14 FAKTA BIPOLAR DISORDER MOOD

14 FAKTA BIPOLAR DISORDER MOOD

Artikel ini sambungan daripada artikel sebelum ini. Siapa saya? Boleh baca di SINI. Panjang lagi siapa saya ni carilah di dalam blog saya ini. Bukan hebat mana pun. Biasa sahaja saya ini. Tetapi gang psikik dan scammer penunggang agama obses dan gila isim (keturunan, alam ghaib, akhir zaman, teori konspirasi dan makrifat sesat) pengamal amalan kebatinan kerohanian sesat amat obses dan akhirnya antikan saya. Sudah buat perkara sesat (sihir, syirik dan khurafat). Memang saya sekolahkan adab. Siapa suruh mempermainkan Agama Islam dan tidak beradab sesama manusia. Iman, Islam dan Ehsan mereka hilang terus selepas masing-masing mempermainkan Islam (memperguna dan menunggang agama).

"Motivator Konsultan Coach Penceramah bebas, Guru silat bomoh menyamar perawat Islam berkhodam jin ilmu tin kosong  pendakyah ajaran sesat GILA ISIM SAKIT JIWA memang akan fitnah aqidah kami sesat, ada jin ada saka, fitnah minda kami BIPOLAR, mental problem, sakit jiwa dan macam-macam lagi untuk menutup sesat dan batil mereka buat. Mari saya tunjukkan siapa gila, siapa sakit jiwa yang sebenarnya". Nama pena, Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta.

Aniexity, bipolar, sakit jiwa, sakit mental, drug addict, masalah jiwa, tekanan perasaan, gila isim, kumpulan ajaran sesat, gerakan new age, mental problem, bipolar disorder mood, fakta bipolar, fakta dan mitos bipolar, mental ilness, sakit jiwa, aneixty, guru silat sesat, amir shahmi gila isim, aniaya,
Fakta dan mitos bipolar. Ada beberapa sebab seseorang itu mengalami depresi seterusnya terjadilah depresi (tekanan), kemurungan, gila, sakit jiwa, mental illness, gila isim, halusinasi dan berkaitannya


MASALAH KESIHATAN DAN KUMPULAN AJARAN SESAT

Aniexty, Bipolar dan seangkatannya bukanlah gila, sakit jiwa atau mental problem. Ia hanyalah tekanan perasaan akibat diganggu, diprovoke dan diancam. Itu sahaja.

Doktor Perawat, ahli seni bela diri silat, perunding motivasi, penceramah bebas, pengacara bebas, motivator, fasilitator, coach, konsultan dan individu ramai followers yang gila isim kuat berhalusinasi ilmu tin kosong mana tahu perkara begini. Siap buat ubat tablet dan air rukyah! Kahkahkahkah!

Mereka main belasah pukul rata semuanya dikaitkan dengan jin, gila, mental problem dan sakit jiwa. Lagi-lagi yang gila isim kuat berhalusinasi hasil mengajar, mendakyah dan menyebarkan ajaran amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat). Semuanya sentiasa kaitkan tekanan perasaan dengan jin. Sikit-sikit jin. Sikit-sikit jin.

Jin dahlah bodoh belaka si gila isim semua itu pun ikut bodoh juga percaya taksubkan jin. Itu yang jadi segelintir perawat musibat pendakyah ilmu sesat antaranya ilmu karuuhun (leluhur) meroyan bukan-bukan di laman sosial dan group sesat masing-masing.

Saya baca aduan saya terima semuanya semakin buat saya kuat ketawa. Kelakar betul puak kumpulan ajaran sesat ni. Yang taksubkan mereka pun saya ketawakan juga. Sebab hanya lantang menghentam golongan kumpulan ajaran sesat ni di laman sosial sahaja. Report polis dan report ke jabatan agama Islam masing-masing penakut. Mana berani buat seperti saya. Saya, semua saya buat laporan polis. Negara kita ni ada undang-undang. Habis apa guna undang-undang diwujudkan jika tidak cerdik kita gunakan? Carut nak? Hahaha

Walhalnya jasad masing-masing pun berlambak jin syaithon menapak, tinggal dan mengalir dalam saluran darah memang sentiasa sudah ada. Cuma kita sahaja tidak nampak mereka. Tak perlulah nampak. Bukan best pun. Baiklah beramal syariat Allah sudah tetapkan, mengaji, solat, puasa, zakat, tunaikan haji dan beribadat seperti biasa daripada ikut golongan ajaran sesat gila isim kuat berhalusinasi seperti mereka yang tersenarai dalam senarai nama ni. Bukan menambahkan kekuatan akidah pun.

Kumpulan ajaran sesat gila isim ni, mereka sendiri blur bab akidah hasil taksub (obses) melampau dengan alam makhluk halus. Gila isim ni, dia boleh meroyan seluruh alam maya disuruh berzikir sebab nak dapatkan batallion alam ghaib (jin). Saya pernah TERjebak dengan puak sesat ni, saya tolak saya difitnah mereka. Kenal ramai juga lah golongan gila isim ni. Mereka ni memang kelakar. Saya ni pun segelintirnya obseskan juga. Mereka ingat saya ni ada  power. Ada yang anggap saya ni wali. Jahil murokkab lagi sesat menyesatkan sungguh manusia-manusia yang taksubkan leluhur jin, jin dewataraya, nusantara, majapahit, bani tamim, keris berdiri, kalut beramal dengan amalan kerohanian kebatinan Gerakan New Age dan berbangga hayat mereka menjadi pastor Gerakan Missionary Kristian ni. Sudah elok jadi manusia, percayakan jin. Sudah elok Islam, masuk pula Gerakan Missionary Kristian. Benarlah. Gila buat konten atau perangai gila-gila lebih baik dari menjadi gila isim.

Ayat selalu digunakan,


Aniexity, bipolar, sakit jiwa, sakit mental, drug addict, masalah jiwa, tekanan perasaan, gila isim, kumpulan ajaran sesat, gerakan new age, mental problem, bipolar disorder mood, fakta bipolar, fakta dan mitos bipolar, mental ilness, sakit jiwa, aneixty, guru silat sesat, amir shahmi gila isim, aniaya,
"Kalau tak syabu, ganja." Yang menulis begini di laman sosial pun selalunya gila isim tanpa sedar.


Mereka main tulis dan lukis sahaja. Tidak faham pun apa itu asas tauhid sifat 20 dengan sebenarnya. Tidak faham pun kenapa penghisap dadah dan ganja menghidapnya. Tidak faham langsung pun masalah tekanan perasaan bukanlah sakit minda dan jiwa. Bahaya gila isim ni bila mereka itu sanggup menjadi netizen macai cybertroopers keyboard warrior yang tidak ingat langsung akan siksaa  api neraka.

Tidak masuk syurga orang yang menyebar dan membuat fitnah!". Ingat tu.

Nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta ini pun difitnah gila, tak betul, bipolar, sesat, wahabi, iblis, setan, ada jin kepala ular dan mata keluarkan api oleh kumpulan ajaran sesat gila isim obseskan alam sebalik mata ni. Ha, nampaknya mereka itu baru betul bermasalah jiwa. Kerana mereka berhalusinasi nampak apa yang ada dalam jasad mereka melalui orang lain yang dirawat atau difitnahnya. Memang kelakarlah bila sudah diketahui mereka itu sebenarnya adalah gang sesat yang gila isim belaka ni. Menjadi bahan ketawa saya sahaja. Syok menulis panjang-panjang ni. Hobi. 🀭KISAH SAYA BEGINI
 1. Nama pena saya Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEtaUntuk makluman pembaca, saya pernah diuji sakit kronik Intravetebral slipped disc ataupun Doktor pakar Ortopedik HKL sebutkan sebagai back pain selama hampir setahun pada tahun 2017 sembuh sekejap sehinggalah pada tahun 2020 ia berulang kembali selepas selesai berkursus dengan doktor perawat guru silat seni gayung makrifat gila isim pengamal dan pendakyah ajaran sesat.
 2. Pengalaman saya bekas pesakit kronik slipped disc difitnah bipolar, sakit jiwa, mental problem dan pelbagai lagi tohmahan tidak masuk akal seorang Islam oleh kumpulan ajaran sesat, psikik scammer penunggang agama ilmu tin kosong gang gila isim alam ghaib kerana mereka biul tidak faham soalan saya dan mereka kantoi dengan saya mereka adalah pengamal, penyebar dan pendakyah amalan kerohanian dan kebatinan sesat ritual sihir Gerakan New Age.

 3. Pengalaman saya bertemu pula ramai pesakit  pesakit Bipolar, Aniexty, hyperdepresstension dan seangkatannya ini kebanyakannya adalah akibat gangguan khodam jin bangsa iblis daripada perawat ilmu tin kosong yang berbuat perkara sesat (sihir, syirik dan khurafat) menggunakan kaedah perubatan seru dan puja jin. Ada juga akibat tekanan perasaan, tiada bimbingan dan tempat untuk meluahkan perasaan mereka. Contohnya DI SINI. Klik, rajin-rajin membaca ya. Usah malas membaca lepas tu jadi seperti mereka yang lainnya meroyan dalam kumpulan  atau di media sosial seperti orang gila. Kelakar sangat perangai tu. 🀣🀦

 4. Pernah seorang usahawan makanan bercerita kepada saya dengan bangganya beliau disahkan doktor bipolar disorder mood selepas kematian emaknya. Saya terdiam. Dengarkan sahaja luahan hatinya. Bercampur-baur perasaan saya sedih ada, kasihan pun ada. Eh jangan tidak tahu ya, artis terkenal Jannanick pun mengaku beliau bipolar. Lihat beliau terkenal dengan lagu gatalnya. Rakan alam maya saya juga ramai terkena Bipolar. Jadi usahlah rasa terhina ya. Anda tidak keseorangan. Relax sudah. 😘

 5. Akibat sakit kronik slipped disc yang kerap tidak menentu masanya, saya meletakkan jawatan sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan dari Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) pada 14/9/2017  bagi mengelakkan rakan sekerja terus berbuat dosa mengumpat dan pulau saya. Sadiskan? Tapi itulah hakikatnya apabila ujian Allah ini tidak menimpa mereka yang tidak mengerti apa yang telah kita lalui.
 6. Sepanjang sakit, saya bertongkat  untuk berjalan dan dalam kesakitan saya merangkak untuk ke dapur dan bilik air. Tetapi dalam kesakitan itu, atas rasa ingin berkongsi maklumat, pengalaman sebagai Blogger dan Usahawan, saya giat menjalankan program keusahawanan melalui channel telegram saya Minda Niaga (channel lama saya telah padam) untuk menjawab soal-jawab berkaitan bisnes dan Blogger ocial Media Coach (channel lama Cikgu iEta telah saya padam) berkaitan laman sosial dan Blog. Saya juga berkongsi maklumat melalui kelas percuma secara online di facebookTelegram dan whatsapp.
 7. Sakit kronik Slipped Disc sembuh pada penghujung tahun 2017.
 8. Sakit berulang semula selama sebulan selepas seminggu tamat berkursus pada 8 hingga 9/8/2020 dengan Amir Shahmi Md. Ali Doktor perawat guru silat seni gayong makrifat, gila isim keturunan, gila isim alam ghaib, gila isim hal akhir zaman pemuja leluhur jin, majapahit, alam kayangan. Pendakyah ajaran sesat Gerakan New age ni, silibusnya gabungan haq (sufi) dan ESQ yang telah diharamkan pada tahun 2010 oleh Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan. 
 9. Amir Shahmi Md. Ali ilmu tin kosong. Setakat seru sahaja tidak berani, tidak bertanggungjawab menghadap apa diseru dan dipujanya. Beliau telah berbuat perkara sesat (syirik dan khurafat), mendakyah ritual berjumpa leluhur. Amalan aqidah sesat Gerakan New Age kepada saya dan peserta kursusnya yang lain. 
 10. Amir Shahmi Md. Ali bersama sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) telah menghasut ramai ahli dari kalangan professional pulau saya. Mereka berdua juga telah menabur fitnah terhadap AQIDAH dan minda saya bermula 15/9/2020. Sehingga ke saat ini fitnah tersebut masih tular lagi. Sudah tiga tahun fitnah dibuat oleh tonyok 🐷 gila isim lagi bangang ini. Fitnah itu masih bergentayangan di facebook nya. Pembohong besar mamat dua ekor ni.
 11. Amir Shahmi Md. Ali (rujuk gambar di bawah) bersama rakan sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Abdul Malik Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) merepek fitnah saya macam-macamlah. Termasuklah bipolar.
 12. Amir Shahmi Md. Ali bangang ni, dia mengaku kepasa saya, dia Raja segala Raja Raja, Raja, Raja, Raja, Raja, Raja. Rupanya itulah pengakuan Iblis. Ramai ditipu jin bangsa iblis. Doktor perawat guru silat seni gayung Malaysia kurang ajar ni dan sekutunya Coach Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) PDRM maklumkan jauhi diri dari mereka berdua.
 13. Mereka berdua ini psikik scammer penunggang agama ilmu tin kosong, penyebar ilmu karuuhun (leluhur) jin, Amir Shahmi Md. Ali dalam kursusnya buat ritual bertemu, puja dan seru jin. Tahu petik pineal gland (buka hijab) tapi kecut perut kecut telur tidak berani selesaikan tidak mahu bertanggungjawab. Mahu mencuri rahsia. Rupanya gila isim keturunan, gila isim alam ghaib, gila isim alam makrifat sesat, gila isim akhir zaman teori konspirasi pemberontak negara kumpulan ajaran sesat. Huish memesongkan aqidah. 😳 Alhamdulillah dikeluarkan dari kumpulan kursusnya. Tidaklah saya ikut tersesat seperti yang lainnya. 
 14. Pada tahun 2021 si gila isim zikir sirr kaedah meditasi untuk syok sendiri, Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), pemegang amanah Seni Gayong Fatani Malaysia, ilmu tin kosong belaka tetapi berlagak bijak fitnah saya bipolar dan pelbagai lagi tohmahan bodoh lagi bangang tidak masuk dek akal Mukmin Muslim tanpa bukti Soheh. Ada bukti pun sekadar perbualan soal-jawab si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) ni dan si gila isim keturunan alam ghaib Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) bekas client personal life coaching saya dengan saya yang ditebuk sana sikit sini sikit diolahkan manipulasi seperti saya mengaku walhalnya mereka semua sakitnya hati saya tegur jaga adab, jangan taksub,  jauhi syirik dan jangan menipu. πŸ˜–
 15. Paling mereka sangat sakit hati bila saya dapat kesan mereka itu psikik, scammer penunggang agama. Apa barang jadi guru silat, ramai followers tapi sebar ajaran, amalan sesat dan sebarkan fitnah AQIDAH dan niqab saya buat JENAYAH cyberbully dan body shaming saya serupa munafiq tidak tentu arah hah?! Gila! πŸ˜ͺ
 16. Hanya disebabkan saya menegur perbuatan sesat (syirik dan khurafat) mereka dakyah saya. Disebabkan saya menolak dakyah, ajaran, amalan syirik, khurafat dan sesat mereka fitnah saya. Gila isim dan jahil murokkab (tongong, bangang, bongok, bahlul, bodoh) semuanya. 
 17. GILA ISIM GILA B4B1 🐷 sungguhlah Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) tu buat saya ni jadi perantara komunikasi dengan jin! Dahlah tongong, bangang, gila isim keturunan dan gila isim alam ghaib. Ilmu semuanya tin kosong! Sakit pula hati saya dengan mereka bertiga bila baca semula perbualan personal dengan mereka semua dan iblis dari mereka yang mengganggu saya waktu itu. Kurang ajar sungguh depa bertiga ni! Ada depan saya, semuanya saya bagi penerajang biar mati. Melampau benar seru, PUJA JIN, ambil kesempatan mencuri rahsia dan cuba menyesatkan aqidah saya!
 18. Si Gila isim Amir Shahmi Md. Ali doktor perawat ilmu tin kosong bersama sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan bekas pegawai MAIWP dan si gila isim gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli yang perasan dan syok sendiri ni sahaja menjaja fitnahkan saya bipolar dan semua difitnahkan mereka sesuka hati sebab mereka itu LEMAH! Lemah akal, lemah tenaga batin dan lemah jiwa mereka! Saya tahu luaran dalaman mereka bagaimana. Rahsia mereka di dalam genggaman saya. 
 19. Yang kuat maki marah meroyan dalam group, di alam maya (di luar group) pun sama sahaja. Saya tahulah kalian bagaimana Ter-Sesat Kebatilan Gerakan New Agenya. Usahlah hendak berdebat dengan saya. Hihi.14 FAKTA BIPOLAR DISORDER MOOD

Ini fakta bipolar disorder mood hasil pengalaman saya difitnah sedemikian rupa bermula tahun 2015 (oleh gang blogger), 2020 (oleh bomoh me yamar doktor perawat islam dan coach ajaran sesat), 2021 (oleh bomoh ilmu hitam menyamat perawat islam ahli silat dan individu ramai tolollwers sehingga ke tahun ini.
 1. Aniexty, Bipolar dan seangkatannya bukanlah gila, sakit jiwa atau mental problem. Ia hanyalah tekanan perasaan akibat diganggu, diprovoke dan diancam. Itu sahaja.
 2. Jika sakit pada jasad, usah terima sebarang rawatan tradisional atau dinyatakan rawatan Islam membuang masa minta rawatan dari Doktor Perawat, Perawat, Tok Batin, Bomoh dan seangkatannya yang gila isim, ilmu tin kosong, kuat berhalusinasi menggunakan kaedah sesat (sihir, syirik dan khurafat) untuk merawat. 
 3. Kebanyakan perawat ini bertumangkan  khodam (jin bangsa iblis dan syaithon yang dilaknat dan direjam Allah SWT). USAHLAH berjumpa mereka semua yang sesat itu. 
 4. Guru ilmu mengenal diri, mengenal Allah tapi tidak menjaga syariat (aurat, solat, muamalat) dan ilmu berkaitan alam ghaib seperti Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid, Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Afam) keduanya adalah pendakyah ajaran dan amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age (New Age Movement) dan Mohd Fadhil Hussein (paksyeikh / syeikhcolournote) ilmu tauhid, sufi, aura dan hakikat sesat-menyesatkan dan menyusahkan diri.
 5. Ramai kalangan Perawat seperti mereka ini telah berjanji dengan jin bangsa iblis disebut juga syaithon  dan hantu tanpa sedar melalui ritual sihir bersuluk (meditasi), hipnosis, scan, NLP dan banyak lagi amalan kebatinan dan kerohanian Gerakan New Age. Sebab itu sakit tidak sembuh-sembuh atau pun sudah sembuh berulang kembali seperti telah berlaku ke atas diri saya yang jahil bab ilmu itu semua. Saya pun baru tahu selepas diputuskan perguruan dengan Mohd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) gila isim alam ghaib dan tamak halobakan harta karun belakanya.
 6. Doktor pakar sahaja yang boleh testify seseorang itu gila atau bipolar. Yang lain hanyalah andaian dan provokasi disebabkan takut rahsia kerja sesat (sihir, syirik dan khurafat) mereka terbongkar. Mereka sendiri pun tidak faham maksud dosa besar syirik menduakan Allah, mereka gelar dan tuduh firnah saya pelbagai gelaran termasuk setan. Pada merekalah ada apa dituduh, difitnahkan saya tu. 
 7. Bipolar disorder mood bukan masalah jiwa atau mental sahaja. Kebanyakannya terdapat gangguan kesan mendapatkan rawatan dengan doktor perawat, bomoh, tok batin atau diganggu sesiapa sahaja yang gila isim, ada makhluk halus, berkhodamkan jin bangsa iblis pada mereka. Orang melayu sebut hantu. 
 8. Ada juga yang disebabkan gangguan manusia yang mengamalkan kerjasama dengan leluhur jin bangsa iblis hasil berguru atau mendapatkan rawatan daripada mereka yang gila isim sakit mental berhalusinasi melaksanakan ritual puja seru syaithon. Pakai songkok, pakai cap, pakai tanjak, berserban, berjubah, berfirdah atau berkopiah rupanya sesat-menyesatkan AKIDAH, psikik scammer penunggang agama.
 9. Menjadi masalah mental atau tekanan perasaan juga jiwa jika tidak dapat kawal diri sendiri seterusnya kuat berhalusinasi, menulis yang merepek atau bercakap yang merepek tidak ketentuan hala butir bicaranya.
 10. Selalu juga manusia gila isim gang akhir zaman teori konspirasi pelampau itu menakut-nakutkan orang awam disebabkan mereka menerima khabar berita daripada alam ghaib. Itu boleh jadi pula kepada masalah aniexity
 11. Lelaki tidak disebut sebagai Bipolar. Tetapi disebut sebagai gila isim. Gila isim dari segi penyakit bermaksud gila nama, gila glamour ataupun mereng disebabkan belajar ajaran sesat, beramal, mendakyah dan menyebarkan ajaran sesat. Bipolar istilah sains. Sains tidak semestinya tepat. Yang lebih tepat adalah penyataan dalam Al-Quran dan pendapat alim-ulamak atau yang pernah mengalami masalah yang berkaitan.
 12. Gangguan berkaitan sihir seringkalinya adalah gangguan dari perawat bomoh ajaran sesat berbuat perkara sihir seperti pukau, perbuatan syirik dan khurafat. Mereka ini menjadi gila isim akibat obses (taksubkan) perkara berkaitan dengan  keturunan alam ghaib, ilmu hakikat dan makrifat yang sesat. Gila isim sebegini akan lebih memburukkam keadaan terhadap yang diganggu oleh apa yang mendiami tubuh perawat ajaran sesat itu semua. 
 13. Penting jujur. Perawat bertauhidkan Allah SWT sukar dijumpai. Mereka tidak bertumangkan khodam (Jin bangsa iblis, syaithon @ hantu) seperti Amir Shahmi Md. Ali yang mengambil kesempatan, biadap dan fitnah saya sakit jiwa dan bipolar disebabkan beliau tidak tahu kaedah merawat sebenar mengikut syariat Islam. Tetapi buat perkara sesat (sihir, syirik dan khurafat). Memang tidak berguna jantan pengecut ni! Hilang terus DP whatsapp selepas saya ambush. Eh dah ada balik tapi pakai mask. Kuat berhalusinasi si gila isim pendakyah ajaran sesat ini. Samalah beliau dengan pendakyah ajaran sesat kategori perawat yang lain tidak ada Tauhid di dalam hati 
 14. Anixietydepresi (tekanan), kemurungan, gila, sakit jiwa, mental illness, gila isim, halusinasi, bipolar disorder mood dan seangkatannya hanya boleh dirawat oleh diri sendiri dengan kembali kepada Allah. Lawan sakit itu bukan mengeluh mengadu sana sini atau bertumangkan ganja cannabis seperti sekutu Amir Shahmi Md. Ali si gila isim Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) taksubkan. Mereka ini hanyalah perawat yang obseskan jin bangsa iblis malahan pembawa ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat).


PENGALAMAN DIFITNAH GANG AJARAN SESAT GILA ISIM GERAKAN NEW AGE.

Jika benar mereka ini Islam, Mukmin Muslim mereka tidak akan menganiaya, buat jenayah cyberbully dan body shaming terhadap wanita Islam isteri orang seperti saya. Pada saya, ternyata mereka sudah murtad kerana mempermainkan Islam, mempermainkan hukum-hakan, bersikap munafik (ghibah, berdusta dan berbohong), khianat, menyebar dan mendakyah ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) memesongkan akidah kepada saya dan awam secara online atau pun bersemuka. Baca buku Tauhid darjah enam (6) silibus Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) ada dijelaskan perkara-perkara yang membuatkan seseorang itu murtad. 

Laporan polis terhadap syaithon laknatullah di dalam diri Amir Shahmi Md. Ali dan sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) pembawa ajaran sesat gerakan new age. 


Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, Bipolar, Kesihatan, Bipolar Disorder Mood, Perawat ilmu tin kosong, gila isim
Si gila isim ini semakin gila akibat menganiaya saya. Laporan polis DI SINI (Klik, bacalah dengan mata hati).

Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, Bipolar, Kesihatan, Bipolar Disorder Mood, coach penipu, hackers, Perawat ilmu tin kosong, gila isim
Sekutu si gila isim Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nur Masailan (Fahmy Adam) coach gila isim kuat menipu followers dan biadap kepada saya. Laporan polis DI SINI.

Laporan polis ke atas scammer penunggang agama Abdul Malek Abdul Halim sama spesis dengan si tongong Amir Shahmi Md. Ali dan sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) memang tidak layak saya hormat langsung. 

Memang saya maki mereka bertiga ni selepas saya tahu mereka buat ritual seru panggil jin mereka menganiaya saya. Ada seorang lagi Syed Mohammed Hussein. Mereka ini menjadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan jin hingga saya berterusan setahun lebih lamanya termasuk ke alam separanormal, tergantung-gantung saya antara alam ghaib dan dunia nyata hingga mendapat khabar dan cerita pelik-pelik dari alam tidak nampak sana. Saya hampir mati nyaris hilang nyawa. Mereka ni memang tidak layak langsung untuk saya hormati. Siapa yang ikut mereka ini dan turut maki-hamun, mencarutkan saya memanglah miskin adab, miskin akal dan budi. Kasihan. Moga semuanya diberikan taufiq dan hidayah kembali. 


Ingat, orang Islam tidak akan menganiaya wanita Islam isteri orang!
 1. Pengalaman saya sendiri. Ugutan, tuduhan, fitnah dan tohmahan terhadap saya sebagai bipolar, sesat, wahabi, jin dan sebagainya lagi bermula tahun 2020 dibuat oleh si biadap Amir Shahmi Md. Ali doktor perawat gila isim bersama sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) yang bodoh lagi bangang taksubkan karuuhun (leluhur) jin. Masing-masing ilmu tin kosong hanya berani aniaya dan fitnah saya di laman sosial dan group sahaja. 
 2. Perbuatan mereka adalah jenayah cyberwar, cyberbully dan body shaming perbuatan kerja syirik, khurafat berkhodam jin syaithon Doktor Perawat Amir Shahmi Md. Ali, Guru Silat Seni Gayung Makrifat bersama sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) silat selempang merah.
 3. Ajaran syirik, khurafat dan sesat si gila isim Amir Shahmi Md. Ali semasa kursus : 
  • Tidak salah minta tolong dari leluhur. 
  • Gila isim keturunan dan gila isim alam ghaib sungguh beliau ini. πŸ™„
 4. Apa barang mengaku Islam tetapi mensyirikkan Allah❓Apa barang kau mengajar silat seni gayong makrifat tetapi kau buat kursus mendakyah saya dan peserta kursus yang lain kepada ajaran  amalan sesat Gerakan New Age❓ Gila isim❗
 5. Mereka berdua ni nampak seperti hebat nampak seperti bijak tetapi sebenarnya hanyalah jahil murokkab dan ilmu mereka berdua hanyalah ilmu tin kosong. Saya pernah berhadapan dengan kedua mereka. Tahulah saya mereka berdua ini bagaimana. Di hadapan saya dan Suami saya keduanya menikus
 6. Di belakang saya, mengumpat dan ajak orang ramai pulau saya. Perangai mengalahkan iblis syaithon! Pengadu domba ahli kumpulan mereka juga ramai mengadu kepada saya kelakuan syaithon laknatullah berdua ini.
 7. Suami saya saksikan berlaku kejadian soal-jawab Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nur Masailan (Fahmy Adam), Mazlan ipar si tongong Amir Shahmi Md. Ali, Linda kakak si tongong Amir Shahmi Md. Ali, gang kursus Aidil, Mohd Faizal Romano dan Syah Rizal Abd Samat dengan saya (semuanya tidak cakna bab aqidah dan ikut membabi-buta semua perbuatan si tongong dua ekor itu semasa di Gunung Ledang. Dalam group si tongong Amir Shahmi Md. Ali nyatakan mereka ke sana untuk bermuzakarah (KononπŸ™„). Haqiqatnya, Amir Shahmi Md. Ali gila isim membuat ritual menyeru jin yang dia sebutkan sebagai leluhur dari kayangan. Bangang benar dakyah saya taksubkan leluhur jin dan kayangan.
 8. Amir Shahmi Md. Ali bangang ni juga ambil kesempatan semasa merawat saya sakit slipped disc dengan menjadikan saya perantara berkomunikasi dengan jin untuk mencuri rahsia keturunan dan mencuri rahsia alam ghaib. Taksub (obses paranoid) kepada saya hal keturunan, hal akhir zaman dan alam ghaib yang amat gila isim keduanya. Sama seperti mereka yang lain tersebut di bawah ini.
 9. Penyambung fitnah berterusan yang juga gila isim seperti kedua mereka, Motivator Konsultan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) mengaku saya ini keponakan beliau semasa di SK Damansara, beliau ni Guru Silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau, mendakyah saya ajaran syirik, khurafat watikah perjanjian dengan alam ghaib, guna ilmu pukau dan minyak senyonyong. Pelbagai lagi perkara memesongkan aqidah diajarnya kepada kami suami isteri. Hutang sudah selesai bayar setelah saya maki beliau. Beliau mencari pasal terhadap saya fitnah saya sebanyak lima (5) kali belum dihapuskan lagi. Seperti saya sudah ceritakan DI SINI.
 10. Memang babi 🐷 sungguhlah Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) tu buat saya ni jadi perantara komunikasi dengan jin! Sakit pula hati saya dengan mereka bertiga ni bila baca semula perbualan personal mereka dengan saya. Bodohnya mereka bertiga ni, obses dengan alam ghaib saya pula dijadikan perantara. Kurang ajar! Gila isim keturunan, gila isim alam ghaib, gila isim akhir zaman dan gila isim alam makrifat. 
 11. Ilmu semuanya tin kosong mendakyah pula saya perkara syirik, khurafat dan sesat. Asyik sebut kayangan, hal akhir zaman dan perkara yang di alam ghaib leluhur (jin) mereka itu.

PEMBAWA AJARAN SESAT

Mereka takut saya bongkarkan mereka pembawa ajaran sesat. Jadi mereka fitnah AQIDAH saya dan buli saya di laman sosial secukup rasa sesuka hati mereka.
 1. Jika tahun 2020 Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmi Nuur Masailan (Fahmy Adam) seterusnya Tengku Asmadi Tengku Mohamed dan Haji Ahmad Fadzli Yusof ugut saya, tahun 2021 dalang utama tular fitnah saya bipolar pada tahun 2021, si gila isim yang amat perasan, Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), Pemegang Amanah Seni Gayong Fatani Malaysia Putrajaya, pendakyah amalan zikir sirr kaedah meditasi (amalan sesat ritual gerakan New Age) untuk syok sendiri
  Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, Bipolar, Kesihatan, Bipolar Disorder Mood, orang silat ilmu tin kosong, gila isim
  Pendakyah amalan zikir sirr kaedah meditasi (amalan Gerakan New Age) sesat untuk syok sendiri ni gila isim gila meroyan lagi perasan. Maaf cakap, si tongong bangang ini gila meroyan di facebooknya serupa orang kehilangan dan kematian isteri. Saya tolak amalan dakyah sesatnya difitnah saya dan meroyan hal saya bukan-bukan di facebooknya. Jahil murokkab pencuri rahsia keturunan ilmu tin kosong rupanya. 

 2. Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) bekas client personal life coaching, penghasut supaya saya jadi pemberontak. Mohd Arifin (penyebar amalan perang menipu sanad untuk scam duit), Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Nuar, perawat bomoh), Julyana (Lyana) Bajana, Ω„ΩŠΩ„ΩŠ Ψ­ΩŠΩ„ΩŠΨ―ΩŠΩ† gang Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) bersama yang lain berpakat mencemar, mengaibkan nama baik dan AQIDAH saya pada tahun 2021. Mereka menyebarkan perbualan soal-jawab antara Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) dan Wan Amir dengan saya sewaktu saya keliru mencari diri siapa sebenarnya saya. Laporan polis DI SINI
 3. Si gila isim ni, pendakyah amalan perang menipu sanad cuba hendak scam duit saya.
 4. Ini dia makhluk biadap kawan dan macai Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng), Mohd Arifin (penyebar amalan perang menipu sanad untuk scam duit saya). Keterangan lanjut di sini.

 5. Ada juga pentaksub macai kepada Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) mugkin. Muhammad Faiq pernah menjadi peserta coaching marketing saya cuba korek rahsia dari saya apa yang berlaku. Tapi bila saya nyatakan syaithon ini buat apa kepada saya, dia punyalah meroyan marahnya. Khazumie Leo dan Hafize Adenan juga sama. Semuanya gila isim belaka. Disentuh bab jauhi syirik semakin meroyan kesemuanya. πŸ˜ͺ 
 6. Perbualan soal-jawab yang wujud daripada 'MEREKA CERITA', DICERITAKAN dan perkara 'DIKHABARKAN' itu telah mereka manipulasikan seolah-olahnya  pengakuan saya. Laporan polis DI SINI.
 7. Perbualan dimanipulasikan sebagai pengakuan itu adalah soal-jawab mereka dengan saya sewaktu saya keliru. Kekeliruan saya itu pula hasil kerja sesat (syirik, khurafat, sihir) Doktor Perawat bangang Amir Shahmi Md. Ali, Guru Silat Seni Gayung Makrifat bersama sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) silat selempang merah dan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) Silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau. Laporan polis DI SINI.
 8. PDRM sifatkan kesemua gila isim keturunan, gila isim alam ghaib, gila isim perkara akhir zaman dan gila isim makrifat ini sebagai psikik dan scammer penunggang agama. Laporan polis DI SINI.
Ahamdulillah ada yang bantu bersihkan nama saya. Keterangan DI SINI sila klik. 

Alhamdulillah, perkongsian fitnah jenayah cyberbully dan body shaming aqidah dan niqab saya menjadi marketing PERCUMA ke atas saya. Satu perkongsian di Instagram setelah saya serang pemilik instagram, bertekak baru faham. P
emilik akaun telah padam dan beliau telah bersihkan nama saya.


FAKTA PERANG LAMAN SIBER
 1. Saya telah dianiaya mereka  penjenayah cyberbully, body shaming aqidah dan niqab saya di laman sosial facebook.
 2. Peperangan sebenar adalah peperangan siber. Bahasa orang putih, cyberbully cyberwar criminal dan body shaming criminal. 
 3. Peperangan sebenar adalah antara, pihak alam ghaib dengan manusia di alam nyata ATAU alam ghaib dengan manusia melalui alam maya ATAU Peperangan bio weapon technology manusia dengan manusia yang sengal fan akalnya tersangkut.
 4. Alam maya juga kita tidak nampak kita tidak kenal betul pun siapa di laman sosial. Ini bermaksud tidak ada maujud di hadapan kita. Kita tidak nampak sesiapa kecuali online secara maya.
 5. Yang tidak diperangi dan tidak berperang sila duduk jauh tepi-tepi. Usah masuk campur hal mereka ini. Beri kata-kata semangat tidak mengapa. Ini bagus. Sayang kamu semua yang beri saya kata-kata semangat. 😍
 6. Usah sibuk buat provokasi sana sini. Seperti dalam gambar dan ramai lagi sibuk jadi tukang provokasi. Link berkaitan di bawah. Rajin kliklah guna jari jika tiada mouse
 7. Sudahlah. Stop provokasi saya ya. Rimas sungguh saya. Usah kongsikan apa pun perkara tidak berkaitan dengan diri dan aqidah saya. Beri saya peluang berehat dan saya malas sudah hendak ambil tahu apa sahaja hal mereka semua. Malas menyampah jelik dan memualkan! Buang masa saya.  
 8. Terima kasih semua yang mesej messenger, whatsapp saya tanya dan ambil berat hal saya. Allah merahmati kalian semua. Allah melindungi kalian semua. Aamiin


RITUAL GERAKAN NEW AGE 
 1. Keluar topik bipolar. Berkaitan tuduhan saya anti amalan selawat dan zikir sirr. Saya tidak anti pada sebarang amalan selawat dan zikir. 
 2. Saya hanya anti amalan ritual Gerakan New Age. Antaranya meditasi, hipnosis NLP, ritual menyeru iaitu berhubung dengan jin dan ritual cuci ruh. Ini adalah antara amalan ritual Gerakan New Age yang sesat-menyesatkan aqidah Islam.
 3. Kadangkala kita sibuk nak judge orang umpama kita ini tuhan. Tuduh, fitnah, orang itu sesat orang ini wahabi, syiah dan macam-macam lagi. Padahalnya ilmu kita itu pun tin kosong sahaja. Apa perkara  kesesatan aqidah pun tidak tahu tidak mahu diambil tahu tetapi sibuk mencari salah dan silap orang lain pula.
 4. Begitulah kesimpulannya 3 tahun saya dituduh sesat, wahabi, bipolar, jin dan macam-macam lagi yang nonsence tidak masuk dek akal Mukmin Muslim hanya sebab saya tolak dakyah ajaran dan amalan doktor perawat, orang silat, motivator, konsultan, coach, individu ramai followers yang buat syirik, khurafat dan sesat. 3 tahun beb. 3 tahun sampai sekarang fitnah itu viral lagi oleh jahil murokkab gila isim. Tapi Alhamdulillah Tuan Guru banyak sabarkan saya dan suami banyak support saya. Syukur padaMU ya Allah. Nikmatnya ujian datanglah pelangi. Allah... Allahuakbar.
 5. Jadi, sebagai Muslim kita wajib tahu kebatilan amalan ritual dalam Gerakan New Age ini dahulu. Baru boleh nampak kesesatan yang lain termasuk perkara syirik dan khurafat yang ada dengan senghaja atau tanpa mereka sedar di kalangan motivator, coach, doktor perawat, tok batin, penceramah bebas, ahli silat dan individu sikit followers atau ramai followers yang mempergunakan agama di sebalik percakapan dan perbuatan mereka. 
 6. InShaaAllah melalui pembacaan ilmiah dalam buku berkaitan Tersesat Kebatilan Gerakan New Age ini InShaaAllah Aqidah kita terjaga tanpa siapa dapat menggugat iman kita selain kita membaca Al-Quran dan jaga solat kita 5 waktu sehari semalam. Tidak mahal pun buku ni RM35 sahaja tidak termasuk post. Beli 2 free postage. Ingin tahu lebih lanjut, tekan link INI.


ILMU ESTAKOLOGI DAN AKHIR ZAMAN
 1. Ilmu estakologi dan akhir zaman sudah termaktub di dalam Al-Quran. Sudah ada buku matan Arbaa'iin. Guna sahajalah kitab itu. Tidak perlu kita mencari gali lagi. 
 2. Ebook akhir zaman tulisan Khalid Yahya (Nurani Maarif), Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) menipu berbohong kepada awam beliau yang tulis. Rekrut ahli masuk group tujuan fanatik taksub perkara akhir zaman, keturunan dan alam ghaib.
 3. Nurani Maarif menyatakan kitab hadith lama membosankan sedangkan kitab itu dikarang oleh ulamak muktabar. 
 4. Ilmu yang benar adalah ilmu yang tidak ada unsur syirik, khurafat dan sesat. Contoh hanya Khadijah Amm GISB dan dalilnya hadith dhoif.
 5. Ada 10 soalan saya beliau tidak dapat jawab. 
 6. Rakan admin yang lain buat perkara syirik dan khurafat beliau abaikan. Ustaz apa begitu? 
 7. Beliau berpaksikan kartun yang merupakan jin zaman silam. 
 8. Adakah perlu kita ikut biarkan sahaja perkara syirik berleluasa. Orang begitukah kita hendak ikut? 
 9. Menulis itu biar ikut fakta Al-Quran dan hadith yang soheh bukan merepek ebook akhir zaman langsung tiada ilmiah hanya ikut gerak hati ilhamnya sahaja bab aqidah langsung tidak cakna. Hurm. Lemah!


PESANAN SAYA,
 1. Jauhilah apa sahaja perkara syirik, khurafat, memesongkan aqidah dari motivator, penceramah bebas, perawat atau pesilat yang melakukan perkara sedemikian. Lebih-lebih lagi yang gila isim keturunan, gila isim alam ghaib dan gila isim hakikat atau makrifat. 
 2. Semuanya menjurus kepada ilmu sesat memesongkan aqidah sahaja. Akhirnya menghasilkan sihir yang menyakitkan jasad, minda dan jiwa. 
 3. Ingat, perbuatan menipu, berbuat perkara sesat (sihir, syirik dan khurafat) didakyah akan menyebabkan amalan tidak diterima kelak di sana. Semua akan dihitung. Sebelum dihitung setiap yang buat khianat, fitnah dan penipuan kepada awam berkaitan saya akan merangkak memcari saya. Yang mereng bertambah mereng dan sakit bertambah sakit.

Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, Bipolar, Kesihatan, Bipolar Disorder Mood, orang silat ilmu tin kosong, gila isim
Seperti saya sudah kongsikan DI SINI

Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, Bipolar, Kesihatan, Bipolar Disorder Mood, orang silat ilmu tin kosong, gila isim
Seperti saya sudah kingsikan DI SINI.

Hadith soheh oleh Nabi Muhammad Rasulullah SAW junjungan mulia diriwayatkan oleh At-Tirmizi. Sumber gambar : page Fattabiouni Malaysia

Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, Bipolar, Kesihatan, Bipolar Disorder Mood, orang silat ilmu tin kosong, gila isim
Ini fakta bukan auta.

Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, Bipolar, Kesihatan, Bipolar Disorder Mood, Perawat ilmu tin kosong, gila isim
Dua nama disebut dalam gambar ini, keduanya telah mendakyah, menghasut saya dan telah saya tegur nasihat baik-baik malahan pernah saya marah. Akibat itu keduanya fitnah aqidah saya. Keterangan DI SINI. Laporan polis DI SINI.Title hebat, ada ilmu silat, ada ilmu banyak tetapi berperangai biadap lahanat seperti mereka semua ini memang tidak akanlah saya hormat. Pedulikanlah orang ramai hendak kata saya apa pun. Kamu tak kena bolehlah mengata. Sudah kena baru kamu tahu langit itu tinggi atau rendahnya.


Saya tunggu semua urusan pusaka Almarhum Abah saya selesai, .emang saya bawa ke mahkamah kesemua yang fitnah saya jika diizinkan Allah. Laporan diminta Jabatan Agama Islam lagi 5% sedang proses siap. Tunggu semuanya ya.

SOALAN KEPADA GANG GILA ISIM

Kan? πŸ˜ͺ Posting kena buat. Biar satu dunia tahu siapa sebenarnya bawa ajaran sesat. Siapa sebenarnya gila isim (sakit mental sakit jiwa).SCAMMER PENUNGGANG AGAMA SAKIT MENTAL SAKIT JIWA.

Belum tenggelam lagi posting ini. 12/3/2022 dan 13/3/2022 saya maki whatsapp beliau ni. Puas hati. Aniaya saya lagi. Bekas client personal life coaching saya ni teruk gila isimnya dah. Semua sekutunya pun sama jugalah. Kelakarnyaweh berbohong disebabkan saya bongkar dia ni pendakyah ajaran sesat akhir zaman. Takut dan gabra berterusan umpat ghibah, fitnah, maki-hamun mencarutkan saya. Berbinikan serupa juga dengannya kuat berhalusinasi belaka. Katanaya ada keris dari kayangan pada isterinya yang kuat mengadu-domba. Kelakarnyaweh. 🀭

Menuduh dan fitnah orang itu orang ini  sesat. Sebenarnya Muhd Arifin, si gila isim pendakyah amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya inilah pembawa ajaran amalan sesat menyesatkan ramai. Pentaksub tolollwers ramai. Biasalah gila isim keturunan belakanya.


Begitulah kisah pengalaman saya sendiri hadap fitnah saya ni bipolar. Semoga bermanfaat perkongsian saya berkaitan fakta bipolar disorder mood ini. Kongsikan di ruang komen jika ada fakta lain ya. Terima kasih sudi membaca. πŸ₯°


Kisah benar nama pena
Mangsa biadap PENJENAYAH  Cyberbully dan body shaming AQIDAH mereka tersebut di atas.  

PAGE rasmi saya yang lama, Kisah Cikgu ieta PAGE rasmi baru saya puteri.nurcahaya


ARTIKEL BLOG DAN PERKARA BERKAITAN :

Comments

Popular Post