawa ajaran sesat gila isim sakit jiwa hasil taksub leluhur jin, alam ghaib misteri mistik dan ajaran amalan sesat mereka bawa. Hidup bila  ikut sangat halusinasi taksubkan akhir zaman teori konspirasi, leluhur jin, nusantara, kerajaan hindu brahma, majapahit kuno zaman purbakala lama, alam ghaib, tamakkan harta, dunia, pangkat dan wang ringgit sahaja hingga meroyan kesurupan ibarat kurang kasih sayang sebarkan perbualan soal jawab dimanipulasikan seperti sebuah pengakuan. Hinggakan jin dengan manusia tulen pun tidak dapat mereka beza fitnah bukan-bukan pula. Simptom menyebar fitnah hingga jadi gila isim sakit jiwa juga disebabkan masalah dyslexia. 

 6. Hendak tahu? Mulanya kehancuran sesebuah negara apabila ada pengkhianat kalangan pemimpin gila isim sakit jiwa dan gila kuasa. Maka tidak hairanlah sewaktu awal hendak bermulanya PKP tahun 2020 haritu, ramai yang terdesak sehingga sanggup jadi scammer seperti mereka semua yang sudah gila isim sakit jiwa.


Sabda Baginda Rasulullah SAW : 

Sesiapa yang mendatangi tukang ramal (dukun) dan bertanya kepadanya tentang sesuatu, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam. - [Hadith Riwayat Muslim 5957].


 

BOMOH ILMU HITAM DITIPU JIN


 1. Semuanya telah ditipu diperbodohkan oleh jin. Perbualan dimanipulasikan itu sebenarnya hanyalah KHABAR DAN CERITA menceritakan hal jin. Tetapi itulah ditaksubkan sangat ditambah asam garam sebagai bumbu penyedap cerita oleh bomoh-bomoh tua dan muda yang ditipu jin hal alam ghaib. 
 2. Mereka yang taksub leluhur jin, alam ghaib, alam misteri, panji, panji hitam hadith dhoif, perawat bomoh sesat tidak boleh dipercayai, memang gila isim sakit jiwa. Dari sini saya belajar, mereka yang taksub sudah pekat sesatnya usah dinasihat, usah ditegur. Pedulikan mereka. Toksid semua tu kepada akidah kita. Mereka ni adab, agama, akidah langsung tidak cakna. Ilmu ikut-ikutan sahaja. Syariat pun tidak ke mana, bab solat, bab aurat kurang dijaga. Semuanya hancur belaka. 
 3. Jika jaga aurat pun, semua fahaman sesat sudah menebal dalam minda mereka. Mereka Takkan kisah apa-apa pun tentang adab dan nyawa. Bila kita tidak minta nasihat, mereka sibuk tonjolkan merekalah lebih hebat dan pandai. Tapi perkara sesat, sihir, syirik dan khurafat sudah menebal bersarang lama sudah bertapak sebati dalam otak dan jiwa mereka. Ritual pada mereka, "beriadah bermuzakarah je." Wakaka. Tak perlu buang masa dengan mereka. 🤭 Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta, terus ketawa dan ketawa. Block semuanya.


UGUTAN BOMOH GILA ISIM SAKIT JIWA


1) "PDRM akan tahan mereka yang promote tauhid 3 serangkai sbb ada isu keselamatan dan subversif wahabi. dah berani nak lawan fatwa mufti. saya screen shot semua ni. bawa pada bahagian penguatkuasaan. jin siti jenar konon. kelakar. PDRM sedang memantau anda. tgk sapa kecut bila masuk lokap. Dr Amir akan testify bipolar psikitri. habis la kamu." Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) gila isim sakit jiwa kecut perut malahan penakut, selepas saya ingatkan jangan taksub, jauhi syirik, dia punya meroyanlah dalam kumpulan AJARAN SESATnya tuduh, tohmah, fitnah, jenayah cyberbully, ugut dan gertak saya pada 15/09/2020 dari jam 10:19 pagi sehingga jam 11:57 pagi. Salah sendiri mendakyah saya ajaran sesat Gerakan New Age, sihir pukau hipnosis saya, buat RITUAL bersama Amir Shahmi Md. Ali dan lima (5) orang bomoh lagi jadikan saya berinteraksi dengan leluhur jin, mendakyah Gerakan Missionary Kristian fitnah saya pula. Masa itu saya ketawakan sahaja sikap kebudak-budakan. 


Tidak lama itu saya buat laporan polis dan saya kongsikan di facebook, channel Telegram saya. Tahun 2021 baru saya tahu dia ini KETUA KUMPULAN AJARAN SESAT gerakan akhir zaman teori konspirasi pelampau dan ejen Gerakan Missionary Kristian. Patutlahlah beramalan tinggi masih kurang ajar menyesatkan saya dan buat ritual bangang bersama sekutunya Amir Shahmi Md. Ali dengan lima orang lagi.


2) "..... orang yang mengalami masalah jiwa yang tidak mahu percaya bahawa dia bermasalah dan tidak mahu dirawat, masalah jiwa, berfantasi, berhalusinasi dan berdelusi perkara yg pelik-pelik, bipolar mood disorder, merasakan dirinya terlebih hebat, didampingi para wali, bawa perkakasan untuk minta ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang...." Tuduh, fitnah dan jenayah cyberbully body shaming si Amir Shahmi Md. Ali gila isim sakit jiwa terencat akal menyamar perawat cuba menyesatkan saya, fitnah terhadap saya pada 15/9/2020 di facebook peribadinya. 

Sedangkan dia sendiri yang buat ritual ke atas saya dan gatal tebiang tawarkan diri untuk merawat sakit kronik slipped disc yang berulang semula selepas seminggu tamat kursus ajaran amalan sesat dengannya selepas ritual jumpa, seru, puja, panggil leluhur jin diserapkan ke jasad saya bermula 8/9/2020 sehingga ritual beramai-ramai di Gunung Ledang pada 6/9/2020 sehingga 13/9/2020. Semasa itu saya tidak tahu dia ni guru silat makrifat bomoh ilmu hitam ahli sihir tradisional, pendakyah ajaran sesat. Saya hanya tahu semua amalan dan ajarannya syirik menduakan Allah SWT sahaja.


3) "Saya akan kemukakan saman". Ugut Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) melalui personal telegramnya kemudian dipadam.


4) "Ni semua orang-orang saya, ingatkan naik motor diorang tak ikut. Rupanya semuanya ikut. Takpalah. Lain kali saya tak bawa duduk dekat saya" Sambil menjeling kepada saya dan suami, Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) mengaku di AEON AU2 sambil menjamu air putih makhluk hodoh di hadapan saya.5) "... bunian jer yg sekeliling hang dah sken semalam saka bunian dan saka hantu raya jer ada kat hang. spesis jin bunian yang yg hangpa rasa suci tuh reptilian aliens spesis bersisik.. toksah berkawan@bercampur ler.. nanti kena jual." FITNAH DAN JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING si Shaiful Rizuwa bomoh gila isim sakit jiwa. Tidak pernah saya minta scan sibuk gelenyar sahaja  menelek saya. Diingatkan jangan syirik terus meroyan serupa orang gila kerasukan. 


6) "Mengaku Dewataraya. Gila isim raja Jin ini, Nak jurus bagi muntah darah ke? Buat solat hajat (Allah s.w.t. yang memakbulkan) bagi padam macam a r wa h..Haziq Izzuddin? Kepada sesiapa friends Facebook yang dapat mesej daripada Puteri Nur Cahaya, abaikan, dia Bipolar, ada saka jin bentuk seperti hantu raya, muka biru kehitaman, mata merah, di kepala  ada satu tanduk, ada sihir berupa ular, kepala agak runcing, warna hitam kecokelatan, sebesar ibu jari kaki....." UGUT, FITNAH dan JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING si tua sahaja tak sedar diri Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar) bomoh gila isim sakit jiwa ke atas saya.


7) "BABI HITAM NI TUNGGU MASA AKU ANGKUT KT RUMAH.... MASUK KANDANG... BABI DOP FITNAH ORG.. PAKAI AKAUN BANYAK2... NAK FEMES KACAU SEMUA ORG2 DAKWAH FEMES2... NAK JATUHKNA AKU KONON... JUMPE AKU MEMANG AKU SIMBAH AIR LONGKANG BAGI HILANG ILMU JIN AZAZIL DIE..." UGUT, FITNAH dan JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING sinJuliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh gila isim sakit jiwa ke atas saya.


........


MEREKA TAKUT SAYA BONGKAR KEGIATAN DAKYAH AJARAN AMALAN SESAT MEREKA DAKYAH KEPADA SAYA DAN AWAM, mereka telah berkolaborasi mengaib dan menjatuhkan saya. Maka ditularkan posting pada 3/9/2021 itu secara besar-besaran. 6,7k+ NETIZEN MACAI CYBERTROOPERS KEYBOARD WARRIOR, termasuk fbpage page admin YAKIN AHLI SYURGA GILA ISIM SAKIT JIWA semuanya sehingga tahun 2023 masih tular lagi. 


Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA), ahli silat juga, perunding motivasi, Pengerusi TAMRIN EJEN GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN terlibat sama UGUT SAMAN saya kali ke dua (2). Ingatkan si biadap bangga dengan Gerakan Missionary Kristiannya itu bijak. Rupa-rupanya dungu amat ikut budak-budak terencat akal gila isim sakit jiwa. Ah, memang sepadanlah mereka semuanya. Dia bomoh sihir moden mereka yang ugut saya menunggang agama kesemuanya bomoh tradisional. 🙄


Mereka ini sebenarnya mencabar Allah SWT dan Rasululullah SAW. Sudah GILA ISIM SAKIT JIWA KUAT BERHALUSINASI cuba memesongkan AKIDAH saya, fitnah saya. Memang biadap yang  amat gila isim sakit jiwa. Tidak guna ramai followers bangga jadi ahli silat, menyamar perawat islam dakyah ajaran sesat, perangai serupa lahanat musibat dengan saya seorang perempuan isteri orang kamu semua tidak tahu hendak hormat. 


Jika mereka semua ini masih ada dalam diri mereka Islam, iman dan ehsan, saya sumpah semuanya kembali kepada Allah SWT dan bertaubat semuanya. 


"Semua yang buat Ayang ni, sakit semakin sakit gila isim semakin gila isim." Suami saya pernah mengungkapkan ayat ini. 


Ketulahan sudah semuanya akibat menganiaya dan fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, nyawa, jiwa, ruh, niqab, jasad dan keluarga keturunan saya. Saya malas bercerita siapa moyang saya. Terjebak, didakyah, disihir dan diritual gila isim sakit jiwa dan merapu berhalusinasi bukan perkara biasa-biasa ya. Ini melibatkan akidah, jiwa, ruh, nyawa, semangat dan keluarga keturunan saya. Saya sudah tiada kaitan dengan mereka semua dan saya haromkan perbuatan mereka dan yang lain-lainnya berkomplot mendakyah, sihir, fitnah, menjatuhkan, mengaibkan, mengelirukan, manipulasi perbualan dan cuba membunuh saya. Ya. Memang saya tidak hairan dan tidak takut langsung dengan mereka semua.


.

TAHUN 2021,


WALLAHI, DEMI ALLAH MAHA BERKUASA. ALLAH SWT JUA YANG MAHA MELINDUNGI SAYA.


Ahli Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Khairunnisa Razali (Nyssa) mengadu-domba kepada saya, gila isim ini jual ivermictim sepapan RM100. 


"Amir Shahmi Md. Ali tu? Huh! ilmu sudah bercampur haq dan batil." Guru sekolah anak saya maklumkan bila saya berkongsi khabar saya difitnah gila isim sakit jiwa.


TAHUN 2022,


Tahun 2022 baru saya tahu leluhur tu jin.


Ahli Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Siti Dilah bekas admin salah seorang you tuber ramai pengikut, mengadu-domba gila isim ni scammer crypto.


TAHUN 2023,


Awal tahun 2023 ini baru saya tahu perbuatan Amir Shahmi Md. Ali bertujuh pada 6/9/2020 dan tujuh 7) yang lain itu ialah ritual seru, puja, panggil jin. 


DENGAN IZIN ALLAH saya sembuh slipped disc kali ke tiga (3) pada 11/1/2023 melalui bantuan Ustaz dan urutan kiropratik pada 26/1/2023 setelah lebih dua puluh tiga tahun JIWA, RUH, NYAWA DAN SEMANGAT saya terperangkap diperangkap oleh bomoh-bomoh ilmu hitam sihir, pukau, hipnosis saya dan dari tahun 2000 sehingga tahun 2022 berturut-turut empat belas (14) orang bomoh menyamar perawat Islam buat ritual jumpa, jemput, panggil dan seru leluhur jadikan saya perantara berinteraksi dengan leluhur.


"Huh, dia tu terkenal di kalangan perawat memang berlambak jin dia tu." 11/1/2023, Ustaz pengajian Tasawwuf suami yang kenal Juliana Hussein (Lyana Bajana) berkongsi cerita sambil ketawa.


"Amir Shahmi Md. Ali tahun 2021 wanted sebab jual sijil valsin palsu, dia dengan sekutu-sekutunya semua dah isim." Ustaz maklumkan kepada saya dan suami. 


Semakin gila isim sakit jiwa rupanya mereka semuanya. Memang saya sudah maki-hamun penyembah leluhur jin anak-beranak iblis ni. 


Ustaz juga menggalakkan saya buat laporan ke Jabatan Agama Islam.ALHAMDULILLAH 


Ustaz yang amat kenal Juliana Hussein (Lyana Bajana) dan Amir Shahmi Md. Ali bomoh gila isim sakit jiwa itu telah membuktikan saya tiada jin tiada saka seperti mereka dan kumpulan pendakyah ajaran bomoh-bomoh sesat taksub leluhur jin gila isim sakit jiwa fitnah saya kepada awam. Maknanya semua jin saka itu dari Amir Shahmi Md. Ali dan semua bomoh pengamal ajaran sesat pentaksub leluhur jin yang fitnah, jenayah cyberbully body shaming saya. Memang masa akhir berkursus pun Amir Shahmi Md. Ali ada menyeru semua khodamnya hadir. Hodoh semuanya hingga saya pengsan disuruhnya saya bertahan. Rupa-rupanya bermula 8/8/2020 sewaktu berkursus itulah detik permulaan semua khodam jin anak cucu cicit iblis diserapkan ke jasad saya untuk memudahkan dia membuat ritual berterusan demi mencuri tahu perkara alam ghaib dan emas digilakannya demi Nusantara gila dia.


ALHAMDULILLAH


Selepas Ustaz membantu saya, kerap pengsan tanpa sebab, sakit kronik slipped disc yang berulang kali ketiga, injured di lutut, tangan auto gerak silat dan tari terus hilang dari diri ini. Fuhh lega. Akhirnya ada juga Ustaz betul-betul perawat Islam tidak berkhodamkan jin.


Jadi, setakat fitnah, jenayah manipulasi perbualan soal-jawab dengan saya, saya sudah kongsikan sedikit demi sedikit perbualan sebenarnya di fb dan blog saya. Apa hendak dihairankan pada tanggapan makhluk terhadap saya? Yang penting, suami dan anak-anak percaya dan sayang saya. Elok bahagia sahaja ha saya dengan suami kesayangan dan anak-anak saya di Residensi saya sehingga saat ini.


.

Laporan polis tetap saya sebarkan kepada seluruh dunia. Memang saya ulang hingga kiamat menjelma selagi mereka tidak padam, hapuskan dan mengaku kepada awam perbuatan BIADAP mereka semu KE ATAS AKIDAH saya. Mereka marah saya bongkarkan mereka pendakyah ajaran sesat bomoh ilmu hitam bomoh sihir yang cuba menyesatkan akidah saya. Mereka semakin sombong dan bongkak dengan amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) mereka. Seluruh dunia mereka  fitnah saya maka seluruh dunia juga akan tahu siapa mereka kesemuanya terutamanya yang menjadi dalang petualang dalam komplot fitnah, jenayah cyberbully body shaming, mengaibkan, menjatuhkan sebagai cubaan membunuh dan sihir saya. Bukti banyak. 2023 baru saya faham bila tengok semula semua screenshot yang dikongsikan kepada saya. 


Ternyata rahsia saya bertahan di laman sosial, tiada kaitan langsung dengan jin atau mereka yang tidak beradab hanya tin kosong prung-prang prung prang sampai gajah lalu pun bisa terbang. Saya ada bukti lengkap mereka pendakyah ajaran sesat bomoh ilmu hitam, mengaku ahli sihir menyihir saya dan sesungguhnya mereka ini terpaling gangster mafia hanya berani di media sosial sahaja kerna mereka ini terpaling tidak berADAB, KURANG AJAR bermasalah GILA ISIM SAKIT JIWA. Saya sentiasa di hadapan mereka semua saban hari saban waktu ketika itu sentiasa memikirkan saya sahaja. Maka sayalah JUARA.


.

Orang yang paling keji adalah orang yang baling batu sembunyi tangan, pengadu domba play victim munafiq acah-acah bajet bagus dalam kesurupannya mengadu-domba, mendakyah saya, pertikai pula saya kenapa itu kenapa ini. Memang makhluk biadap begini saya block terus. Dari tahun 2000 saya disihir sehingga 2022, tahun 2023 saya kenal dan faham modus operandi kumpulan ajaran sesat dan kuncu-kuncunya. Ish, LANTAK HANGPALAH HAIH nak sesat. Jangan kacau akidah  saya lagi dan keluarga saya sudah. Jika rajin, saya kongsikan laporan polis PENJENAYAH lagi. Jika tidak, lihat sahajalah pautan perkongsian dan artikel Blog berkaitan di bawah perkongsian ini.


Terima kasih semua sudi menjadi rakan laman maya dan follow saya nama pena, Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta, penulis blog berpengalaman Social Media Coach, suri rumah sepenuh masa, ANTI psikik scammer penunggang agama, ANTI pendakyah ajaran amalan sesat bomoh (sihir, syirik dan khurafat) gila isim sakit jiwa.


ASYIK CARI SALAH ORANG JE

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, Kumpulan Psikik Scammer Penunggang agama, Amir Shahmi Md. Ali psikik, Mohd Nuur Fahmy Nuur Masailan psikik, scammer penunggang agama,
Antara jawaban kepada gila isim yang bertanya,  mencungkil rahsia tetapi masih tidak faham-faham lagi akhirnya baru saya tahu dia juga 2x5x2 pendakyah ajaran sesat juga.. 
 1. Ini cerita pengalaman saya hadap individu ramai follower, guru silat bomoh ilmu hitam psikik scammer penunggang agama kumpulan pendakyah ajaran sesat gila isim akhir zaman teori konspirasi pelampau menyamar perawat Islam.
 2. Mereka ini memang BIADAP sebab,
  1. Mendakyah saya ajaran amalan sesat.
  2. Sihir saya (melalui air ruqyah, senjata tajam, minyak wangi, minyak senyonyong) pukau @ hipnosis.
  3. Jadikan saya perantara berkomunikasi dengan yang ditaksubkan sebagai leluhur (jin) hingga saya termasuk ke alam separanormal tiga (3) tahun lamanya. Saya hampir mati nyaris hilang nyawa (nazak) berkali-kali dan jadi keliru terima khabar dan cerita dari alam sebelah sana. Merata saya mencari jawaban.
  4. Munafiq itu semua telah berbohong buat jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, keluarga keturunan dan niqab saya.
 3. Senarai kumpulan pendakyah ajaran sesat gila isim akhir zaman teori konspirasi menyamar perawat Islam dalam ENTRI BLOG INI. Nanti saya kemaskini lagi.
 4. Itulah hasilnya bila ADAB tidak dijaga, nescaya AGAMA (AKIDAH) pun mustahil akan terjaga. Semuanya ilmu tin kosong sebab tidak berADAB. 
 5. Hidup ini, biar jadi manusia jaga akidah usah jadi musibat, mendakyah ajaran sesat. Kantoi bawa ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) masing-masing jahil murokkab gila isim, berpakat tabur fitnah dan berbohong kepada awam saya ini penyebar ajaran sesat berterusan pada tahun 2021 kumpulan-kumpulan ajaran sesat pentaksub leluhur jin menjadi munafiq manipulasi perbualan antara Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) gila isim sakit jiwa kedua-duanya. Hidup terkontang-kanting semakin gila isim hasil fitnah saya bermula dari perbuatan korek rahsia waktu saya keliru, lembam rupanya tidak faham jalan KHABAR dan CERITA saya kelirukan tetapi cuba mendakyah saya ajaran amalan sesat dan menjadi pemberontak negara. Tidak diikutkan perangai juhalak musibat kedua-duanya meroyan seolahnya kematian bini dan sangap kesurupan.
 6. Walhalnya merekalah pengkhianat, pemberontak negara, penunggang agama, bomoh ilmu hitam menyamar perawat islam, pendakyah ajaran sesat gila isim kuat berhalusinasi menakut-nakutkan awam di laman sosial tentang kemiskinan, kesusahan, hal akhir zaman dan teori konspirasi melampau.
 7. Bila saya yang dianiaya ini mula membongkarkan, saya akan bongkarkan kesemuanya habis-habisan. Jangan biadap bermain api dengan saya.
 8. Ketahuilah, sesiapa sahaja yang beri amalan online, contohnya zikir Allah menggunakan kaedah amalan kerohanian kebatinan sesat contohnya amalan meditasi, kalau sebut nama Allah kita rasa panas atau tidak tentu arah dan yang datang j*n kepada kita, bermakna pemberi amalan itu telah salah gunakan zikir. Mereka sebenrnya tidak layak beri amalan kerana mereka itu berkhodam dan mereka adalah kumpulan ajaran sesat.
 9. Mereka yang koyak, perbuatan mereka kena dengan ayat Almarhum YM Tan Sri P.Ramlee,
  • Dah tua pun bodoh!". Memang terus mental mereka semua saya sekolahkan adab dan maki balik. Kacau lagi akidah, nyawa dan keluarga keturunan saya yang Ibu bapa saya Islam di dunia dari azali lagi. 
 10. Dahulu saya tidak pandai memaki-hamun dan mencarutkan orang. Tetapi sejak saya ditohmah, dituduh, difitnah, dimaki-hamun, dicarutkan, diaibkan, dijenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa saya sebagai penyebar ajaran sesat dan pelbagai perkara tidak masuk akal mukmin Muslim sudah tiga (3) tahun berturut-turut oleh golongan ahli silat, perunding motivasi, coach, motivator, fasilitator, perawat dan individu ramai followers kumpulan pendakyah ajaran sesat GILA ISIM penyebar amalan kebatinan kerohanian sesat yang berkomplot dengan ejen Gerakan Missionary Kristian saya semakin berani, tahu dan tahan maki. 
 11. Saya pernah dilatih oleh psikopat scammer bomoh penunggang agama gila isim pesara askar yang pernah berkata, 
  • Depa ni lah lahanat! Depa Gila!" Kepada semua yang fitnah saya.
  • Tapi semua ajaran amalan darinya saya buang terus setelah pada 9/10/2022 saya baru dapat kesan beliau juga individu ramai follower, guru silat bomoh ilmu hitam sihir pukau, psikopat scammer penunggang agama kumpulan pendakyah ajaran sesat gila isim menyamar perawat Islam, menyamar ahlis sufi, pakar tauhid dan tasawuf sama seperti bomoh ilmu hitam kumpulan ajaran sesat fitnah, tohmah, ugut saya pada tahun 2020 dan bomoh-bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam bersama gang ajaran sesatnya yang telah fitnah, tohmah, ugut (jenayah cyberbully jenayah body shaming) akidah, minda, jiwa, keluaraga keturunan dan niqab saya pada tahun 2021. 
  • Lebih dahsyat lagi, saya dapat aduan pesara askar ini juga bomoh cabul. Beliau menyamar perempuan di tiktok. Lebih teruk gila isimnya seperti yang lain taksubkan leluhur jin dan jadikan saya perantara dia dan bapa saudaranya pak tam Rani sama-sama lahanat berkomunikasi dengan jin.
  • Menghasut saya benci semua perkara berkaitan Melayu dan Nusantara, ahli silat dan perawat Islam. Sama seperti bomoh ilmu hitam Amir Shahmi Md. Ali, ilmunya semua telah bercampur hak dan batil.
  • Pesara askar bomoh ilmu hitam yang menyamar di sebalik tauhid dan sufi berbuat baik dengan saya, train saya sampai saya sudah pandai maki balik mereka semua dan mencarutkan siapa sahaja yang kurang ajar dan biadap terhadap saya lebih-lebih lagi jika kacau akidah saya. 
  • 9/10/2022 diputuskan perguruan, Alhamdulillah barulah saya rasa lega segala-galanya seperti terlepas satu beban atas batu jemala patik dari semua sihir pukaunya penyambung khodam j*n daripada Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid, Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng), Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Juliana Bajana (Lyana Bajana) bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam, rakan sekutunya juga kumpulan sesat ugut dan ajak beramai-ramai sihirkan saya dan Muhammad Anuar Ibrahim juga bomoh ilmu hitam penyamar perawat Islam. Elok saya tidak pandai memaki selepas itu saya sudah pandai memaki. Selanjutnya baca DI SINI.
 12. Bijak pandai berkata, "Adab dahulu baru ilmu". Bermaksud, dengan beradab barulah datang ilmu (kefahaman)nya. Tabayyun cara yang betul maka sampailah hajat apa dicarinya. Bukan Nabi SAW suruh serkap jarang dahulu, tulis main hentam keromo dahulu, sudah gaharu cendana pula, sudah tahu bertanya pula. Itu tidak beradab juga namanya.
 13. Belajar selidik dengan membaca keseluruhannya dari sebarang persoalan yang ada. Ada ayat yang saya ulang beberapa kali bila ada yang bertanya lagi dan lagi. Belajar baca dan hadamkan sampai faham. Di dalam artikel ini semua saya sudah jelaskan. Ada soalan lagi, saya tambah lagi di ruang bawah artikel ini. Perkara bab aqidah ni biar jelas. Jika belum baca sila baca sampai habis InShaaAllah faham dan tahu siapa saya dan siapa mereka. 
 14. Saya bukan ahli nujum. Bukan seperti mereka kuat menilik (scan) sana-sini dan kuat meramal. Jika dari awal lagi saya tahu mereka semua itu penjahat, penjenayah, bomoh ilmu hitam pendakyah ajaran sesat memang saya jauhkan diri dari lahanat semua ini. Saya anti scammer (penipuan) dan anti ajaran sesat apatah lagi gang biadap terhadap akidah saya ni. Hanya orang bodoh sahaja anggap saya bukan-bukan dan percaya termakan hasutan ahli ghibah di laman sosial kawanan bomoh ilmu hitam pendakyah ajaran sesat.
 15. Saya sudah tidak mudah terima provokasi dan sesiapa pun sebagai rakan media sosial saya. Tidak akan terima siapa pun sebagai client saya jika dari awal lagi saya sudah tahu siapa mereka saya sebut nama dalam artikel ini adalah psikik scammer penunggang agama yang gila isimnya bukan-bukan. Semoga diri dan keluarga anda tidak terjebak dengan kumpulan psikik scammer penunggang agama kumpulan ajaran sesat ni.
  • Alhamdulillah artikel ini telah diterbitkan pada 23/09/2021 jam 17:12 petang sehingga ke luar negara pembacanya. Warga laman sosial sudah ramai membuka mata mereka. Saya sentiasa kemaskini bila ada perkara berbangkit. 
 16. Ghibah dan fitnahkan amat lazat lemak berkrim? Ini yang netizen macai, cybertroopers dan warga alam maya confirm masuk syurga mahu kan? Jadi apa salahnya saya sajikan cerita pengalaman saya sendiri. Ini lebih baik daripada saya sibuk hal orang lain yang tiada kena-mengena dengan diri saya. 
 17. Hidup kita ni, biar jadi manusia usah jadi musibat seperti pendakyah ajaran sesat menyamar doktor perawat islam walhalnya BOMOH ILMU HITAM pendakyah ilmu sesat guru silat Seni Gayung Makrifat rupanya si gila isim Amir Shahmi Md. Ali tarik ahli untuk sebar ajaran sesat ilmu karuuhun (leluhur jin) dan semua ilmu amalan kebatinan kerohanian sesat (sihir, syirik, khurafat) untuk mencuri rahsia leluhur jin alam ghaib anak cucu cicit iblis. Antara jantan lahanat lagi musibat, si gila isim Amir Shahmi Md. Ali bomoh ilmu hitam menyamar doktor perawat islam guru silat seni gayung makifat adalah jantan keparat yang bertopengkan sufi mendakyah ajaran sesat mencuri rahsia, saya tidak pernah hormat selepas saya tahu dari psikopat  beliau itu syaithon buat saya jadi perantara berkomunikasi dengan leluhur bangsat jin dia. Alah semuanya sama sahaja. Biadap play victim berbohong seumur hidup mereka. Sudah dimaki tidak insaf juga. Masih lagi mencari mangsanya melalui kursus menguruskan six senth pula. Amat gila isim mabuk ketum agaknya kemarukkan taksubkan jin. Khodam iblisnya berlambak-lambak semasa kursus DISERU hadir di sisinya. Inilah ciri-ciri bomoh.
 18. Puas hati saya dapat ambush sekolahkan adab, maki-hamun si musibat gila isim biadap Amir Shahmi Md. Ali pendakyah ajaran sesat bomoh menyamar perawat Islam pemula jadikan saya perantara berkomunikasi dengan jin. Yeah. Ghibah dan fitnah amat lazat. 
GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, Kumpulan Psikik Scammer Penunggang agama, Amir Shahmi Md. Ali psikik, Mohd Nuur Fahmy Nuur Masailan psikik, scammer penunggang agama
Adab akidah bukan ilmu tin kosong


JENAYAH CYBERBULLY DAN BODY SHAMING

Scammer online marketing, scammer akidah, gila isim, psikik scammer penunggang agama, pendakyah ajaran sesat, gerakan new age, missionary kristian
Bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam.
 1. Dimulai oleh si musibat bomoh ilmu hitam menyamar doktor perawat islam, guru silat Seni Gayung Makrifat si gila isim Amir Shahmi Md. Ali membuat ritual jumpa, seru, puja dan panggil j*n yang ditaksubkan sebagai leluhur bersama sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) pada tahun 2020 menganiaya saya jadikan saya perantara mereka dan beberapa ekor lagi si musibat berkomunikasi dengan leluhur j*n hingga saya termasuk ke alam separanormal tiga (3) tahun hingga saya nazak berkali-kali hampir mati nyaris hilang nyawa dan menerima KHABAR DAN CERITA dari alam sebelah sana. 
 2. Akibat itu, saya TERkeliru dan merata saya bertanya. Tahun 2021, akhir tahun baru saya tahu mereka yang bersoal-jawab dengan saya itu rupanya nama semuanya tersenarai di dalam senarai kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau! Tahun 2022 baru saya perasan rupanya kesemuanya golongan ahli silat bomoh ilmu hitam pendakyah ajaran sesat menyamar perawat islam.
 3. Tahun 2021 inilah bekas client personal life coaching saya, si gila isim Muhammad Anis bin Hassan (Haniz Zerstoren) bersama sekutu-sekutunya fitnah manipulasi soal-jawab beliau dan sekutunya si musibat Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) guru ajar Silat Seni Gayung Fatani Putrajaya gila isim dengan saya, 
 4. Mereka buat jenayah cyberbully, body shaming AQIDAH, minda, jiwa, niqab, keluarga dan saya termasuklah memaki-hamun, mencarutkan IBU-BAPA, SUAMI, anak-anak dan keluarga keturunan saya. 
 5. Hingga Juliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh gila isim sakit jiwa dan gang berpakat selongkar SSM beralamatkan rumah kakak SUAMI saya,  buat fake account guna ayat maki-hamun seolahnya itu saya. 30 individu gila isim telah like page wajah saya diconteng warna merah dan diletakkan emoji najis. Sehingga saat ini masih wujud lagi page itu. Ada peserta seminar dan followers facebook saya like saya block terus mereka. Bukan faham adab dan akidah sebab itu like apa sahaja otak sudah tidak boleh berfikir.
 6. Tahun 2021, kuncu-kuncu mereka serang saya di messenger, Telegram, whatsapp dan laman sosial saya yang lain hinggalah ke saat ini semua laman sosial saya masih ada yang mengganggu lagi. Saya block sahaja. Lantak hangpalah haih gila isim sakit jiwa.
 7. Perkongsian ini asalnya panjang lebar. Saya ringkaskan sekadar makluman. Eh, eh... ada bunyi lagi sampai sekarang ni. Page palsu, instagram dan individu yang  masih tidak faham malahan masih kongsikan viral fitnah oleh si gila isim bajet bagus bersepakat dengan gangnya buat fitnah berbentuk Jenayah Cyberwar, cyberbully dan body shaming terhadap NYAWA DAN AQIDAH saya ini. Semuanya berkaitan NYAWA DAN AQIDAH SAYA. Semuanya saling berkaitan. Berkait sekali dengan si penderhaka kepada Allah SWT dan Rasulullah SAW, Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA) Leader besar Gerakan Missionary Kristian! Play victim munafiq scammer online marketing dan akidah BIADAP telah dua (2) kali UGUT saya.
 8. Permulaan perawat psikik scammer penunggang agama fitnah saya DI SINI sebahagian wajah si musibat ada saya kongsikan. (Sila klik dan baca tulisan biru itu ya)
 9. Punca utama saya difitnah bermula tahun 2020 oleh si musibat Amir Shahmi Md. Ali dan sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) :
  1. Nak tahu di mana harta karun dan emas. 🤦😂
  2. Nak tutup mulut saya dan bunuh saya sebab saya tahu beliau dan semua yang berpakat fitnah saya tahun 2021 adalah pendakyah ajaran sesat, ada yang menyamar perawat Islam.
  3. Mereka biadap kacau akidah dan fitnah saya dahulu.
  4. Saya nasihatkan jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut. 
  5. Saya maklumkan kepada awam kebatilan ajaran dan amalan sesat mereka lakukan. Saya diugut dan difitnah takkan saya diam? Si bodoh sahaja biarkan diri difitnah dan dianiaya.
  6. Mereka sakit hati saya tidak ikut dakyah ajaran amalan sesat syirik, khurafat mereka dan dakyah jadi pemberontak negara mereka semua fitnah saya. 
  7. Mereka menutup usaha dakwah saya menyeru  awam dan ahli menjauhi dosa besar syirik menduakan Allah.
  8. Takut rahsia kebatilan dan kesesatan mereka saya bongkarkan.
   •  Saya sudah buat laporan polis. PDRM sarankan saya kongsi. Puas hati.
 10. Apa dakyah kumpulan ajaran sesat ini kepada saya? Teruskan membaca. Panjang sangat malas baca. Dilarang baca. 
 11. Bila saya kongsikan video cover report polis sahaja, minta gambar. Jadi saya sudah siap-siaga artikel blog saya. Malas baca, sudah. Diam jangan tanya jangan sibuk korek rahsia. Hadamkan sahaja apa saya berikan. Laporan polis di bawah dan nilai sendiri. Polis izinkan dan minta saya kongsikan semua cover report kepada awam.
 12. Sebelum itu memang anda wajib baca dahulu baru faham jalan cerita saya. Usah hendak marah tidak tentu arah serupa orang hisap mabuk ketum ganja, bertanya korek rahsia tetapi malas membaca. Bab nyawa, akidah dan jenayah ni bukan perkara mainan boleh direka-reka.
 13. Ada yang masih follow ikut telunjuk mereka, masih duduk di dalam kumpulan mereka, kononnya hendak dapatkan ilmu percuma dan mengaku saja nak follow kumpulan ajaran sesat, katanya seronok baca ilmu mereka. Ya Allah,  Memang kasihan. Sungguh kasihan. Sanggup lagi duduk dengan mereka terpesong aqidah demi ilmu percuma yang sendiri boleh google sedangkan sudah tahu mereka itu sesat. 
 14. Saya sudah maklumkan, SAYA NI MANGSA ANIAYA, DIJENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING INDIVIDU RAMAI FOLLOWER, GURU SILAT BOMOH ILMU HITAM PSIKIK SCAMMER PENUNGGANG AGAMA KUMPULAN PENDAKYAH AJARAN SESAT GILA ISIM AKHIR ZAMAN TEORI KONSPIRASI PELAMPAU MENYAMAR PERAWAT ISLAM SIHIR, SANTAU, PUKAU @ HIPNOSIS JADIKAN SAYA PERANTARA MEREKA BERKOMUNIKASI DENGAN YANG DITAKSUBKAN SEBAGAI LELUHUR (JIN), tetapi masih ada lagi tidak sedar sudah bersekongkol dengan pendakyah ajaran sesat.  Tidak mengapalah. Mungkin tidak faham. Mungkin penulisan saya penerangan saya yang tidak bagus. Maka saya sarankan usah follow saya.
 15. Sanggup terpesong aqidah ikut mereka kononnya kawan. Kononnya pandai bijak tahu menilai. Kahkahkah! Bijak sangatlah tu sampai jadi lembu dicucuk hidung duduklah dalam kumpulan ajaran sesat sampai meninggal. Apa-apa hal berbalik kepada saya semula tanya itu tanya ini. Sampah betul perangai. Dah tua pun bodoh! Kata Ibrahim Pendek dalam filem Tuan Badol dan Almarhum YM Tan Sri P. Ramlee dalam filemmya. Suka hatilah ya.  Saya bukan pemberi taufiq dan hidayah. Saya hanya menyampaikan kebenaran dan menjaga akidah. Jika sesiapa hendak sesat sama dengan mereka atau apa pun, suka hatilah. Saya tidak perlu sekat sesiapa.
 16. Yang paling kelakar, follow saya sudah lama. Berkawan dengan saya di alam maya pun sudah lama. Sudah lama saya beritahu, sudah saya ceritakan berulangkali tetapi masih belum terbuka mata hati lagi. Masih tidak nampak-nampak kebatilan dan ajaran sesat mereka dakyahkan. Singgah ke perkongsian saya semata-mata hendak menarik crowd pergi kepada kumpulan sesat dan program mereka. Memang saya block teruslah. 
 17. Eh, saya tidak perlukan sokongan sesiapa pun. Saya memang amat tegas bab aqidah ni. Moga Allah mengampuni sesiapa yang bersekongkol dengan ajaran sesat. Usah salahkan saya jika saya buang sebagai rakan atau follower saya walaupun silent reader atau spy saya. Tidak menjadi masalah langsung pun kepada saya jika saya hanya ada seorang sahaja rakan alam maya dan followers daripada saya ada ramai rakan alam maya dan followers tetapi yang ramai itu tidak cakna langsung hal aqidah. Saya lebih rela bersendirian. Dulu, kini dan selamanya pun saya gerak sendirian. 
 18. Oh ya, laporan diminta ke Jabatan Agama lagi 5% hendak  siap. Fail pula tidak dapat buka. Sedang proses recovery. Dari 2014 sebenarnya, tahun 2017 terjebak denga pemfitnah saya tahun 2020 dan masih tidak faham. Tahum 2022 baru saya faham mereka itu semuanya kumpulan ajaran sesat. Itupun setelah psikopat terangkan dan beri video berkaitan. Rupanya dia pun sma juga pendakyah ajaran sesat. 🤦
 19. Hingga ke saat ini ejen gang sesat ini masih mengganggu saya. Masih kongsi pautan kumpulan-kumpulan sesat mereka. Bukan sehari dua punya sesat mereka bawa kepada saya dan awam tahu? Sudah lama. 
 20. Anda letak tapak kasut anda kepada keadaan saya dahulu bayangkan hingga ke saat ini sudah tiga tahun berturut-turut mereka masih mengganggu saya walaupun saya sudah tolak semua dakyah sesat mereka. 
 21. Difitnah dipulau pada tahun 2013, 2015 itu sudah lama. Biarlah. Saya sudah block gang Blogger taksub hashtag Blogger tersohor Malaysia itu. Bila muncul banyak group merepek rasanya tidak pernah menyertai kumpulan itu. Jenuh left semuanya. Fikir-fikir balik, mesti masa rajin join giveaway blogger dulu tak fikir panjang main ikut sahaja syarat like follow semua sponsor. 🤦
 22. Saya hanya doakan tidak ada keluarga anda yang terkena sihir, santau pukau seperti saya TERkena dianiaya hingga hampir mati nyaris hilang nyawa akibat perlakuan sesat (sihir, syirik dan khurafat). Difitnah akibat menolak dakyah sesat seperti saya telah lalui. Aamiin. 
 23. Yang jahil murokkab dan degil seperti para motivator, coach, konsultan, fasilitator, psikitaris menyatakan aqidah tidak penting jangan aamiinkan. Andakan maksum. 

ANTARA NASIHAT DITERIMA

 1. Selagi kita mengucapkan dua kalimah syahadah dan mentauhidkan Allah serta bersyariatkan seperti yang baginda Rasulullah SAW ajarkan, insyaallah kita tidak akan sesat". Ahli sesat akhir zaman juga rupanya. 🤦
 2. Kita akan sentiasa diuji selama mana kita memperkatakan hal yang benar". Ahli sesat akhir zaman juga rupanya. 🤦
 3. Pedulikan manusia. Tak penting mereka itu. Kita perlukan Allah. Mereka tu anggapkan sisi negatif kita". Psikopat bomoh scammer bekas guru saya. Dah putus perguruan pada 9/10/2022.
 4. Kita kena berani jika kita benar. Semua itu pelajaran hidup supaya kita kuat". Rakan fb saya.
 5. Anggap je diorang tu sakit dan gila". Kata rakan saya bidan urut yang juga ditohmah macam-macam.
 6. Bersabarlah puan. Rasulullah juga ditimpa berbagai ujian ketika menyampaikan dakwah. InsyaAllah Dia maha mengetahui". Pendapat seorang rakan alam maya saya.
 7. Hati kalau dah benak, yang betul dikatakan salah dan yang salah dikatakan betul. Biarkan mereka dengan gila isim mereka. Yang sakit semakin sakit, yang gila isim semakin gila isim". Ini kata suami saya.
 8. Ada waktu kurang berbicara adalah lebih baik." Ini antara pesanan orang yang tidak faham jalan cerita saya. biarlah. Bukan tidak peka adab, nyawa dan aqidah. Beliau Tidak faham.
  Off course saya diam. Bab bergossip ramai suka. Hal adab, nyawa dan aqidah tidak ramai yang 
   peka. Saya diam tetapi sekejap sahaja. Bila ada lagi bunyi saya bongkar lagi dan saya akan sebarkan lagi. Lama kelamaan saya akan diam bila saya puas. Puas hati kerjakan mereka semua yang buli menganiaya saya
 9. Biasalah. Bila main perang-perang di alam siber dengan si sengal gang gila isim gila khinzir 🐷 dan makhluk manusia tidak beradab, memang emosi sedikit ada. Sebenarnyakan, kita jangan stress. Ketawakan sahaja. Begitulah langkah seterusnya. 🤭


GHIBAH DAN FITNAH MASIH TULAR

 1. Memandangkan fitnah ke atas saya masih tular sehingga mereka biadap menggelidah pendaftaran SSM saya dan menyebarkan alamat yang turut mengancam keselamatan keluarga suami saya, laporan polis sudah dibuat pada 22/2/2022. Rujuk laporan polis di bawah.
 2. Pihak berkuasa telah menjalankan kerja dan siasatan mereka. Laporan ke Jabatan Agama Islam seperti diminta PDRM sedang proses sedikit lagi saya siapkan. PDRM sifatkan semua penyebar perbualan tebuk sana sikit sini sikit tidak berhujung pangkal itu sebagai psikik dan scammer penunggang agama. 
 3. Mereka itu semuanya individu ramai follower, guru silat bomoh ilmu hitam psikik scammer penunggang agama kumpulan pendakyah ajaran sesat gila isim akhir zaman teori konspirasi pelampau menyamar perawat Islam cuba memesongkan aqidah saya. 
 4. Mereka takut saya sebarkan kebatilan mereka buat. Saya tolak semua dakyah mereka hendakkan saya ni jadi pemberontak dan saya tolak ajaran, amalan syirik, khurafat dan sesat mereka. 
 5. Jadi mereka berpakat fitnah saya. Manipulasi perbualan tiga (3) ekor gila isim Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) gila isim meditasi budha untuk bersihkan dosa dan Wan Amir (bomoh pentaksub makam gila isim) tebuk sana sikit sini sikit dijadikan seolahnya saya mengaku perkara-perkara tidka masuk akal Islam. Mereka ini antara munafiq iblis bertopengkan manusia yang menyamar berbaik dengan saya untuk mencuri rahsia dari saya. Sehingga ke saat ini mereka masih gila isim sakit jiwa membiarkan posting mereka fitnah saya bergentanyang di media sosial. Mereka terlupa mereka ada pasangan masing-masing, ada anak, adik-beradik, ibu dan bapa. Tidak diri mereka sendiri, pasangan masing-masing, ada anak, adik-beradik, ibu dan bapa kelak akan ditimpa kaffarah Allah SWT. Kaffarah Allah itu nyata.
 6. Hasil pengalaman dan buku saya baca, amalan kebatinan dan kerohanian, tasawwuf dan apa yang memesongkan akidah, saya dapati mereka yang terlibat dengan ghibah, jenayah cyberbully dan body shaming saya bermula tahun 2013 sebenarnya sehingga ke hari ini (maaf cakap) adalah 
  • Pentaksub iblis bertopengkan manusia., ada khodam jin, taksubkan leluhur jin naga, sihir (santau, pukau atau hipnosis) saya. Ada yang siap mengaku berkawan dengan jin. Bila saya nasihat ui, marah. Sudah tua bangka pun tidak insof lagi. 
  • Semua dakyah amalan kebatinan dan RITUAL jumpa, seru dan panggil jin telah dibuat dilakukan ke atas diri jasad saya.
  • Semua mereka itu juga adalah puak pelampau, pemberontak kerajaan, gang gila isim akhir zaman teori konspirasi pembawa amalan kebatinan kerohanian sesat. Boleh rujuk sebahagiannya DI SINI


DENGAN NAMA ALLAH
  1. Selagimana perkongsian perbualan melalui telegram peribadi, whatsapp peribadi dan di messenger antara tiga (3) ekor pengkhianat munafiq isim Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) dan Wan Amir yang gila isim dengan saya ditularkan melalui akaun facebook dua (2) makhluk tolollwers ramai Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Muhd Arifin gila isim yang telah dimanipulasi, diputar-belitkan oleh mereka seolahnya pengakuan tidak masuk diakal Mukmin Muslim itu masih berada di laman sosial tidak dihapuskan, 
  2. Selagimana tiga (3) ekor pengkhianat munafiq isim Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) dan Wan Amir yang gila isim tidak mengaku kepada awam dan media massa mereka telah menganiaya, tohmah, fitnah dan mempersendakan AKIDAH saya,
  3. bernama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta kembalikan semua ghibah, fitnah, tuduhan, tohmahan, caci-maki hamun dan mencarut yang telah dilakukan oleh semua nama tertera pada laporan polis di dalam artikel ini, siapa sahaja yang terlibat mencemarkan nama baik saya, scam dan fitnah aqidah saya kepada mereka semua semula.
  4. Mereka semua di dalam artikel saya ini, yang sakit akan bertambah sakit dan yang gila isim akan bertambah gila isim melalui perbuatan, perkataan dan penulisan mereka tersebut di kesemua laman sosial dan dunia nyata mereka. 
Sambungan artikel ini DI SINI. Hendak tahu apakah FAHAMAN SESAT? ðŸ‘ˆ Klik sini.


PENDAKYAH AJARAN SESAT GILA ISIM

 1. Kumpulan ajaran sesat bukan sahaja ada di kalangan ahli seni bela diri silat dan golongan professional. Dalam kalangan pengamal perubatan pun ramai. 10 kumpulan yang saya baru tahu. Senarai nama dalam proses kemaskini. 
 2. Sesat cuba menyesatkan ramai masuk ke laman sosial saya, memang saya block terus. 
  Tiga² saya tanda dengan emoji jari adalah penyebar ajaran amalan sesat ilmu karuuhun (leluhur). Tahun 2022 baru saya tahu leluhur tu jin.19/3/2022 baru saya tahu pengadu-domba ni PENGIKUT AHLI KUMPULAN AJARAN SESAT juga rupanya. 😒🙄 Saya sudah basuh sekolahkan adab dan block terus. Ini juga antara punca saya susah dah nak terima sesiapa pun menjadi rakan facebook saya.

  1. Antaranya Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) silat harimau rupanya bekas client personal life coaching saya yang mengaku ahlul bayt, mengaku itu ini termasuklah mengaku Fata At-Tamimi, patutlah gila isim sakit jiwa. Taksubkan leluhur jin (dewataraya dan bonda ratu tinta sakti), taksubkan keris dari kayangan. Kahkahkah! 
  2. Lily Heldin (gila isim sakit jiwa juga ni pengadu-domba ghibah fitnah hal saya), the choosen one penyimpan keris dari kayangan dan dicari untuk mengubah perkara akhir zaman. Kahkahkahkah! GILA ISIM SAKIT JIWA! Mengaku bukan-bukan. 2023 sudah mengaku kuncu-kuncu iblis @ lucifer @ annubis. Inilah yang ramai tolollwers Gila isim sakit jiwa ikut.
 3. Yang menghubungi saya mengaku IM dan the choosen one ramai bukan Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) sahaja. Tapi tidaklah sekurnag ajar semua nama saya kongsikan dalam artikel Blog saya ini. Sebab mereka ini kumpulan ajaran sesat terbesar di laman maya dan mereka menggelabah teruk. Kerana perkara ini juga jenayah cyberbully body shaming aqidah dan niqab saya dilakukan gang psikik scammer mempergunakan agama dan ejen mereka mengganggu saya. Saya wajib mempertahankan diri, maruah dan akidah saya.
 4. Saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta anti semua dakyah ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat). Saya tolak semua dakyah, amalan syirik dan khurafat oleh individu psikik dan scammer seperti laporan polis di bawah. Ahli kumpulan ini antaranya Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) dan Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) yang cuba menghasut saya supaya anti beberapa NGO, pusat rawatan, pertubuhan silat. Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) juga menghasut saya anti kerajaan dan menjadi pemberontak negara. 
 5. Ejen Juliana Husein (Lyana Bajana) dan Muhammad Arifin Rizkin invite saya join group mereka sehingga ke saat ini jam 6 petang 10/5/2022. Mereka masih cuba dakyah saya menyertai group sesat zikirullah tasawwuf untuk cuci ruh dan bersihkan dosa yang memesongkan aqidah. 
 6. Semua perkara yang memesongkan akidah mestilah saya tolak. Saya sebarkan kepada awam kebatilan ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) telah mereka sebarkanBila saya tolak dan tegur sikap mereka, saya diserang. Mestilah saya buat laporan polis. Mereka bengang. Maka mereka telah bersepakat aniaya, tuduh,  tohmah, fitnah, maki-hamun, ugut, mencarut dan lakukan jenayah cyberbully dan body shaming terhadap aqidah, maruah, niqab dan keturunan saya. 
 7. Mereka viralkan perbualan soal jawab perkhabaran dan cerita yang saya terima dari alam tidak nampak (alam ghaib) hingga buat saya keliru, hasil kerja sesat (sihir, syirik dan khurafat) ðŸ· lahanat berpunca dariada Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid, Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) dan Mohd Fadhil Hussein. Semuanya bomoh sihir. 
 8. Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim keturunan dan alam ghaib, Muhd Arifin Rizkin gila isim mendakyah saya amalan perang menipu sanad untuk scam duit saya dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) gila isim zikir sirr guna kaedah tambahan meditasi (amalan sesat) untuk syoknya sendiri, telah manipulasi perbualan antara si gila isim perasan nak mati Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) (nak muntah saya dengan si gila isim bangang ni) dan Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) taksubkan keturunan dan alam ghaib keduanya ni memang gila isim. Mereka tebuk sana sikit sini sikit perbualan soal jawab mereka dengan saya, mereka berpakat putar-belitkan seolah-olahnya saya ini mengaku perkara-perkara biadap diviralkan yang tidak masuk diakal orang berugama Islam. (Rujuk laporan polis di bawah)
 9. Mohd Fadhil Hussin (Pak Syeikh). 9/10/2022 baru terbongkar beliau ni gila isim ilmu hakikat sesat, taksubkan makhluk halus dan harta karun. Caci-maki, hamun, tuduh dan fitnah saya setan. Sama sahaja gila isim ni dengan senarai nama di atas.
 10. Ramai yang masih mesej saya bertanya lagi, jadi saya kongsikan sahajalah artikel blog saya. Punca fitnah saya diviralkan datang dari perbuatan manipulasi perbualan antara Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) dan Wan Amir yang mencuri rahsia, MUNAFIQ berpura-pura berbuat baik dengan saya. Walhalnya mereka gila isim (sakit jiwa) akibat TIDAK FAHAM APA DIBICARAKAN. Itulah yang menjadi bahan fitnah.
 11. Permulaannya akibat perbuatan guru-guru silat bomoh ilmu hitam yang sesat berbuat amalan ritual jumpa, seru, puja, panggil dan taksubkan leluhur j*n menjadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan ji*n. Maka termasuklah saya ke alam separanormal tidak disangka itulah detik permulaan mereka menjadikan saya ini perantara mereka berkomunikasi dengan j*n. 
 12. HANYA SEBAB SAYA 
  1. Tolak dakyah, ajaran dan amalan sesat (syirik dan khurafat) mereka ke atas saya, 
  2. Mereka marah saya bongkar sebarkan kebatilan mereka buat, 
  3. Mereka fitnah saya. 
  4. Ada yang manipulasi perbualan soal-jawab sewaktu saya keliru, kepada awam. DIKHABARKAN, DICERITAKAN dan MEREKA CERITA dianggap saya mengaku yang bukan-bukan tidak masuk dek akal Mukmin Muslim tulen.
 13. Mereka itu semakin gila isim akibat lemah pemahaman akan soalan saya tanya kepada mereka. Screenshot saya terima buat saya semakin ketawa. Mereka jahil tidak mengerti segala apa dibicara. Hanya berlagak bijak namun haqiqatnya ilmu tin kosong belaka. 
 14. Saya maafkan TIDAK AKAN LUPAKAN betapa bangsat lahanat mereka ini MENGANIAYA SIHIR JASAD NYAWA SAYA. Jadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur jin oleh si gila is Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) DAN Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote).
 15. Saman? Muka mereka pun saya geli-geleman hendak muntah tengok. Tengoklah bagaimana, InShaaAllah selepas selesai urusan keluarga yang lebih penting daripada hal mereka yang gila isim semuanya. 
 16. PDRM maklumkan mereka itu adalah psikik dan scammer penunggang agama. Hasil bacaan dan pengamatan saya, mereka itu  beramal amalan kebatinan dan kerohanian Gerakan New Age (New Age Movement) sesat.
 17. Laporan polis telah dibuat. Nasihat cara baik sudah, cara kasar pun sudah. Kelak mereka berjawablah dengan Allah SWT di akhirat sana. Saman sahaja belum lagi. Tunggu selepas selesai urusan faraidh mereka yang mendakyah saya ajaran amalan sesat dan menjadi dalang batu api tersebarnya fitnah ke atas saya semuanya akan disaman semuanya.
 18. Saya kongsikan semua ini kepada awam supaya dijadikan iktibar. Saya mahu anda tahu SYIRIK itu merbahaya dan ini melibatkan MARUAH, KELUARGA, NYAWA DAN AKIDAH SAYA. Dan saya cabar semua jika mereka berani (jika beranilah) bersihkan nama saya secara terbuka di semua laman sosial yang ada, majalah, akhbar dan media massa sebagaimana mereka sebar fitnah, tohmah aqidah saya dan ajak orang ramai pulau dan sebarkan beramai-ramai kepada awam seperti apa mereka telah lakukan JENAYAH CYBERBULLY DAN JENAYAH BODY SHAMING AQIDAH DAN NIQAB saya.
 19. Mereka ini kesemuanya tidak berani berhadapan dengan saya dan suami saya. hanya berani di socmed dan dalam group masing-masing sahaja. PENGECUT DAYUS!
 20. Di bawah ini laporan polis berkaitan. PDRM minta saya sebarkan. Selebihnya semua ada akal, fikirlah sendiri. Sebahagian keterangan Mereka ini kumpulan psikik scammer penunggang agama. 
 21. Mereka ini penjenayah cyberbully dan body shaming aqidah gila isim keturunan, gila isim alam ghaib, gila isim akhir zaman teori konspirasi dan gila isim alam makrifat. Satu lagi, mereka ini juga gila isim tamak halobakan harta. 
 22. Jahil murokkab kesemuanya harta milik j*n mereka kalut hendakkan pula. Yang pastor Gerakan Missionary Kristian dinyatakan oleh Hafiz Hiew gang Ustaz Lariba, gilakan pangkat gila isim juga. Rujuk sini.
 23. Amir Shahmi Md. Ali, Doktor Perawat ilmu sesat, Guru Silat Seni Gayong Makrifat pendakyah ajaran sesat bomoh ilmu hitam gila isim menyamar perawat Islam. Sambungan di sini
  • Hei bomoh ilmu hitam Amir Shahmi Md. Ali BIADAP menyamar doktor perawat islam, Guru Silat Seni Gayong Makrifat pendakyah ajara  sesat, aku tahu kau dan sekutu kau baca apa aku tulis. Kau tak buat apa aku sudah beri amaran, aku sudah brain wash, dan sekolahkan adab  kau dan sekutu kau Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) yang sama bangsat seperti kau itu, kau siap! Aku declare perang habis-habisan dengan kamu berdua sehingga qiamat asbab kau menganiaya dan fitnah aqidah, minda dan jiwa aku!"
 24. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), pendakyah ajaran sesat, Jual ganja. Coach Networking Branding, Silat Selempang Merah. Sambungan di sini.
 25. Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Motivator Konsultan. 12 tahun lepas Tok Batin, Guru silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau. Cerita penuh belum siap lagi. Beliau ni sanggup buat laporan polis palsu tentang saya orang tua scammer gila isim ni akibat kuat berhalusinasi.
 26. Kuat berbohong mereka semua ini

Kumpulan Psikik Scammer Penunggang agama, Amir Shahmi Md. Ali psikik, Mohd Nuur Fahmy Nuur Masailan psikik, scammer penunggang agama
Amir Shahmi Md. Ali dan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), bomoh ilmu hitam laknatullah'alaihim.
PENENAYAH cyberbully dan body shaming dimulakan oleh makhluk gila isim gila 🐷 laknatullah 'alaih ilmu tin kosong berlagak pandai, biadap, gila isim keturunan, gila isim alam ghaib dan gila isim alam makrifat ini seru dan ritual (memuja) leluhur j*n. Jadikan aku perantara mereka berkomunikasi dengan j*n. Bangang taksub percayakan j*n. Lepastu fitnah aku perkara-perkara tidak masuk akal Muslim. Bukti ada beb. Mana korang hendak lari? 


 
ADAB, AKIDAH, BUKAN ILMU TIN KOSONG, bila adab barai tidak mustahil akidah rakai, adab tiada murtadlah mereka, ciri-ciri gila isim, pengkhianat agama, bangsa dan negara
Inilah mereka, Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) gila isim sakit jiwa pengkhianat agama, bangsa dan negara. PLAY VICTIM

ADAB, AKIDAH, BUKAN ILMU TIN KOSONG, bila adab barai tidak mustahil akidah rakai, adab tiada murtadlah mereka, ciri-ciri gila isim, pengkhianat agama, bangsa dan negara
PLAY VICTIM GILA ISIM pengkhianat agama, bangsa dan negara. Musuh dalam selimut. PDRM maklumkan mereka ini pemberontak negara


Abdul Malek Abdul Halim, Cikgu Malek Wirajaya psikik, scammer penunggang agama
Jika tahu dia ni siapa, memang saya pun tidak mahu kenal langsung orang tua scammer Abdul Malik Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) gila isim berpenyakit mental ini. 

MAKLUMAN : Hutang sudah selesai beliau bayar selepas saya buat cara samseng, gertak dan maki-hamun si scammer tua ni. 


PENDAKYAH GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gila isim, gila isim keturunan, tengku asmadi kurang ajar, Ahmad Fadzli Yusof kurang ajar, gila isim tamak haloba, pastor malaysia
Laporan polis ugutan Ahmad Fadzli Yusof (Fadzli Yusof Albasuti) terhadap saya dan penipuan online marketing Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA). DTA ni dinyatakan oleh Hafiz Hiew (ahli kumpulan Lariba) sebagai pastor Malaysia kerana beliau sanggup menjadi Agent Gerakan Missionary Kristian. Keterangan DI SINI.GANG FITNAH PENUNGGANG AGAMA

Selepas difitnah Doktor Perawat, Coach gila isim dan Penceramah bebas gila isim harta kedudukan pangkat hingga sanggup gadai aqidahnya dan aqidah orang ramai melalui Bisnes Gerakan Missionary Kristiannya itu, Shaiful Rizuwa dan Azrul Hisham Abd Halim psikik penyebar auta ni pula fitnah saya. Puncanya, saya berpesan jangan taksub, jauhi syirik dan jangan menipu.


Shaiful rizuwa scammer penunggang agama
Shaiful Rizuwa bomoh konsultan, psikik & scammer penunggang agama. Laporan polis ini bertarikh 17/11/2020.  Beliau tidak termasuk dalam konspirasi menjatuhkan saya tetapi pernah body shaming dan cyberbully criminal saya. Selengkapnya sudah lama saya kongsikan di dalam channel Telegram saya Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia.
Pusat Rawatan Al-Qubro

Azrul Hisham Abd Halim (Perawat Pusat Rawatan Al-Qubro)Penjelasan coming soon. Jika rajin, cari dalam channel telegram Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia.

GANG SCAMMER PENUNGGANG AGAMA

 1. 2021, gila isim ni pula buat perangai. Report polis pada 21/6/2021 ini berkaitan :
  1. Scammer Penunggang Agama.
  2. Penyebar amalan-amalan kerohanian menyimpang aqidah.
  3. Provokasi biadap terhadap saya.
 2. Jadi memang saya dedahkan ke dalam blog saya ini apa puncanya si gila isim Muhd Arifin Rizkin dan Juliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh ilmu hitam mengamuk, meroyan, mencarut dan memaki-hamun saya sehingga jadi bangang abadi sanggup fitnah, jenayah cyberbully dan body shaming AKIDAH saya sebagai penyebar ajaran sesat hingga ugut bunuh saya. 
 3. Mereka ini sanggup berbohong melalui media sosial masing-masing ghibah manipulasi perbualan soal-jawab di antara gila isim Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) penderhaka amanat supaya merahsiakan perbualan soal-jawab beliau dengan saya semasa sesi personal life coaching beliau dengan saya dan soalan soal-jawab antara si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) guru ajar silat Seni Gayung Fatani Putrajaya dengan saya. Boleh baca selengkapnya report polis lain di bawah artikel Blog ini.

Muhd Arifin Rizkin (Adam Syah Ackerman) gila isim ni penyebar amalan perang cuba scam duit saya. Mamat ni macai Julyana (Lyana Bajana) gila isim keturunan naga emas. Nama tersenarai dalam kumpulan ajaran sesat gila isim akhir zaman teori konspirasi pelampau. Hahaha. 🤣

Muhd Arifin Rizkin (Muhd Arifin @ Adam Syah Ackerman). 
Followers ramai tapi satu sen pun tidak berguna dalam membina aqidah Islam. Penyebar amalan perang cuba scam duit saya ni, bulan 11, 2021 baru saya tahu mereka semua ni gang akhir zaman teori konspirasi ilmu fitan PELAMPAU PEMBERONTAK NEGARA. Banyak merepeknya sahaja. Bukan saya seorang yang marahkan mamat gila isim lagi biadap ni. Ramai. Ustaz Auni pun tidak pernah suruh haih hangpa tabur fitnah untuk tarik orang masuk group Naga emas hangpa. Sunan Kalijaga pun tidak pernah wujudkanlah aliran naga. Hangpa berbohong suruh tololwer hangpa masuk group sesat hangpa. Gila isim sungguh hangpa ni. 😒


MUHD ARIFIN PENDAKYAH AJARAN SESAT

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim, Muhd Arifin gila isim pendakyah ajaran sesat, Juliyana gila isim pendakyah ajaran sesat Bajana
Mendakyah saya amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya. Fitnah waliyullah bertapa.

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim, Muhd Arifin gila isim pendakyah ajaran sesat
Pendakyah ajaran sesat tidak pernah bertaubat.

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim, Muhd Arifin gila isim pendakyah ajaran sesat, Juliyana gila isim pendakyah ajaran sesat Bajana

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim, Muhd Arifin gila isim pendakyah ajaran sesat, Juliyana gila isim pendakyah ajaran sesat Bajana

Keterangan jika rajin, sila cari di dalam channel telegram Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia.
 
Bekas client personal life coaching, Muhammad Anis bin Hassan (Haniz Zerstoren). Akibat tidak amanah pada janji RAHSIAKAN. Semakin gila isim hasil obses perkara alam ghaibnya. Saya tidak melayan saya difitnahnya. Sekarang biar semua lihat bukti dia ni gila isim. Mungkin jenayah beliau lakukan terhadap saya boleh diringankan akibat beliau ni gila isim sakit jiwa. 🤭


Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) rujuk video pengakuan beliau di bawah, Mohd Siddiq @ Haris Kersani dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI). Tiga makhluk ini gila juga. Gila isim kesemuanya. 🤣Munafiq berpura-pura. Sebenarnya gang dia juga Lyana Bajana dan Muhd Arifin tu.


GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim
Kenyataan si gila isim mabuk ketum alam ghaib tongong gila mamat ni mengaku the choosen one followersnya kongsikan kepada saya. 🤣

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim
Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim ni, inilah antara pengakuannya. Banyak lagi pengakuan sesatnya. Saya bawa ke Jabatan Agama.  Tapi  fitnah saya manipulasi perbualan dia dengan saya kononnya saya mengaku Dewataraya dan macam-macam lagi perkara tidak masuk dek akal Muslim. Sebenarnya dia bersoal jawab dengan saya. Dialah yang gila isim sakit jiwa lagi jahil murokkab semasa semua diserunya.

Masa ini saya masih lagi tersekat antara dua alam. Antara alam nyata dan alam sebelah sana akibat perbuatan si bangang Amir Shahmi Md. Ali doktor perawat guru silat seni gayung makrifat dan sekutunya gila isim belaka, mereka jadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur jin. Jadi banyaklah khabar berita dan cerita saya dimaklumkan hingga saya jadi keliru merata saya bertanya. Tidak sangka saya terjumpa gang gila isim yang viral fitnah saya pembawa ajaran sesat. 

Bekas client personal life coaching saya ni mengaku Ratu Tinta Sakti (jin ifrit) bonda ratunya ni, minta personal life coaching dengan saya. Bayar dah. Saya beri diskaun lagi. Tapi meroyan di fb tidak mengaku dia client saya yang sengal asyik minta telek semua sekutunya yang kononnya musuh dia, asyik tanya soalan berkaitan alam ghaib, keturunan alam ghaib jinnya tu dan obseskan saya bab alam ghaib. Asyik cerita hal kayangan. Mendakyah saya jadi pemberontak negara pula tu. Tongong sungguh mamat gila isim ni. Baca semua statement dia di facebook yang orang kongsikan kepada saya, saya ketawa berdekah-dekah kahkahkah


KOMPLOT MENJATUHKAN SAYA
 1. Hafize Adenan (Silat 7 langkah) bersyubahat dengan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) Silat Seni Gayung Fatani Putrajaya. 
 2. Gila isim alam mistik dan keturunan. Hafize Adenan dalam group whatsappnya kondem ajaran silat lain. Macamlah kau orang lebih hebat. Walhalnya ilmu mereka hanyalah ilmu tin kosong tidak berlandaskan syari'at Allah pun. 
 3. Silat dicampur adukkan dengan sembang perkara mistik. Manalah akidah mereka ni entahlah. 
 4. Saya tegur, Hafize Adenan kick saya, maki hamun dan fitnah saya. Begitukah AKHLAK orang silat hah? Kurang ajar dan hanya berani di belakang.
 5. Gila isim sakit jiwanya mereka semua bila ditegur bab syirik, sama sahaja semuanya terus meroyan.🤦🥱
 6. LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT. Bukit Aman telah memanggil si gila isim zikir sirr dakyah amalan sesat meditasi Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI). Padan muka! 
 7. Saya telah ambush sekolahkan adab dan maki keduanya. Biadap melampau amat jantan keparat dua ekor ni. Mereka yang sesat dan gila isim (sakit jiwa) fitnah saya pula.

Keterangan rujuk SINI. Sila klik.


FAKTA AMALAN KEROHANIAN KEBATINAN SESAT

 1. Pendakyah pengamal amalan kerohanian  dan kebatinan sesat berselindung atas nama kumpulan preppers, Alam warisan, alam nusantara,alam melayu, akhir zaman, teori konspirasi, ilmu estakologi atau ilmu fitan. 
 2. Mereka ini memperguna ceramah penceramah bebas, Ustaz Auni, Ustaz Wadi, Tuan guru Zainul Asri dan siapa sahaja yang berkongsi tentang peristiwa akhir zaman untuk menakut-nakutkan orang awam dan pengikut pentaksub mereka.
 3. Mereka giat dalam aktiviti jual-beli produk korea selatan gerakan missionary kristian, emas, crypto dan tanah.
 4. Ilmu batiniyyah sesat antaranya, meditasi, Neuro Linguistic Programming (NLP), Hipnosis, Law of Attraction, metafizikhoroskop, quantum acah-acah sufi dan banyak lagi.

BOMOH GILA ISIM MENYAMAR PERAWAT ISLAM TABUR FITNAH TAHUN 2020.  

1) PENDAKYAH : Amir Shahmi Md. Ali, Doktor Perawat, Guru silat Seni Gayong Makrifat, pemilik Akademi Nur Sufi dan Poliklinik Zainee di Selayang, Batu Caves, Gombak. Psikik dan scammer penunggang agama. Gila isim keturunan, alam ghaib, akhir zaman teori konspirasi dan alam makrifat. Sambung baca DI SINI.


MENDAKYAH :

 1. Taksubkan leluhur jin.
 2. Taksubkan kayangan.
 3. Taksubkan Majapajit.
 4. Taksubkan Nusantara.
 5. Taksubkan Hang Tuah.
 6. Taksubkan Puteri Gunung Ledang.
 7. Taksubkan Gadjah Madha.
 8. Taksubkan Hayyam Wuruk.
 9. Taksubkan Jambatan Emas Gunung Ledang.
 10. Taksubkan alam ghaib dan perkara akhir zaman.
 11. Taksubkan Imam Mahdi.
 12. Recruitment tentera Imam Mahdi.
 13. Ritual bertemu leluhur (jin), iaitu ilmu Karuuhun.
 14. Mencuri rahsia alam ghaib alam Nusantara. (Gila sungguh si bangang ni).
 15. Silibus ESQ 165 yang telah diharamkan oleh Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pada tahun 2010.
 16. Puja seru ruh personally dan di Gunung Ledang.
 17. Silibus Hypnosis NLP (Ilmu pukau, sihir Gerakan New Age).
 18. Memuja maqam di Pulau Besar.
 19. Menyatakan ada bentuk kota di pokok yang ada di maqam di Pulau Besar. Memang ada. Saya nampak. Semuanya tempat jin belaka. Ramai yang ke sana memuja membawa balik jin. Gila isim dia ni percayakan jin! 
 20. Menghidupkan pemimpin akhir zaman kepercayaan Al-Arqam Fata At-Tamimi Arqam, melalui ebook akhir zaman tulisan Khalid Yahya (Nurani Maarif) bersandarkan hadith dhoif yang syadz panji Hitam dalam group. 
 21. BIADAP jadikan saya perantara dia berkomunikasi dengan j*n!
 22. Bila ADAB BARAI sebab itu AQIDAH RAKAI. Tidak cakna sudah barai akibat taksubkan penyelamat akhir zaman.


2) PENDAKYAH : Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), bekas pegawai zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP), sekutu Amir Shahmi. Coach Networking, Branding, Neuromarketing sesat-menyesatkan awam. Silat Selempang Merah. Psikik dan scammer penunggang agama. Gila isim keturunan, alam ghaib, akhir zaman teori konspirasi dan alam makrifat. Sambung baca DI SINI.


MENDAKYAH :

 1. Metafizik penomboran.
 2. Garam Shiffa mesin quantum Syiah.
 3. Ramalan horoskop tarikh lahir.
 4. Hipnosis NLP.
 5. Ganja Cannabis, jual dalam group.
 6. Anti keRAJAan.
 7. Mencuri rahsia alam ghaib alam Nusantara.
 8. Taksubkan Nusantara (misteri dan mistik).
 9. Taksubkan saya beliau wujudkan Group Rahsia  Nusantara untuk perangkap saya bersama sekutunya iblis bertopengkan manusia Amir Shahmi Md. Ali.
 10. Taksub keris.
 11. Taksubkan alam ghaib dan akhir zaman.
 12. Taksubkan Imam Mahdi.
 13. Recruitment tentera Imam Mahdi.
 14. Bersyubahat dengan Amir Shahmi Md. Ali menghidupkan pemimpin akhir zaman kepercayaan Al-Arqam Fata At-Tamimi Arqam, melalui ebook akhir zaman tulisan Khalid Yahya (Nurani Maarif) bersandarkan hadith dhoif menghampiri syadz Panji Hitam dalam group.


KUMPULAN IBL*S

 1. Iblis bertopengkan manusia termasuklah Amir Shahmi Md. Ali dan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) inilah permulaan saya dijadikan sebagai perantara mereka berkomunikasi dengan j*n. 
 2. Saya hanya ajak dan seru (dakwah) ahli kumpulan jangan taksub, jauhi syirik dan jangan menipu. Untuk menutup kebatilan mereka lakukan, mereka fitnah saya penyebar tauhid 3, sesat, wahabi, jin, bipolar disorder mood, sakit jiwa, mental problem, menghasut ahli silat, kumpulan bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam dan orang ramai supaya pulau saya. 
 3. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) punya kecut perut, ugut PDRM dan Jabatan Agama akan angkut saya di dalam group dan personally saya. 
 4. Amir Shahmi Md. Ali lebih gila isim dan kurang ajar, fitnah saya minta ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang dan bawa perkakasan untuk pertabalan. Gila isim gila babi 🐷 sungguh mereka ini! Apa ke jadahnya saya hendak minta semua itu? Bab istana apa pun saya tidak tahu. Merepek fitnah saya begitu. 
 5. Padahalnya Amir Shahmi Md. Ali yang mula whatsapp personal saya minta saya menghayati kenapa kerajaan Majapahit runtuh dan kisah Puteri Gunung Ledang siap kongsikan muziknya sekali! Gila isim mabuk perkara bukan-bukan!
 6. Sudahlah masing-masing tidak tahu adab. Tidak pandai merawat tetapi berlagak macam hebat, macam pandai, ajar pula ilmu sesat! Seru jin, jadikan aku perantara berkomunikasi dengan jin! Ajar amalan sihir, syirik dan khurafat dalam kursus, aku tegur hangpa hangpa kick aku, hangpa fitnah aku pula. Ewah, ewah, ewah.... Memang nak mampus merwka berdua ini rupanya. Berani di dalam group dan laman sosial sahajalah. Mari berdepan? Semua kecut lembik telur belaka. Tidak takkan semua hal luar dalaman rumahtangga pun tanya aku? 
 7. Conversation ada lagi. Masuk court memang semua kalah. Sebab terlampau bebal dek taksubkan alam ghaib. Silap aku terikut mereka ini. Mana aku tahu mereka ni pembawa ajaran sesat. Hujung tahun 2021 baru aku tahu mereka ini gang ajaran sesat dan tahun 2022 baru aku tahu mereka ini kumpulan pemberontak negara. 
 8. Kerja mereka ini manipulasi kejadian isu semasa yang berlaku di negara, provoke ahli group dan laman sosial. Si bodoh sahaja yang taksubkan mereka semua ini. Aku pun pernah bodoh juga sebab TERjebak TERtaksub. Tapi bila aku sedar, aku boikot mereka habis-habisan. Bangangkah kita ini Islam hendak berpaksikan ilmu kaaruhuun (leluhur @ keturunan j*n)? Nusantara, Majapahit kerajaan hindu zaman kuno purbakala lama dan raja-raja alam ghaib jin bangsa iblis itu???? MANA AKIDAH KAU ORANG yang kau orang fitnah aku ni penyebar tauhid 3, sesat, wahabi, jin, bipolar disorder mood, sakit jiwa, mental problem hingga menghasut ahli dan orang ramai supaya pulau aku hah bebal??? 
 9. Mereka ini yang si gila isim cuba korek rahsia alam sebelah sana, si Muhammad Faiq bekas client personal coaching marketing aku dan Khazumi Leo si pentaksub Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli gila isim zikir sirr mabuk ketum kaedah meditasi untuk syok sendiri bangang itu taksubkan? Hinggakan Khazumi Leo bodohnya ikut ghibahkan aku. Semuanya jantan kurang kasih sayang yang bodoh percayakan si gila isim. 🤭🤣


3) PENDAKYAH : Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA), Pengerusi TAMRIN, Penceramah bebas, Motivator tersohor Malaysia. Orang kuat BN. Scammer marketing online dan scammer aqidah. 

MENDAKYAH :

Bisnes MLM Gerakan Missionary Kristian. Boleh baca selanjutnya DI SINI. Mamat ni gila isim, gila pangkat dan gila harta.

 1. Saya ada masuk sekejap group Lariba selepas peserta seminar saya kongsikan perkongsian Lariba berkaitan Gerakan Missionary dalam Malaysia ni kepada saya. Ustaz Hafiz Hiew bekas pastor, dari gang Lariba menyatakan Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) adalah PASTOR MALAYSIA. 
 2. Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) fitnah saya tidak pandai marketing walhal beliau menipu (scam) markeing online menipu aqidah ramai dari mula lagi beliau sudah tergamak masukkannkami semua ke dalam Gerakan Missionary Kristian dan dua kali ugut hendak saman saya. Sehingga ke saat ini sekeping surat saman seperti diugut pun tidak kunjung tiba.  
 3. Sebelum itu Haji Ahmad Fadzli Yusoff, Presiden TAMRIN ugut saya supaya diamkan scammer penipuan online marketing DTA. Sebab saya diugut saya buat laporan polis. (Selanjutnya boleh baca DI SINI).
 4. Kini aku baru tahu. Nampak di tiktok siapa yang aku bertengkar tentang lineage. Tengku Asmadi (DTA) pun sama SCAMMER suruh orang lain menyamar sebagai dirinya dalam recruitment ahli, nama sama seperti nama dia juga. INILAH PENIPUAN ONLINE MARKETING. Banyak lagi rujuk report polis.
 5. Yang aku jumpa di facebook student Universiti ditipu hidup-hidup. Buktinya ada aku simpan dalam channel telegram aku
 6. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) mentee dia dan sama bersekongkol dalam fitnah AKIDAH, minda, jiwa saya demi tarik crowd masuk Gerakan Missionary Kristan. 
 7. Pada ruang komen Muhd Arifin fitnah saya ugut saman saya kononnya makan tak habis siap seru talibarutnya Amir Shahmi Md. Ali dan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam). Ingat orang tidak screenshot beri kepada saya? Semua bukti komplot menjatuhkan saya simpan. Sampai sekarang sekeping saman pun tiada. 
 8. Bersorak sakanlah dengan sijil patuh syariah boleh dibeli. Sedangkan sijil halal darging kartel pun boleh dibeli. Sijil Doktor pun boleh dibeli. Inikan pulalah sijil patuh syariah. 

SIAKAP SENOHONG GELAMA IKAN DURI, BERCAKAP BOHONG LAMA-LAMA MENCURI".

PENIPU DAN PEMBOHONG SELAMA-LAMANYA AKAN SENTIASA BERBOHONG SEUMUR HIDUP". kata suami saya.

 

4) PENDAKYAH : Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), pemilik Kem Motivasi Wirajaya, Hulu Langat. Scammer (Penipu) besar ni. Motivator Konsultan dahulunya Tok Batin, Guru ajar Silat Harimau dan Silat Seni Gayong Malaysia. Kawan-kawannya dan dua orang bekas staffnya mengakui kerja syirik dan khurafat beliau di kemnya. (Sambung baca DI SINI)


KEBIADABAN DILAKUKAN :

 1. Dakyah amalan meditasi.
 2. Dakyah bersuluk.
 3. Dakyah watikah perjanjian alam nyata dengan alam ghaib.
 4. Mengaku berkawan dengan hantu syaithon.
 5. Dakyah taksubkan maqam di Pulau Besar.
 6. Jadikan saya perantara berkomunikasi dengan jin.
 7. Guna ilmu pukau dan minyak senyonyong untuk scam duit saya RM14,000. Sudah dilangsaikan selepas saya guna taktik gangster menuntut hutang.

Memang gila isim gila babi sungguhlah Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) dan Muhd Fadhil Hussein tu buat saya ni jadi perantara komunikasi dengan j*n! Sudahlah mereka tongong, bangang, gila isim keturunan dan gila isim alam ghaib. Ilmu alam ghaib semuanya tin kosong! Menipu sahaja seumur hidup. Sakit pula hati saya dengan mereka dan hasil perbuatan mereka bila baca semula perbualan personal dengan mereka semua. Kurang ajar sungguh! Ya saya pernah kenal dan terjebak dengan mereka. Saya tolak semua dakyah mereka. Mereka fitnah saya.

 

PENDAKYAH AMALAN SESAT 

Pun saya tidak hormat terus. Biadap. Inilah pengkhianat tabur fitnah saya pembawa ajaran sesat dan pelbagai lagi perkara tidak masuk akal Islam pada tahun 2021

1) PENDAKYAH : Muhd Arifin Rizkin (Adysclar). Followers ramai hasil daripada menipu berbohong kepada awam cerita berita palsunya. 4 horseman di header facebook diletakkannya gambar syaithon. Faham sendirilah kan jika di atas kepala facebook pun sudah gambar syaithon dengan taglinenya 'Just follow the flow'. Pengikut dan penyembah iblis laknatullah 'alaih. Sebab itu tidak kisah fitnah siapa sahaja tidak sependapat dengannta. Gila dan sakit jiwa belaka. Display picture pula membelakangkan pembaca. Beliau inilah macai penyebar perbualan soal jawab saya yang dimanipulasikan seperti saya mengaku hingga ke saat ini. (Sambung baca DI SINI).


MENDAKYAH,

 1. Amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya. Beri amalan perang secara online.
 2. Amalan bersuluk kaedah meditasi kepada awam (online).
 3. Maqam-maqam waliyullah itu semua keramat dan pasak-pasak ghaib yang melindungi pasak-pasak jahat. (Dinyatakan pada posting di fbnya).
 4. Bersekutu dengan Juliyana (Lyana Bajana) rekrut ahli group preppers, Pendakyah selawat untuk cuci ruh. Di sanjung oleh penipu Muhd Arifin sebagai wanita pemilik naga emas untuk daulah Nusantara. 😂🤣
 5. Sama sahaja modus operandinya seperti group akhir zaman kelolaan Amir Shahmi Md. Ali dan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), ada recruitment tentera Imam Mahdi.


2) PENDAKYAH : Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Ketua gang akhir zaman teori konspirasi pelampau. Bekas client personal life coaching. Mendurhaka. (Sambung baca DI SINI).


MENGHASUT DAN PROVOKASI SAYA

 1. Menghasut supaya saya anti individu dan persatuan saya tidak kenali.
 2. Provokasi supaya saya anti vaksin, anti Raja dan menjadi pemberontak kerajaan. Sungguhpun vaksin itu begitu, tidak perlu provokasi saya. 
 3. Minta saya scan (tilik) kawan-kawannya. Gila jahil murokkab dia ni minta scan free. Menelek itu haram pun tidak diketahuinya.
 4. Mengaku kepada saya sebagai X-Men, jin Dewataraya, Jin ifrit Ratu Tinta Sakti, Fata At-Tamimi, keturunan naga, memiliki keris dari kayangan, the choosen one, pewaris Raja Zulqarnain. Terkini, isterinya dicari puak darkside untuk mengubah jalan cerita akhir zaman. 🤦


3) PENDAKYAH : Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng)

penyebar ajaran sesat, New Age, perogol secara ghaib, ilmu karuuhun, ilmu leluhur jin, Scammer, Scammer akidah, scammer online, bomoh, bomoh gila isim, bomoh menyamar perawat islam, bomoh ilmu hitam, bomoh syirik, bomoh khurafat, taksub, leluhur, jin, gila isim, sakit jiwa, gila isim sakit jiwa, fitnah, jenayah, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, Silat Sesat, Silat Seni Gayong.Fatani, Gayong Fatani

 1. Guru ajar Silat seni gayong Fatani Putrajaya kurang ajar ni, saya tolak dakyahnya, berterusan umpat keji dan fitnah saya macam-macam. Memang kena makilah selalu. 
 2. Bukit Aman telah panggil. Tiada keinsafan. Masih meneruskan kesengalan dan perasannya BERBOHONG KEPADA AWAM. Tolollwersnya yang taksub ikut sahaja apa katanya. 
 3. Adab dan aqidah semua barai. Admin group whatsapp tidak cakna aqidah. Saya sudah beritahu gila isim ini sudah keluar dari whatsapp group. Yang sebenar beliau ni ada dua nombor dan sehingga saat ini masih menyebar silat itu lagi. Semua gang silat fatani dia ni, gila isim sakit jiwa dan penipu. (Sambung baca DI SINI).


MENDAKYAH :

Amalan zikir sirr guna kaedah meditasi (ritual gerakan new age fahaman sesat) yang ditambahnya untuk syok sendiri. 

 1. Jual buku silat, saya ni minat silat jadi saya beli. Akhlak dan adabnya si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) ni barai adab aqidah sudah terpesong terus dah. Saya tolak dakyah sesatnya. Tidak mengaku apa dilakukannya berterusan meroyan tidak tahu malu lagi PERASAN! Bangang mengaku saya ni pengikut tegar dan awek dia. Sudahlah perasan berterusan pula keji dan fitnah saya. Mangkaq sungguh perangai.
 2. Macamlah hebat sangat walhalnya lembik dan lemah! Sudah kena marah sudah bersalah, menafikan pula. Buat perangai bangang pada saya. Berterusan sebar fitnah. 
 3. Tidak guna bertanjak, bersongkok, berbaju silat tetapi biadap gila isim mendakyah amalan meditasi yang sesat. Lembik longlai serupa sotong nak kena belai. Serius rasa hendak muntah lah hai! 🤢🤮

Terima kasih yang mengadu, screenshot semua perbuatan mereka pada saya. Semua yang menjadi pengadu-domba saya sudah block. Malas melayan.

Sesungguhnya dari Allah mereka semua datang kepada Allah mereka kembali. Saya pulangkan semua fitnah ke atas aqidah, minda, jiwa dan niqab saya, kembali kepada mereka semua semula. Aamiin Ya Robbal 'Aalamiin".


2022

5) PENDAKYAH : Mohd Fadhil Hussin (Pak Syeikh)

MENDAKYAH : Rujuk artikel blog ini


ILMU SIHIR DIJENAMAKAN BARU.

Banyak ilmu sihir moden telah dijenamakan dengan nama yang baru tetapi ramai tidak perasan. Alhamdulillah, dengan izin Allah AQIDAH saya terselamat dari dakyah ajaran sesat. Alhamdulillah saya bahagia dengan Suami dan anak-anak saya. 

FAKTA AMALAN SESAT GERAKAN NEW AGE


ILMU SIHIR YANG RAMAI TERTIPU.

Ini semua ilmu sihir yang ramai orang telah tertipu.


Gerakan New Age

 1. Qi dan Qigong.
 2. Fengshui.
 3. Horoskop.
 4. Astrologi.
 5. Zodiak.
 6. Yoga.
 7. Meditasi.
 8. Ilmu nafas.
 9. Muzik New Age.
 10. Numerologi.
 11. Chakra.
 12. Aura.
 13. Reiki.
 14. NLP.
 15. Hipnosis.
 16. Garpu Tala (Bibliomancy).
 17. Affirmation.
 18. Law of Attraction (LOA).


DITAG DALAM GROUP TAKSUB MELAYU

5/4/2022 saya di tag di dalam satu group taksubkan Melayu. Salah seorang admin perempuan pernah bertelagah cari pasal dengan saya memaksa saya share posting ke dalam group. Sudah lama saya left group itu. Tetapi bila saya ditag maka saya akan membongkarkan. Selepas dari itu, siapa tag saya, saya sudah malas melayan. Abaikan. Buang masa sahaja menaikkan rating orang sesat buat apakan?

Sebab itulah saya selalu berpesan, 

Jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya jika menulis memang lantang dan saya akan ketawakan. Pada saya mereka yang fitnah sayq dan sebarkan ajaran sesat ni jahil dan gila. Sebab itu saya ketawakan. Sebab itu jugalah orang tidak suka pada saya. But it's OK. Biarlah tiada kawan dari aqidah saya disesatkan. Saya ada Suami dan anak-anak saya cukuplah untuk sementara waktu belum meninggal. Jadi perlu apa saya kisahkan? Sedikit pun saya sudah tidak hairankan.


SENTAP! ðŸ¤£

Ada yang sentap dengan perkongsian saya ini. Antaranya gang si penipu Afyan Mat Rawi sengal. Sudah lama rupanya duduk dalam channel telegram saya. Bila saya mula bongkarkan kebatilan Gerakan New Age yang menjadi amalan segelintir para financial planner, bukan setakat bisnes MLM Atomy sahaja memesongkan aqidah umat Islam. Silibus program Motivasi dan Financhial Planning pun sama. Cuba tanya pakar kewangan Islam. Tanya yang Islam tau bukan tanya kepada si munafiq kuat berbohong meraih crowd dengan ambil ayat saya dijadikan bahan umpatan seperti si Afyan Mat Rawi gila sudah buat pada saya. Saya Social Media Coach Marketing sahaja tapi tahulah bab aqidah ni jika orang sesat saya jauhkan terus dari mereka bukan semakin follow orang sesat munafiq itu semua. 

It's ok. Janji saya sudah lepas tanggungjawab dakwah dengan cara saya tidak ciplak plagiat idea orang lain seperti gang gila isim penipu sepanjang hayat. Maaflah jika terganggu dengan perkongsian pengalaman saya. Lagipun saya memang anti ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) ni lagi-lagi dalam bab bisnes. Mereka yang saya report polis tidak berani pun saman saya. Semuanya kuat auta belaka. 
ADUAN :
Puteri Nur Cahaya 
Tengok dia credit kat sapa... 🤣🤣🤣

JAWABAN SAYA
 1. Terima kasih Tuan tag saya. Saya ketawa sahaja. 🤣
 2. Penyebar ajaran, amalan perang menipu sanad nak paw duit saya ni ke? Gang pendakyah ajaran amalan kerohanian SESAT (SIHIR, SYIRIK dan KHURAFAT) Gerakan New Age. Bagai cacing kepanasan sampai sekarang tidak habis-habis fitnah saya dan siapa sahaja tidak sependapat dengan mereka, mereka fitnah dan meroyankan. 
 3. Bab sihir dan perjanjian tu hanya yang mengalami sahaja faham. Sebaiknya, RUJUKLAH ALIM ULAMAK. USAH RUJUK Muhd Arifin dan gang gila isim sengal ni. Mereka ni psikik dan scammer mempergunakan agama (PDRM cakap bukan saya). Bukan tahu dosa neraka dah tu.
 4. Begitulah jadinya bila jiwa penuh dengan hasad, dengki, busuk dan iri hati jadi. Seolahnya tidak fikir laknat Allah ke atas mereka kerana fitnah, cyberbully dan body shaming  aqidah orang lain. BIADAP dan barai aqidah. Kuat berhalusinasi dan menunggang agama. Orang begitu yang hendak dijadikan sumber rujukan? 🤣 
 5. Sebab saya kenal Muhd Arifin tukang kongsi posting ini kreditkan. Gambarnya dan semua sekutunya pun saya ada. Pernah friendlist dan bermesej semua cerita mereka berhalusinasi semasa saya masih di alam separanormal. Panjang ceritanya bagaimana mereka ni cuba dakyah saya jadi pentaksub akhir zaman, keturunan dan alam ghaib seperti mereka. Saya block selepas saya kesan beliau ni gila. Eh ramailah yang bongkarkan siapa Muhd Arifin and the gang PDRM sedang pantau ni. Perawat pun ada yang bersihkan segala jin bangsa iblis pada mereka semua. Aduan orang kepada saya berlambak. 
 6. Bab sihir tu yang kena fahamlah macam mana. Yang orang ketawakan tu bukan tak percayakan sihir tu. Tapi orang ketawakan yang dikreditkan tu ha. Si cerdik (kata bodoh bangang baghal gila isim tongong bahlul badigol tenuk tapir kang sentap meroyan lagi puak gila isim ni)😝 si Muhd Arifin itu ha. 
 7. Beliau ni dan gangnya kuat berhalusinasi belaka. Jika beliau betul takkanlah dia berani-berani share kepada saya amalan perang MENIPU SANAD CUBA SCAM DUIT SAYA. Lepastu jadi macai kepada kawan dia dua ekor sama seperti dia juga sebar perbualan soal jawab keduanya dengan saya dimanipulasi di fb dia. BERBOHONG kepada awam semata-mata nak TARIK AHLI yang taksub  amalan kebatinan dan kerohanian join group sekutu dia untuk CUCI RUH dan TAKSUBKAN NAGA. Gila jadah apa selawat cuci ruh bersuluk bagai PANGGIL JIN? Gila jadah apakah manusia mengaku naga? 
 8. Conversation di telegram si sengal Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) masih ada dengan saya lagi. Conversation si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli guru ajar silat kurang ajar tu masih ada lagi. Semua suami dan PDRM sudah baca. Mereka itu semuanya jahil dan sudah gila sakit jiwa kesemuanya. Semuanya sudah dinasihatkan dan sudah saya beri amaran akhirnya saya makikan. Tetapi bila benak dan hitam hati, memang sukarlah hendak hadam bab aqidah ni.
 9. Pesara askar psikopat menyamar perawat Islam pada mulanya nampak seperti keluarkan semua jin sihir perbuatan Amir Shahmi Md. Ali yang difitnahkan ada pada saya. Rupanya semua itu dari diri mereka dan kesan amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) mereka memberi kesan pada saya. Difitnahnya saya pula. 
 10. Sudah saya nasihatkan elok-elok, sudah saya maki pun dan sudah saya beri amaran kepada mereka. Tidak berubah. Malah semakin kuat meroyan maki-hamun mencarutkan aqidah dan maruah saya. Jadi biarkan sahajalah mereka hendak hidup dalam kesesatan. Peduli apa saya?
 11. Hanya sebab saya tolak ajaran, amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) mereka itu saya difitnah.
 12. Jika ingin membuat rujukan pun, carilah Alim ulamak sejati. Muhd Arifin itu bukanlah alim ulamak pun. PDRM labelkan beliau dan gangnya, psikik, scammer mempergunakan agama pemberontak negara. 
 13. Saya orang yang buat laporan polis sebab SAYA DISERANG sebelum mereka fitnah saya lagi. Sebab ramai yang adukan kepada saya itu semuanya penakut. Tidak berani lapor polis hal gang taksub karuhuun (keturunan) jin, alam ghaib, akhir zaman teori konspirasi dan alam makrifat ni.
 14. Gilakah diserang diganggu keselamatan hingga menyebarkan SSM alamat rumah kakak ipar saya kepada awam saya hendak diam? Si guru ajar silat seni gayong Fatani Putrajaya kurang ajar pun sudah dipanggil Bukit Aman. BAWA AJARAN SESAT! Padan muka. 
 15. Mereka menggelabahlah saya buat laporan polis. Sebab itu mereka ghibah, fitnah, maki hamun mencarutkan saya. PDRM sedang memerhatikan mereka. Tunggu siap laporan ke jabatan agama ni, anak selesai masuk U InShaaAllah saya saman beliau dan gangnya. Berani CYBERBULLY CRIMINAL AQIDAH dan body shaming NIQAB fitnah saya sangatkan? 
 16. Rasakan tamparan wanita ini yang ada suami, ada anak dan ada Tuan Gurunya. ISLAM. AHLISSUNNAH WAL-JAMA'AH. Ini bukan dendam. Ini amaran BAB AQIDAH dan makluman kepada semua ahli macai cybertroopers  tolollwers mereka dan fbians yang ada kenal mereka dan kenal saya. Mereka terlibat saya sudah beri amaran. 
 17. Apa pun, semoga taufiq dan hidayah kembali kepada beliau dan rakan-rakan sama gila isim kuat halusinasi dan sengalnya. Jika mereka Islam InShaaAllah mereka akan berubah. Tapi bila benak hati telah hitam pekat akibat kejahilan kesan syirik dan khurafat maka tidak akan berubah. Semua fitnah dan tuduhan ke atas saya, saya kembalikan kepada mereka kembali semuanya. Alhamdulillah. [Sumber asal].  
 18. Memang saya ketawakan sahaja setiap kali mendapat semua screenshot fitnah, maki-hamun dan mencarut mereka terhadap saya. Biarlah. Marah? Dahulu saya marahlah. Sekarang tidak lagi. Biarkanlah. Siapa tidak marah. Saya bukan wali dan bukan malaikat tiada perasaan marah. Orang gila pun jika diganggu akan mengamuk. Inikan pula saya yang waras. 
 19. Mereka memang mahukan saya mengamuk. Bila saya mengamuk mereka sedap mengangkang masing-masing terima tolollwers pengikut baru dan pentaksub baru. Serius memang bodoh siapa yang ikut dan terima jalan sesat mereka itu. Memanglah bodoh. Sudah elok-elok Islam follow yang sesat siapa suruh. Sudah diberitahu mereka semua itu pendakyah ajaran amalan sesat masih ikut mereka lagi. Eh lantak hangpalah haih. Ghibah dan fitnah amat lazat. 
 20. Mereka ini ada yang pernah taksub (obses @ paranoid @ fanatik) terhadap saya hinggalah saya tahu kegiatan mereka dan saya menentang mereka lalu mereka berpakat viralkan saya yang bukan-bukan. Kelihatannya sudah seperti orang mabuk cinta sehari tidak sebut tidak ghibah mengumpay nama saya tidak sahlah hidup mereka. Ada yang siap mengaku saya ni aweknya. Perasan dan sangap sungguh jantan gila isim zikir sirr kaedah sesat meditasi ni kepada saya. Sungguh saya rasa hendak muntah! Menyampah! 
 21. Yang lebih gila isim mereka semua ni. Buat posting bab agama bab tasawuf. Tunggang agama. Di komen ghibah, maki-hamun dan mencarutkan saya. Kahkahkahkah. Gila isim gila babi lagi sengal. Padan muka saya maki segelintir mereka terutamanya ketua dan dalang fitnah saya tahun 2021. Tukang karut fitnah saya tahun 2020, si Doktor Perawat gila Amir Shahmi Md. Ali saya ambush dalam group whatsapp kumpulan Motivator fasilitator, sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), tahun 2021, Muhd Arifin Rizkin, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) followers ramai boleh dibeli dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) guru ajar silat kurang ajar dakyah saya zikir sirr guna kaedah meditasi untuk syok sendiri, dalang utama ini saya tegur dan ya saya maki personally mereka. 
 22. Ambil kamu. Ingat saya ni lembik tidak tahu maki? Sudah maki saya block terus. Maka meroyanlah masing-masing ibarat cacing kepanasan hingga mempamerkan sikap sebenar mereka sebagai PENUNGGANG AGAMA. 
 23. 10 amaran saya mahukan si Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim buat sehingga saat ini masih tidak dibuat lagi. Begitu juga Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli yanh gila isim kurang kasih sayang dan lapar perhatian ibarat mati bini. Ego beb. Ego. Ego bawa ke mati. 
 24. Mereka malas baca, saya lagilah malas baca alasan atau ayat bodoh orang biadap seperti mereka yang tiada akal fikiran menjatuhkan aib dan maruah aqidah saya. Mereka ini semuanya sudah gila isim, tiada berADAB tidakemhaga AGAMA dan AKIDAHnya. Biadap tidak berakhlak dan maaf cakap, sudah terpesong aqidah mereka jauh dari Islam. Mereka adalah orang yang gila isim keturunan, gila isim alam ghaib, gila isim akhir zaman teori konspirasi dan gila isim alam makrifat cuba mendakyah ajaran, amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan cuba provoke saya menjadi pemberontak negara seperti mereka. Merekalah gila isim sakit jiwa seumur hidup mereka kerana menganiaya saya.
 25. Spy stalker, macai, cybertroopers, netizen, tolong doakan mereka semua di dalam artikel blog saya INI  kembali kepada Iktiqad Islam sebenar. Mereka ni kuat merepek dan sudah terpesong akidah dengan keasyikan beramal perkara syirik, khurafat iaitu amalan kerohanian kebatinan sesat dan akibat ghibah, maki-hamun dan mencarutkan saya banyak sangat tu. Alhamdulillah saya bahagia di samping suami dan anak-anak saya.🌹❤️ Ghibah dan fitnah amat lazat. ðŸ˜‹


Cara ajar orang gila isim, psikik, scammer, penunggang agama, kuat korek rahsia
Pencuri rahsia ni biasanya gang mereka juga. Jadi saya mesti sebut jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarutlah seperti selalu. Mereka jadi cacing kepanasan maki-hamun saya dan saya terus block mereka. Bagus. Kena paku buah keras terus. Kadang tu sudah tua tapi otak beku. Tidak faham bab aqidah. Tetapi cuba hendak korek rahsia. Padan muka kena sedas. 😋🤭

 
GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan
Bila saya sekolahkan adab terus sentap. Masing-masing meroyan sana sini kononnya saya ni lah yang tidak beradab. Sebab itu saya sudah malas layan bila orang mengumpat saya. Buang masa saya sahaja. Baik saya fokus keluarga saya. Baik di facebook, di mana-mana laman sosial, ada sahaja puak biadap yang munafiq sungguh semuanya asyik mengganggu saya. Addicted lah tu. 🤭


ALHAMDULILLAH

 1. Serius saya suka dengar peringatan daripada Almarhum Syeikh Ali Al-Jabeer ni. Sangat bermanfaat buat orang yang difitnah seperti saya. Para asatizah pun ramai yang difitnah dan dighibah bila menyatakan kebenaran. Mereka buat ikut cara mereka. Saya buat ikut cara saya. Menulis ikut cara saya. 
 2. Dahulu sebelum difitnah saya masih berlembut lagi. Sebab belum difitnah cyberbully. Body shaming. Bila sudah melampau memang kenalah belaka. Siapa buat pastilah kena. Padanlah muka. Maafkanlah saya. Hahaha. 🤭 
 3. Tak kisah difitnah ni. Yang kisah adalah bab AQIDAH. Apa pun saya tetap mendoakan semua mereka Allah kembalikan taufiq dan hidayah kepada mereka semua. Makian ke atas semua iblis syaithon yang mendiami pemikiran merekaEh, mereka mencarutkan saya lebih teruk tau. 
 4. Alhamdulillah. 9/10/2022 terjebak yang terakhir. Terbongkar psikopat bomoh ilmu hitam ni juga gila isim menipu saya jadikan saya perantara dia berkomunikasi dengan leluhur (j*n) dan cuba mendakyah saya ajaran amalan kerohanian kebatinan sesat. Diputuskan perguruan selepas saya tegur bab adab. Semua ilmunya saya buang terus. 
 5. Sebelum ni saya jahil dan naif tidak tahu langsung itu semua berkaitan alam sebelah sana. Saya hanya tahu syirik tu menduakan Allah sahaja.
 6. 13/11/2022 baru saya faham rupanya dari tahun 2000 lagi dengan izin Allah jua saya telah disihir (pukau/hipnosis) oleh guru silat bomoh ilmu hitam pendakyah ajaran sesat gila isim taksubkan leluhur (jin) biadap menyamar sebagai perawat Islam. 
 7. Alhamdulillah. Hasil pengalaman saya terjebak dengan individu², kumpulan ajaran sesat guru silat bomoh ilmu hitam psikik scammer penunggang agama gila isim hingga difitnah itulah juga saya telah tahu asal-usul keturunan saya dari mulut emak dan bapa saudara saya sendiri. 
 8. Kita ini Islam, lebih baik ambil tahu bagaimana mendapatkan redho Allah SWT terhadap kita makhlukNYA bukan sibuk ambil tahu tahu perkara lain selain Allah SWT seperti saya nak tahu punca sakit kronik slipped disc dan pun Almarhum Abah saya sakit akhirnya terjebak dengan gang kumpulan ajaran sesat guru silat bomoh ilmu hitam psikik scammer penunggang agama gila isim. Yang mana mereka ni memang golongan yang dari dahulu lagi serupa dengan j*n sikap mereka sibuk ambil tahu dan mencuri tahu perkara alam sebelah sana hingga gila isim semuanya sanggup mereka menjadi pengkhianat agama, bangsa dan negara. Sanggup fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa dan niqab saya.
 9. Adatlah ada orang tak suka dan ada orang suka kita. Orang suka Alhamdulillah. Tidak suka biarlah. Sebab kita takkan berjaya memenuhi kehendak sesiapa. Menulis untuk kepuasan diri dan membela diri sendiri sebenarnya. Ini artikel blog terbaru saya pentingnya adab akidah bukan sekadar ilmu tin kosong.
BILA SUDAH DAPAT KESAN.

 1. Bila sudah dapat kesan siapa mereka semua ni, lagi sedap saya menulis menerangkan dan mentertawakan.
 2. Memang saya ambush dan saya makilah keduanya perangai masing-masing tidak beradab. Serupa pondan hanya berani di group dan laman sosial. Bukan berani hadap saya dan suami saya pun. Alah, kena maki pun bukannya serik. Tetap bengong juga. 
 3. Jelas dan nyata memang mereka berdua ini، ليلي حيليدين (pengadu domba), Lyana Bajana, Muhd Arifin Rizkin, Mohd Sidiq (tukang santet macai kecil), Khaizumi Leo dan Pendekar IndranShahril (macai kecil) dan ramai lagi memang gila isim lagi sengal bab aqidah masing-masing sudah barai terpesong dan terburai. Tidak serik lagi. Gila isim gang gila babi semuanya mereka ni kuat berhalusinasi, bab aqidah tauhid pun barai. Megah masing-masing membawa ajaran amalan kebatinan dan kerohanian sesat Gerakan New Age menungganglah agama masing-masing.  Ghibah dan fitnah amat lazat
 4. Doakan mereka semua di dalam artikel blog saya ini kembali kepada Iktiqad Islam sebenar. Merepek dan terpesong aqidah dengan perkara syirik, khurafat amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age dan sudah barai aqidah akibat fitnah, ghibah, maki-hamun dan mencarutkan aqidah saya melalui perbualan dua ekor jantan gila isim dengan saya yang dimanipulasi diputar-belitkan seolahnya saya mengaku perkara tidak masuk dek akal Mukmin Muslim.
 5. Dalang utama, pengadu-domba dan jantan-jantan dayus yang kurang kasih sayang bini. Gila isim, sengal. Mabuk keturunan, pangkat, harta, kuasa, alam ghaib, akhir zaman teori konspirasi (ilmu fitan preppers) dan alam makrifat. Ilmu tin kosong belaka semuanya.
 6. PDRM sifatkan mereka semua ini sebagai Psikik dan scammer penunggang agama.
 7. Jangan ingat kita bebas di LAMAN SOSIAL daripada mereka semua ini ya. Kuncu-kuncu mereka sangat ramai dengan pelbagai jawatan mereka gunakan melalui pelbagai program. Samada program motivasi, silat, ritual programme merepek berkaitan nusantara yang bercampur baur dengan amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan ada juga atas nama MELAYU, Nusantara dan programme pengaktifan pineal gland (buka hijab) anak-anak anda dalam program motivasi menggunakan kaedah hipnosis dan NLP. Kononnya nak perbaiki aura. Sebenarnya hanya hendak scammer aqidah anda dengan amalan syirik dan khurafat mereka.
 8. Semuanya ilmu sesat (sihir, syirik dan khurafat) oleh mereka yang kuat MENUNGGANG AGAMA cuma diubah-suai nama ikut kesesuaian program. Biasalah penunggang agama. Banyak taktik dan teknik spiritual digunakannya. 🤭
 9. Jadilah Guru, ibu bapa, pekerja, ahli seni bela diri, athlet, usahawan dan individu yang cakna bab aqidah. Dari tahun 2020, sehingga tahun 2022 barulah saya faham dan tahu sudah permainan bangang kesemua mereka. Sudahlah mereka mendakyah saya ajaran dan amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat). Mereka berpakat pula fitnah saya, hantar gang kacau laman sosial, messenger, telegram dan whatsapp saya pula. Bila saya sekolahkan adab masing-masing meroyan umpama laki kematian bini atau bini kematian laki. Kasihan. PLAY VICTIM

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, Psikik scammer penunggang agama, gang gila isim, gang akhir zaman teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, ajaran sesat
Itulah si gila isim Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Famy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Muhammad Anis bin Hassan (Haniz Zerstoren) semuanya gila isim kuat berhalusinasi, Tengku Azrul Hamdi bin Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) gila isim perasan dan kuat MENIPU. Termasuklah Muhd Fadhil Hussein Kuat BERBOHONG munafiq semuanya. Moga anda semua tidak jahil dan taksub memang percayakan semua pendakyah ajaran sesat ni

Keduanya high beam kuat berhalusinasi. Pengedar ganja cannabis! Si Pastor Gerakan Missionary Kristian pula tanpa ada rasa bersalah langsung kepada Allah kesemuanya berterusan menyesatkan orang ramai penttaksub mereka sebab mereka bertiga ni sangat bijak MENUNGGANG AGAMA dan berkata-kata.


Mereka bertiga ini 👇pula masing-masingnya berperanan tersendiri cuba mendekati saya berpura-pura dengan pelbagai cara. Mereka juga MENUNGGANG AGAMA. 

 1. Makhluk penyesat aqidah ramai taksubkan naga bersama sekutunya.
 2. Pendakyah amalan perang cuba scam duit saya dan 
 3. Si gila isim pendakyah amalan zikir sirr kaedah meditasi ditambah sendiri untuk syok dirinya sendiri

Nama mereka, rujuk kembali laporan polis di atas 

Mana saman? Mana PDRM? Mana Jabatan Agama Islam seperti gang akhir zaman teori konspirasi pelampau tahun 2021 fitnah saya pembawa ajaran sesat dan manipulasi perbualan soal jawab mereka dengan saya? Mana? Mana? Mana? Tidak ada pun. Lemah!

Ugut saya kononnya mahu saya diangkut PDRM dan Jabatan agama? Mahu saya disumbatkan ke dalam penjara? Hahaha  Mereka ini, semuanya kecut telor lembik lagi lemah akal dan minda mereka. Hanya bijak mengumpat (ghibah) fitnah, tohmah saya prung prang prung prang serupa tin kosong di laman soSIAL manipulasi soal jawab perbualan mereka dengan saya. Sebenarnya mereka itulah PENDAKYAH AJARAN SESAT! Saya ada banyak bukti beb. 

Kumpulan akhir zaman be ngap ni sangat ramai. Semua conversation group dan personal mereka dengan saya masih tersimpan rapi untuk habuan mereka di mahkamah nanti. Tunggu... 

Jika anda orang yang peka (cakna) bab aqidah, teruskan follow laman-laman sosial saya, boleh juga Follow blog saya BlogiEta.com ini dan sebahagian kisah saya TERjebak dan berhadapan semua pendakyah ajaran sesat ini. Juga ada dalam blog ini WujudnyaAllahZahirPadaManusia.blogspot.com 

Semua bukti sebelum saya tahu siapa mereka, banyak juga saya sudah kongsikan ke dalam channel rasmi saya, t.me/WujudnyaAllahZahirPadaManusia ok semua pentaksub gang gila isim akhir zaman teori konspirasi ba ngang ni, silakan screenshot dan sebarkan apa saya tulis ini. Silakan. Saya bahagia tiada siapa lagi dapat menggugatkan iman dan aqidahku. Saya tahu mereka semua menanti saya mengamuk lagi di laman soSIAL facebook ini. Yeah. Saya tak akan mengamuk. Saya hanya ketawa berterusan ketawa dan meneruskan penulisan saya ke serata alam maya kerana saya mahu kamu semua tahu Alhamdulillah saya teramat bahagia dengan Suami dan anak-anak saya. Saya berterusan ketawa kerana rahsia mereka semua dalam genggaman saya walaupun mereka bijak manipulasi dan sedap menjadi play victim munafiq kuat berpura-pura di media sosial.

Apa yang saya nampak, saya lihat dan saya alami sendiri, saya kongsikan. Ada yang saya rahsiakan. DAN jika ada yang tag saya perkara berkaitan, saya hanya komen begini 👇🏻

Jika terbukti kesalahannya, mengganggu ketenteraman diri sila report polis ya. Jika melibatkan aqidah sila lapor terus kepada Jabatan Agama Islam tau."

Jadi, saya berjaya kawal emosi saya dan saya berjaya tidak mengumpat atau beri contoh sesiapa yang berkaitan gang akhir zaman sesat-menyesatkan pernah fitnah saya. Bacalah sahaja di blog-blog saya dan channel saya. Penatlah saya henddak ulang banyak kali perkara yang sama sahaja. BOSANlah. Tapi adakalanya saya lagi suka dedahkan terus kepada awam siapa mereka semua ni. Hobi kan. Hobi membongkar kumpulan ajaran sesat. 

Ingat, Jabatan Agama Islam Negeri Selangor (JAIS) melarang kita ikut ajaran mimpi berkaitan perkara akhir zaman. Mereka itu cuba bawa ajaran sesat sebab mereka terlalu taksubkan Imam Mahdi. Saya sendiri pernah terjebak dan saya bangkang gang akhir zaman ajaran sesat banyak buat perkara sihir, syirik dan khurafat ni. Sebab itu saya berani menulis dan bongkarkan.ADAB dan AQIDAH
.

Beriman sahaja tidak cukup jika tidak berADAB. BerADAB sahaja tidak cukup jika tidak berilmu. Berilmu sahaja tidak cukup jika tidak berADAB dan mempersendakan AQIDAH melakukan dosa besar syirik menduakan Allah. 


KESIMPULANNYA

 1. Masa first PKP itulah ramai bomoh menyamar perawat Islam cari mangsa. Ramai pula tu yang jadi halusinasi gila isim akibat taksubkan leluhur (jin). Diorang dakyah awam taksubkan hal akhir zaman teori konspirasi melampau-lampau sampai ada yang terlampau takut, dia jual rumah, jual tanah dan berhenti kerja. Akhirnya dia provoke orang awam jadi pemberontak negara melalui kumpulan-kumpulan ajaran sesat mereka. Saya didakyahnya juga. Saya reject ajaran amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) tu semua, sayalah di hamun, difitnah sebagai penyebar ajaran sesat gang mereka. Ada juga dakyah awam join Gerakan Missionary Kristian dengan alasan masuk keahlian percuma. Itulah antara bahayanya gang psikik scammer penunggang agama yang gila isim waktu PKP.
 2. Memaki-hamun orang yang menzalimi, khianat dan menganiaya kita sebenarnya bukanlah penyelesaian kelegaan yang terbaik. Ianya hanyalah bersifat lega yang sementara sahaja.
 3. Orang gila isim sakit jiwa bermasalah mental kuat berhalusinasi tak perlu dilayan tulis sahaja dan sebarkan. Rajin? Buat video. Diam, tanda kau lemah!
 4. Bertenang dan bersabar adalah lebih baik daripada maki balik dan buat penjelasan kita ni dipihak yang benar.
 5. Kadangkala diam itu lebih baik. Sampai masa, lambat-laun Allah SWT sendiri akan membersihkan nama kita melalui cara tidak kita sendiri sangka.  Biarlah Allah SWT sahaja yang membela saya. Tiada guna meminta bantuan dari manusia. 
 6. Sampai bila kita berharap kepada makhlukNYA? Sedangkan Allah SWT adalah penjaga kita buat selama-lamanya. Bergantung haraplah sepenuhnya kepada Allah SWT sahaja.
 7. Walaupun orang itu salah di sisi Allah SWT atau pun masyarakat. Bukanlah tanggungjawab kita sebarkan kesalahan mereka melainkan kes jenayah dan sihir mengancam keselamatan. 
 8. Biarkan pihak berkuasa selesaikan, alamat berjanggutlah hendak selesai segala permasahan. Bawa sahaja semuanya kepada Jabatan Agama Islam selepas buat laporan polis jika diancam keselamatan seperti kes saya.
 9. Pesanan saya, juga untuk diri saya dan semua yang membaca. Jagalah adab, jangan taksub, jauhilah syirik, jangan menipu dan jangan mencarut. Sebab jika adab barai tidak mustahil akidah rakai. 
 10. Ujian besar ini, saya belajar mendidik hati saya. Alhamdulillah. Allah jua melindungi saya dan kita semua dari kejahatan makhluk zahir dan halus. Aamiin Ya Robbal'Aalamiin.


SOAL JAWAB

Soalan ni saya terima pada 6 September 2021 jam 2:08 am selepas saya diviralkan oleh si gila isim pendakyah amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya, Muhd Arifin sebagai pembawa ajaran sesat fitnah yang tidak masuk pada akal Mukmin Muslim. Pada minggu yang sama juga si gila isim zikir sirr guna kaedah meditasi amalan sesat sihir ajaran Gerakan New Age untuk syok sendiri, Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) guru ajar silat seni gayung fatani putrajaya, sibuk sama meroyan fitnah manipulasi putar-belitkan perbualan soal-jawab dia dengan saya dan Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dengan saya. 

Seorang lagi gila isim, bernama Tuah mengaku keturunan Hang Tuah juga meroyan marah saya sebab saya tidak melayan keobsesannya kepada Hang Tuah. Gila sungguh mereka ni kepada Hang Tuah yang sudah tiada masih ditaksub dipanggil, diseru dipuja. 

SOALAN
assalam..tuan puteri...maafkn patik insan hina ni menggangu tuan puteri tengah malam...patik hnya ingin bertanya masihkah tuan puteri menyimpan keris taming sari itu lagi?

JAWAB :
Wa'alaikumussalam
Kembalilah kepada Allah SWT. Jangan sampai jadi gila isim seperti mereka semua di dalam artikel blog ini.

Hari ini 5 Julai 2022 jam saya tambahkan jawabannya seperti di berikut. 
 1. Oh ya. Lupa pula saya. Cubalah tanya kepada si gila isim Haniz Zerstoren ketua gang akhir zaman teori konspirasi pelampau dikehendaki polis kuat berhalusinasi tu dia dah dapat ka belum daripada si gila isim ليلي حيليدين? Dia obseskan saya haritu akibat taksubkan alam ghaib rupanya. Tidak dilayan terus meroyan dengan gang gilanya fitnahkan saya yang bukan-bukan. Berbaik dengan saya hanya sebab hendak korek rahsia asyik tanya jin dewataraya dan jin ifritnya Bonda Ratu Tinta Sakti sahaja. Dari sebelum mula personal life coaching dengan saya hinggalah sebelum saya kick dia. Gilanya tu tak boleh dibuat-buat tau. Siapa menentang dia habis semua dimeroyan fitnahkan. Dapat pula bini sama gila bertambahlah meroyannya. 
 2. Jangan lupa saya juga tolak amalan perang menipu sanad nak paw duit saya dari si pendakyah ajaran sesat, gila isim Muhd Arifin. Meroyanlah mereka ni berpakat dengan orang silat si gila isim zikir sirr dakyah saya amalan sesat meditasi gerakan new age untuk syok sendiri, si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) guru ajar silat seni gayung fatani putrajaya. Ditolak meroyan serupa jantan sangap gila mabuk ketum kematian bini.
 3. Ha, hati-hati juga dengan semua gang lain mereka itu sudahlah gila isim kuat halusinasi mengaku keturunan naga. Elok-elok dah jadi manusia nak jadi naga. 🤣
 4. Sudah baca kah belum entri saya di Blog tu? Kalau belum baca tengoklah report polis semua lengkap. 
 5. Yang saya kongsikan ni antara bukti Haniz Zerstoren gila isim. Sebab tu saya kick dia dari personal life coaching saya. 
 6. Dakyah saya jadi pemberontak negara, minta saya scan kawan-kawan dia yang ditipunya kata mereka tu musuh dia. Masa ni saya tak tau lagi mereka tu gang. 
 7. Sudahlah gila. Nak saya sama ikut dia. Eh, merapu sahaja banyak dia dan gang dia semuanya. Ajaran sesat mengaku the choosen one. Usah diikut. Siapa ikut mereka memanglah gila terpesong aqidah akibat like, share comment bukan-bukan hal saya tanpa usul periksa. Tunggu di akhirat semua merangkak cari saya minta ampun. Kalau jumpa. Tak jumpa semua masuk neraka. Padan muka. Dah bengap sangat ada akal tak guna ikut depa yang sesat sendiri tanggunglah masuk nerakaOklah ya. Terima kasih. Wassalam".
Dan saya pun kongsikanlah pengakuan Muammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) musuh kepada Lyana Bajana dan Muhd Arifin (gangnya) beserta bukti yang lain kepada yang bertanya. Ish memang rajinlah. Suri rumahtanggakan. Ada banyak masa nak jawab soalan dengan penuh berhemmah. Hahaha 

Semua pengikut pendakyah ajaran sesat, saya keluarkan dari friendlist saya. Saya akur saranan Suami saya buang toksid itu semua. Masih berada dalam kumpulan sesat itu samalah seperti menyokong mereka. 
  • Manusia dan iblis takkan mungkin bersama". Komen Alesya Natasha di satu perkongsian berkaitan PRU.
  • Saya setuju. Bangsa iblis mana boleh gang dengan makhluk manusia. Mesti tak ngam punya. Sebab tu saya tak gang dengan kumpulan ajaran sesat. Saya manusia bukan iblis. Hahaha. Moga Allah beri taufiq dan hidayah kepada anda. Aamiin. 
Ternyata ghibah dan fitnah amat lazat. Nama pena, Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta ni memang ANTI ajaran sesat (sihir, SYIRIK dan khurafat) dulu, kini dan selama-lamanya. Alhamdulillah. Walaupun saya mangsa jenayah cyberbully dan body shaming, saya tetap bahagia di samping suami dan anak-anak saya.  Memang Ghibah dan fitnah amat lazat. Hadamkan sahajalah. Sambungan artikel ini, DI SINIDI SINI, DI SINI (sedang kemaskini) dan DI SINI.

 Ù‡Ù…با الله الحقير والفقير الى رحمة الله  


PENULIS NAMA PENA
[SIAPA SAYA?(Sila klik untuk baca).
 • Founder Rahsia Social Media, Rahsia Likes Free Tanpa Ads dan Rahsia Carian Google.
 • Kini Full time house wife. Digital Content Template Creator. Freelancer berpengalaman Social Media Coach
 • Bukan Guru Silat, bukan perawat, bukan guru kebatinan dan kerohanian pernah terkeliru akibat perbuatan khianat guru-guru ajaran sesat ini hanyalah Lulusan Pondok 4 Thanawi, Institute of Information Technology Cosmopoint (KLMU) dan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Space.
 • Mantan Guru Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), meletakkan jawatan sebab urusan perniagaan.
 • Mantan Guru Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), meletakkan jawatan sebab urusan perniagaan.
 • Mantan Penolong Guru Besar SRIP meletakkan jawatan sebab sambung belajar. 
 • Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) pada tahun 2016. Meletakkan jawatan dari JAWI sebab kronik slipped disc. Alhamdulillah sembuh dengan izin Allah tanpa suntikan steroid, voltaron dan tanpa pembedahan.
 • Anti ajaran sesat (sihir, syirik, khurafat) doktor perawat Guru Silat Seni Gayong Makrifat, Guru Silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau, Coach pengamal silat selimpang merah, tenaga pengajar Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya kurang ajar, tenaga pengajar Silat 7 Langkah kurang ajar dan gang gila isim paranoid akhir zaman teori konspirasi mainstream (PDRM maklumkan mereka ini psikik dan scammer penunggang agama).


PENJENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING AKIDAH SAYA. 

http://ieta-myblog.blogspot.com/2022/12/psikik-scammer-penunggang-agama-gila.htmlPART 1

https://www.facebook.com/1228493878/posts/10220410290027170/?mibextid=Nif5oz PART 2

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=734952798154220&substory_index=734952798154220&id=1228493878&mibextid=Nif5ozPSIKOPAT BOMOH SCAMMER GILA ISIM SAKIT JIWA https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223463317550950&id=1228493878&mibextid=Nif5ozBONGKAR SEMULA KISAH SEBENARNYA

https://t.me/wujudnyaAllahZahirPadaManusia/1807?single HINGGA https://t.me/wujudnyaAllahZahirPadaManusia/1841#JurnalBlogger 

#MantanGuru 

#MantanPegawaiPerkhidmatanPendidikan 

#DuluCikguBlogger 

#MantanUsahawanOnline 

#mantankronikslippeddisc 

#RealitiKehidupan 

#TipsKejayaan 

#terjebak 

#terberguru

#gurubisnes 

#online 

#bomoh 

#bomohmenyamarperawatislam 

#GerakanNewAge 

#bomohilmuhitam 

#bomohmoden 

#gilaisim 

#sakitjiwa 

#taksub 

#leluhur 

#ilmuleluhurjin

#ilmusesat

#silatsesat

#gurusilatsesat

#penyebarajaransesat

#GerakanNewAge

#perogolsecaraghaib

#ilmukaruuhun

#ilmuleluhurjin

#Scammer

#Scammerakidah

#scammeronline

#bomoh

#bomohgilaisim

#bomohmenyamarperawatislam

#bomohilmuhitam

#bomohsyirik

#bomohkhurafat

#taksub

#leluhur

#jin

#gilaisim

#sakitjiwa

#gilaisimsakitjiwa

#fitnah

#jenayah

#jenayahcyberbully

#jenayahbodyshaming

#SilatSesat

#SilatSeniGayongFatani

#GayongFatani...

  
Comments

 1. Asalam..Ya Allah semoga kita dijauhi fitnah akhir zaman ya

  ReplyDelete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya maki balik. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki percuma.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com .