TIDAK JAGA ADAB TIDAK DAPAT JAGA AKIDAH

TIDAK JAGA ADAB TIDAK DAPAT JAGA AKIDAH


Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age,
Kesilapan utama adalah berpuca dari diri sendiri. Selebihnya disihir hingga terjadinya fitnah ke atas diri ini. Alhamdulillah Allah kurniakan kesabaran. Tidak, saya cantas tebas leher kesemua pendakyah ajaran sesat cuba menyesatkan akidah saya bila tidak diikut kehendak mereka, akhirnya tuduh, tohmah, menjatuhkan hukum, fitnah, maki-hamun, mencarut (jenayah cyberbully body shaming) AKIDAH, minda, jiwa, jasad, NYAWA, keluarga keturunan saya, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut saman, ugut sihir dan ugut bunuh hingga saya muntah darah. Mereka semua sangap murahan hingga GILA ISIM SAKIT JIWA.


Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam
This is my turn to switch off all that   FITNAH, cyberbully and body shaming criminal they do to my AKIDAH from 2020 until 2022. So, all of netizen macai cybertrooper, keyboard warrior, just read and if you have brain, just shut up your mouth and fingers from write and talk any rubbish about my AKIDAH like confident all of you ุฏุฎู„ ุงู„ุฌู†ุฉ. All criminals, SHAME OF YOU. I  write their name in this article and some of NETIZENS that doing FITNAH, cyberbully and body shaming criminal my AKIDAH, as GILA ISIM SAKIT JIWA.
Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age,
Bila jiwa, ruh, nyawa dan semangat dicengkam. Kisah benar Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta hadap bomoh ilmu hitam guru-guru silat menyamar perawat islam, penjenayah seksual perogol secara ghaib, kumpulan pendakyah ajaran sesat, psikik scammer penunggang-penunggang agama gila isim sakit jiwa dari tahun 2000 hingga tahun 2022 hampir mati nyaris hilang nyawa berkali-kali.


Pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, PNC, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur.rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, bomoh scammer

Saya tidak kongsi tidak jual wajah, maruah mahupun akidah. Saya kongsikan artikel blog saya sahaja. 


KENAPA MENULIS LAGI?
 1. Artikel ini saya kongsikan pada 30/12/2022. Saya pinned up pada 1/1/2023 dan sentiasa saya kemaskini. 
 2. Saya akan tulis lagi dan lagi hingga saya puas hati selagi belum masuk court (jika perlu), selagi semuanya tidak mengaku perbuatan mereka, selagi mereka tidak padam tuduhan tohmahan dan fitnah ke atas saya di kesemua laman sosial yang telah mereka sebarkan, saya saya bongkar lagi dan lagi dan lagi sampai qiamat menjelang nanti dan sebelum ajal menjemput kita semua ini. 
 3. Setelah saya meneliti, saya dapati segelintir yang menghubungi saya di messenger, telegram dan whatsapp sebelum saya difitnah adalah gila isim sakit jiwa bab akhir zaman teori konspirasi pentaksub leluhur jin. 
 4. Minda bila sentiasa negatif. Baca dengan teliti malas. Sentiasa berprasangka menjadi penakut menerima kebenaran. Setelah saya meneliti lagi cukup bukti, soheh semua yang menghubungi saya pada tahun 2020 sehingga 2022, mereka pun sama gila isim sakit jiwa. Begitulah bila diri sendiri yang tidak betul tidak mahu berubah, tidak mahu mendengar kata, asyik berprasangka masing-masing menuduh saya pula, provokasi sahaja lebih. Tindakan? Kosong. Saya sudah tiada kaitan dengan mereka semua.
 5. Sudah lama saya simpan dan sudah lama saya bongkarkan namun ada juga saya rahsiakan. Bila ada persoalan, sempena hendak penutup tahun 2022, saya ingin buka lembaran baru, saya kongsikan sekali lagi selepas saya sudah memahami perkara yang sudah terjadi. 
 6. Sedikit makluman pencapaian sebelum saya menamatkan coaching online saya. Saya pernah menjadi Naib Johan Syarahan Bahasa Arab antara firqah di pondok, Naib johan syair peringkat Kawasan Ampang Jaya, semasa bujang saya aktivis Parti sebagai Ketua, Bendahari dan Setiausaha dari peringkat cawangan hingga ke peringkat Negeri Selangor. Saya pernah dinaikkan jawatan untuk menerajui Jambori Unit Amal Nisak Wal Banat Negeri Selangor. Menerima tiga (3) tahun berturut-turut Ringkasan Pengajaran Harian (RPH) Terbaik. Saya juga penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) dari Ketua Setiausaha Negara (KSU) dan saya Penceramah jemputan Kursus Zero Cost Marketing anjuran MPAJ, JKP Zon 3, Negeri Selangor.
 7. Kerjaya, saya mantan Penolong Guru Besar di sebuah sekolah swasta meletakkan jawatan untuk sambung belajar. Sebelum itu saya Guru Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), meletakkan jawatan untuk fokus perniagaan. Saya mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) meletakkan jawatan sebab sakit kronik slipped disc. Kerjaya terakhir saya, Penyelia Tadika swasta bos korupsi. Banyak sebenarnya saya berpengalaman bekerja dengan scammer dan bos korupsi.
 8. Selepas Almarhum Abah saya meninggal dunia, ypada 1/4/2021 dan selepas saya difitnah oleh kumpulan-kumpulan ajaran sesat GILA ISIM barulah saya terfikir hendak bertanya kepada ibu bapa saudara saya perihal nenek moyang saya. Tidak, saya tidak ambil kisah tidak ambil peduli langsung. 
 9. Nenek Moyang saya Raja Banjar dan Arab. Jadi usahlah dihairankan kenapa saya guna nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta. Nenek Moyang saya juga Pahlawan, Bidan dan  perawat. Tetapi saya BUKAN guru silat, BUKAN guru ilmu kebatinan kerohanian dan BUKAN perawat. Saya hanya lulusan sekolah pondok, lulusan IPTA yang dahulunya minat marketing sebab saya BloggerSocial Media Coach dan saya peminat tegar seni bela diri silat selepas saya jumpa gambar-gambar Almarhum Abah saya berlatih Silat Seni Gayong Malaysia Admar pada tahun 1970. 
 10. Tahun 2017 selepas saya meletakkan jawatan sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI), saya meneruskan coaching berkaitan Blogging dan bisnes melalui social media.
 11. Masa di sekolah rendah agama lagi Asatizah ada sebut perkara-perkara menyebabkan murtad, antara dosa besar syirik menduakan Allah. Taksub salah satu contohnya. 
 12. Sabda Baginda RasulullahSesiapa yang mendatangi tukang ramal (dukun) dan bertanya kepadanya tentang sesuatu, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam". [Hadith Riwayat Muslim 5957]. Hadith ni masa di sekolah pondok pun Asatizah saya selalu ulang. Jadi, ada akal fikir sendirilah jika masih ikut tukang ramal akhir zaman teori konspirasi gila isim tu bagaimana akidah kita.
 13. Apa saya hendak tekankan ialah, mereka di dalam artikel ini adalah penyebar pendakyah ajaran sesat dan pengkhianat. Walau pun ada yang pernah menjadi guru saya, rakan alam maya saya, mereka tetaplah MUNAFIQ BERPURA-PURA BAIK dan pura-pura simpati terhadap diri saya dan mereka telah menjadi musuh-musuh saya buat selama-lamanya dunia akhirat bermula saat mereka tuduh, tohmah, fitnah, berdusta tentang AKIDAH, minda, jiwa, NYAWA, NIQAB, keluarga keturunan saya UGUT SAMAN, UGUT SIHIR dan UGUT BUNUH saya hingga muntah darah kepada awam.
 14. Mereka ini kategori GURU SILAT, TOK BATIN, DUKUN, TUKANG SANTET, BOMOH ILMU HITAM dan seangkatannya MENYAMAR PERAWAT ISLAM, AHLI SUFI, PAKAR TASAWWUF ATAU PAKAR TAUHID ILMU KETUHANAN, PENASIHAT, MOTIVATOR, PENCERAMAH BEBAS, COACH, KONSULTAN dan apa sahajalah pakarnya, sebenarnya PENDAKYAH AJARAN AMALAN SESAT GERAKAN NEW AGE, ESQ 165 dan ILMU KARUUHUN (LELUHUR JIN) GILA ISIM SAKIT JIWA taksubkan leluhur alam ghaib, taksubkan nama, harta, pangkat dunia tanpa sedar atau dengan sedar. Saya sudah lama block mereka semua kecuali yang baru sahaja saya tahu mereka juga gang penjenayah cyberbully body shaming pendakyah ajaran sesat gila isim ni. 
 15. 8/1/2023 saya semakin faham kenapa teruk benar tiga (3) tahun berturut-turut mereka aniaya, ambil kesempatan dan fitnah saya. Kesemuanya bomoh ilmu hitam (tradisional atau moden), keturunan bertuah. Ada juga mengaku keturunan wali Allah tetapi penyamar sebenarnya. ๐ŸคญApa pun nenek moyang mereka, adalah menjadi sia-sia sahaja jika masih menyebarkan fitnah ke atas akidah saya dan masih taksub beramal amalan kebatinan kerohanian sesat GERAKAN NEW AGE, ESQ 165, ILMU KARUUHUN (LELUHUR JIN) dan seangkatannya.
 16. Sekali lagi malahan berkali-kali saya tetap akan kongsikan dan menyatakan saya pernah terperangkap di antara alam separanormal dan alam dunia nyata hasil perbuatan RITUAL jumpa, jemput, seru, panggil leluhur oleh GURU-GURU TIDAK BERADAB KEPADA SAYA, MEREKA SEMUANYA GILA ISIM SAKIT JIWA hingga saya hampir mati nyaris hilang nyawa (nazak) berkali-kali, terima KHABAR dan CERITA dari alam sebelah sana yang mengaku leluhur saya, hingga saya jadi keliru dan merata saya bertanya. Soal-jawab saya itu menjadi bahan fitnah dimanipulasikan oleh pentaksub gila isim leluhur jin, alam ghaib, pentaksub akhir zaman teori konspirasi bangsat kuat berdusta menakut-nakutkan awam kesemuanya. 
 17. Pada waktu saya masih terperangkap di antara dua alam itu, saya memang masuk banyak kumpulan untuk membuat pembelaan diri saya hasil difitnah di samping mencari jawaban kekeliruan saya, banteras syirik khurafat dan mencari guru silat selepas saya melihat gambar-gambar Almarhum Abah saya berlatih silat, bertambah minat terhadap silat. 
 18. Semua soalan sudah terjawab. Jawaban ada yang datang sendiri. Ada yang orang bercerita. Ada yang berfikir sendiri dan banyak dari hasil berbincang dengan suami. Saya semakin bahagia dengan suami dan anak-anak saya yang semakin sayangkan saya. Merekalah dunia saya sebenarnya. ❤️
 19. Ilmu sihir? Tiada. Terkawan dengan yang mengaku berkawan dengan hantu setan ada. Terkawan dengan yang ada tangkal azimat sebeban pun pernah. Buat apalah beramal amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat)? Semuanya saya jauhkan diri terus. 
 20. Disantau dipukau biasa dah. Alhamdulillah Allah SWT selalu lindung.
 21. Telah ditaqdirkan saya difitnah, jenayah cyberbully body shaming AKIDAH, minda, jiwa, jasad, NYAWA, NIQAB, keluarga keturunan saya, diUGUT SAMAN, diUGUT BUNUH hingga muntah darah dan diUGUT sihir oleh kumpulan pendakyah ajaran sesat gila isim sakit jiwa, dengki, tamak haloba, taksubkan leluhur alam ghaib.
 22. Pentaksub keturunan memang tidak jaga adab sebab itu tidak dapat jaga agama dan akidah mereka. Taksub dosa besar syirik menduakan Allah berkali-kali sudah saya ingatkan. Mereka asyik tenggelam dalam ketaksuban hingga sanggup fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, jasad, NYAWA, keluarga keturunan saya, UGUT SAMAN, UGUT BUNUH muntah darah dan UGUT sihir saya.
 23. Saya masih lagi beristighfar dan mengucap panjang menyesal terjebak dengan kumpulan dan individu pendakyah ajaran sesat. 
 24. Tidakkah mereka ingatkan Allah SWT? Ternyata sifat ehsan belas kasihan masing-masing sudah dicabut dari hati-hati mereka disebabkan taksubkan leluhur, jin alam ghaib, tamak halobakan harta karun (emas) dan senjata alam ghaib. Bodoh bukan mereka itu? Memang bodoh, gila isim sakit jiwa gilakan perkara alam ghaib dan taksubkan perkara yang bukan-bukan.
 25. Ya allah, ampunkanlah dosa-dosa saya pernah terjebak, tanpa saya sedar mereka sebenarnya adalah kumpulan pendakyah ajaran sesat scammer akidah GILA ISIM.


KENAPA MESTI JAGA ADAB BARU DAPAT MENJAGA AKIDAH?
 1. Selalu kita dengar seorang guru wajib beradab kepada guru-gurunya. Tetapi tidak ramai yang tahu GURU JUGA WAJIB BERADAB KEPADA MURIDNYA.
 2. Bila tidak beradab, akan jadilah mendurhaka. Murid mendurhaka kepada guru atau guru mendurhaka kepada murid. 
 3. Guru biadap mendurhaka kepada Allah SWT dan Rasulullah SAW, mendurhaka kepada muridnya, kebanyakannya berilmu tetapi ilmu TIN KOSONG tidak berADAB hingga sanggup kurang ajar mendakyah ajaran amalan sesat Gerakan New Age dan banyak lagi amalan memesongkan akidah. Akhirnya saya saya dibuat ritual, difitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, jasad, NYAWA, keluarga keturunan saya, saya diUGUT SAMAN, diUGUT BUNUH muntah darah dan diUGUT sihir oleh mereka.
 4. Mereka mendurhaka, biadap tidak jaga agama mereka hingga buat ritual, sihir, dan mendakyah ajaran amalan sesat kepada saya hingga saya terjebak terperangkap hampir mati nyaris hilang nyawa berkali-kali sepanjang berguru dengan mereka.
 5. Dosa besar syirik menduakan Allah SWT mereka lakukan jika bertaubat kepada Allah SWT dan tidak diulang lagi, Allah ampunkan. Tetapi mereka sudahlah play victim salahlaku jenayah pelbagai pula ke atas saya. Berulang-ulangkali hingga saat into masih membuat perkara sesat amalan sihir, syirik, khurafat dan berbohong sepanjang hayat. Jadi fikir sendirilah keadaannya bagaimana jika mereka tidak turunkan fitnah dilakukan ke atas saya.
 6. Bila ADAB pun barai tidak mustahillah akidah rakai akan tergadai sanggup digadai. 

KENAPA PERLU JAGA NASAB KETURUNAN? 

Sebabnya, 
 1. Untuk mengelakkan perkahwinan silang seperti filem 'Keluarga 69'. Sebab itu kita perlu tahu siapa nenek moyang kita melalui cara yang betul. 
 2. "Salasilah umumnya digunakan dalam keluarga untuk menemui kemungkinan seseorang anak yang mengalami gangguan akibat penyakit turun-temurun dalam sesebuah keluarga". [Wikipedia salasilah keluarga]
 3. Nenek moyang pada pentaksub alam ghaib, disebutkan sebagai leluhur. Leluhur itu istilah hindu, merujuk kepada jin lebih kepada pemujaan. Saya pernah keliru bab leluhur ni. Sebab itu saya lebih suka guna perkataan nenek moyang. Puncanya, bacalah hingga ke penghujung artikel saya ini. 
 4. Kita mesti hormat usah menghina keturunan orang lain. Usah pertikai keturunan orang. Nabi pun melarang memperlekehkan nasab keturunan. Malahan Nabi menggalakkan kita memelihara nasab keturunan, berkahwin biarlah sekufu.
 5. Bila sebut tentang keturunan, biasanya akan kedengaran orang sebut tentang saka. Pada yang tidak tahu, saka bermaksud penjaga yang menjaga harta benda atau keturunan individu menggunakan amalan, perlakuan sihir, syirik dan khurafat. Hukumnya dosa besar syirik menduakan Allah.
 6. Yang jaga semua makhluk ialah Allah SWT bukan makhluk. Selain makhluk disebut sebagai penjaga adalah berdosa besar kerana dosa besar syirik menduakan Allah SWT.
  • Jangan sesuka hati menuduh dan sebut kamu ni ada saka. Sebab ianya seolah-olah menuduh nenek moyang orang tu buat perkara syirik." Pesan Almarhum Professor Dato' Haron Din dalam satu ucapan perasmiannya kepada kumpulan perawatnya pada 7/9/2011.
 7. Pada yang asyik mempertikai orang lain, jika tiada ilmu berkaitan, maka lebih baiklah diam tidak perlu lagi mengeruhkan keadaan seolahnya yakin masuk syurga tanpa hisab. Hati-hati dalam menyebarkan hal orang kepada awam. Yang asyik sebut kamu ni ada saka adalah bomoh ilmu hitam yang menyamar perawat Islam dan dia sebenarnya bersaka-saka. Nenek Moyang saya manusia, Raja Banjar dan Arab. Mereka bukan jin, hybrid atau bunian. 
 8. Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta bukan perawat. Cuma mangsa fitnah kumpulan ajaran sesat menyamar perawat Islam.
Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam
Bila TERberguru TERjebak dengan orang gila isim sakit jiwa, hingga keliru saya. Alhamdulillah Allah SWT melindungi saya tidak terikut dakyah mereka.TERJEBAK KUMPULAN DAN INDIVIDU  GILA ISIM

Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa
Semua ni telah didakyah kepada saya tanpa saya sedar dan tahu ianya melibatkan alam ghaib dan makhluk halus. Alhamdulillah Allah SWT selamatkan saya. Saya doakan moga pembaca semua terhindar dari kesesatan ajaran amalan sesat Gerakan New Age, ESQ 165, ilmu karuuhun, Gerakan Missionary Kristian dan berkaitan. [Senarai nama pendakyah ini artikel lama.] 


SENARAI PENYEBAR AMALAN  SESAT

Saya sudah pesan banyak kali jaga adab jangan biadap, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarutkan saya.

Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa
Senarai nama ini saya terjumpa pada penghujung tahun 2021 di dalam sebuah kumpulan di facebook. Saya cantumkan blurkan nama facebooknya. Untuk makluman, saya telah keluar dari kumpulan itu setelah mendapati dua (2) ekor adminnya ahli teori konspirasi GILA ISIM SAKIT JIWA. Ziefenz Zee gila isim membiarkan fitnah ke atas saya tersebar di dalam group itu walaupun sudah tahu saya difitnah, beliau masih KURANG AJAR biarkan fitnah itu terpampang di dalam kumpulannya. Dan Zaki Kirana gila isim KURANG AJAR menuduh saya ingin buat kumpulannya tutup terus. Kedua gila isim sakit jiwa ni sebelum saya menegur mereka, mereka berdua asyik tag saya pada setiap perkongsian mereka dan perkongsian orang lain yang mereka musuhi. Mereka tag saya untuk buat kerja mengumpat mencerca orang sahaja. Saya sudah block mereka berdua. Gila isim sakit jiwa kurang ajar, buat apa perlu saya simpan di facebook saya.

Pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, PNC, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur.rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, Haniz Zerstoren gila isim sakit jiwa, bomoh scammer
Taksub gila isim sakit jiwa, mereka sanggup buat apa sahaja untuk kepuasan diri termasuklah ghibah, fitnah akidah saya.


TERJEBAK BERURUSAN AJARAN SESAT
 1. Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid, jantan sangap. Biras berhati iblis yang tidak berguna pempengaruh ilmu ajaran sesat taksubkan kayangan. Dari kecil suami saya ditipunya seisi keluarga hingga Almarhum Ayah mertua saya meninggal, tahun 2000 dia mula pukau saya, mendakyah saya dan suami saya amalan-amalan sesat, scam duit kami suami isteri. Tahun 2021 saya diugutnya berkaitan vaksin. Saya terus putuskan kontak dengannya. 2022 saya langsung tidak jejakkan kaki ke rumah kakak ipar saya isteri dia yang juga gila isim sakit jiwa belaka menghina saya yang kerap pengsan tanpa sebab dan sedang sakit kronik slipped disc. Sanggup ugut saya dan mempertikai saya bila saya nyatakan taksub antara dosa besar syirik menduakan Allah.
 2. Lari dari fitnah gang blogger kelab blogger Ben Ashaari iaitu si gila isim Najib Abdullah dan Saidila Abdul Rahman, saya terjun ke dunia Instagram dan saya terpengaruh mengikuti program instagram Ramizan bin Abdul Hamid. (Ajim Aura) pada tahun 2014 sehingga tahun 2018. Setelah saya meneliti, pada 5/1/2023 barulah saya sedar rupanya beliau juga antara yang menyebarkan ilmu amalan sesat Gerakan New Age melalui programnya Terapi Instagram secara bersemuka dan online. Ebook saka. Saya dijadikan admin dalam kumpulannya 8,000 orang ahli. Saya ralat dan keluar dari kumpulan Terapi Instagram selepas menyaksikan sendiri penipuan dalam sistem menaikkan pengikut di instagram. Saya sudah kongsikan DI SINI. Beliau membawa masuk penceramah-penceramah ke dalam kumpulannya Bila jiwa, ruh, nyawa dan semangat dicengkam.  percuma. Antaranya program Kawaras Yahaya, Raina Arawinda dan seorang lagi saya tidak ingat namanya. Mereka dakyah ilmu metafizik penomboran, ilmu berkaitan aura dan banyak lagi. Kelas hingga pagi. Yang seorang lagi berkaitan amalan semasa bulan mengambang dan banyak lagi amalan syirik dan khurafat. Saya tidak ingat namanya. Semua program saya masuk. Punyalah saya dahagakan ilmu. Belum dapat membezakan ilmu baik dan buruk. Akhirnya saya keluar semua kumpulan. Tetapi mereka ini tidak fitnah saya. Semasa ini memang saya tidak tahu langsung ianya adalah program yang berkaitan amalan kebatinan Gerakan New Age. 
 3. Semasa inilah Mohd Rosli Mat Latip menyamar sebagai agamawan kasihankan saya sedang sakit slipped disc menyertai program coaching  berkaitan blog dan bisnes saya. Jantan sangap penunggang agama pengamal ilmu sesat Neuro Linguistic Programming (NLP) dan hipnosis amalan sihir moden Gerakan New Age ini telah pukau hipnosis saya dan mendajalkan saya pada rahun 2018. Bomoh ilmu hitam pengamal ilmu NLP dan hipnosis gila sex ni juga meracun saya menyertai program Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) katanya Fahmy Adam hacker terbesar. Tapi saya tidak faham lagi masa tu. Sebelum saya putuskan bisnes dengan beliau, saya maki dia cukup-cukup selepas saya tersedar dari pukau dilakukannya.

 4. Saya semak kembali facebook, lama rupanya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) sudah aim saya di facebook. Akibat terlalu minat marketing, pada tahun 2017 saya terjebak dengan kumpulan pendakyah ajaran amalan sesat akhir zaman teori konspirasi, diketuai Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam).
 5. Saya telah disihir pukau hipnosis, diperguna dan diperangkap oleh Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan sekutunya Amir Shahmi Md. Ali gurulatih silat Seni Gayong Makrifat bomoh ilmu hitam GILA ISIM yang menyamar sebagai perawat Islam.
 6. Amir Shahmi Md. Ali gurulatih silat Seni Gayong Makrifat bomoh ilmu hitam GILA ISIM dan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) ramai pengikut pun GILA ISIM tetapi KURANG AJAR tidak berakal ini tidak layak dihormati kerana KURANG AJAR kepada saya mendakyah saya ajaran amalan sesat Gerakan New Age dan ESQ 165. 
 7. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) menggalakkan saya menyertai Gerakan Missionary Kristian bersekongkol dengan mentornya Tengku Asmadi Tengku Mohamed SCAMMER (PENIPU) AKIDAH TERBESAR, big leader dalam bisnes MLM Gerakan Missionary Kristian.
 8. Untuk makluman, saya menyertai kursus anjuran si tongong kurang ajar Amir Shahmi Md. Ali untuk mencari tahu punca saya sakit slipped disc dan almarhum Abah saya sakit. Pada waktu itu saya tidak tahu langsung kursus itu untuk perawat dan ada kaitan dengan alam ghaib. Semasa kursus dia mendakyah kami ilmu karuuhun (leluhur), 
  1. Tidak salah minta bantuan dari leluhur katanya. 
  2. Buat RITUAL BERJUMPA LELUHUR. 
  3. Dia juga mendakyah ilmu sesat buka mata batin
  4. Di akhir berkursus dia seru leluhur semua supaya hadir. Saya nampak semuanya pelbagai rupa. Hodoh belaka. Disuruh tahan, saya seperti dipukau telah tahan akhirnya saya pengsan. Semasa itu saya tidak tahu langsung itulah ilmu mendapatkan khodam jin bukannya upacara memutuskan perjanjian dengan leluhur!
  5. Kurang ajar sungguh gila isim bangsat la anat Amir Shahmi Md. Ali gurulatih silat Seni Gayong Makrifat bomoh ilmu hitam GILA ISIM yang menyamar sebagai perawat Islam ni buat ritual dan memdakyah saya ajaran amalan SESAT!
 9. Selepas seminggu saya menyertai kursus ajaran sesat Amir Shahmi Md. Ali, sakit kronik slipped disc saya berulang semula. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) punyalah sudah lama aim saya, dia hasut saya yang pernah berulang-alik ke hospital untuk fisioterapi slipped disc dan pernah juga mencuba rawatan cheragem, supaya mencuba pula rawatan Islam. Maka saya pun yang telah mula kerap pengsan menahan sakit slipped disc tu, dapatkanlah rawatan dengan si bangsat Amir Shahmi Md. Ali. 
 10. Mereka berdua semakin GILA ISIM bila sudah mengetahui SEDIKIT tentang diri saya, mereka obses sehingga menjadi KURANG AJAR BIADAP pada 6/9/2020 buat perkara sesat (sihir, syirik dan khurafat) ke atas NYAWA dan jasad saya mereka jadikan saya perantara mereka berTUJUH (7) berkomunikasi dengan leluhur, hingga saya terperangkap separuh nyawa saya di alam separanormal separuh lagi di alam dunia nyata tiga (3) tahun lamanya. Saya hampir mati nyaris hilang nyawa (nazak) berkali-kali, terima khabar dan cerita dari alam sana hingga saya jadi keliru. 
 11. Setelah menjadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur, pada 15/9/2020 di dalam kumpulan whatsapp individu ramai followers pentaksub leluhur, saya ingatkan jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu, mereka terus MENJATUHKAN HUKUM, dengan TIDAK BERADAB telah berpakat TUDUH, TOHMAH, FITNAH, JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING saya sesat, penyebar ajaran sesat, penyebar tauhid 3 serangkai, wahabi, jin, bipolar, sakit jiwa, bermasalah mental dan tidak mahu dirawat. KURANG AJAR KESEMUA GILA ISIM SAKIT JIWA NI.
 12. Selepas itu pada 11/9/2020 Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) Tok Batin berprofession Motivator, Konsultan  mula whatsapp peribadi saya berkaitan leluhur. GILA ISIM pukau saya. Mendakyah saya ajaran amalan sesat. Mengaku hendak try test saya padahalnya dia juga obseskan saya hingga berbuat perkara yang sama juga jadikan saya perantara dia berinteraksi dengan leluhur. 
 13. Tahun 2022 baru saya tahu leluhur itu jin, ilmu diajar itu ilmu amalan sesat dan apa diseru itu adalah khodam makhluk halus jin.
 14. Diikuti enam (6) orang lagi individu GILA ISIM obseskan leluhur dan alam ghaib tetapi masing-masing ilmu tin kosong, KURANG AJAR semuanya jadikan saya perantara mereka berinteraksi dengan leluhur.
 15. Pada tahun 2021, sebab minat silat, TERbeli buku silat dari Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) GILA ISIM zikir sirr guna kaedah sesat meditasi. Dia bersama sekutu-kutunya menuduh, fitnah, tohmah, maki-hamun, mencarutkan (jenayah cyberbully body shaming) saya sesat, syirik, wahabi, iman paku pisang kering, iblis, dajjal, bipolar, sakit jiwa, bermasalah mental, niqabis berwajah jantan, bawa perkakasan untuk pertabalan sebagai Puteri Gunung Ledang, mengaku perkara-perkara tidak masuk akal Islam, TUDUH! Modus operandi mendekati sesiapa sahaja, jika membangkang saya akan fitnah mereka dan pelbagai lagi perkara tidak masuk akal ISLAM disebabkan saya tolak amalan sesat sihir memanggil makhluk halus iaitu kaedah meditasiTengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) GILA ISIM SAKIT JIWA! Nanti ada masa, saya kongsikan khusus bab dia memdakyah saya hingga saya ambush dia sahaja.
 16. Fitnah dan jenayah ini bermula dari tahun 2020, tahun 2021 sehingga ke saat ini. Akhirnya kebenaran muncul, saya terjumpa senarai nama mereka, kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau, seranai enam belas (16) nama. Mereka ini bomoh psikik scammer gurulatih-gurulatih silat penunggang agama menyamar perawat Islam dan individu-individu ramai followers yang GILA ISIM sakit jiwa memberhalakan leluhur jin alam ghaib dan kesemuanya GANGSTER kalah mafia adab, akhlaq dan akidahnya tiada terus hasil dari percakapan, penulisan dan perbuatan mereka tuduh, tohmah, fitnah, memaki-hamun,  mencarut (jenayah cyberbully body shaming) akidah, minda, jiwa, jasad, NYAWA, niqab, keluarga keturunan saya, SIHIR dan UGUT akan ditangkap PDRM, Jabatan Agama Islam dan UGUT BUNUH hingga saya muntah darah. 
 17. Berkaitan alam ghaib dari dahulu lagi saya tidak percaya. Sihir pun saya tidak percaya. Allah timpakan hadiah mahal kepada saya melalui mereka semua. Jin kafir penyamaran sentiasa cuba mengelirukan siapa sahaja termasuklah saya semasa itu masih terperangkap di alam separanormal hasil terjebak dengan gang kumpulan dan individu-individu pendakyah ajaran sesat gila isim sakit jiwa SAMSENG buat perkara sesat (sihir, syirik dan khurafat) ke atas NYAWA, jiwa, jasad dan minda saya.
 18. Leluhur jin tidak boleh dipercayai apa dikhabarkan diceritakan. Mereka yang mencuri mengorek rahsia semakin merepek berhalusinasi sahaja otak blur lagi lembam susah hendak hadam apa saya tanya sebab saya kekeliruan. Akhirnya mereka manipulasi perbualan soal-jawab mereka dengan saya dan soal-jawab saya dengan mereka seolah-olahnya saya mengaku bukan-bukan tidak masuk akal Islam. 
 19. Tidak pastilah saya apakah semuanya sudah murtad akibat mendurhakakan Allah SWT, melakukan perkara-perkara sesat, sihir, syirik menduakan Allah SWT dan khurafat taksub mempercayai selain Allah SWT dan menuduh fitnah akidah saya. Itu kena tanya Jabatan Agama Islamlah ya. Kita tidak layak menjatuhkan hukum ke atas sesiapa pun. 
 20. Kalau ikut saya, perbuatan mereka itu KURANG AJAR BIADAP sudah serupa SAMSENG, GANGSTER KALAJ MAFIA. Jika perbuatan RITUAL itu, Ustaz mengajar Tasawwuf maklumkan sudah seperti zaman firaun dahulu buat ritual puja, sembah iblis untuk ambil curi tahu rahsia alam ghaib. 
 21. Kumpulan ajaran sesat memang ramai. Mereka ni kuat meramal. Semuanya diramal termasuklah bila hari berlakunya kiamat, taksubkan leluhur jin, taksubkan maqam, taksubkan alam ghaib, taksubkan panji akhir zaman, ajak orang ke gunung-ganang, pulau-pulau dan masuk hutan. 
 22. Menjadi gila isim bukan sebab belajar agama, berzikir dan berselawat. Tetapi sebab belajar ajaran sesat, beramal, mendakyah, menyebar,  mengajar ajaran amalan-amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat).
 23. Mereka menjadi gila isim sakit jiwa sehingga tidak berasab, sanggup ghibah, tabur fitnah, buat jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jasad, jiwa, nyawa, pemakaian dan keluarga keturunan sesiapa sahaja tidak sependapat dengan mereka. 
 24. Saya memang tiada ilmu seperti mereka dan amat naif tapi mereka lebih jahil amat dan memang dahulunya menjadi bahan ketawa saya sahaja naifnya mereka akibat taksub ditipu makhluk halus jin. Saya hanya terkeliru mereka lebih dahsyat percaya dan taksubkan leluhur.
 25. Mereka juga ada yang hairankan nama pena saya dan ada di antara mereka sangat obseskan saya. Gila isim sakitnya jiwa mereka.
 26. Mereka sangka saya ini memiliki kuasa sakti. Mereka sangka saya pengikut Ayah Pin. Mereka sangka saya ini Masitah Al-Jalar dan Ibu Yati. Sedangkan ketiga-tiga orang ini saya langsung tidak kenal siapa mereka semuanya. 
 27. Bila saya nasihat dan ingatkan jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut, mereka mesti marah meroyan serupa orang kesurupan berterusan sebarkan fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, jasad, nyawa, niqab, keluarga keturunan saya dan ugut saya. 
 28. Saya tolak sepenuhnya dakyah ajaran amalan sesat mereka bila saya faham perbuatan mereka itu syirik menduakan Allah, jadi mereka fitnah saya kerana saya bongkarkan kegiatan mereka. Saya diserang segenap pelusuk laman maya.
 29. Gambar? Report polis? Ada. Semuanya ada. Boleh baca sahaja entri (artikel) blog saya pada pautan di bawah atau tonton video-video di you tube dan perkongsian saya melalui channel-channel Telegram saya sebelum artikel terakhir ini. 
 30. Malas baca diam. Usah banyak cerita dan bertanya lagi. Tanya lagi saya ulang lagi tulis lagi. Hahaha.
 31. Usah sibuk hendak menasihati saya. Saya tidak perlukan sebarang nasihat. Hanya suami saya sahaja berhak dan layak menasihati saya.
 32. Allah tidak tidur. Malaikat mencatat semua perbuatan kita di dunia. Jaga adab jaga akidah. Usah hina rupa keturunan sesiapa jika tidak mahu dihina. Kelak malu sendiri semuanya bila diketahui perkara sebenarnya. Mana hendak letak muka? 
 33. Melainkan memang seperti mereka itu semuanya memang sudah tidak bermuka hanya bertopengkan manusia sahaja, hanya mahir bermuka-muka dan hidup menjadi munafiq talam dua muka berpura-pura mengadu-domba ke sini ke sana. Eh, memang itulah pun mereka semuanya hingga sanggup arahkan pentaksub jahil adab dan akidah pulau saya. Adaku kisah? 
 34. Sebagaimana mereka masih lagi tularkan saya, semua perkongsian sudah saya buat, saya tidak akan padam. Tabiat suka dan mudah like, share, comment sahaja sebarang cerita gossip fitnah kita baca dan tonton di alam maya hingga hilang adab, barai terpesong akidah gila isim sakit jiwalah kesemuanya. Buanglah tabiat malas tabayyun, menjadi pentaksub, mudah like, comment dan share apa sahaja selama-lamanya.
 35. Hasil pengalaman saya inilah saya boleh hurai apa sahaja satu-persatu dengan spontan. Idea dari Allah kesemuanya dan tidak semua saya kongsikan kepada awam. Tapi jangan tanya saya berkaitan leluhur alam ghaib jin. Memang sia-sia sahaja saya tinggikan suara saya marah yang bertanya. Kita ini Islam kenapa taksubkan alam ghaib dan  jin? Hendak sesat sekor-sekor sudahlah. Jangan ajak saya, followers sama jadi sesat gila isim sakit jiwa seperti mereka. Nahas semuanya saya belasah sebarkan melalui media massa saya ada anda GILA ISIM SAKIT JIWA. 
 36. Sebab itulah saya anti ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi, macai cybertroopers keyboard warriors gila isim sakit jiwa. Pernah anti silat dan perawat Islam kerna didakyah penyamar menyamar perawat Islam, guru silat sebenarnya pendakyah ajaran sesat. Meluat, menyampah busuk sungguh munafiq bertopengkan manusia gangster kesemuanya.

TARIKH
 1. 13/9/2021 saya dikeluarkan dari kumpulan kursus Amir Shahmi Md. Ali bomoh ilmu hitam sebab dia takut saya mempengaruhi yang lain. Masa ni saya belum tahu dia pendakyah ajaran sesat Gerakan New Age, ESQ 165 dan Ilmu Karuuhun. Bomoh penakut, bacul sebenarnya. TAKUT RAHSIA dia terbongkar. Hahahaha!
 2. 15/9/2021 saya dikeluarkan dari kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) sebab ingatkan jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu.
 3. 9/10/2022 saya terlepas lagi dari Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) pendakyah ajaran sesat gila isim psikopat scammer penunggang agama bomoh ilmu hitam menyamar guru silat, pakar tauhid, ahli sufi dan pakar tasawwuf juga pendakyah ajaran amalan sesat menyamar perawat Islam.
  1. Saya pernah didakyah ajaran amalan sesat ilmu pengasih dan ilmu pukau. Saya marah orang tu." Saya beritahu Ustaz yang bantu buangkan gangguan sihir makhluk ghaib.
  2. Nanti dia mati stroke teruk baru mati" jawab Ustaz. Tergelak saya dengar. 
  3. Tapi eloklah tu. Mati disambar petir lagi bagus. Ya lah. Kurang ajar dakyah saya ilmu sesat mana saya tak geram.  Bukan tidak tahu saya ni memang anti ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat). Dia sudah tahu. Tapi dia dakyah lagi ilmu sesat tu. Memang kena maki selalu bila sudah tahu itu ilmu sesat. 
 4. 13/11/2022 baru saya sedar sebenarnya mereka semua buat ritual jumpa, jemput, seru dan panggil leluhur jin kerana tamak halobakan harta.
 5. Pada 13/11/2022 baru saya dan suami tersedar Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid bomoh ilmu hitam telah sihir pukau saya bermula tahun 2000 sehingga 7/6/2021. Pada tempoh itu saya kerap pengsan dan sakit bisa badan. 
 6. 23/11/2022 baru saya sedar selama itu rupanya saya telah disihir pukau  guna air jampi, minyak senyonyong dan hipnosis bertimpa-timpa lepas seorang, seorang bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam dari tahun 2000 lagi.
 7. 2/1/2023, Juliana Bajana (Lyana Bajana) juga terkenal di kalangan Ustaz sefikrah dengan kami suami isteri. Mereka terkejut saya difitnah dan diugut bunuh diugut sihir oleh bomoh ilmu hitam Ketua kumpulan ajaran sesat itu.
 8. Ustaz yang membantu saya, bila sebut sahaja nama Lyana Bajana terus dia cakap,
  1. ha itu lagi jin kuat tu. Itu lagi bahaya tu. Mengaku Puteri Gunung Ledang". Selepas itu Ustaz ketawa. Mereka kenal bomoh ilmu hitam itu rupanya.
  2. Selepas itu barulah saya tahu rupanya gangguan ke atas saya ini bercampur dengan ajaran sesat paling kuat Gerakan New Age. Punca utama bermula dari TERjebak, TERbelajar didakyah Amir Shahmi Md. Ali bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam Doktor perawat guru silat Seni Gayung Makrifat pendakyah ajaran amalan sesat Gerakan New Age bercampur dengan ESQ 165 dan ilmu karuuhun yang telah buat ritual saya jadikan perantara mereka bertujuh berinteraksi dengan leluhur. Sebab itu tahun 2022 saya maki dia cukup-cukup. Kini sudah relaxlah. Melainkan di mahkamah dunia jika belum meninggal, dia akan saya maki balik. Hahaha. Best apa maki penjenayah NYAWA aku ni.
  3. Dulu tahu dah metafizik amalan Gerakan New Age. Kini semakin faham kenapa metafizik itu ilmu yang ditunggang-langgangkan oleh Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) sebenarnya sudah ada dalam kitab lama dan aura itu sebenarnya kita ni semuanya memang sudah ada aura. Tetapi mereka semua ni menyebarkan dan mendakyah amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age digunakan untuk menyesatkan Umat Islam. 
  4. Mereka inikan golongan batiniah. Kurang ajar semuanya mendakyah saya ilmu sesat (sihir, syirik dan khurafat). Selepas itu demi menutup kebatilan kesesatan mereka, mereka fitnah jenayah cyberbully body shaming dan ugut saya.
 9. 3/1/2023 baru saya perasan. Semua yang komen, mesej messenger tanya soalan, mengadu itu ini, mesej serang mesengger saya, add friend dan taksub minta masuk  telegram saya pada tahun 2020 hingga tahun 2021 adalah mereka yang berminat dengan perkongsian saya berkaitan bisnes MLM Gerakan Miisonary Kristian dan kebanyakannya ahli kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi melampau GILA ISIM SAKIT JIWA. 
 10. 4/1/2023 baru saya faham yang ramai masuk channel telegram saya tu pentaksub Shaiful Rizuwa dan juga pentaksub Juliana Husein (Lyana Bajana) bomoh ilmu hitam. Diorang ingat saya ni sama seperti diorang sesat pentaksub leluhur jin dan kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau.

Ya allah, ampunkanlah dosa-dosa saya pernah terjebak, tanpa saya sedar mereka sebenarnya adalah kumpulan pendakyah ajaran sesat scammer akidah GILA ISIM.


BALAS DENDAM BUKAN TUGAS SAYA

Balas dendam bukan tugas saya. Sebarkan. Ya, itu tugas saya, kewajiban membela diri saya berterusan sebelum ke muka pengadilan seterusnya di dunia atau di akhirat sana. ๐Ÿ˜Œ


[SIHIR DILAKNAT ALLAH GILA ISIM BAHAYAKAN JIWA]


Sabda Baginda Rasulullah SAW:

Sesiapa yang mendatangi tukang ramal (dukun) dan bertanya kepadanya tentang sesuatu, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam". [Hadith Riwayat Muslim 5957].

Hadith ni masa di sekolah pondok pun Asatizah saya selalu ulang. Jadi, ada akal fikir sendirilah jika masih ikut tukang ramal akhir zaman teori konspirasi gila isim tu bagaimana akidah mereka. Taksub itu dosa besar syirik menduakan Allah. ูˆุงู„ุนูŠุงุฐ ุจุงู„ู„ู‡ ู…ู† ุฐุงู„ูƒ

Daripada Abu Hurairah RA, bahawa Nabi SAW bersabda :

ู…َู†ْ ู„ุงَ ูŠَุฑْุญَู…ُ ู„ุงَ ูŠُุฑْุญَู…ُ

Maksudnya: Sesiapa yang tidak mengasihi, maka dia tidak akan dikasihi.” [Riwayat al-Bukhari (5997)].

............

SIHIR

...........

Pengamal sihir adalah orang-orang yang telah menduakan Allah SWT.

Sihir terbahagi kepada dua iaitu :
1) Tradisional
2) Moden

Kedua-duanya sihir dilaknat Allah sesiapa yang beramal dan menyebarkan ilmu sihir. Dosa besar syirik menduakan Allah SWT.

............................................................
AKU DISIHIR BERULANGKALI
............................................................

Aku pernah disihir berulangkali dari beberapa ekor jantan sangap pendakyah ajaran sesat GILA ISIM SAKIT JIWA perasan dirinya Hang Tuah dan pelbagai lagi gelaran, bomoh ilmu hitam guru-guru latih silat menyamar perawat Islam berpura-pura baik dengan aku bertujuan korek rahsia dan menkhianati aku.

Mereka sihir aku hingga aku terperangkap ke alam sebelah sana tiga tahun lamanya. Sebab itu aku anti makhluk halus yang aku nampak hasil disihir pengkhianat-pengkhianat iblis bertopengkan manusia mendakyah aku ajaran sesat, sihir, jenayah seksual secara ghaib. Jin tidak boleh dipercayai. Makhluk bertopengkan manusia yang melakukan sihir pentaksub leluhur lagilah tidak boleh dipercayai. Aku tegur sikap mereka, akhirnya apa aku dapat?

Aku difitnah, mereka melakukan jenayah cyberbully body shaming terhadap minda, jasad, nyawa dan akidah aku. Difitnah itu aku tidak kisah. Mereka sihir pukau hipnosis, guna air jampi, minyak wangi, minyak senyonyong dan peralatan sihir lain lagi akhirnya fitnah aku, perbuatan khianat itu yang aku benci sampai mati aku tetap dendam dan aku tetap sebarkan aniaya, khianat kezaliman kesesatan mereka dakyah dan buat kepada aku.

Sebab itu aku sekolahkan adab dengan pakej maki-hamun mereka.

...................................................................................
GILA ISIM SAKIT JIWA TAKSUB LELUHUR
...................................................................................

6/9/2020, di Gunung Ledang, Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam),  Mohd Faizal Romano, Linda kakak Amir Shahmi Md. Ali, Mazlan suami Linda, Syah Rizal Abdul Samat dan Mohd Aidil Ali mereka bertujuh buat ritual jadikan aku perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur. Aku tidak pernah pun tawarkan diri. Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) sihir pukau hipnosis aku.

Dari tahun 2020 tahun aku disihir, dijadikan perantara, pada tahun 2022 baru aku tahu itu adalah perbuatan ritual seru, puja dan panggil leluhur. Leluhur itu adalah jin dan semua itu melibatkan alam ghaib. Mereka itu pentaksub leluhur. Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) pentaksub leluhur ni, bila jin sudah datang mereka penakut lari dan fitnah aku macam-macam. Itulah modus operandi mereka perangkap aku hingga aku terperangkap ke alam separanormal, hingga aku hampir mati nyaris hilang nyawa nazak berkali-kali, terima khabar dan cerita dari mereka yang mengaku leluhur dengan pelbagai nama lagi membuatkan aku keliru dan merata aku mencari jawaban.

Melihat rekod perbualan whatsapp dan sikap mereka di facebook aku, mereka sudah lama aim aku rupanya.

Ada yang menuduh aku terlalu banyak berfikir. Hendak fikir apanya kalau aku ini disihir, dipukau, dihinopsis oleh mangkuk hayun yang fitnah aku bermula tahun 2000, 2020, 2021 hingga 2022?

Hujung tahun 2022 baru aku tahu keseluruhan siapa mereka sebenarnya. Awal tahun 2023 ini baru aku sedar selama itu rupanya aku telah disihir bermula dari tahun 2000 lagi oleh bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam biras aku sendiri. Selepas itu, seekor demi seekor bomoh ajaran sesat sihir pukau dan hipnosis aku tanpa aku sedar.

Dimulai dengan mereka mendakyah aku ajaran amalan kerohanian kebatinan sesat dan memberontak negara. Mereka itu berkhodam, penjenayah seksual secara ghaib. Aku ada suami takkan bodoh benar membiarkan jasad aku diratah mereka melalui khodam jin mereka? Sebab itu aku maki mereka semua itu yang memang sudah gila isim sakit jiwa sebagai gila babi, setan, jantan sangap, bangsat dan lahanat. Semuanya bertopengkan agama, menunggang agama.

Baru aku faham apa yang aku nampak hingga aku pengsan itu adalah khodam Amir Shahmi Md. Ali tahun 2020 yang ritualkan aku akhirnya fitnah aku sesat, wahabi, jin, penyebar tauhid 3 serangkai, sakit jiwa, mental problem, bipolar, membawa perkakasan untuk ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang dan tidak mahu dirawat. Walhalnya aku hanya sakit slipped disc. Apa kena mengena soalannya tentang Hang Tuah, Puteri Gunung Ledang, Gadjah Mada, Hayyam Wuruk, kerajaan hindu zaman kuno purbakala lama Majapajit dan jambatan emas?

Aku hendak jelaskan bagaimana lagi supaya semua pembaca sekali baca sahaja terus faham kenapa aku lantang seru jauhi syirik? Psikik scammer penunggang agama, polis yang maklumkan kepada aku bukan aku sesuka-hati gelar mereka. Gila isim, pemahaman aku sebab mereka itu memang mendakyah aku dan shli kumpulan mereka ajaran amalan memesongkan akidah. Mereka juga mengaku di facebook dan kumpulan mereka macam-macam nama pelik-pelik tidak masuk  akal Mukmin Muslim.

Kesemua mereka itu gila isim sebab belajar, beramal dan menyebarkan ilmu amalan sesat. Bertambah sakit jiwa bila kehendak kemahuan mereka tidak aku turutkan. Itulah antara sikap gila isim sakit jiwa bertumangkan hidup dalam pengaruh leluhur jin. Pentaksub alam ghaib, kayangan, naga, nusantara, hindu majapahit, hindu Brahma, panji hitam dan rekrut tentera balation ghaib dan Imam Mahdi. Gila isim sakit jiwa kesemuanya.

Senarai nama mereka sebagai pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pada tahun 2019 sudah wujud di facebook tapi 2021 baru aku terjumpa di facebook ni. Semuanya aku terima aduan, mereka scammer. Scammer akidah dan scammer duit, bomoh ilmu hitam ahli sihir pendakyah ajaran amalan sesat menyamar perawat Islam rupanya. Senarai 16 orang itu, seorang sahaja aku tidak pernah kenal. Lain semuanya pernah dakyah aku ajaran amalan sesat, ghibah, fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa aku dan ugut aku.

...................................................................

GILA ISIM SIBUK KOREK RAHSIA
...................................................................

Gila isim sibuk korek rahsia seolah-olahnya bersimpati memang ramai. Antaranya Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli Jalak Lenteng gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya. Aku beli buku silat sahaja darinya rupanya terjebak dengan pendakyah ajaran sesat kurang ajar try test ilmu pada aku waktu bini sedang dalam pantang. Gurulatih silat lahanat ini berpura-pura baik dan simpati pada aku rupanya bertujuan mengorek rahsia mendakyah aku ajaran sesat meditasi Gerakan New Age untuk syok dirinya sendiri. Khodamnya hari-hari mengganggu aku, jenayah seksual aku secara ghaib. Suami aku yang hadap setiap hari setiap kali aku pengsan diganggu khodam iblisnya.

Muhammad Faiq menyertai business coaching aku seperti lembu dicucuk hidung, akur dan taksub sahaja segala suruhan tetapi bukan suruhan aku ya. Suruhan kawannya Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli Jalak Lenteng gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya yang baru sahaja setahun pada tahun 2021 dikenali secara online. Gila isim sibuk korek rahsia seolah-olahnya bersimpati dengan aku ini salah seorang jantan bengap kurang ajar menuduh aku dan ugut aku diamkan perbuatan bangsat tidak bermaruah Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli Jalak Lenteng gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya.

Baru-baru ini suami aku pesan,

Ayang kena tulis diorang tu PEROGOL SECARA GHAIB. Baru orang faham". Sebab itu aku kategorikan mereka sebagai pendakyah ajaran sesat berkhodam iblis jin syaithon.

Aku juga senaraikan mereka sebagai bomoh ilmu hitam pendakyah ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) psikopat psikik scammer penunggang agama GILA ISIM SAKIT JIWA. Mereka ramai di facebook dan telah menular di tiktok.

Inikan kehendak dan ketentuan Allah SWT? Aku bukan orang hebat mana dan aku bukan tukang telek boleh predict (scan, meramal, menelek) siapa mereka semuanya sebelum tahu mereka itu siapa. Orang bodoh sahaja berdiam diri tidak mempertahankan nyawa dan akidah hingga meninggal dunia". Jawaban kepada yang mempertikai kenapa orang hebat pun boleh terkena sihir.

..................
CARA AKU
..................
Aku tidak mahir bercerita. Aku hanya mahir menulis. Saban hari dan waktu terluang aku menulis terus menulis. Tahun 2022 aku sedikit bijak, aku mula nukilkan kisah aku melalui video yang mendapat sambutan di beberapa laman sosial. Akhirnya aku jumpa semua bukti-bukti mereka sebenarnya memang berkonspirasi berpakat menjatuhkan aku.

.......................
KESIMPULAN
.......................

Kesimpulannya mereka itu PSIKIK DAN SCAMMER PENUNGGANG AGAMA (INFO PDRM), PENDAKYAH AJARAN SESAT GILA ISIM SAKIT JIWA. Kejadian itu semuanya tiga (3) tahun berturut-turut sudah pun berlalu. Alhamdulillah kini aku sudah bisa tersenyum kerna lepas bebas dari cengkaman dakyah hasutan ajaran sesat. JAUHIlah amalan kebatinan dan kerohanian  bomoh ilmu hitam gurulatih-gurulatih silat acah-acah Ustaz, perawat Islam sebenarnya penyebar ajaran amalan kerohanian kebatinan SESAT Gerakan New Age, ESQ165, ilmu karuuhun (leluhur jin) dan segelintirnya ejen / pastor Gerakan Missionary Kristian Malaysia.


PENULIS NAMA PENA
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta
Suri rumah sepenuh masa, Penulis berpengalaman Sosial Media Coach, Freelancer, Blogger, Digital Content Template Creator. Mantan Guru JAIS dan  Pegawai Perkhidmatan Pendidikan JAWI. Anti ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat).BOMOH ILMU HITAM MENYAMAR PERAWAT ISLAM PEROGOL SECARA GHAIB

Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jin
Amir Shahmi Md. Ali bomoh ilmu hitam, pendakyah ajaran sesat GILA ISIM. Pengkhianat penjenayah cyberbully body shaming AKIDAH, sekutu ketua kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi melampau, buat ritual ke atas jasad, NYAWA, minda dan jiwa saya. Iblis yang bertopengkan manusia.
"Pengkhianat dan penjenayah gila isim selamanya jahat tidak akan insaf nya". kata SUAMI saya.
Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jin


Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jin
Peserta seminar saya merujuk saya. 


Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jin
Iblis ini pula, ketua kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi melampau, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan pendakyah ajaran sesat GILA ISIM, Pengkhianat penjenayah cyberbully body shaming AKIDAH, buat ritual ke atas jasad, NYAWA, minda dan jiwa. Mereka ini makhluk halus yang bertopengkan manusia.

Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jin

Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jin

Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jinKETERANGAN
 1. Amir Shahmi Md. Ali, Guru silat Seni Gayong Makrifat, BOMOH ILMU HITAM menyamar perawat Islam dan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Coach, Selempang Merah gila isim TAKSUB alam ghaib play victim munafiq KURANG AJAR dakyah amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age dan ESQ 165.
 2. SAKIT KRONIK SLIPPED DISC saya berulang balik dan saya kerap pengsan selepas seminggu selesai berkursus dengan Amir Shahmi Md. Ali. Semasa kursus, Amir Shahmi Md. Ali buat RITUAL jumpa, seru jin iblis hadir hingga saya pengsan diminta menahan diri dari makhluk yang hadir. Masa terjebak dengan mereka semua ni saya tidak tahu lagi itu semua berkaitan alam ghaib, itu kursus untuk perawat dan mereka adalah ketua kumpulan ajaran amalan sesat.
 3. Semasa sesi rawatan SLIPPED DISC, RAWATAN militan ketuk kepala dan seru leluhur dilakukan. Disebabkan itu saya asyik pengsan. Amir Shahmi Md. Ali tanya soalan berkaitan alam ghaib dan tidak ada kena-mengena langsung dengan sakit slipped disc saya.
 4. Pada 6/9/2020, bangsat 2 ekor ni buat RITUAL. Jumpa, jemput, puja seru leluhur jin iblis jadikan saya PERANTARA mereka BERTUJUH berkomunikasi dengan leluhur jin.
 5. Tiga (3) tahun saya terperangkap di alam separanormal separuh diri di sana dan separuh lagi NYAWA saya di dunia nyata. Saya HAMPIR MATI NYARIS HILANG NYAWA berkali-kali, terima KHABAR dan CERITA dari alam sebelah sana hingga keliru. Merata saya tanya soalan. Hingga terjebak lagi dengan kumpulan-kumpulan ajaran sesat seperti mereka berdua bangsat lahanat ni.
 6. Semasa dalam kumpulan whatsapp sesat akhir zaman  teori konspirasi taksubkan alam ghaib milik Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), pada 15/9/2020, saya ingatkan ahli kumpulan jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu. Dia meroyan, tuduh, tohmah, FITNAH JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING AKIDAH saya.
 7. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) fitnah saya sesat, wahabi, penyebar tauhid 3 serangkai, bipolar, jin Syeikh Siti Jenar dan UGUT saya. Amir Shahmi Md. Ali sebar gambar curi saya, FITNAH saya sakit jiwa, mental problem, minta ditabalkan sebagai PGL, bawa perkakasan untuk pertabalan. Mereka HASUT ramai pulau saya.
 8. Bukti terlalu banyak. Ahli mereka sendiri screenshot. Laporan polis sudah saya buat.
 9. Dari tahun 2017 saya terjebak dengan kumpulan sesat akhir zaman teori konspirasi Panji Akhir Zaman Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), bulan 11 tahun 2021 saya terjumpa senarai nama dia dan Amir Shahmi Md. Ali disenaraikan bersama empat belas 14 orang lagi sebagai kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau. Tahun  2022 ini barulah saya tahu mereka itu semuanya sebenarnya pendakyah ajaran sesat menyamar perawat Islam dengan pelbagai profession dan program mereka.
 10. Untuk tutup kebatilan kesesatan mereka, saya difitnah oleh keduanya UGUT saya akan diangkut PDRM dan Jabatan Agama Islam. Walhalnya apa pun mereka tidak faham langsung. ILMU TIN KOSONG belaka. Gila isim sungguh mereka berdua ni. Saya ketawakan sahaja setiap kali terima aduan tentang mereka. Boring.
 11. Sehingga saat ini, saya elok sahaja di residensi saya tidak ada seorang pun pegawai PDRM atau pegawai Jabatan Agama Islam angkut saya.
 12. Polis pesan, "Inilah psikik scammer penunggang agama Puan. Jauhi mereka. Report SKMM". Masa tu saya masih belum faham lagi apa polis maksudkan. Suami saya pun sarankan block sahaja mereka ni. Semua nama di dalam perkongsian saya kali ini telah saya block.
 13. 9/10/2022 saya terlepas lagi dari Mohd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) bomoh ilmu hitam menyamar guru silat, pakar tauhid, ahli sufi dan pakar tasawwuf juga pendakyah ajaran amalan sesat menyamar perawat Islam.
 14. 13/11/2022 baru saya sedar sebenarnya mereka semua buat ritual jumpa, jemput, seru dan panggil leluhur jin kerana tamak halobakan harta karun (emas).
 15. 23/11/2022 baru saya sedar selama itu rupanya saya telah disihir pukau guna air jampi, minyak senyonyong dan hipnosis bertimpa-timpa lepas seorang, seorang bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam dari tahun 2000 lagi.
 16. 3/1/2023 baru saya perasan. Semua yang komen, mesej messenger tanya soalan, mengadu itu ini, mesej serang mesengger saya, add friend dan taksub minta masuk telegram saya pada tahun 2020 hingga tahun 2021 adalah mereka yang berminat dengan perkongsian saya berkaitan bisnes MLM Gerakan Miisonary Kristian dan kebanyakannya ahli kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi melampau GILA ISIM SAKIT JIWA. 
 17. 4/1/2023 baru saya faham yang ramai masuk channel telegram saya tu pentaksub Shaiful Rizuwa dan juga pentaksub Juliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh ilmu hitam.

PENYEBAR GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN

Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jin, Tengku Asmadi Tengku Mohamad scammer, DTA scammer, ejen Gerakan Missionary Kristian, pastor Malaysia
Heboh sedunia Tengku Asmadi bin Tengku Mohamad (DTA) ni PASTOR. Lagi dia hendak menipu menjadi play victim seumur hidupnya.

Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jin, Tengku Asmadi Tengku Mohamad scammer, DTA scammer, ejen Gerakan Missionary Kristian, pastor Malaysia
Saya diugut oleh scammer dua ekor ni, Ahmad Fazli Yusof (Fazli Yusof AlBasuti) dan Tengku Asmadi bin Tengku Mohamad (DTA).
Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jin, Tengku Asmadi Tengku Mohamad scammer, DTA scammer, ejen Gerakan Missionary Kristian, pastor Malaysia

Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam, bongkar ajaran sesat, gerakan new age, pesanan, sihir, Rahsia, Keturunan, rahsiakan, PNC ci, jaga silatur rahmi, silat, penyambung, silatur rahmi, jenayah cyberbully, jenayah body shaming, akidah, scammer akidah, bongkar scammer, psikik scammer, penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, scammer, scammer alert, scammers, scammer malaysia, scammer aqidah, coach scammer, doktor scammer, perawat scammer, amir shahmi md ali scammer, amid shahmi md ali gila isim sakit jiwa, bomoh scammer, fahmy adam scammer, fahmy adam gila isim sakit jiwa, haniz zerstoren gila isim sakit jiwa, gila isim, sakit jiwa, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, akhir zaman teori konspirasi, gerakan new age, gerakan missionary kristian, esq 165, ilmu karuuhun, ilmu leluhur, leluhur jin, Tengku Asmadi Tengku Mohamad scammer, DTA scammer, ejen Gerakan Missionary Kristian, pastor Malaysia


KETERANGAN
 1. Mereka ini MT Pertubuhan Perunding Latihan dan Motivasi Muslim Malaysia (TAMRIN). Ramai terperangkap dengan mulut manis lidah tidak bertulang menjadi petualang play victim senyap ini. Kuncu-kuncu mereka sangat ramai. Maklumlah bijak bercakap tetapi akal masing-masing ke lantai sanggup aqidah digadai. ๐Ÿคญ
 2. Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA), perunding motivasi sudah dua (2) kali kurang ajar ugut saya. Meraih simpati dari pengikut pentaksub Muhd Arifin ghibah fitnah JENAYAH BODY SHAMING AKIDAH, minda, niqab, keluarga keturunan saya dan mereka UGUT bunuh saya diposting fitnah ke atas saya. 
  1. Menipu online marketing, bawa pula ilmu sihir (NLP, Hipnosis) sesat Gerakan New Age.
  2. Berpakat dengan Muhd Nuur Fahmy Nur Masailan (Fahmy Adam) rekrut ahli kumpulan masuk Gerakan Missionary Kristian. Berpakat pula tu suruh orang pulau saya.
  3. TOHMAH dan FITNAH saya tidak pandai marketing, fitnah saya fitnah DTA pastor Malaysia. 
  4. Nama DTA disebut² dalam group scammer ustaz Lariba. Hafiz Hiew dan Firdaus Wong telah sebarkan DTA pastor Malaysia. Terang lagi bersuluh DTA bangga arah ahli email kepada CEO produk MLM itu turunkan visi misi Dreamy Foundation fund dana kepada Gerakan Missionary Kristian FITNAH saya FITNAH dia? Bukti pun ada. Memang sampah perangai Tengku Asmadi!
  5. Gila isim sakit jiwa kerana tamak halobakan harta dan pangkat. Live waktu maghrib. Meeting zoom online jam 2, 3 pagi. Apakah Islam begitu? Hendak FITNAH dan UGUT aku kau cermin diri kau tu dulu. Hidup jangan berlagak. Hal kau berlambak tersebar di alam maya kau tu siapa sebenarnya. Sebab kau ilmu tin kosong hanya tahu buang air liur pakai ilmu pukau moden hipnosis ramailah terperdaya dengan kau. Jangan kurang ajar terhadap AQIDAH dan jadi play victim Allah tu tak pernah tidur! Jangan ingat kau ramai followers dan berharta kau boleh KURANG AJAR DENGAN AKIDAH dan perbuatan JENAYAH kau kepada aku.
 3. Ahmad Fazli Yusof, UGUT saya diamkan online scammer Asmadi buat. Sudah ugut saya tidak tahu malu pula masih whatsapp dan email saya lagi ajak menyertai program NLP sesat Gerakan New Age dia. Perangai sampah! dan 
 4. Amin Idris 
  1. Serang komen perkongsian umum saya, 
  2. Ajak berdebat dan tuduh saya toksid. 
  3. Sijil program-programnya langsung tidak diberikan. Bukan percuma saya masuk programnya. Hanya sekali sahaja beliau jemput saya melalui whatsapp kakitangannya percuma. Lain semua berbayar. Alasan macam-macam. Banyak menipu. 
  4. Sendiri mengaku kepada saya, dia MENIPU, dia yang jawab whatsapp bila kita whatsapp nombor staff dia semasa dia free. Mulut sudahlah celupar. Staff anak saudaranaya pun sama kurang ajar. Sama dengannya juga bermulut celupar.

KAFFARAH ALLAH ITU BENAR
 1. Alhamdulillah saya dilahirkan dalam keluarga  memang sudah sedia Islam. Dihantar ke pondok untuk belajar menjadi anak dan hamba Allah yang baik. Semasa belajar di UTM Space, Kos Sains Serta Pendidikan (Pengajian) Islam, pensyarah ada bagitau, teguran itu ada beberapa cara. 
  1. Tarhib. 
  2. Targhib. Boleh guna mana-mana cara. 
 2. Tapi, kalau Amin Idris MARI SERANG RUANG KOMEN SAYA minta keluarkan dalil, itu namanya tidak berADAB. Itu kaedah hendak berdebat. Saya sudah maklumkan saya TIDAK SUKA berdebat. Kalah berhujjah nanti malu yang dapat. 
 3. Saya tulis umum, tidak berkaitan dengan sesiapa. Dia kalutlah komen minta keluarkan dalil. Bukan tifak boleh mesej messenger saya atau whatsapp saya terus. Senghaja mencari pasal. Akhirnya Amin Idris menuduh saya ini toksid. 
 4. Saya tidak faham kenapa beriya sangat dia itu dan sekutunya ajak ramai MENGUMPAT hingga netizen pentaksub maki-hamun orang diUMPATnya itu. Umpat keji orang sana-sini. Menganiaya saya, sijil program minta sampai ke sudah tidak diberi. Bukan minta percuma. Saya minta berbayar. Mengaji law UIA sangatlah. Tahun 2021 nampak megah di tangannya produk MLM Gerakan Missionary Kristian. Hak tuihlah disangka alim orang begini. Gila isim sudah. Paku dulang paku serpih. Mengata orang dia yang lebih. EJEN Gerakan Missionary Kristian terus. Kahkahkahkah. 
 5. Ini yang saya ketawakan. 
 6. Bila ADAB pun barai tidak mustahillah akidah pun rakai akan tergadai sanggup digadai. 
 7. Tular kisah dia disaman lagi. Saya ketawa terus ketawa seperti biasa ketawakan mereka yang biadap kepada saya.
 8. No wonder asyik kena saman. Mulutnya celupar dan suka menyibuk banyak perkara, semua hendak diulas DEMI MENARIK PELANGGAN dan MERAIH FOLLOWERS.  
 9. Itulah KAFFARAH ALLAH. Kaffarah allah itu benar. Ia tidak mengenal sesiapa. Bila sudah hendak kiamat begitulah. Orang yang terkenal, ramai follower seperti dia, blame yang tidak terkenal tidak ramai followers seperti saya di khalayak awam laman sosial demi meraih followers untuk semakin terkenal. Manalah orang yang diminta keluarkan hadith itu tidak saman. Bukannya tidak boleh bersemuka, bermesej atau berhadap secara berADAB. Semua main post tularkan di social media. 
 10. Seperti kes saya, sebab mereka ramai pengikut, netizen macai cybertroopers keyboard warrior pentaksub sanggup angkat kaki sama masuk neraka mengiyakan perbuatan KHIANAT, ZALIM, Ritual JUMPA, JEMPUT, SERU, PANGGIL leluhur jin iblis. Membenarkan perbuatan GHIBAH, FITNAH, JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING sudah 3 tahun dilakukan ke atas AKIDAH, minda, jiwa, jasad, niqab, keluarga keturunan dan UGUT BUNUH saya. Ada siapa membantu membela sata? Seorang pun tidak membantu saya. Saya sendirilah membela diri saya disabarkan oleh suami saya.
 11. Sudah lama saya block Amin Idris kurang ajar biadap ni dan mereka lain yang tidak berADAB kepada saya tetapi play victim menjaja sana-sini minta saya berADAB dengan mereka seolah-olahnya saya ni PENJAHAT PALING JAHAT ke merata alam mereka cyberbully body shaming saya.
 12. Netizen pentaksub asyiklah taksub. Taksub antara dosa besar syirik menduakan Allah. Ramai juga menjadi pentaksub mengidolakan mereka yang terkenal di laman sosial. Saya? Saya malas nak tarik crowd. Biarlah saya jaga akidah, jaga anak-anak keluarga saya sendiri cukuplah. Saya pun pendosa dan ada silap salah saya. Bila sedar bertaubat teruslah kepadaNYA.
  1. Kena saman lagi. Kahkahkah! Eloklah tu. Saman Ustaz A pada dia dah selesai kot. Hahaha. 
  2. "Dari 1st knl smpai skrg,mmg dia sorg yg rilex n santai aje..klu org xbt slh,dia xakan bising..๐Ÿ˜"
  3. "Mana relaxnya? dia pernah je serang komen posting saya walhal boleh je dia mesej messenger saya directly. Tidak berADAB. Bukan saya umpat orang atau maki orang. Tulis kata nasihat je pun. Hilang terus hormat saya pada dia. Memanglah ramai nampak dia betul. Sebab terkenal seMalaysia. ๐Ÿ˜‚" Ketawa saya reply tulisan netizen pentaksub itu. Tapi saya sudah padam. 
  4. Saya tulis ringkas sahaja di facebook saya pada mulanya. Bila ada yang gatal jari mari komen bukan-bukan, jadi panjanglah penjelasannya. Ha, hadam. 


PEROGOL SECARA GHAIB PENDAKYAH AJARAN AMALAN SESAT GERAKAN NEW AGE 

Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) Motivator Konsultan, Tok Batin. Guru silat Seni Gayong Malaysia dan harimau. Guna ilmu pukau, minyak senyonyong, mengaku saya keponakan beliau, mengaku berkawan dengan hantu syaithon dan hendak try test saya. Perogol secara ghaib pendakyah ajaran amalan-amalan sesat kerohanian kebatinan Gerakan New Age, pentaksub leluhur alam ghaib scammer gila isim kuat berhalusinasi. Buat laporan polis palsu ke atas saya merepek merapu menuduh saya bab alam ghaib. Cuba scam duit saya. Akhirnya wang telah dipulangkan. Fitnah tidak dihapuskan.PERTUBUHAN MOFAST KALANGAN MOTIVATOR SCAM DUIT DAN AKIDAH

Bapa borek anak rintik. Ibarat ketam mengajar anak berjalan lurus. Begitulah pertubuhan supporter backup TAMRIN ini.

 1. Pada 4/1/2022 saya telah mendaftar yuran masuk dan yuran seumur hidup berjumlah RM1,030 dalam Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia (Mofast). Dahulu dikenali sebagai Mofa secara transfer online setelah berbincang melalui whatsapp dengan Zamani bin Mohd Karulani Setiausaha semasa itu. Resit ditandatangani oleh penama Nadzah Najlaa Hasmee bendahari pada masa itu.
 2. Selepas itu saya telah dimasukkan ke dalam kumpulan whatsapp Ahli rasmi dan kumpulan whatsapp khas AGM Mofast oleh Zamani Mohd Karulani.
 3. Saya dapati dalam kumpulan itu ada Amir Shahmi Md. Ali yang aniaya dan fitnah saya pada tahun 2020. Saya baru tahu beliau bomoh ilmu hitam, Guru Silat Seni Gayung Makrifat menyamar sebagai perawat Islam. Beliau telah menganiaya, buat RITUAL, ajar ajaran amalan sesat Gerakan New Age, ilmu karuuhun dan ESQ 165 kepada saya melalui kursus dan whatsapp personalnya. 
 4. Untuk makluman, Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia ini  tujuan asal diwujudkan adalah untuk mengimbangi dan support TAMRIN. TAMRIN fokus kepada industri latihan yang besar. MoFast support untuk bangunkan potensi newbie trainer, motivator dan fasilitator. Bantu bangunkan mereka sehingga boleh berdiri dan terbang jauh dan ajak mereka mereka menyertai TAMRIN agar industri ini lebih harmoni dan bersatu yang diwujudkan untuk membantu TAMRIN. 
 5. Tiga (3) fasa pembangunan MoFast dibangunkan dalam misi Ustaz Shukri (Baba Love) sehingga tahun 2025. Tetapi MT dan AJK baru tidak berakhlaq di dalam MoFast telah menggulingkan beliau secara senyap dan mereka adalah scammer
 6. Telah berlaku ke atas saya. Saya telah discam oleh Pengerusi Mofast, Amirul Haqim Bin Mat Sudi, Q-Hijrah Training Centre, dibuli, tuduhan pelbagai termasuk gila oleh MT dan AJK kumpulan di dalam kumpulan whatsapp Ahli Rasmi Mofast oleh AJK Bisharuzi Omar, Kazren Jusri, Muhammad Haniff Hashim, Nazmi Zain dan beberapa orang ahli kumpulan Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia (Mofast) lagi nama saya nyatakan di antara tarikh 4/1/2022 sehingga 9/8/2022. Wang keahlian seumur hidup saya tidak dipulangkan selepas Pengerusi Mofast, Amirul Haqim Bin Mat Sudi, Q-Hijrah Training Centre keluarkan saya daripada kumpulan whatsapp pada 7/8/2022 tanpa sebab munasabah selepas beliau diprovokasi oleh beberapa orang MT, AJK dan ahli biasa. 
 7. Saya terima aduan daripada pemerhati dalam kumpulan, MT dan AJK juga telah bermesyuarat untuk memansuhkan keahlian seumur hidup saya tanpa sebab munasabah. Budak-budak mentah MT & AJK baru hendak hidup di dalam kumpulan itu sinis, marah dan meroyan bila saya maklumkan ajaran sesat apakah yang dibawa oleh Amir Shahmi Md. Ali penjenayah cyberbully body shaming saya. Mereka ini sama sahaja seperti Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) bomoh ilmu hitam Tok Batin, Motivator Konsultan di dalam kumpulan whatsapp Kelab Konsultan Motivasi (KKM) yang mengaku saya keponakan beliau sebenarnya hanya hendak cuba-cuba ilmunya dan mendakyah saya ajaran sesat kerohanian kebatinan Gerakan New Age. Mengaku berkawan dengan hantu setan. Bila diingatkan jauhi syirik terus mengamuk. 
 8. Timbalan,  Kazren Jusri Abdul Karim. Setiausaha, Ahmad Badli Badaruddin. Bendahari, Bisharuzi Omar Founder Insaan (Kasih UKM) dan Muhammad Haniff Hashim antara yang kerap membantah dan membangkang apabila saya berkongsi artikel Blog berkaitan adab, dosa besar syirik dan apakah ajaran-ajaran sesat ESQ 165, amalan sesat Gerakan New Age yang dibawa Amir Shahmi Md. Ali melalui programnya. Saya kongsikan info berkaitan ajaran sesat yang wujud dalam kalangan pertubuhan ini. 
 9. Pada 18/1/2022, Sebelum mesyuarat agung kali ke dua AJK Mofast, Mohd Zawani bin Sutiman (Zack Zawani) fitnah saya hendak naik dalam Mofast guna taktik kotor. Nazmi Zain, Muhammad Haniff Hashim, Azmin bin Mustafa gila isim, macai penjilat Mohd Zawani bin Sutiman (Coach Zack Zawani) dan beberapa orang lagi marah dan sindir saya. Paling dahsyat, Timbalan Pengerusi MoFast, Kazren Jusri Abdul Karim telah menyatakan "Akidah tidak penting"Mereka serang dan sindir saya habis-habisan bertubi-tubi menzahirkan sikap mereka ibarat golongan professional tidak beradab yang anti akidah Islam bila saya kongsikan laporan polis bertarikh 18/09/2020 dan artikel Blog berkaitan seperti diminta mereka sendiri kemukakan bukti.
 10. Pada 6/7/2022 jam 11:53 pagi saya bertanyakan program Training Of Trainer (TOT) kepada Bendahari Bisharuzi Omar, 
 11. Beliau menyindir saya menghalau saya keluar dari menjadi ahli.
  • Kate nak keluar ahli Mofast. Boleh boleh buat surat srt/email rasmi d hntr ke Presiden". Jawatan dalam pertubuhan pun tidak tahu. Pengerusi disebut Presiden. Tidak pasti pula iyalah Presiden? Sebab saya sudah tidak ambil tahu pertubuhan ini. Saya sudah menyatakan saya haramkan setiap sen mereka gunakan wang keahlian saya atas apa mereka lakukan terhadap saya. 
 12. Untuk makluman mereka ini juga antara yang meroyan semasa di dalam kumpulan whatsapp Kumpulan Konsultan Motivator (KKM) sebelum itu apabila saya bertanya berkaitan kutipan derma dilakukan oleh  Ahmad Badli Badaruddin di dalam kumpulan KKM dan persoalan saya berkaitan yuran keahlian Mofa yang dimaklumkan kepada saya terdapat pecah amanah oleh Pengerusi sebelum Ustaz Shukri (Baba Love). Saya banyak dapatkan maklumat terus tentang Mofa daripada beliau selepas saya mengetahui beliau Pengerusi sementara Pertubuhan Mofa ini pada tahun 2022.
 13. Yang provoke saya pada waktu itu, si tua gila isim Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Hassan bin Abu (Jinggo E-Last),  Norfiza dan admin kumpulan itu sendiri Fauzan Kamari. Mereka tidak berani memulakan bersuara, mereka provoke saya, saya ni rimas disebabkan terima pelbagai aduan daripada Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Norfiza dan Zakiah Yacob (Zakiah Zack), conversation whatsapp dan voice note antara beliau dengan saya masih tidak saya padam, jadi saya telah memanaskan  suasana dengan mula bersuara. Masa itu saya memang pantang tengok aktiviti yang saya nampak ke arah scam ni sehingga ramai ahli Kelab Kumpulan Motivator (KKM) yang sindir, sinis malahan menghina saya. Busuk sungguh perangai para Morivator Konsultan rupanya. Saya keluar terus dari KKM pada 2/2/2021. 
 14. Berbalik kepada Pertubuhan Mofast Malaysia, pada 7/8/2022 jam 10 pagi saya buka instagram saya ternampak Amir Shahmi Md. Ali sebar iklan berbayar kursus silibus ajaran sesatnya. Saya terus maklumkan ke dalam kumpulan Ahli Rasmi Mofast berkaitan ajaran sesat itu begini,
  • Ajaran sesat sedang giat disebarkan. Taksubkan metafizik penomboran, aura, ilmu mengenal potensi diri (ilmu hikmah). Silibusnya ilmu amalan kerohanian kebatinan Gerakan New Age. Ilmu untuk buka pineal gland. Doktor perawat guru silat seni gayung makrifat itu hanya mencari mangsa seterusnya demi mencari tahu leluhur jinnya. Demi menyebarkan ilmu karuuhunnya. Guna silibus ESQ 165 yang sudah difatwakan haram oleh Pejabat mufti pada tahun 2010. Dia ada dalam group Motivator Fasilitator. Ya Allah dengan izinmu Ya Allah. Hancurkanlah ajaran ketua ajaran sesat itu Ya Allah". Nazmi Zain marah dan mempertikai saya seperti kebiasaannya.
 15. Lalu saya jawab,
  • Kamu dah kenapa? Kamu marahlahkan sebab kamu pun sebarkan ilmu aura Gerakan New Age tu kan? Asas Tauhid sifat 20 kamu dah cukup hadam? Sampai marah benar saya beri info ajaran sesat ni? Tidak habis-habis kamu membangkang saya ni bila saya isukan bab aqidah ni? ๐Ÿคญ" Beliau antara yang paling kuat mempertikai saya dan provoke supaya saya diambil tindakan, menuduh saya tidak beradab dan minta saya rujuk Ustaz Auni. Rujuk Fadzilah Kamsah yang sudah saya tahu terlebih dahulu daripada Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) beliau mendakyah orang ramai taksubkan ramalan horoskop melalui tarikh lahir. Sedangkan beliau sentiasa tidak beradab, sinis, perli-perli (buli) saya bila saya berkongsi bab aqidah, sibuk pula minta saya merujuk kepada Ustaz Auni dan Fadzilah Kamsah.
 16. Selepas itu tanpa alasan munasabah Presiden Mofast, Amirul Haqim Bin Mat Sudi, Q-Hijrah Training Centre telah keluarkan saya dari kumpulan Ahli Rasmi Mofast tanpa sebarang alasan munasabah. Saya telah whatsapp beliau menuntut pulangkan wang yuran keahlian seumur hidup saya tetapi sehingga ke hari ini masih tidak dipulangkan lagi.
 17. Seterusnya saya dimaklumkan oleh pengadu-domba, Zakiah Yacob (Zakiah Zack), ada ramai kalangan golongan ini minta ignore dan block saya. Beliau juga memaklumkan pernah menyertai program AJK Mofast, Mohd Zawani bin Sutiman (Zack Zawani). Beliau menyatakan beliau mendapati program itu lebih cenderung kepada apa yang dinyatakan dalam buku Tersesat Kebatilan Gerakan New Age yang beliau beli daripada saya. Minta bukti langsung senyap.
 18. Memang saya pernah ditipu kenyataan berkaitan yuran keahlian Mofa oleh Mohd Zawani bin Sutiman (Zack Zawani). 
 19. Pada 09/08, jam 7:19 am Ustaz Shukri (Baba Love) Pengerusi lama MoFast memaklumkan Mastermind sebenar beliau digulingkan secara senyap dalam Mofast ialah Bendahari Bisharuzi Omar dan Setiausaha, Ahmad Badli Badaruddin. Hahaha. 
 20. Maksudnya saya ini hanyalah pencetus supaya semua rahsia kebusukan Motivator, Konsultan, Penceramah bebas, Coach, Trainer dan seangkatannya terbongkar.
 21. Saya ingin bermasyarakat, bukti saya ini tidak bermasalah seperti difitnah Amir Shahmi Md. Ali bomoh ilmu hitam gila isim, Ustaz Shukri sebelum ini antara orang yang banyak memberi saya kata-kata semangat maka saya menyertai Pertubuhan Motivator Fasilitator (MoFast) Malaysia. Jika ikutkan, saya tidak pelahap kebulur pun masuk duduk di bawah kepimpinan baru tahun 2022 yang semuanya blur lembam bab adab dan akidah. 
 22. Pada 13/12/2022 saya dapati Zakiah Yacob (Zakiah Zack) Master Trainer NLP juga. Walaupun sudah tahu, katanya "demi dapatkan job" beliau sanggup berdiam diri duduk sahaja dalam kelumpuk pengedar ajaran amalan memesongkan akidah. Mereka ni memang banyak MENIPU rupanya.PLAY VICTIM
 1. Ingat saya hadap sangat program TAMRIN dan MoFast? Dahulu memang saya pernah follow Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA), Ahmad Fazli Yusof dan Amin Idris. Selepas saya tahu mereka Gerakan Missionary Kristian, hilang terus rasa hormat saya kepada mereka bertiga. Sama sahaja, semuanya penyebar ilmu amalan sesat NLP, hipnosis (pukau moden) Gerakan New Age.
 2. Begitu rupanya sikap perunding motivasi, motivator, penceramah bebas dan pengacara bebas RAMAI FOLLOWER. Sekor-sekor ADAB langsung tidak ada kurang ajar kepada saya. Pengampu memang mereka jaga baik-baik. Saya bukan kami kipas kaki ampu. 
 3. Paku dulang paku serpih, MT TAMRIN mengata pemilik silibus Metamorphosis sesat, mereka yang lebih-lebih. EJEN Gerakan Missionary Kristian terus melalui Bisnes MLM Atomy. Sijil patuh syariah tidak membuktikan produk itu halal dan terjaga akidah. Piirah. 
 4. Jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut menuduh saya nanti terlebih keMALUan semuanya. 
 5. Faktanya, jika ada yang kuat dengan politik korupsi, maka tidak akan hilanglah perkara scammer dan bebaslah pendakyah ajaran sesat sampai bila-bila.
 6. Inilah realitinya Motivator, Konsultan, Penceramah bebas, Coach, Trainer, psikik scammer penunggang agama di dalam Persatuan TAMRIN dan Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia.
 7. Terbuktilah, tidak jaga adab nescaya tidak dapat jaga agama. 

Sesiapa yang mendatangi tukang ramal (dukun) dan bertanya kepadanya tentang sesuatu, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam". [Hadith Riwayat Muslim 5957]

PENJENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING

Pentaksub pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi dan ilmu sesat amalan ilmu karuuhun (leluhur jin). 
Bila ADAB pun barai tidak mustahillah akidah pun rakai akan sanggup digadai. Jenayah cyberbully body shaming dimulakan oleh Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) bekas client personal life coaching MUNAFIQ MENDURHAKA kepada saya.


15/1/2023. Ini baru permulaan. Gila isim sakit jiwa jangan sangap nak mampus budak lahanat ni.

Haniz Zerstoren, pentaksub naga, pentaksub leluhur, pentaksub alam ghaib, Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Masa Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) rakan fb saya, saya tidak tahu lagi dia ni ketua kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau menyamar alim acah-acah bijak pandai. Selepas saya kick dia dari personal life coaching saya baru saya perasan dia ni gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi taksubkan leluhur jin naga. Gila isim ini yang ramai ikut. ๐Ÿ™„
 

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) perogol secara ghaib gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi ramai pengikut. Dia hendak perangkap saya. Saya pura-pura bodoh. Saya minta gambarnya. Inilah tujuan saya. Berguna akhirnya. Senanglah saya hendak kongsikan kepada awam siapa dia ni. Gambar-gambar sekutu-sekutunya dan apa yang dia kongsikan kepada saya semasa sesi coaching, yang followers juga musuh-musuhnya screenshot beri kepada saya, saya serahkan kepada Jabatan Agama Islam. Rupanya obseskan saya, mahu perangkap saya dan hendak mendakyah saya, sanggup menyertai program personal life coaching saya. Tidak dipenuhi kehendaknya dia fitnah saya. Kau gangster? Aku lebih mafia dari kamu semua.


Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Halusinasi kuat bohong gila isim ni. Mengaku macam-macam dalam personal life coaching dengan saya. Sebab itu selepas saya kick dia dari group coaching saya minta dia bertaubat. Tak mahu. Sombong, bongkak. Akhirnya jadi gila isim terus mengaku Fatta At-Tamimi. Pembantu Imam Mahdi, ahlul bayt, the choosen one dan macam-macam lagi. Kelakarnya weh. 

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Tuddia aih. Pengakuan di komennya. Followers dia ramai kongsikan kepada saya pengakuan demi pengakuan gila isim teruk Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) ni. Sampai akhirnya semua mereka saya block kesemuanya sebab malas sudah saya hendak tahu. Saya jemu, sudah muak dan rasa jelik. Bodoh amat dia ni taksubkan leluhur jin. Sudah saya nasihat tidak mahu dengar malahan MENDURHAKA kepada saya. Khianat pula dia terhadap saya, manipulasi perbualan soal-jawabnya dengan saya.

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Punyalah jahil murokkabnya Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi ini yang ramai TAKSUB. Bodohnya weh. Eh. Lupa. Ramai followers mestilah korang wajib ikut macam lembu dicucuk hidung. Wakkakkkaaa. ๐Ÿคญ๐Ÿคฃ

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Rasa nak baca, guna jari zoom besarkan dan baca. Dari dahulu lagi saya memang ketawakan sahaja gila isim ni.

AKU NAK MENGAMUK TAPI AKU KETAWA.
Ooo rupanya Lily Heldin ini PENDAKYAH AJARAN SESAT ILMU KARUUHUN (leluhur jin) GILA ISIM SAKIT JIWA. Patutlah tahun 2021 mengadu-domba, mengumpat FITNAH aku ke sini ke sana. Hendak tarik perhatian ramai kepadanya dan sekutu sesat (sihir, syirik dan khurafatnya). Ha. 2023 semuanya aku bongkar habis-habisan.

Leluhur tu lama dah aku bagitau itu jin. Hindu punya kepercayaan. 

Eh, ambillah kesemuanya. Aku tak kelapaq haih dengan ilmu-ilmu setan tu. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ Sebab tu lah aku pesan, tidak jaga adab tidak dapat jaga agama. Jaga akidah lagilah, macam haram jadah perangai semuaya sekor-sekor! Fitnah aku rupanya dialah pendakyah penyebar ajaran sesat.

Cakap BODOH pada orang tidak boleh kan? Sekarang ni saya nak tulis, minah gila isim ini dan semua mereka dalam artikel Blog saya ini GILA ISIM SAKIT JIWA, bangang, tongong DAN lahanat perangai sekor-sekornya. Mulakan lagi fitnah aku. Mendapat nahaslah kesemuanya 


PUTERI NUR CAHAYA@ Cikgu ieta BIJAK

Alhamdulillah sebelum saya difitnah bermula 5/8/2021 oleh Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi, saya tergerak hati simpan semua perbualan peribadi soal-jawab antara dia dengan saya yang saya fikirkan penting sebelum saya padam perbualan di telegram. Masa ni saya pun tidak tahu apa tujuannya. Berguna rupanya pada tahun 2022 hingga bila-bila. Hahaha.

UPDATED 7/1/2023

Gila isim sakit jiwa bangang amat Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) bekas client personal life coaching saya ni penjenayah cyberbully body shaming dan perogol secara ghaib kurang ajar. Sudah dinasihatkan bertaubat dari fitnah di sisi aku jin ifrit bertambah sombong berlagak hebat. Fitnah pula saya bila akhirnya saya ketawakan aduan orang ramai beri kepada saya dia mengaku Fata At-Tamimi pembantu Imam Mahdi, the choosen one sesat-menyesatkan akidah ramai menulis merepek-repek berkaitan leluhur. Semakin menzahirkan gila isimnya kepada awam. Semua pengadu-domba sudahku block, lega aman dunia tahun 2023 ini hanya kejelekan kebiadapan dan gila iskm tongongnya kau dan gang kau aku sebarkan ke seluruh dunia.


Ini borang kau register personal online coaching dengan aku Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren). MENDERHAKA! PECAH AMANAH! BANGGA MENJAJA SOAL-JAWAB KAU DENGAN AKU! BANGGA KAU TU KETURUNAN BERPENYALIT KULIT! BANGGAN KAU ITU ANAK CUCU CICIT JIN! Jadi, aku maklumkan kepada bekas awek kau, kau tu siapa sebenarnya. Kau hanya jadikan dia batu loncatan kau untuk terus berhalusinasi alam ghaib kau. Kau memang munafiq Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren). Pura-pura tidak kenal sekutu-sekutu kau. Komplot sebab aku reject dakyah kau dan sakit hati sebab aku ketawakan kau sudah jadi gila isim sakit jiwa makin teruk. Engkau belajarlah apa pun, CURIlah apa maklumat pun, komplotlah dengan Lily Heldin dan sekutu-sekutu gila isim engkau tu apa pun, jika engkau masih taksubkan leluhur jin tidak berguna juga. Tetaplah seumur hayat engkau ditipu jin sampai bila-bila.  Ya memang aku mem'bangang'kan kau dan semua pentaksub kau sebab kamu semua yang sesat gila isim sakit jiwa taksubkan jin, kamu fitnah akidah aku sesat.

Ni saya inform borang ni kepada Atma Sari. Tak nak dengar. Tetap fitnah dan berbohong tentang saya akhirnya tengoklah apa dah jadi padanya? Nur Tapri pengadu-domba maklumkan kepada saya Atma sedang proses healing. Apa tujuan dia adu-domba hal semua orang kepada saya? Semuanya saya sudah block. Tahun ni barulah saya aman-damai.

Munafiqnya Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi ni, dia minta saya scan (telek) Atma Sari, dia sendiri bercerita kepada saya hal mantan bakal isterinya Atma Sari (Pawarna Rindu) ni. Andai saya tahu scan itu menelek pada masa itu juga saya kick block terus budak gila isim ni pada saat itu juga.


Megat Ainuddin al-Asyuro Ibni Allahyarham Dato' Megat Mohd Nordin, Guru silat Penjurit-Kepetangan Melayu (IPPM)
Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi khabarkan kepada saya, Atma Sari (Pawarna Rindu) mantan bakal isterinya itu minat gila kepada beliau ini. Inilah Megat Ainuddin Ibni Allahyarham Dato' Megat Mohd Nordin, Guru silat Penjurit-Kepetangan Melayu (IPPM). 


PERKAITAN Megat Ainuddin al-Asyuro Ibni Allahyarham Dato' Megat Mohd Nordin dengan Puteri Nur Cahaya @ Cikgu Ieta

Begini kisahnya.
 1. Masa ni saya masih hormat lagi orang-orang silat dan memang masa ni saya masih peminat tegar seni bela diri silat. Saya mesej terus messenger Megat Ainuddin untuk belajar silat Seni Gayong ADMAR. Saya fikirkan beliau guru silatnya. 
 2. Seorang guru silat, Hulubalang Sejagat juga ada korek rahsia dari saya tapi akhirnya kantoi gila isim sebenarnya. Hahaha. Guru silat memang ramai gila isim. 
 3. Alhamdulillah saya dan suami tidak berguru silat dengannya. Moga Allah merahmati dan mengampuni beliau jika benar guru silat yang sering menonjolkan kehebatannya di laman sosial facebook telah termakan hasutan tentang saya. 
 4. Mungkin juga beliau block facebook saya selepas saya tertag beliau pada perkongsian saya menerangkan fitnah ke atas saya (telah saya simpan). Tu lah siapa suruh tag orang? ๐Ÿคฆ๐Ÿคญ
 5. Barangkali juga termakan hasutan pembantunya yang berdolak-dalih bila saya minta borang silat untuk saya dan suami isi. Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Muhamad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi juga tag nama beliau pada perkongsian fitnah mereka tentang saya. Ah. Biarlah. Saya sudah tidak perlukan ILMU silat darinya. 
 6. Selama ini saya dimomokkan, didakyah dan ditipu Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) gila isim semua Silat Seni Gayong tu bawah Silat Seni Gayong ADMAR. Mohd Fazil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) gila isim juga tipu saya senua silat seni gayong ada hantu raya. Kurang ajar mereka ni kan? Fitnah dan berbohong sahaja seumur hidup mereka. 
 7. Anak saya di Tahfiz sudah menyambung minat kami suami isteri. Silibus di Tahfiz ada belajar Silat Seni Gayong Malaysia ADMAR. Saya pun berpuashati dengan penjelasan terus dari Setiausaha Pertubuhan berkaitan Silat Seni Gayong Malaysia ADMAR. ๐Ÿฅฐ


ATMA SARI DAN LAILY HELDIN PLAY VICTIM

Tegur cara tarhib sudah, cara targhib pun sudah. 

Gangguan buli siber, hantar sihir kpd org2 yg tak bersalah, hanya kerana sebuah dendam kesumat dengan Tuan Haniz Zerstoren. Diam enggan melayani kerana Allah masih kurniakan secebis rasa belas kasihan dlm hatinya untuk tidak bertindak balas... Hantar tentera2 daccal yang sedia berkhidmat untuk menyakiti orang yang telah memilih diam dan enggan melayani karenahmu. Penzalim tiada hati perut lagi bertuhankan nafsu serakah ! Neraka jahanam menjadi bahagianmu di alam abadi." INI ANTARA FITNAH KURANG AJAR DAN MAKI-HAMUN ATMA SARI (PAWARNA RINDU) terhadap saya. 

15/1/2023 baru saya baca screenshot dihantar kepada saya. Panjang lagi ayat dia. Saya ringkaskan ambil point penting sahaja. 

Saya mesej terus Atma Sari. Memang ayat saya, siapa yang gila isim sakit jiwa akan makan dalam. Buat zalim fitnah kepada saya? Saya kan lebih zalim ayat kepada mereka semua. Biar semua orang tahu, siapakah munafiq berbohong fitnah saya dan ingat AQIDAH BUKAN PERJAKA MAINAN!


Ini sambungannya. ATMA SARI (Pawarna Rindu) dan ู„ูŠู„ูŠ ุญูŠู„ุฏูŠู† PLAY VICTIM GILA ISIM dua-dua acah-acah alim. Rupa-rupanya kedua-duanya adalah sama sahaja. Pentaksub leluhur dan pendakyah amalan sesat ilmu leluhur jin. Bukti saya terjumpa sendiri sebelum saya block mereka dan ada pengikut pentaksub mereka share screenshot kepada saya. 

Ini NASIHAT SINIS saya kepada Atma Sari (Pawarna Rindu) pendakyah, penyebar ilmu karuuhun GILA ISIM melalui facebooknya. Bukti banyak. Orang begini dikatakan ilmu tinggi dan baik oleh pentaksubnya Nur Tapri. Pengadu-domba, baling batu berlepas tangan ini bekas pengikut Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan pengikut tegar Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) ni saya sudah block. Semak tau asyik mengadu. Action hampeh.

14/11/2021, jam 11:59 pm selepas saya mendapat info dari pengikut-pengikut mereka, saya terus whatsapp Atma Sari (Pawarna Rindu) minah gila isim ni seperti berikut ๐Ÿ‘‡

Assalamu'alaikum
Ada orang cerita. Pengadu domba biasalah kan. Sampai sekarang tak habis-habis lagi  Saya terbaca yang apa kamu tulis dan saya tahu kamu kecewa gila kan? ๐Ÿคญ
Cuma satu sahaja saya nak cakap. Saya pernah berpesan kepada kamu  tapi kamu hina saya. Kamu meroyan di posting Arifin dan posting Haniz. Kononnya saya kacau kamu. Pembalasan Allah terhadap kamu yang ikut meroyan, tohmah, fitnah dah  memaki hamun saya dalam posting Haniz gila isim itu sudah pun bermula. ๐Ÿ˜Š
Semoga kamu belajar berfikir dengan waras. Alhamdulillah. Terima kasih Atma Sari turut sama meroyan maki-hamun, fitnah carutkan saya. ๐Ÿคญ 
Wassalam. Saya tak ingin baca apa pun tulisan kamu." Terus saya block minah gila isim ni.

Selepas itu barulah Nur Tapri pengadu-domba talam dua muka maklumkan Atma Sari minta maaf. Huh! Semuanya PLAY VICTIM MUNAFIQ GILA ISIM! Aku tahu kau orang semua mengintip dan baca apa aku tulis. Ini Blog aku, suka hati aku mahu kongsi apa pun. PLAY VICTIM MUNAFIQ ini masing-masing sudah mendapat pembalasannya.

Zakiah Zakaria pun pengadu domba, provokasi saya. Menghasut saya urusan rawatan orang lain. Sudah nasihat tak mahu dengar. Saya block bekas client personal life coaching saya juga ni. Tidak beradab. Memang saya pantang orang biadap dengan saya. Duit pun saya sanggup pulangkan. 

Mengadu-domba Shaiful Rizuwa maki-hamun umpat keji dan fitnah saya. Rupanya pengikut Muhammad Arifin Rizkin. Hendak tunjuk pandai. Mendakyah saya tentang leluhur. Memang saya block terus bilansaya dah tahu. Kurang ajar. Eh biarlah saya tidak ada kawan. Lagi aman.


Akhirnya, tepatlah kata hati saya, budak gila isim munafiq ni tidak boleh dipercayai. 

Tongong amat Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau, perogol secara ghaib kemaruk sangap semua orang termasuk mantan-mantan dia minta aku scan. Jika aku tahu perbuatan itu scan, memang masa itu juga aku kick terus dari personal life coachingnya mencuri rahsia alam ghaib dengan aku. Peralatkan aku berinteraksi dengan jin dewataraya kau? Sekarang aku sebarkan kejahatan biadapnya engkau cuba mendakyah ajaran sesat, provoke aku menjadi pemberontak negara dan cubaan hendak try test aku.

JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK, JANGAN MENIPU DAN MENCARUT. Engkau dan gang engkau yang mulakan api dan berlagak gangster dengan aku UGUT AKU, aku tidak akan diam. Tetap aku sebarkan siapa engkau sebenarnya pendakyah ajaran sesat ilmu karuuhun (leluhur jin). Memang bodoh semua yang percayakan Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan sekutu-sekutunya yang gila isim sakit jiwa hingga sanggup menjadi macai cybertrooper keyboard warrior munafiq berbohong tentang diri aku, AQIDAH, minda, jasad, jiwa, NYAWA, keluarga keturunan Islam aku. Ilmu tin kosong hendak korek rahsia tetapi bodoh bebal dan lembam untuk fahamkan KHABAR, CERITA yang aku tanya hasil aku KELIRU dek PERBUATAN MANGKUK HAYUN GURU-GURU SESAT BUAT RITUAL JUMPA, SERU, PANGGIL, PUJA LELUHUR JADIKAN AKU PERANTARA MEREKA BERKOMUNIKASI DAN BELAJAR DARI JIN. BANGSAT LAHANAT KAMU SEMUA NI.

Punyalah minta aku terjemahkan apa sahaja dan soal aku pelbagai perkara rupanya berkomplot menjatuhkan aku. Betina tidak tahu malu tidak tahu jaga adab dan maruah, menjaja, mengadu-domba ke sana ke sini hal aku ini akhirnya dijadikannya bini. Lily Heldin pentaksub penyebar ilmu karuuhun (leluhur jin) kuat berhalusinasi yang ramai percayakan manusia-manusia sesat pembawa ajaran sesat sebenarnya. Sudah aku berpesan, dengan aku, JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK, JANGAN MENIPU DAN MENCARUT.Sudah aku berpesan, dengan aku, JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK, JANGAN MENIPU DAN MENCARUT. Tang celah mana konek dia lah saya ni penyebar akaran sesat? Kalau ada depan aku memang aku terajang cukup-cukup. Sudahlah perasan hemsem hendak try test ilmu, munafiq berbohong seumur hidup. Berpakat pula tu dengan janda busuk hati guna fhone menyamar hendak korek rahsia dari saya.

Mereka ini menjadi gila isim bukan sebab belajar agama dan berzikir. Tetapi sebab belajar ajaran sesat, beramal, mendakyah, menyebar dan mengajar ajaran amalan-amalan sesat (amalan sihir, kepercayaan syirik dan perbuatan khurafat) leluhur jin dan kayangan kuat berhalusinasi. Hahaha.


Masa ni saya masih terperangkap di alam separanormal, nyawa saya separuh di dunia ini dan separuh lagi di sana hasil PERBUATAN AMIR SHAHMI MD. ALI semasa rawatan slipped disc bersama sekutunya MUHD NUUR FAHMY NUUR MASAILAN (FAHMY ADAM) dan BERTUJUH PADA 6/9/2020, ABDUL MALIK ABDUL HALIM (CIKGU MALEK WIRAJAYA) GURU-GURU SESAT BUAT RITUAL JUMPA, SERU, PANGGIL, PUJA LELUHUR JADIKAN AKU PERANTARA MEREKA BERKOMUNIKASI DAN BELAJAR DARI JIN HINGGA AKU KELIRU TERIMA KHABAR DAN CERITA DARI LELUHUR YANG BUAT AKU HAMPIR MATI NYARIS HILANG NYAWA BERKALI-KALI NAZAK. https://bit.ly/3jXjCYq

Memang gila isim skait jiwa Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) ni. Sudah ada Lily Heldin yang beritahu dia, gila isim sakit jiwa sungguh masih lagi dia kemaruk tanya saya, mencuri tahu semua hal alam ghaib, naga, jin dewataraya, jin ifrit dia Ratu Tinta Sakti, Nyi Roro Kidul, harta karun emas dan Hang Tuah. Fitnah pula saya yang beritahu dia berkaitan naga. Saya beritahu apa saya tahu sahajalah berkaitan naga. Yang dia, obses nak mampus kepada saya hingga sanggup seru 3 jin pada hari itu sampai jadi kontradik mengelirukan saya. Dah tu terbuntanglah matanya. Sebab itu selepas saya berwudhuk, 23/6/2021 saya terus kick dia dari personal life coaching dia dengan saya.

Bermula engkau mulakan api dan berkelakuan kurang ajar biadap gangster dengan aku, aku tidak akan diam. Tetap aku sebarkan siapa engkau sebenarnya pendakyah ajaran sesat ilmu karuuhun (leluhur jin). Memang dungu semua yang percayakan Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) PEROGOL SECARA GHAIB dan sekutu-sekutunya yang gila isim sakit jiwa hingga sanggup menjadi macai cybertrooper keyboard warrior munafiq berbohong tentang diri aku, AQIDAH, minda, jasad, jiwa, NYAWA, keluarga keturunan Islam aku. 

Ilmu tin kosong hendak korek rahsia tetapi dungu, bebal dan lembam untuk fahamkan KHABAR, CERITA yang  engkau bersoal-jawab waktu aku KELIRU hasil PERBUATAN AMIR SHAHMI MD. ALI semasa rawatan slipped disc bersama sekutunya MUHD NUUR FAHMY NUUR MASAILAN (FAHMY ADAM) dan BERTUJUH PADA 6/9/2020, ABDUL MALIK ABDUL HALIM (CIKGU MALEK WIRAJAYA) GURU-GURU SESAT BUAT RITUAL JUMPA, SERU, PANGGIL, PUJA LELUHUR JADIKAN AKU PERANTARA MEREKA BERKOMUNIKASI DAN BELAJAR DARI JIN HINGGA AKU KELIRU TERIMA KHABAR DAN CERITA DARI LELUHUR YANG BUAT AKU HAMPIR MATI NYARIS HILANG NYAWA BERKALI-KALI NAZAK. TAHU TIDAK, BANGSAT LAHANAT KAMU SEMUA NI? Di komen https://bit.ly/3jXjCYq aku sudah pinned post ini akan aku share semua gambar yang aku dapat dari pengikut kamu semua dan yang aku sendiri terjumpa.


ARTIKEL BLOG UPDATED :

HIDUP BERMARUAH
Hidup mestilah bermaruah
Bukan terhegeh-hegeh jual maruah
Gadai akidah konon bermaruah
Walhalnya kamu yang bermasalah
Hati hitam berkarat pendakyah 
ajaran sesat menabur fitnah
Play victim hidup tak tentu arah
Munafiq jiwa dilaknat Allah
Gila isim  zalim tidak bermaruah
Melanggar sistem hukum Allah
Mendakyah aliran bukan sunnah
Berperuk hidup dengan limbah
Moga harimau datang kekah."
Pesan Puteri Nur Cahaya @ cikgu ieta


OKU JUAL RUMAH BERHENTI KERJA

Beliau ini OKU. Maklumkan kepada saya beliau terlalu takut dengan perkhabaran perang daripada Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) menyatakan akan berlaku pada tahun 2021. Beliau jual rumah dan berhenti kerja. Saya terima gambar daripada Ziefenz Zee gila isim. Saya sudah block ahli konspirasi gila isim ni. Gila isim sakit jiwa tetaplah bodoh amat sampai bila-bila disebabkan add friend saya tetapi membiarkan fitnah ke atas saya dikongsikan dalam groupnya dan turut sama menghina, mencaci dan mengumpat hal saya. 


PUNCA GILA ISIM MEROYAN

Ini sebenarnya antara punca Juliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh ilmu hitam dan macainya Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) gila isim hingga sanggup ugut bunuh, ugut PDRM dan MAIS akan angkut saya. Sampai saat ini MANA LAPORAN POLIS KORANG? ๐Ÿคญ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Punca mereka sakit hati sangat. Hasil saya diganggu, diprovoke dan aduan followers tegar mereka yang pernah dirawat bomoh ilmu hitam gila isim pendakyah ajaran amalan sesat, Juliana Hussein (Lyana Bajana), Muallij Ahmad, Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Nuar) dan Shaiful Rizuwa. Semua nama ni bila kantoi scammer, terus sebar fitnah dan ugut bunuh, ugut sihir dan meroyan mengaibkan peribadi, maruah dan keluarga keturunan saya. Alhamdulillah saya sentiasa dalam lindungan Allah SWT. Makhluk tidak memberi bekas hanya Allah SWT maha berkuasa.

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Itu lah. Hantar lagi ejen ganggu dan provoke saya. Masa ni Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) sedang saya coachingkan lagi.


USAH PERCAYA BOMOH ILMU HITAM GILA ISIM
Senarai bomoh ilmu hitam gila isim
Ini antara pengadu, Zakiah Zakaria. Masa ni saya tidak tahu lagi Muallij Ahmad tu siapa. Saya tidak tergerak hati lagi kontak Ahmad yang akhirnya terbongkar dia juga bomoh. Saya diamkan sahajalah hingga beliau makcik Zakiah Zakaria ni merayu-rayu minta saya bimbing dia. Samalah seperti Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) yang mendurhaka khianat amanat simpan semua usah dibicarakan kepada awam. Tetapi dia sakit hati saya tidak melayan kehendaknya, dia manipulasi perbualannya dengan saya buat fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, NYAWA, NIQAB, keluarga keturunan Islam saya, ugut saya si komen perkongsiannya. Sebab itu saya buat perkongsian, saya ketawakan sahaja dia mengaku Fata At-Tamimi di dalam perkongsiannya. Sudah ramai yang mesej saya mengadu karenah dia, saya yang sudah block dia menulis secara umum sahajalah. Eh meroyan. Hahaha. Berbalik kepada Zakiah Zakaria, nasihat saya abaikan mereka semua dan block terus. Ada lagi saya dokumenkan supaya beliau boleh jadikan bahan rujukan. Ralat selepas saya tahu leluhur bukan moyang pun sudah saya maklumkan. Rupanya blur dan percayakan fitnah. Alhamdulillah. Itulah saya nyatakan, JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK, JANGAN MENIPU DAN JANGAN MENCARUT. Pentingnya jaga adab, semak dahulu usah mengata-ngata tanpa tabayyun siapa sebenarnya saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta. Tetapi akhirnya pemprovokasi Zakiah Zakaria ini lebih percayakan kata-kata fitnah bomoh ilmu hitam ke atas saya daripada bertanya terlebih dahulu. Buruk sangka dengan saya, sakit semakin sakit akhirnya. Sama juga seperti pengadu bernama Muzza Muhayas, Nyssa Razali, Hayati Ismail, Dini Rahman dan Nurul Fasha. Semua perempuan yang mengadu-dombakan? Jantan pun ada juga tapi semua saya sekolahkan adab dan pakej maki percuma jika mereka dahulu yang umpat keji fitnah saya. Hahaha. Padan muka. Fitnah, kacau lagi messenger, whatsapp dan telegram saya. Suami saya pesan, "Biarkanlah dengan mereka.Tidak berkudis pun. Ayangkan ada Abang?" Betul juga. Peduli apa saya dengan mereka semua lagi? Yang penting saya aman bahagia dengan suami dan anak-anak saya. Saya dapat jaga akidah saya. Saya tidak percayakan bomoh ilmu hitam dari tahun 2020 lagi. Mereka percaya, syukur Alhamdulillah. Sebab itu saya sudah malas menjawab apa sahaja di messenger

Kesemua nama saya sebut sudah saya maklumkan tetapi hak merekalah hendak percayakan apa pun. Sekurang-kurangnya saya sudah menjelaskan. Inilah difitnah oleh Atma Sari sebagai pembuli siber? Kahkahkahkah! Mereka semua ini yang kontak saya. Bukan saya yang terhegeh-hegeh kontak mereka. Yang menyerang mengganggu saya bermula 25/8/2022 berapa ramai. Penuh messenger, whatsapp dan telegram saya. Bila saya malas baca, saya block terus mereka. Semua yang mesej saya, taksubkan leluhur, alam ghaib dan berkeinginan menjadi tentera Imam Mahdi. Ada seorang tu, siap mengaku kepada saya panji hitam telah diserahkan kepadanya. Kahkahkahkah! Ada saya sebarkan kepada awam? Yang gila isim sakit jiwa mengaku Imam Mahdi berapa ramai? Ada saya hebahkan kepada awam? Saya laporkan kepada Jabatan Agama Islam terus sahaja. Puas hati saya. Hihi. Senarai bomoh ilmu hitam gila isim di bawah artikel saya tulis ini. Teruskan membaca.


MACAI

Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) macai kepada Juliana Hussein (Lyana Bajana), Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng). Sanggup pelahap buat apa sahaja demi tarik crowd masuk kumpulan ajaran sesatnya termasuklah fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, juwa, jasad, nyawa, niqab, keluarga keturunan saya dan ugut saya,
Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi ini yang ramai ikut. Gambar setan iblis jadi background header. Wakkakkkaaa. Pengikut pentaksub masih tidak nampak lagi? Buta sungguh mata hati hangpa na, Muhammad Arifin Rizkin ni sembah memberhalakan siapa? ๐Ÿคญ๐Ÿคฃ


Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Kahkahkah! Elok sahaja saya di rumah ni ha. MANA LAPORAN POLIS KAU? PDRM atau MAIS TAK ADA angkut saya pun. Sudahlah mencuri gambar saya, buat jenayah cyberbully body shaming saya UGUT saya pula tu. GILA ISIM SAKIT JIWA TIDAK TAHU ADAB Muhammad Arifin Rizkin KURANG AJAR ni rupanya GILA ISIM. KAU GANGSTER? Aku lebih mafia dari kau dan sekutu gila isim kau semua. 

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Budak KURANG AJAR yang tidak berakal gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi ini yang ramai ikut. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ Dia mengaku kepada saya di dalam perbualan di messenger ya dia Indon. Bukan saya mereka-reka cerita. Indon pun jika perangai berADAB saya hormat. Dia ni? Uh, tak payahlah. ๐Ÿคญ๐Ÿคฃ
  

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Masa saya conteng gambar ni saya masih belum tahu lagi mereka semua ni sekumpulan gila isim. Sebelum tu saya unblock budak gila isim ni untuk tanya sendiri apahal sebar fitnah saya? Dari situ saya tahu Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) macai kepada Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) manipulasi perbualan soal jawab antara dengan saya.

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Pengakuan Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) pura-pura (munafiq) tidak kemal Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) dan Juliana Hussein (Lyana Bajana).  


24/1/2023 baru aku terjumpa hahaha


Muhd Arifin deactive facebook ke? Tak best taw macam ni. Teori konspirasi ni buat orang ketagih, bosan pulak bila takde post dia. Harap dia kembali la menyedarkan orang ramai, sape lagi kita nak harapkan kalau bukan dia. Nuno dah pencen ๐Ÿ˜”" Yusuf Zakariah. 31/3/2021 posting ni dibuat. 

Aku jawab :
Kahkahkah Gila isim sakit jiwa pendakyah amalan perang mentipu sanad cuba nak scam duit saya sanggup jadi macai kepada 2 ekor blur yang cuba korek rahsia dari saya untuk manipulasi perbualan mereka berdua dengan saya diviralkan saya penyebar ajaran sesat tu ke? Mana ada deactivate. Masa tu dia just tukar akaun je. Haniz Zerstoren gila isim sakit jiwa yang bagitau saya. Pura-pura bermusuh rupanya sekutu satu kumpulan yang gila isim sakit jiwa pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi. Pentaksub leluhur jin pentaksub naga. Kahkahkahkah! ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Dia punya terkoyak, siap viralkan saya pulak. Dendamnya sebab saya report polis dia dengan bomoh ilmu hitam si Bajana tu ha. Kahkahkah. Apesallah aku lambat tahu diorang tu gang pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirashit gila isim hah? ๐Ÿ˜‚๐Ÿคฆ


PENGAKUAN MUHAMMAD ARIFIN RIZKIN (MUHD ARIFIN) BERSAKA

Ada saka mana boleh share ilmu online kepada awam dan sebar, beramal ilmu sesat-menyesatkan akidah. Gila isim semakin kuatlah. Nasihat tidak mahu dengar. Lastly fitnah saya. Kurang ajar. Nak mampus disambar petir budak hingusan ni.


Gila isim sakit jiwa Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) jantan bangsat jahil murokkab macai kepada Juliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh ilmu hitam, PEROGOL SECARA GHAIB, pendakyah ajaran amalan sesat Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng). Sudah dinasihat cara lembut, cara keras, beri amaran semua sudah. Eh lantak hang lah!KETERANGAN
 1. Sebelum saya difitnah besar-besaran sebagai penyebar ajaran sesat dan pelbagai lagi perkataan tidak masuk akal Islam, saya terima aduan datripada Muzza Muhayyas dari Melaka dan beberapa ornag lagi yang meragui ajaran amalan zikir selawat mereka sebarkan. (Rujuk gambar di atas). Selepas itu saya diganggu ejen Ahmed Mohamed Syaifullah. Jadi saya buat laporan polis mereka ganggu telegram saya dan cuba provoke saya. 
 2. Disebabkan report polis itulah mereka mengamuk fitnah saya. Sampai saat ni saya masih diganggu. Saya tidak takut. Makhluk tidak memberi bekas. Hanya Allah SWT maha berkuasa. 
 3. 2023 Alhamdulillah saya aman dari mereka semua. Giliran saya pula sebarkan apa kejahatan dan kesesatan mereka buat kepada awam. Miahhahahaha.
 4. Saya sudah nasihatkan Muhd Arifin. Sebelum ni saya percaya dia. Ingatkan dia betul. Selepas saya tanya selidik, barulah dia mengaku ada masalah dalaman diri. Dia mengaku "Ada saka hantunraya". Rujuk gambar di atas.
 5. Di sini saya mula meragui beliau ni. Dan saya nasihatkan awal-awal lagi. Jika ada masalah dalaman diri jangan sekali-kali memandai-mandai share ilmu perang dan amalan merepek. Dia juga pernah tanya saya tentang Liyana Bajana. Saya cuma beritahu hati-hatilah. Tidak sangka dia berpakat berdua menarik orang ramai ke dalam group  merepek Muallij Ahmad.
 6. Bila saya terima aduan. saya pun diganggu jadi saya berpesanla melaluinperkongsian saya ini. [https://bit.ly/2Ss4qVx sila klik]. 
 7. Jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, jasad, keluarga keturunan saya, ugut bunuh, ugut sihir dan ugut saman dilakukan ke atas saya, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) penyebar fitnah pertama, manipulasi perbualan soal-jawab antara dia dengan saya semasa sesi Personal Life Coaching bermula 24/5/2021 sehingga 23/6/2021. Disebabkan tidak puas hati dengan saya menlak dakyah sesat, dakyah memberontak negaranya dan saya telah menasihatinya bertaubat kerana menuduh di sisi saya dan Dr. Ibrahim Ghaffar pengerusi Pesawad, jin ifrit.
 8. Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) telah buat tuduhan palsu, tohmah, fitnah, caci-maki, hamun, ugut bunuh (jenayah cyberbully body shaming) akidah, minda, jiwa, niqab, jasad, keluarga keturunan saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu Ieta. 
 9. Play victim munafiq seumur hidup berbohong ini adalah ketua kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi gila isim akhir zaman, alam ghaib, teori konspirasi kuat berhalusinasi dan meramal menakutkan ramai. mendakyah ajaran amalan sesat ilmu karuuhun (leluhur jin) dan  menakut-nakutkan ramai untu memberontak negara dengan berita dan cerita-cerita palsu lagi berhalusinasinya. 
 10. Sebab itu asyik masuk hutan. Lari dan menyorok dari polis, ketakutan. ๐Ÿ˜‚
 11. Komplot fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, jasad, nyawa, keluarga keturunan saya TAHUN 2021 ini dilakukan oleh 
  1. Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) bekas client personal life coaching saya yang semakin teruk gila isimnya bersama sekutu-sekutunya 
  2. ู„ูŠู„ูŠ ุญูŠู„ุฏูŠู† (play victim tidak tahu malu pengadu domba meroyan sana sini lapar perhatian kurang kssih sayang), 
  3. Atma Sari (Pawarna Rindu ni play victim juga),
  4. Muhammad Arifin (Muhd Arifin) penyebar amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya, 
  5. Tengku Azrul Hamdi Tuan  Zolkapeli (Jalak Lenteng) gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya pendakyah zikir sirr guna kaedah sesat meditasi, 
  6. Syazrul Fazly (Li) Gurulatih Silat Pencak 13, 
  7. Hafize Adnan (Gurulatih Silat 7 Langkah), 
  8. Bomoh² ilmu hitam menyamar Perawat Islam, 
   1. Shamsudin Ali
   2. Wan Amir (Wan Ainul Omar), 
   3. Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar), 
   4. Mohd Siddiq (Haris Kersani @ pokcik), "buat gpp tmpt pocik kongsi y mistik,misteri,ptua ngn sjrah2 lma". Mengaku dirinya Raja Alam. Kah!
   5. Juliyana Hussein (Lyana Bajana) 
  9. Nasri Mardi Ismail (Cikgu E) penjual basikal tongong. Pakai serban tapi bangang ikut sama fitnah saya, berbangga kacau messenger saya.
  10. Lyn Liyana Leen
   Lyn Liyana Leen dari kumpulan Misteri Alam Ghaib penyembah memberhalakan jin iblis ni menyamar tukang urut muallaf, mesej messenger saya insaf. Rupanya jadi macai buat fitnah. Saya tanya mana bukti? Terus meroyan maki saya babi. Gila isim sakit jiwa.
  11. Raja Rozieda Gee
  12. Adik Jaa
  13. Nurzinniyah
  14. Dan ramai lagi nitizen macai cybertroopers keyboard warrior GILA ISIM SAKIT JIWA yakin ahli syurga pentaksub ALAM GHAIB yang bangang di laman sosial facebook. Hidup ni, bodoh tak apa tapi jangan bangang.

GILA ISIM RUQYAH RUHANI

Tulisan putih tu asal. Orang kongsikan pada messenger saya. Batalion ghaib tu jin. Merepek wali difitnahnya berdamping dengan jin. Teruk gila isim minah bomoh ilmu hitam ni. Ustaz pun geleng kepala terperanjat saya difitnah bomoh ni.CONTOH GILA ISIM SAKIT JIWA
 1. Semasa sedang saya diviralkan fitnah jenayah cyberbully body shaming oleh mereka, dalam ramai-ramai, ada beberapa orang mesej saya tanya khabar saya dan memberi kata-kata semangat kepada saya. 
 2. Ada juga yang menjadi pengadu-domba. Semua saya sudah block.
 3. Paling ramai, pentaksub mereka ganggu messenger saya pura-pura tanya soalan, memaki-hamun dan mencaci saya.
 4. Yang tanya soalan, semua sekadar berpura-pura, mahukan ilmu percuma. Ambil kesempatan bukan ikhlas hendak belajar pun. 
 5. Ada juga sibuk hendak menasihati saya. Mereka yang sesat tidak dinasihat. Saya yang Islam sibuk diganggu-gugat. Akhirnya terbongkar mereka pun bermasalah. Semuanya gila isim sakit jiwa belaka.
 6. Dahulu saya rajin, saya jawab maki balik mereka dan sekolahkan adab. Saya tidak rajin, saya block sahaja. Iyalah kan, gila isim sakit jiwa belakanya. Buat apa dilayan. 
 7. Ini contoh-contoh gila isim sakit jiwa yang mengganggu messenger saya.


Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Ramai. Ini antara yang mesej mengganggu messenger saya.

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Gila isim keturunan alam ghaib sampai mempertikaikan kisah nabi dan tauhid.

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Gila isim teruk pengadu domba kononnya anti Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Laily Heldin. Hari-hari ada sahaja bercerita share screenshot hal mamat gila isim tu dan bomoh ilmu hitam Juliana Bajana (Juliana Hussein). Acah-acah bijak hendak suruh belas kasihan kepada Atma Sari yang sudah fitnah saya di komen Muhammad Anis Hassan (Haniz Zestoren) fitnah says dan komen Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin). 19/3/2022 baru tahu beliau ni rupanya pengikut tegar Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin). Memang aku block teruslah. KURANG ADAB.

Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Hendak berniaga
Berniaga sahaja 
bukan ruang 
buat berkawan
Kelak merugikan
TERjebak dengan 
Penyembah syaitan
29/12/2022 @ 5:13 pmPERCAYA FITNAH PENTAKSUB LELUHUR.
Update 12/1/2023

Sudah banyak kali saya pesan leluhur tu jin. Leluhur tu jin. Masih tidak faham-faham lagi.

Hendak kata saya mengumpat? Silakan. Suka hatilahkan. Selagi belum kiamat, fitnah ke atas saya masih bergentayangan dan masih ramai yang gila isim sakit jiwa sebarkan, selagi itulah saya kongsikan melalui perkongsian-perkongsian saya apa cara sekalipun. Adab diberi beradab. Biadap disekolahkan adab jika tidak tahu beradab juga saya buat apa sahaja saya suka. Ikut cara saya. Sudah tahu mereka pendakyah ajaran sesat lagi hendak ikut lagi hendak taksub seperti tidak berpegangan Islam lagaknya.

Tahun 2021 client personal life coaching saya maklumkan penama Haur Izarrak share channel saya kepada public. Bukan saya arah pun. Saya sudah lama tukar nama channel ini kepada @WujudnyaAllahZahirPadaManusiaWujudnya Allah Zahir Pada Manusia nama lama saya lupuskan terus. Sebab nama itu saya buat sewaktu saya masih di antara dua alam separanormal dan dunia nyata hasil bomoh-bomoh ilmu hitam pendakyah ajaran sesat buat ritual seru, puja, jumpa dan panggil leluhur bermula tahun 2020.

Tak baca pun... ๐Ÿ™„ Dia yang beriya benar share channel saya kepada awam pada tahun 2021, rupanya dia pun antara gang akhir zaman teori konspirasi pelampau. Lastly dia juga yang percayakan fitnah ke atas saya sebelum semak.  Layak block terus tidak perlu baca apa dituliskannya. Hang yang bermasalah dengan bomoh ilmu hitam dan musuh-musuh hang, hang kalut share channel saya lastly percayakan puak tu juga empunya fitnah tentang saya. Dah tu kerjanya umpat orang sini-sana. La ni saya kongsi hang gila isim sakit jiwa. 

Haur Izarrak antara gila isim yang percayakan fitnah disebarkan ke atas saya viral sebagai penyebar ajaran sesat. Baru-baru ni saya terjumpa namanya di telegram ni. Saya terus mesej. Gang sesat akhir zaman juga rupanya. 

Oh inilah orangnya yang share channel saya rupanya. Patutlah left channel. Percayakan fitnah rupanya. ๐Ÿคญ๐Ÿคฃ

Dibalasnya dengan ayat saya nampak sedikit sahaja yang menjelaskan dia percayakan fitnah itu. Di atas tu gambarnya. Ya. Saya memang tak baca. Biasanya orang gila isim sakit jiwa memang takut menerima kenyataannya mereka itu gila isim sakit jiwa. Mereka akan terus block saya bila saya kesan mereka siapa. Saya tidak baca mesej penuhnya. Malas buka pun mesejnya. Gila isim sakit jiwa ayatnya, tidak perlu dibaca.

Jika dahulu mereka yang fitnah, menuduh saya penyebar ajaran sesat dan buat jenayah cyberbully body shaming saya, saya hanya buat posting di ruang saya sahaja menjelaskannya, bermula 2022 dan kini tidak lagi. Saya terus ke komen siapa yang kurang ajar dengan saya.

Ini komen saya,

Haur Izarrak Kau mengata orang macam². Tapi kau sendiri jahil melihat mana haq mana batil. Kau sama ja dengan Haniz Zerstoren, Lyana Bajana (bomoh ilmu hitam), Muhd Arifin, Lily Heldin dan sekutu² mereka. Fitnah aku penyebar ajaran sesat penunggang agama. Bodoh tak tahu menilai mana Islam mana kafir. Tabayyun pemalas. Tahu percaya semua bulat2. Orang taksubkan alam ghaib leluhur sesat tu kau percaya fitnah manipulasi depa buat? Bila ditegur terus block. Gila isim bajet bagus rupanya kamu ni. Kau yang share channel aku yang dah tukar nama. Kau balik nak menggelabah ke hah? Kau tu yang tak betul dok cakap orang tak betul. Pi belajar agama Islam baliklah fake account. Cermin diri dahulu sebelum menuduh fitnah aku bukan2 sama sahaja kau dengan Haniz Zerstoren, Lyana Bajana (bomoh ilmu hitam), Muhd Arifin, Lily Heldin dan sekutu² mereka gila isim penunggang agama pendusta sahaja."

Sebelum itu saya nyatakan pada perkongsiannya sedang kondem bomoh ilmu hitam. Dia bukan baca komen pun. Asyik mencari silap orang sahaja. Adab dan akidah blur.

"Alhamdulillah masih ada yang sedar beliau tu adalah bomoh ilmu hitam. Bukan pengikut pentaksubnya sahaja yang tongong. Yang percayakan fitnah dia, Haniz, Muhd Arifin dan Lily Heldin buat lebih lagilah tongong. Wakakakaka".


Satu kali cukup, kurang ajar dengan saya banyak kali percaya pula tu dengan fitnah gang kumpulan pendakyah ajaran sesat itu malahan menista saya pula, memang saya sekolahkan adab terus dan block akaun mereka. Itu sahaja makanannya. Sebab itu saya pesan jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut. 

Jangan kurang ajar memandai-mandai nak mengata-ngata saya tanpa tabayyun terus mengata-ngata saya. Sudah selesai saya block terus. Mereka ingat, AKIDAH, minda, jiwa, nyawa, niqab dan keluarga keturunan saya Islam mereka boleh permainkan sesuka hati mereka? No way. Jangan kurang ajar dengan saya. Itu sahaja. Puteri NurCahaya @ Cikgu ieta.


PEROGOL SECARA GHAIB PENDAKYAH AMALAN SESAT MEDITASI GERAKAN NEW AGE

Jantan sangap gila isim sakit jiwa ni DALANG UTAMA fitnah saya tahun 2021.

Jantan sangap, Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli ni Gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya GILA ISIM. Perogol secara ghaib pendakyah ajaran amalan sesat Gerakan New Age . Semua perbualan soal-jawab dia dengan saya digunakan dalam fitnah, jenayah cyberbully body shaming dan ugut bunuh saya pada tahun 2021.

Busuk hati, iri hati, pendengki, Jantan sangap, Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Orang kongsikan kepada saya. GILA ISIM SAKIT JIWA GILA BABI ni meroyan sakit hati siapa saya, mengaku awek kurang ajar maki-hamun carutkan saya. Itulah bahananya asyik asyik intai story saya. Bila saya tolak amalan sesat meditasi berkhodamnya, mulalah gila isim sakit jiwanya menjadi-jadi. Terus-menerus fitnah meroyankan saya. Jantan sangap GILA ISIM SAKIT JIWA! 


Jantan sangap, Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
Saya lambat tahu dia ni rupanya gila isim sakit jiwa. Dia pun ada beritahu saya rakannya juga ada mendapat tahu leluhur secara ghaib. Bodohkan? Nak dakyah than fitnah saya, jin pun dia tidak tahu. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Saya tahu setiausaha silat seni gayong fatani putrajaya ni pun gila isim. Senghaja saya email juga.

Sekarang biar satu dunia baca.

Ada bukti dan laporan polis.

Bukti saya ambush di whatsapp group pun saya kongsikan.PENJENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING :
 1. Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (ุฌุงู„ู‚ ู„ู†ุชูŠุบ) GILA ISIM gurulatih Silat Seni Gayung Fatani, Putrajaya. 
  1. Saya beli buku silat dari dia sebab minat silat. 
  2. Baca balik conversation, baru perasan, dia punyalah obseskan saya. Kerap intai story saya dan react. Rupanya hendak mendakyah saya amalan kebatinan sesat meditasi. Munafiq bangsat ini pura-pura baik dengan saya untuk korek rahsia dari saya. 
  3. Mendakyah saya, semua Silat Seni Gayong di bawah silat seni gayong ADMAR.
  4. Menghasut saya menjadi pemberontak isu Palestine. Ilmu tin kosong, tunggang-langgang ada hati mendakyah saya.
  5. Sudah tahu saya ini difitnah Amir Shahmi Md. Ali, Muhammad Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), korek lagi rahsia. Rupanya iblis bertopengkan manusia berperangai syaithon mahu mendakyah saya amalan sesat Meditasi Gerakan New Age. Try test ilmu sesat berkhodamnya kepada saya. 
  6. Saya TOLAK AMALAN SESAT MEDITASI BERKHADAMnya, dia meroyan seperti jantan sangap kesurupan kematian bini. Dia tuduh, tohmah, fitnah saya sesat, wahabi, syirik, iblis, iman daun pisang kering, bipolar. Memang kena maki-hamunlah balik. 
  7. Sudah dia menganiaya saya, MAKI-HAMUN mencarut-carutkan saya IBLIS, KURANG AJAR pula tu tidak tahu malu mengaku saya ni AWEK dan PENGIKUT TEGAR DIA, mencarutkan pula saya ini hot chick! Kurang ajar. Memang saya maki dan ambush dia dan sekutu-sekutunya, sekolahkan adab dan maki balik kaw-kaw. 
  8. Pura-pura pula tu soal siasat dengan Zol, ahli kumpulan silat 40k pengikut. Kenapa tidak tanya si gila isim Amir Shahmi Md. Ali tu sendiri? Penakut? ๐Ÿ™„
  9. Entah siapalah si Zol tu, fitnahnya saya kononnya Amir Shahmi Md. Ali sakit kepala sebab saya bawa perkakasan minta ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang (PGL). Yang mengadu beri screenshot saya sudah block.
  10. Tongongnya mereka ni obses gila isimkan leluhur hingga merepek tentang PGL. 
  11. Update 6/1/2023.

   Sebenarnya gila isim ini sudah dipanggil Bukit Aman sebab itu dia semakin meroyan. Dua tahun berturut-turut saya ambush dia kaw-kaw punya. Siapa suruh fitnah saya pastu mengaku saya awek dia pastu maki hamun saya. Gurulatih Silat Seni Gayung Fatani Putrajaya ni mendakyah saya amalan sesat meditasi Gerakan New Age dan menjadi pemberontak negara. Memalukan silat sungguh gila isim ni. Sakit hati saya tolak amalan sesatnya, dia meroyan seperti kesurupan umpama kematian bini. Rupanya masa itu bini dalam pantang. Aje bangang nak try test ilmu kepada saya. Sebab itulah dia berpakat manipulasi perbualan soal-jawab mencuri rahsia dari saya pada tahun 2021 tu. Padan muka Bukit Aman panggil. Dia nak aibkan saya, sekarang ni nama dia busuk seluruh alam maya. Saya pinned post entri blog terus. Dalam ni semua saya share lengkap. Belum upload report polis sahaja lagi. Puas hati saya.

 2. Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin), macai kepada 
 3. Muhammadd Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) dalang utama fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, jasad, niqab, keluarga keturunan dan UGUT BUNUH SIHIR saya. 
  1. Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) telah UGUT saya hendak laporkan saya kepada PDRM, MAIS bersama Juliana Hussein (Lyana Bajana) juga UGUT bunuh saya. Keduanya bersyubahat JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING AKIDAH, minda, jiwa, niqab, jasad dan keluarga keturunan saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta.
  2. Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin), pendakyah amalan perang tipu sanad cuba scam duit saya.
  3. Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) berkomplot dengan semua mereka itu disebabkan saya telah ingatkan dan beri amaran jangan sebar amalan sesat syirik dan khurafat.
  4. Jadi disebabkan itu dia sanggup menjadi macai kepada BEKAS-Client personal life coaching saya Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (ุฌุงู„ู‚ ู„ู†ุชูŠุบ) GILA ISIM memburukkan dan mengaibkan saya bermula pada 5/8/2021.
  5. Mereka juga fitnah saya memfitnah gurusilat Megat Ainuddin, Silat Megat Terawis. Sedangkan saya tidak pernah kenal secara dekat hanya bersoal-jawab untuk berguru silat sahaja. Akhirnya kami suami isteri batalkan. Pembantu Megat Ainuddin berbolak-balik tentang borang pendaftaran. Mungkin disebabkan salah faham dan termakan hasutan, Megat Ainuddin block fb saya. Tak hairan pun. Ada sekor gurulatih silat nama di fb Hulubalang Sejagat add friend saya, cuba korek rahsia saya, TIDAK BERADAB akhirnya termalu bila kantoi dia juga gila isim rupanya.  
  6. Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) sekutu kuat bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam Juliyana Hussein (Lyana Bajana). 
  7. Muhammad Arifin (Muhd Arifin) dan Juliyana Hussein (Lyana Bajana) bekas anak didik Muallij Ahmad, bomoh ilmu hitam juga menyamar perawat Islam.
  8. Muallij Ahmad Bomoh ilmu hitam scammer rawatan. Bekas guru Juliana Hussein (Lyana Bajana), bomoh ilmu hitam dan Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin).
Semuanya gila isim alam ghaib, akhir zaman teori konspirasi, pentaksub leluhur jin, senjata alam ghaib, naga, makam, nusantara, panji hitam, bercita-cita hendak menjadi tentera Imam Mahdi. Hahaha. Gila isim sakit jiwa. P*km*k hangpalah fitnah saya rupanya hangpalah PENYEBAR AJARAN SESAT SEBENARNYA. Inilah bahayanya gila isim. Jadi SAKIT JIWA bila saya tetap jaga akidah saya. Kongsi tetap kongsi. Yang taksubkan mereka, itu bukan urusan saya. 

"Orang berilmu tidak semestinya beradab tetapi orang beradab sudah semestinya berilmu". Waliyullah Syeikh Abdul Qadir Al-Jailani berpujangga. Dengan pendakyah ajaran sesat gila isim ni memang saya sudah hilang hormat.


ADUAN HAL BOMOH ILMU HITAM

Lyana Bajana, Muallij Ahmad, Shaiful Rizuwa, Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar), bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, akhir zaman teori konspirasi, scammer, adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, utamakan sendiri, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, akhir zaman teori konspirasi, scammer,
Muallij bermaksud perawat. Perawat bukan semuanya ustaz. Kebanyakannya mereka adalah bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam. Dari perhualan diwhatsapp saya tahu perbuatan seperti ini memenyekutukan Allah SWT. Ustaz Ustazah pun terpedaya disebalik kelicikan mereka. Lyana Bajana, Muallij Ahmad, Shaiful Rizuwa, Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar), semua pernah menyerang saya 

Puteri Nur Cahaya, Cikgu ieta, bongkar, scammer, busuk hati, bongkar kegiatan bomoh ilmu hitam
Punca scammer akidah bomoh isim dan ajaran sesat berleluasa, mangsa takut buat laporan polis, masih taksubkan bomoh ilmu hitam dan kumpulan ajaran sesat lagi. Beliau ini contohnya. Minta pendapat saya. Sudah saya beri pendapat, maki-hamun niqab, diri dan keluarga keturunan saya. Tidak berADAB.


Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, utamakan sendiri, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, akhir zaman teori konspirasi, scammer,
Ini antara aduan tentang Juliana Hussein (Lyana Bajana) dan Muallij Ahmad bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam. Banyak lagi, sila baca artikel blog aku nombor 3. Hendak lebih faham, baca semua artikel Blog aku. Bukannya jadi gila isim bodoh hanat percaya tanpa tabayyun dahulu jalan cerita aku sehingga puak GILA ISIM SAKIT JIWA kumpulan pendakyah ajaran sesat semuanya fitnah aku dari tahun 2020 sehingga tahun 2022. Memang rai follower dan individu saya tidak kenal mengadu kepada saya hal mereka. Ini antaranya. Mereka kongsikan screenshot kepada saya, saya ketawa sahaja. Ejen mereka gigih serang dan provoke saya. Saya diserang DIUGUT BUNUH DIUGUT SIHIR takkan saya diam mestilah saya report polis. 
BOMOH ILMU HITAM

Bomoh ilmu hitam menyamar perawat islam kantoi bomoh gila isim.

BOMOH SAKTI

Bomoh bermaksud orang yang menyamar sebagai perawat Islam tetapi mendakyah ajaran sesat, buat perkara sesat iaitu sihir, syirik dan khurafat. 

Sakti bermaksud perkara melibatkan sihir, ilmu kebatinan dan kerohanian sesat Gerakan New Age atau ESQ 165 dan apa sahaja melihatkan mistik dan misteri. Jadi terang-teranganlah sihir itu perkara syirik dan khurafat. Termasuklah air jampi, pukau atau hipnosis orang. Jadi terang-teranganlah sihir itu perkara syirik dan khurafat. Dosa besar syirik itu menduakan Allah. Jauhilah. 


SENARAI BOMOH GILA ISIM

Yang saya tidak letak gambar ada yang saya sudah report polis sebab fitnah dan ugut saya di media sosial. Ada juga saya report terus ke Jabatan Agama Islam sahaja. Tapi tidak siap lagi. Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) gila isim punyalah dia pengecut, sebarkan pada perjongsian fitnahnya saya sudah laporkan ke MAIS. Siap ugut saya. Konon hendak tunggu Tengku Asmadi bin Tengku Mohamad (DTA) scammer kemukakan saman seperti dikecohkan pada perkongsian komen Muhd Arifin. Tapi mana entah MAIS, report polis dan saman diorang entahlah. Tidak sampai pun ke residensi saya ni. Wakakkaaa. ๐Ÿคญ๐Ÿคฃ


1) Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid.

2) Mohd Rosli Mat Latip. Keterangan di atas.

Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, Amir Shahmi Md Ali gila isim, kumpulan ajaran sesat, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age,
3) Amir Shahmi Md. Ali. Keterangan pada gambar dan rujuk di atas.

Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan, Fahmy Adam, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age, ejen gerakan missionary kristian,
4) Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam). Keterangan pada gambar dan rujuk di atas.

Tengku Asmadi Tengku Mohamad gila isim, pastor Malaysia, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age, ejen gerakan missionary kristian, scammer online marketing, scammer akidah
5) Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA).

6) Azrul Hisham Abdul Malik (Pusat Perubatan Al-Qubro).

Abdul Malek Abdul Halim, Cikgu Malek Wirajaya, Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
7) Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya.

Juliana Hussein, Lyana Bajana, Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age
8) Juliana Hussein (Lyana Bajana).

9) Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar). 

10) Muallij Ahmad.
11) Shaiful Rizuwa.
12) Wan Amir (Wan Ainul Omar).
13) Sayf Al-Malawy.
14) Muhd Faadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote). 


KETERANGAN

Mereka ini Bomoh-bomoh ilmu hitam gila isim samseng kurang ajar.
 1. Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid. perogol secara ghaib pendakyah ajaran amalan sesat. Pukau saya dari tahun 2000. Pukau suami saya dari sejak kecil lagi sampailah ayah mertua saya meninggal dunia, 13/11/2022 baru saya tahu dia ni bomoh. 
 2. Mohd Rosli Mat Latip. 
 3. Amir Shahmi Md. Ali. Keterangan pada gambar dan rujuk di atas.
 4. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam). Keterangan pada gambar dan rujuk di atas.
 5. Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA). Pernah hipnosis saya dalam perbualan di telegram. Silap saya juga. Ingatkan motivator tu semuanya Islam, betul. Tanya dia berkaitan Mohd Rosli Mat Latip. Rupanya mereka berdua pun sama pendakyah ajaran sesat juga. DTA ni Gerakan Missionary Kristian. Keterangan penuh di atas.
 6. Azrul Hisham Abdul Malik (Pusat Perubatan Al-Qubro). Keterangan dalam channel Telegram saya Wujudnya Allah Zahir pada manusia.
 7. Abdul Malek Abdul Halim. Tok Batin scammer kuat berhalusinasi. Keterangan di atas.
 8. Juliana Hussein (Lyana Bajana). Saya memang sudah lama unfriend dia. Bila masa dia block saya entahlah. Selepas dia tuduh dan maki saya di messenger, saya terus block bomoh ilmu hitam gila isim UGUT BUNUH saya ni. SEBAB ITU SAYA BUAT ARTIKEL BLOG SAYA KETAWAKAN SAHAJA DIA DAN SEKUTU-SEKUTUNYA. 
  1. Juliana Hussein (Lyana Bajana), Ustaz pun ketawakan bomoh ilmu hitam gila isim sakit jiwa pendakyah ajaran sesar ilmu karuuhun (lelhur jin),
   menyamar perawat Islam ni. Penakutlah tu, sudah mesej maki-hamun, fitnah aku, padam. GILA ISIM SENGAL NOK HAROM SUNGGUH BETINA NI. Kali ni biar aku puaskan hati share aku pula maki kau. Cuma aku tak ada ilmi sihir macam kau sihir hantar jin kau. Sekadar berani di facebook peribadi kau, facebook macai kau si gila isim Lily Heldin pemgadu-domba dan macai kau jantan gila isim Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin @ adam synclare) tu kejadah apa betina bangsat hanat? Akibat lama sangat menjanda itulah sampai jadi GILA ISIM SAKIT JIWAnya bila aku buat laporan polis kerja sesat (sihir, syirik dan khurafat) kau buat. ๐Ÿคญ

  2. Orang asyik mengadu hal dia ni, Muallij Ahmad, Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) dan Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar). Saya cakap reportlah polis. Ejen mereka serang saya di telegram. Yang dia ni Block facebook saya sebab apa tak tahulah. Mungkin seram rahsianya terbongkar agaknya. Hahaha. Saya minta kawan baiknya Syazrul Fazli (Li) silat pencak 13, nasihatlah dia ni. Barulah dia unblock tapi serang messenger saya tuduh, fitnah dan maki saya dan padam mesej tu. Tapi saya sempat screenshot. Hujung tahun 2022 baru tahu dia ni bomoh ilmu hitam. Sebab itulah dia asyik UGUT BUNUH saya. SAMSENG! BOMOH ILMU HITAM ni dengan gangnya fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, jasad, NIQAB, NYAWA, keluarga keturunan saya, UGUT SIHIR, UGUT BUNUH hingga saya muntah darah besar-besaran tahun 2021 bersama rakan-rakan sekutunya. Sampai sekarang ni ejen mereka masih ganggu saya. Rupanya Syazrul Fazli (Li) sama juga gila isim. 
  3. Alhamdulillah hingga saat ini saya masih hidup lagi. Ustaz yang bantu saya pun kenal dan maklumkan "ha itu lagi jin kuat tu. Lagi bahaya tu. Mengaku Puteri Gunung Ledang". Tidaklah saya selidik, tidaklah saya tahu iya atau tidak. Pengadu maklumkan baru-baru ni dia mengaku Bonda dan Puteri apa entahlah. Kahkahkahkah! ๐Ÿคญ
  4. Maaf cakaplah, kurang akal yang kemaruk kurang kasih sayang sahaja sanggup taat taksubkan bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam dan kuat sihir orang ni. 
  5. Saya tahulah dia, mulut dan jari celuparnya bagaimana. Ramai mengadu. Saya pun difitnah, maki-hamun, mencarutkan saya dan ugut saya. Pengikut dia sendiri kongsikan video dia menengking jerit marahkan ahlinya. Saya tidak kasihan. Saya ketawakan sahaja mangsa-mangsa sihir beliau ni. Ada yang hampir hilang nyawa minum air jampi dari dia. SIAPA SURUH MENGADU KEPADA SAYA TAPI TIDAK BUAT LAPORAN POLIS DAN JABATAN AGAMA? SENDIRILAH SALAH. AT THE END MAKI HAMUN SAYA dan SEKADAR PROVOKE ADU-DOMBA SAYA SAHAJA RUPANYA. 

9. Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar).
 1. Bomoh ilmu hitam kurang ajar minta gambar saya untuk discan di posting Muhammad Anis Hassan (Haniz Zertoren) bekas client personal life coahing saya hendak scan (menelek) saya, fitnah, ugut bunuh saya. SAMSENG! 
 2. Bila saya tegur kenapa sesuka hati nak scan saya di khalayak awam. Terbongkarlah dia ni scammer. Ketakutan rahsianya terbongkar, terus meroyan fitnah pada saya ni ada pelbagai jin, caci-maki, hamun, UGUT BUNUH dan UGUT SIHIR saya. Sama perbuatannya dengan bomoh ilmu hitam Juliana Hussein (Lyana Bajana) dan sekutunya ugut bunuh ugut sihir saya. GILA ISIM KURANG AJAR mereka semua ni.  
10. Muallij Ahmad kantoi bomoh ilmu hitam semasa saya whatsapp tanya kenapa perlu buat group selawat sampai pengadu yang mengadu kepada saya menyatakan dapat mimpi pelik-pelik? Terus block saya.
11. Shaiful Rizuwa Bomoh Gila Isim sakit jiwa. Fitnah, meroyan, maki-hamun dan mencarutkan saya. Malas banyak cakap, report polis sahaja. Tak tau nama pusat rawatan sihir dia. 
 1. UPDATED 12/1/2023.
  Sudah lama saya simpan gambar screenshot dari penama bermama Nurul Fasha. (Pengikut Muhammad Arifin Rizkin rupanya). 12/6/2021 baru saya terfikir kenapa tidak saya kongsikan sahaja di ruang saya kongsikan hal scammer ni? Ramai mengadu kepada saya discam oleh Shaiful Rizuwa bomoh yang kuat merepek dan meroyan ni. Saya pun difitnahnya saya ni bunian, ada saka, gatal scan (telek) saya dan maki-hamun saya. Ilmu sarungan tu hang lah weh. ๐Ÿคฃ Bomoh ilmu hitam, tin kosong temberang belaka. Jin khodam itu HANG PUNYA fitnah saya pula. Kalau saya bunian best juga. Boleh terobos dinding. Ini tidak, saya kena drive ke sini ke sana. Keterangan bergambar dalam channel Telegram saya 
  Wujudnya Allah Zahir pada manusia
12. Wan Amir (Wan Ainul Omar). Mengaku perawat taksubkan makam. Juga sekutu mereka, fitnah dan meroyan hal saya kongsikan perbualan soal-jawab dia dengan saya. Menuduh pada saya setan. SAMSENG pondan jantan ni. Memang saya report ke Jabatan Agama Islam terus.
13. Sayf Al-Malawy serang komen perkongsian saya. Saya mesej messenger nya minta izin guna info, tapi bomoh ni gila isim juga rupanya, tabur fitnah ke atas saya. Di media sosial bersepah kisah dia bawa kisah alam ghaib halusinasinya. SAMSENG pondan jantan ni. Report ke Jabatan Agama Islam terus.
 1. Sayf Al-Malawy gila isim, serang,

  Tongongnya siapa yang percaya pentaksub alam ghaib gila isim ni. Alam ghaib tu jinlah woi.. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐ŸคฃKuat berhalusinasi gila isim alam ghaib ni. Fitnah pula tu makhluk manusia/jin jahat. ๐Ÿคฃ
 2. Aik? Bukan ke kau mengaku perawat Islam? Mengaku Ustaz pula tu ๐Ÿคญ Manusia pengsan apesal kau tak ambil rawat? 
 3. Sebab tu saya cakap beliau ni ilmu tin kosong. 2021, serang komen perkongsian saya, menuduh saya, ghibah berbohong hal saya pula tu bukan main lagi. Rupanya dia pun sama juga bomoh GILA ISIM SAKIT JIWA taksubkan alam ghaib. ๐Ÿ™„๐Ÿคญ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
 4. Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta sedang editing siapkan laporan ke Jabatan Agama Islam, cari lain terjumpa pengakuan Sayf Al-Malawy bomoh gila isim sakit jiwa ni. Wehlah. Masih di alam separanormal lagi ke tu? Cukup-cukuplah MENIPU bangsa Melayu yang taksub alam ghaib dengan temberang halusinasi tu... ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Sakit perut aku asyik ketawalah malam ni. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
14) Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote), Rawatan Ulul Azmi. 
  1. Ini contoh jantan sangap perogol secara ghaib gila isim sakit jiwa lahanat . 9/10/2022 baru tahu dia ni bomoh ilmu hitam. Memang aku carut maki terus kurang ajar dakyah ajaran amalan-amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) bertopengkan tauhid, tasawuf dan sufi kononnya ilmu hakikat. Di fb, kalau follower ramai, memang kebanyakannya pendakyah ajaran sesat Gerakan New Age. Ilmu tin kosong ada hati nak mendakyah aku ilmu tauhid. Sudahlah tunggang langgang ajarannya. Dia maki mereka yang fitnah aku tahun 2020 dan tahun 2021 gila dan lahanat, dia pun sama gila isim sakit jiwa lahanat dari diorang semua pentaksub leluhur jin pemuja jin. Memang nak mampus orang tua ni buat ritual seru, puja, panggil jin dia tiap kali aku pengsan bertimpa-timpa aku hampir mati nyaris hilang nyawa hasil perbuatan bomoh lahanat paksyeikh ni. secara ghaib.
  2. Menyamar guru silat ilmu hakikat, ahli sufi, pakar tauhid dan tasawuf, Bomoh ilmu hitam ahli sihir kantoi psikopat pendakyah ajaran sesat gila isim. 
  3. 9/10/2022 kantoi dia pendakyah ajaran sesat gila isim TIDAK BERADAB. 
  4. Saya ingatkan bab adab terus meroyan maki saya setan. Walhalnya sifat setan itu ada pada dirinya. Makhluk halus pada dirinya dibiarkan sahaja.
  5. Diputuskan perguruan, Alhamdulillah saya rasa amat lega seperti ada satu benda yang amat berat terkeluar dari kepala saya. Inilah terakhir saya mencari guru dan berguru. 
  6. Saya bukan ada ilmu scan (telek) orang. Scan itu kan haram. Jika awal lagi saya sudah tahu, saya tidak terima jemputannya berguru silat dengannya.
   1. Saya pernah didakyah ajaran amalan sesat ilmu pengasih dan ilmu pukau. Saya marah orang tu." Saya beritahu Ustaz yang bantu buangkan gangguan sihir makhluk ghaib.
   2. Nanti dia mati stroke teruk baru mati" jawab Ustaz. Tergelak saya dengar. 
  7. Tapi eloklah tu. Mati disambar petir lagi bagus. Ya lah. Kurang ajar dakyah saya ilmu sesat mana saya tak geram.  Bukan tidak tahu saya ni memang anti ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat). Dia sudah tahu. Tapi dia dakyah lagi ilmu sesat tu. Memang kena maki selalu bila sudah tahu itu ilmu sesat. 
  8. Itulah kali terakhir saya berguru silat sesat dengan bomoh gila isim. Alhamdulillah Allah masih izinkan saya lepas dari belenggu pendakyah ajaran sesat bomoh ilmu hitam ahli sihir gila isim.
Golongan Batiniyah mengelirukan pemikiran umat Islam mendakyah ajaran sesat memang takkan pupus sebab tolollwers gila isim sakit jiwa pun ramai taksub nak mampus. ๐Ÿคฃ

SIAPA BOMOH-BOMOH ILMU HITAM NI?
 1. Mereka ni kumpulan ajaran sesat. Sebab itu team Juliana Hussein (Lyana Bajana) mengamuk sakan tahun 2021 viralkan saya sebagai penyebar ajaran sesat. 
 2. Team  Juliana Hussein (Lyana Bajana) telah MANIPULASI PERBUALAN soal-jawab antara bekas client personal life coaching saya yang sudah GILA ISIM dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) gila isim, Gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya dengan saya. Mereka dua ekor ni blur tidak faham saya ni tanya soalan dan saya jawab apa ditanya. Saya keliru maka saya bertanya. Punca keliru, baca di atas. Ia melibatkan bekas guru GILA ISIM mendurhaka. Amir Shahmi Md. Ali dan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam). Penat, jemu, cemuih, muak dah tulis nama mereka. Tapi kena tulislah juga. 
 3. Hendak bagitau mereka ni semuanya berkaitan satu-sama lain cuma team berbeza.
 4. Bomoh-bomoh ilmu hitam ni bahaya. Bahaya pada akidah, minda dan jiwa kita sebab mereka ni kuat sihir orang. 
 5. Merekalah penternak khadam  berjaya dan sihir orang melalui air jampi, memaksa pengikut beramal amalan zikirullah, beramal selawat 24 jam untuk cuci ruh bersihkan dosa, acah-acah tasawwuf, guna teknik meditasi dan banyak lagi amalan kerohanian kebatinan sesat. Gila isim teruk. 
  1. Kalian siapa hendak cuci ruh orang?
  2. Kalian tuhankah hendak cuci bersihkan dosa orang?
  3. Suami saya cakap, sudah serupa ritual kristian katanya. Kelebihan istighfar dan selawat pun tunggang-langgang pemahaman. Dakyah pula pengikut, tipu pengikut. 
  4. Makanlah duit haram seumur hayat kalian. Merepek merapu berhalusinasi tunggang agama di sebalik perkongsian dan fitnah saya pula
  5. Pengadu mengadu disihir sakit sana sini. Minta nasihat saya, saya hanya minta pengadu keluar dari kumpulan bomoh² itu, hentikan terus berurusan dengan mereka. Barulah mereka aman jiwa. Jika scam duit dan akidah, report polis dan wajib report Jabatan Agama Islam negeri masing-masing.
  6. Mereka hendak berkawan, ternak biakkan khodam batallion ghaib, mereka beri amalan kerohanian kebatinan mereka online atau melalui air jampi. Tapi fitnah jenayah cyberbully body shaming saya. GILA ISIM SAKIT JIWA mereka ini.
 6. Semua sudah saya sekolahkan adab, block dan report polis kecuali dua ekor bomoh ilmu hitam yang pada saya mereka gila isim low class. Yang high beam saya report polis sebab UGUT BUNUH saya. 
 7. Cuma semasa saya buat laporan polis saya belum ada nombor telefon mereka. Sebab itu polis minta saya buat laporan ke Jabatan Agama Islam terus. Sikit lagi hendak siap. Usah risau. 
 8. Bomoh-bomoh ilmu hitam ni ada yang hantar sihir dan khadam mereka, kurang ajar fitnah dan UGUT BUNUH saya. Setakat fitnah saya tidak kisah. UGUT BUNUH itu kurang ajar ancam NYAWA saya. 
 9. Saya pun pernah terjebak dengan kumpulan-kumpulan pendakyah ajaran sesat bomoh-bomoh ilmu hitam ni. Sebab itu saya berani kongsikan di laman-laman sosial saya. 
 10. Saya penulis Blog (Blogger) idea saya memang tidak pernah putus Allah beri. Sebab itu dahulu saya kongsikan idea-idea saya kepada Usahawan. Cuma saya tukar penyelesaian masalah selepas suami saya dapati saya ada kebolehan menyelesaikan masalah. Kebetulan pula ramai kontak saya tanya macam-macam minta pendapat dari saya. Itu sahaja. Manalah hendak sangka terjebak lagi dengan kumpulan ajaran sesat gila isim. 

SAYA DISIHIR
 1. 13/11/2022 baru tahu saya disihir bomoh-bomoh ilmu hitam sudah lama.
 2. Menilik itu perbuatan syirik menduakan Allah SWT dan ALLAH melarang mendatanginatau menerima tilikan..
 3. SIHIR, Rasulullah SAW pun disihir. Ada netizen gila isim pertikai kenapa hebat tapi boleh terjebak? Hebat apanya saya ni? Semua ilmu pengetahuan, Allah SWT yang punya. Dunia sudah hendak kiamat, inilah fitnah saya telah lalui.
 4. Saya disihir pukau hipnosis bomoh ilmu hitam yang menyamar perawat Islam, menyamar ahli sufi, pakar tasawwuf, pakar tauhid, acah-acah gurulatih-gurulatih silat hebat dan berprofession professional kerjaya nampak hebat sebenarnya pendakyah ajaran amalan kerohanian kebatinan SESAT Gerakan New Age, Gerakan Missionary Kristian, ESQ 165 pemberontak negara. ๐Ÿ™„
 5. Mereka itu tidak layak mengajar atau merawat sesiapa pun termasuklah saya yang dahulunya kerap pengsan tanpa sebab dan pernah sakit kronik slipped disc kerana pada mereka jin/iblis/setan yang mereka semua fitnah ada pada saya.
 6. Jin khodam mereka taksubkan sebagai leluhur itulah yang mengganggu saya. Sebab itu saya sudah hilang rasa hormat kepada mereka semua. Sebab itulah saya tidak mengaku semua tohmahan fitnah dibuat ke atas saya. Bukan saya yang sakit. Mereka itu yang gila isim sakit jiwa sebenarnya.
 7. Gila isim memang tidak tahu mereka itu sebenarnya sakit jiwa. Bila dinyatakan mereka itu gila isim, semakin meroyanlah mereka menabur fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah saya. Tidak tahulah saya hendak menangis atau hendak ketawakan mereka itu semuanya. Blur dan lembamnya pemikiran susah benar menghadam apa disampaikan hanyalah khabar dan cerita sahaja. Sebaliknya ditafsirkan sebagai sebuah pengakuan. Adab dan akidah mereka semuanya telah dimusnahkan sebab taksubkan ajaran amalan hasil menyembah taksubkan makhluk halus (jin, iblis) berperangailah seperti syaithon memporak-perandakan alam maya dan pemikiran umat Islam sahaja.๐Ÿคฆ
 8. Jika saya bermasalah seperti mereka fitnahkan, kenapa saya boleh kupas ayat quran, kenapa saya anti syirik dan kenapa saya boleh tahu apa perkara sesat memesongkan akidah?
 9. Sebab itu saya kata mereka tu semuanya gila isim sakit jiwa. Merekalah yang sakit bukan saya. Elok sahaja saya. Ubat apa pun saya tidak pernah makan kecuali jika bekas slipped disc dan injured menyerang terpaksalah makan sesuatu, ikhtiarlah makan bahan meredakan kesakitan slipped disc dan injured yang melanda. Ikhtiar perlu ada. Bukan berserah sahaja. Sembuhkan itu kuasa Allah SWT. Kenapa perlu bertumangkan (bergantung) kepada leluhur jin iblis si gila isim kesemua mereka taksubkan?
 10. Jauhilah golongan batiniah gang psikik scammer penunggang agama bomoh ilmu hitam ahli sihir pendakyah ajaran sesat gila isim menyamar perawat Islam ni. 
 11. Sebab itu saya akur saranan suami saya hentikan KIV semua kursus, seminar, coaching dan kelas online fokus urusan hantar ambil anak-anak bersekolah dan beliau kerja sahaja. Tujuan keselamatan diri saya dan pemulihan bekas slipped disc dan injured yang kadangkala hadir tidak kira masa. Maklumlah semasa muda remaja aktif sangat program hiking, kuat minum ais dan terkadang silap cara angkat yang berat bawa ke mana-mana dan pernah tersilap pilih SPA yang juga ada muzik sesat Gerakan New Age terapisnya tidak pandai mengurut kacau tempat tidak patut diurut. Ha, kini masa untuk berehat banyak masa lapang menulis dan memvideo berterusan membongkarkan. 
 12. Syukur Alhamdulillah telah Allah lepaskan jauhkan saya daripada mereka semua yang sentiasa cuba provoke dan menyesatkan pemikiran dan akidah saya. 
 13. Setelah saya faham, semakin aman dan tenteram maka kesimpulannya, pemesongan akidah dan aniaya dibuat ke atas saya adalah berpunca dari ketaksuban GILA ISIM mereka kepada saya yang disangkakan memiliki kuasa sakti kerana mereka taksubkan alam separanormal (alam ghaib). 
 14. Semakin banyak idea saya menulis dan video perkongsian perbuatan sesat mereka lakukan ke atas saya dan semua mangsa aniaya mereka. Padan muka semua. Kacau lagi akidah saya. Biadap lagi kepada saya. Terimalah pembalasan di dunia sementara meninggal kesemuanya sakit akan semakin sakit dan gila isim akan semakin gila isim melalui penulisan, percakapan dan perbuatan mereka di khalayak awam tanpa mereka semua sedar semakin terbongkar dengan sendirinya.
 15. Memaafkan tidak akan melupakan semua perbuatan. Musuh tetap musuh hingga ke akhir hayat akan kun jadikan sempadan, tauladan dan peringatan jauhi makhluk iblis bertopengkan manusia yang tidak pernah melepaskan peluang untuk menyesatkan akidah pemikiran.
 16. Alhamdulillah hasil fitnah dan jenayah ini, bulan tiga (3) tahun 2022 suami minta saya berehat dari bisnes. Beliau sarankan fokus hantar ambil anak-anak bersekolah dan beliau bekerja sahaja, jadi saya hentikan semua online coaching dan apa sahaja berkaitan. Menulis dan memvideo saya teruskan. Kisah saya panjang. Boleh buat novel. Tapi begitulah kisahnya.

Sabda Baginda Rasulullah SAW:
Sesiapa yang mendatangi tukang ramal (dukun) dan bertanya kepadanya tentang sesuatu, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam". [Hadith Riwayat Muslim 5957]. Hadith ni masa di sekolah pondok pun Asatizah saya selalu ulang. Jadi, ada akal fikir sendirilah jika masih ikut tukang ramal akhir zaman teori konspirasi gila isim tu bagaimana akidahnya.

Kak move on je lah. Cubalah berdamai dengan jiwa". Zack Zawani dan Jinggo, penyebar fitnah, penyebar ajaran sesat NLP dan Hipnosis, pengadu domba juga gila isim sakit jiwa.

Eh hello. Dah lama saya move on ok. Tenang bahagia sahaja rasa sekarang ni. Kamu sudah rasa hampir mati nyaris hilang nyawa bercakap sedemikian? Tak pun kan? So baik kamu DIAM. AKIDAH DAN NYAWA AKU BUKAN PERKARA MAINAN DIBUAT RITUAL BERULANGKALI BOMOH GURU SILAT MENYAMAR PERAWAT ISLAM GILA ISIM SAKIT JIWA PEROGOL SECARA GHAIB TU" Aku ketika marah.

Jika keadilan tidak berguna, tidak ada cara lain selain balas dendam, sanggup di penjara yang penting dendam sudah terbalaskan dan merasa puas". Seseorang.

Dengan nama Allah SWT. Mulai saat dari mula mereka TIDAK BERADAB, BIADAP KURANG AJAR menuduh, menjatuhkan hukum, fitnah AQIDAH, maruah diri, minda, jiwa, jasad, NIQAB, NYAWA dan keluarga keturunan saya dari tahun 2020 sehingga ke saat ini, selagimana fitnah ke atas saya  tidak dipadamkan dari laman sosial, selagi saya masih berNYAWA dan selagi belum qiamat, DEMI ALLAH YANG MAHA BERKUASA, saya akan bongkarkan satu-persatu kegiatan batil, sesat (sihir, syirik dan khurafat) dibuat, didakyah, diamalkan dan disebarkan oleh kumpulan psikik scammer penunggang agama GILA ISIM pengkhianat dan musuh-musuh saya di kalangan professional dan tidak professional khususnya yang telah BERDUSTA tentang AQIDAH, maruah diri, minda, jiwa, jasad, NIQAB, NYAWA dan AQIDAH keluarga keturunan saya. Main api dengan saya, api juga mereka akan terima." Janji ketika masih marah.

Sampai sentap kesemuanya termasuk pengadu-domba tidak dapat terima kebenaran kawan baiknya juga pendakyah ilmu leluhur memesongkan akidah. ๐Ÿคญ

Taksub itu dosa besar syirik menduakan Allah. ูˆุงู„ุนูŠุงุฐ ุจุงู„ู„ู‡ ู…ู† ุฐุงู„ูƒ 


TAKSUB MUNAFIK
 1. Bila hidup bergelumang penuh dengan ketaksuban kepada bangsa makhluk halus, menganiaya SIHIR orang pun bomoh ilmu hitam sanggup. Mereka akur setiap arahan makhluk dilaknat Allah SWT. 
 2. Ramai manusia tunggang agama untuk kepentingannya sendiri. Usah jadi seperti mereka. 
 3. Hidup jangan sekali-kali mensekutukan Allah SWT. Ingatlah, iblis boleh menyamar menyerupai sesiapa sahaja. Yang mengaku leluhur adalah jin bangsa iblis. 
 4. Hidup takkan tenang jiwa dalam menang. 
 5. Terima segalanya dengan redha. Redha itu apabila memaafkan dan melupakan semuanya.
 6. Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta kongsikan ini pada 29/12/2022 selepas selesai menonton filem Munafik di TV9. Alhamdulillah telah redha. Tapi tetap sebarkan siapa mereka semuanya kepada awam.

ISU PLAGIAT
  1. Plagiat merugikan ramai termasuk kita semua.
  2. Plagiat takkan berkesudahan selagi tiada kesedaran adab dan etika di alam maya. Penulisan, puisi dan sajak pun ada yang plagiat. Dulu rajin juga pi sembur orang. Lama-lama rasa dah tua, biarkan je dah. Pemplagiat tu depa tak rasa depa dah mencuri. Mencuri tu dosa boleh masuk api neraka. Dapat duit hasil plagiat beri makan keluarga jadilah darah daging belaka. Tu pun puncanya jadi macam-macam masalah kepada diri sendiri, keluarga dan negara. ๐Ÿ˜๐Ÿคฆ๐Ÿป‍♂️
  3. Sebab itu saya selalu tekankan dalam penulisan saya bab jaga adab dan jaga akidah. Bila tiada adab memang tidak dapatlah jaga akidah. Sebab itu boleh buat macam-macam termasuklah fitnah orang sesat dan sebagainya. Mereka tidak pegang apa pesanan Imam Al-Ghazali rahamullahu 'anhu tentang pentingnya jaga adab dan jaga akidah. Sedih. Profession tinggi hebat tersohor di mata dunia tapi akidah tidak dijaga. Fitnah pula orang lain sesat dan dakyah ramai masuk Gerakan Missionary Kristian. Pentaksub ikut sahaja sebab sudah disihir hipnosis pukau moden mereka.
  4. Saya tidak jual IDEA atau AIR LIUR saya. Saya kongsikan PERCUMA sahaja IDEA² saya melalui laman-laman sosial saya. Ebook-ebook saya InShaaAllah nanti saya combine sedekah kepada sesiapa memerlukannya. Jika tidak saya simpan sahaja. 
  5. Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta, tidak lapar likers dan followers. Hanya membela diri, mengharapkan kasih sayang Allah sahaja. Suami dan anak-anak  semakin meningkat dewasa sentiasa menjadi keutamaan saya.
  6. Ya allah, ampunkanlah dosa-dosa saya sepanjang saya pernah terjebak, tanpa saya sedar mereka adalah kumpulan pendakyah ajaran sesat scammer akidah GILA ISIM.

  KENAPA TIDAK BOLEH TAKSUB BERAMAL ILMU LELUHUR JIN?

  1. Kerana amalan dan ilmu karuuhun (leluhur) itu ada khodam jin atau saka keturunannya. Segelintir mereka itu bomoh ilmu hitam yang banyak berhalusinasi, taksub (obses @ paranoid) yang bukan-bukan. Taksub itu dosa besar syirik menduakan Allah. Bahaya pada akidah.
  2. Mereka yang sedemikian itu tidak boleh menyebarkan, mengajar dan membimbing sebarang ajaran dan amalan. Jin akan berdampingan dirinya dan penerima amalannya. Itu yang jadi sakit sana sakit sini tidak sembuh-sembuh. Hati-hati kerana semuanya cuba memesongkan aqidah sahaja.
  3. Hal ehwal pelajaran dunia, belajar online tidak mengapa.
  4. Sedarlah. Kita ini di alam dunia nyata. Dunia yang kita nampak. Maka kita mestilah berpijak di dunia yang nyata. Yang lain hanyalah fatamorgana sahaja. Dipegang hilang yang nampak hanyalah bayang-bayang.
  5. Saya tidak berminat komen bab orang lain atau pengamal amalan lain. Kecuali yang kurang ajar kacau akidah saya. Saya menulis di atas pegangan saya sebagai seorang Muslim dan berdasarkan pengalaman saya pernah terperangkap di alam separanormal hasil perbuatan psikik dan scammer penunggang agama bomoh-bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam gila isim.

  Netizen macai cybertroopers keyboard warrior yakin ahli syurga pentaksub Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Laily Heldin (ู„ูŠู„ูŠ ุญูŠู„ุฏูŠู†), Bomoh ilmu hitam Juliana Hussein (Lyana Bajana), Bomoh ilmu hitam Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin), bomoh ilmu hitam Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar), bomoh ilmu hitam Amir Shahmi Md. Ali, bomoh ilmu hitam Muhd Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), bomoh ilmu hitam Shamsuddin Ali, bomoh ilmu hitam Shaiful Rizuwa, Sayf Al-Malawy, Syazrul Fazly (Ly), Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng), Pastor DR. HAJI Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA), pastor HAJI Ahmad Fazli Yusof (Fazli AlBasuti), hangpa kena baca entri (artikel) kisah seram kelakar gila isim saya siap PINNED POST di FACEBOOK UTAMA dan Blog saya.

  Baru anda faham SIAPA KACAU SIAPA DAHULU? Apa kisah Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta? Kenapa dahulu  saban hari saya menulis permulaannya di channel telegram saya kemudian di facebook utama saya ni akhirnya ke blog-blog saya. Ya tahun 2023 ini saya berjanji akan bongkar habis-habisan.

  Nama pena,
  Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
  Bekas pesakit slipped disc.
  Sembuh dengan izin Allah
  Tolak semua dakyah ajaran dan amalan psikik dan scammer penunggang agama.
  Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia  KESIMPULAN :
  1. Bila saya sudah semakin faham lagi banyak boleh dikongsikan. Dulu saya kurang faham dan lambat faham.  
  2. Semua yang komen, mesej messenger, add friend dan minta masuk  telegram saya pada tahun 2020 hingga tahun 2021 adalah mereka yang berminat dengan perkongsian saya berkaitan bisnes MLM Gerakan Missionary Kristian, ahli silat, bomoh ilmu hitam kebanyakannya ahli kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi melampau GILA ISIM SAKIT JIWA. 
  3. Biar dianggap gila, jin,iblis dan setan atau apa jua pun anggapan. Asalkan akidah Islam saya dapat pertahankan. Bukan seperti mereka hingga saat ini taksubkan leluhur menjadi gila isim akibat beramal amalan-amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat), hingga saya pula segelintirnya obseskan.
  4. Musuh tetaplah musuh termasuklah sekutu-sekutu, talibarut dan pentaksubnya.
  5. Bila sudah mengetahui kebenarannya, semakin sedar kesilapan diri bukan lagi masa untuk menuding jari. Alhamdulillah masih ada masa memperbaiki diri.
  6. Kata-kata Imam Al-Ghazali, Tidak jaga adab nescaya tidak dapat jaga agama adalah benar. Tidak jaga adab tidak dapat jaga akidah 
  7. Saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta, Suri rumah sepenuh masa. Penulis Lifestyle Blogger berpengalaman Social Media Coach. Digital Content Template Creator. Anti scammer, anti macai cybertroopers keyboard warrior kumpulan ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat), menulis apa yang pernah berlaku ke atas diri, akidah saya sendiri yang dipersendakan dan persoalan berkaitan penulisan penerbitan sastera. Saya akur, bukan semua orang faham adab dan akidah. Peduli apa saya dengan kata umpat keji makhluk, saya hanya berkongsi kisah saya dan antara akibat memang jika tidak jaga adab tidak dapat jaga akidah.

  SOALAN 
  Aik, orang hebat macam ni pun boleh terjebak?" Soalan pentaksub bomoh ilmu hitam rawatan militan mengaku pakar tasauf mengamalkan tiga (3) tarikat. Saya malas berdebat. Tulis di laman sosial atau dalam artikel blog bila saya lapang.
  Ini JAWABAN saya.
  1. Saya disihir.
  2. Sihir, pukau hipnosis (pukau moden) ni, orang alim, Nabi Muhammad SAW pun disihir. Inikan pula saya yang bukan ada apa ilmu pun. Saya bukan bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam berlakon ahli nujum boleh predict (meramal), scan (menilik) apa akan jadi pada masa hadapan. 
  3. Usahlah menjadi seperti orang tidak beriman kepada Allah SWT mempertikai qadak dan qadar Allah SWT ke atas saya. Usahlah anggap saya ni hebat. Usahlah jumud sangat pemikiran.
  4. Sedangkan saya ni apa pun tiada. Hanya pernah TERjebak, TERbelajar dengan gurulatih-gurulatih silat pendakyah ajaran amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age, ESQ 165, Ilmu Karuuhun dan Gerakan Missionary Kristian menyamar perawat Islam.
  5. Entri Blog di pinned post. Bacalah. Penat nak ulang benda sama. Saya sudah jemu.
  6. Semoga kita semua terhindar dari kesesatan ajaran amalan sesat Gerakan New Age, ESQ 165, ilmu karuuhun, Gerakan Missionary Kristian dan berkaitan. Aamiin.


  SOALAN,
  Puan apa maksud leluhur hitam dan leluhur putih? Bgimana saya nak tau

  JAWABAN, [Sumber]
  1. Leluhur tu maksudnya keturunan. Keturunan jin. Leluhur dari bahasa hindu.
  2. Apa sahaja yang disebut leluhur adalah jin. Begitu juga Dewataraya. Itupun jin. 
  3. Dalam ilmu perubatan rawatan sesat (sihir, syirik dan khurafat), ilmu leluhur juga disebut ilmu karuuhun. Ilmu ini semuanya amalan memanggil, menyeru dan memuja jin. 
  4. Bomoh-bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam aliran sesat memang taksub obseskan leluhur alam misteri, mistik dan alam ghaib hingga ramai menjadi gila isim sakit jiwa akibat obseskan jin dan tidak beradab, megah sebarkan kepada awam ilmu mereka yang banyak bertumangkan jin termakan hasutan iblis maka bersifatlah dengan sikap syaithon.
  5. Ilmu karuuhun iaitu ilmu leluhur adalah ajaran amalan sesat. Pendakyahnya biasanya orang-orang yang gila isim sakit jiwa akibat taksubkan leluhur, alam ghaib dan beramal ilmu atau amalan-amalan sesat.
  6. Ilmu leluhur hitam atau putih semuanya tidak boleh diguna-pakai. Sebab ianya ilmu sihir dan daripada jin. Pengamal akan jadi gila isim jika mengamalkannya seperti telah terjadi kepada kumpulan-kumpula ajaran sesat yang fitnah saya.
  7. Kita Islam tidak perlu tahu atau kenal pun lah leluhur (keturunan jin). Bahayakan akidah, jadi terpesong akidah lagi teruk bila sampai tahap gila isim sakit jiwa berterusan berhalusinasi.
  8. Cukuplah kita dengan merujuk Al-Quran, As-sunnah, ijmak ulamak dan qiyas sahaja.
  9. LELUHUR BUKAN MOYANG
   1. Leluhur adalah JIN. 
   2. Logiknya sebab kita tidak nampak pada mata kasar. 
   3. Apa sahaja tidak nampak pada mata kasar ialah jin. Kecuali Nabi Allah khidir di ghaibkan. Nabi Isa diangkat ke langit. 
   4. Saya pun pernah didakyah hingga KELIRU dan nyaris ditipu. 
   5. Saya tahu leluhur itu jin pada tahun 2022.

  TIPS HANDLE GILA ISIM.

  Jika difitnah kumpulan ajaran sesat gila isim kurang ajar, kena rajin, LAWAN. Komen atau mesej terus sekolahkan adab siap pakej maki percuma. JANGAN TAKUT kepada penjenayah siber play victim. Ingat,
  Sesiapa yang mendatangi tukang ramal (dukun) dan bertanya kepadanya tentang sesuatu, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam". [Hadith Riwayat Muslim 5957]. Scan dalam ilmu perubatan bermaksud menelek. 

  SOALAN
  leluhur ni bkn ke bunian.. yg dipangil keluarga ghaib 2... bajsa digunakan bahasa melayu lama.. ayahnda bonda.. kn?

  JAWABAN
  1. LELUHUR  tetaplah ianya jin. Tetaplah jin itu tidak boleh dipercayai. Rujuk sini https://bit.ly/3ZEf3Td saya sudah lama maklumkan. Sebelum itu saya fahamkan leluhur itu moyang hasil terjebak dakyah ilmu karuuhun (leluhur) bomoh ilmu hitam pengamal ilmu leluhur pentaksub leluhur. Ditolak ilmunya, difitnah saya tahun 2020 dulu. 
  2. Buat apa entahlah taksubkan sungguh leluhur? Buanglah semua tu. Membinasakan akidah sahaja. 
  3. DAN ingat jangan sesuka hati fitnah dan tuduh orang ada jin ada saka. Itu bermaksud anda menuduh dan fitnah moyang-moyang terdahulunya berbuat perkara dosa besar syirik menduakan Allah SWT. Jaga aqidah kita. Usah jadi seperti mereka di atas, terlalu taksubkan jin hingga sanggup jenayah cyberbully body shaming akidah saya https://bit.ly/3Q7ao7L
  4. Leluhur jin tidak boleh dipercayai apa dikhabarkan diceritakan. Mereka yang mencuri mengorek rahsia semakin merepek berhalusinasi sahaja otak blur lagi lembam susah hendak hadam apa saya tanya sebab saya kekeliruan. Akhirnya mereka manipulasi perbualan soal-jawab mereka dengan saya dan soal-jawab saya dengan mereka seolah-olahnya saya mengaku bukan-bukan tidak masuk akal Islam. 
  5. SAKA ADA 3 JENIS.
   1. Saka belaan warisan.
   2. Saka warisan keturunan.
   3. Saka warisan perjanjian.
  6. 3 MAKHLUK PENGGANGGU
  1. Jin Islam. Jika kita mengganggu dia.
  2. Jin fasiq. Jim yang menyamar dan berdusta.
  3. Syaithon dan iblis.
  Usah terperdaya dengan mereka semua.

  Jahil murakab itu adalah suatu sifat yang tercela. Bukan sekadar dirinya jahil bahkan dia mempertahankan kebatilan tersebut dengan menganggap ia sebagai suatu kebenaran. Justeru, kemudaratan darinya lebih banyak dan berganda terhadap orang lain. (Dipetik dari artikel Blog, dosa besar syirik menduakan Allah.
  WujudnyaAllahzahirpadamanusia.blogspot.com).

  Penulis nama pena,
  Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta

  Penjenayah cyberbully body shaming, Adab, akidah, jaga adab, jaga akidah, bomoh ilmu hitam, gila isim, kumpulan ajaran sesat, halusinasi, akhir zaman teori konspirasi, scammer, gerakan new age, jangan main api
  Semoga semua kejahatan kezaliman itu menghilang terus seperti menghilangnya kabus tanpa ku hembus-hembus. Fuhhh! Dushh!" Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta.


      Comments