TERIMA KASIH FOLLOWER

20 PERKARA JANGAN

As salam. 

Entri ini adalah entri lama saya. Saya terjumpa perkara menarik ini dalam blog adik bongsu saya yang telah lama berkubur kerana beliau tidak ingat password. Hanya copy paste ya tanpa sebarang suntingan.

APA YANG MURID DARJAH 6 INGIN TAHU

As salam.

Setelah 2 hari berkongsi entri BERLARI KE BULAN?, saya tidak berkesempatan berkongsi sebarang maklumat ataupun coretan pengalaman saya. Hari ini ingin saya berkongsi apa yang selalunya Murid Darjah 6 Ingin Tahu. Ini adalah hasil kajian yang telah saya lakukan terhadap murid tahun 6 saya 2 tahun yang lalu sebelum saya membentangkan tajuk yang bersesuaian bagi mereka sebelum meniti usia remaja.

TEMPLATE YANG ASAL

As salam dan sejahtera semua

Puas godek-godek template, akhirnya saya kembali ke template yang asal ketika bermulanya saya dalam dunia blog. Naifnya saya.... Apa pun, header yang dihadiahkan oleh +Tinta Lana kepada saya terus saya gunakan sebab dalam banyak-banyak header yang saya buat sendiri, header hadiah dari +Tinta Lana ni yang paling cantik. Masih berusaha mencari template yang ceria untuk blog saya ni.

JEREBU : PUNCA, KESAN, AKIBAT, KRONOLOGI dan PENYELESAIAN

Assalamu'alaikum dan selamat sejahtera.

Ini entri ke 2 buat hari ini. Ingat tak mau buat entri tentang JEREBU ni. Tapi ada yang perlu dikongsikan jadi, buat je lah. 

REVIEW ENTRI 1 : KHIDMAT KOMUNITI DI KAPIT SARAWAK

As salam dan sejahtera semua.

Saya telah menunaikan janji untuk follow semua peserta yang menyertai SEGMEN PENCARIAN BLOGGER #1 OLEH ietaSeperti yang dijanjikan dalam segmen saya itu, saya akan review entri terbaik dari blog pemenang dengan persetujuan mereka.

UPDATE BLOG 1

As salam dan sejahtera buat semua.

Perkara utama sebelum menyiapkan kerja utama ialah buka blog dan buka facebook. Debaran menanti detik 11.59 malam untuk mencari pemenang SEGMEN PENCARIAN BLOGGER selama 3 hari sama dengan debaran menanti keputusan final exam yang baru berlalu.

Segmen Pencarian Blogger #1 Oleh ieta

As salam.


TAMAT
Entri ini adalah sticky post dan auto publish . Sila scroll ke bawah atau klik Laman Utama di page tab menu untuk entri terkini.

Senarai Peserta Segmen Pencarian Blogger #1 Oleh ieta

As salam.

Berikut adalah Senarai Peserta Segmen Pencarian Blogger #1 Oleh ieta. Peserta yang tersenarai di bawah adalah peserta yang meletakkan URL link entri segmen ke dalam entri Segmen Pencarian Blogger #1 Oleh ieta pada ruangan komen entri. Penyertaan akan tamat pada tarikh 21/6/2013 jam 11.59 malam.

JAUHI PERKARA HARAM


Assalamu'alaikum, 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit tazkirah (peringatan) buat diri saya yang sering terlupa. Juga untuk tatapan pembaca. Tidak perlu saya sunting ayatnya kerana ianya amat sempurna sekali.

NUFFNANG, ieta DAN YUYU ZULAIKHA

As salam.

Dalam kesibukan menghadapi final exam subjek TITAS yang akan saya hadapi sebentar sahaja lagi, saya masih ingin meneruskan blogwalking dan menjengah ke akaun Nuffnang saya.

MARI BERDOA 2

"Ya Allah, Ya Tuhan kami, kurniakan kepada kami dengan kefahaman para Nabi, hafalan para rasul, Ilham para malaikat yang hampir dengan Mu, wahai Allah yang maha pemurah lagi bijaksana, bukalah hati kami seperti orang yang arif lagi bijaksana. Amin."

"Ya Allah, ajarilah kami perkara yang kami masih jahil, dan berilah kami ingat semula, perkara yang kami sudah lupa, Ya Allah tolong permudahkan semua urusan kerja kami, dan tolong rombak mana-mana simpul pada lidah kami, supaya orang lain dapat memahami kata-kata kami. Amin"

"Ya Allah kurniakankan kepada kami dengan kebaikan yang datang mendadak, dan lindungilah kami dari kejahatan yang ada di dalam dunia ini, kerana sesungguhnya seseorang hamba itu tidak akan tahu apa sahaja yang akan datang pada kami pada setiap pagi dan petang hari. Amin." 

DOA INI DARI RAKAN SEKULIAH SUBJEK B.I

ALFARABI BAND

Assalamu'alaikum. 

ALFARABI BAND [Kredit untuk SURIAFM.COM]

Kumpulan muzik ini merupakan sebuah kumpulan muzik metal Islam. Waktu menulis artikel ini, saya sedikit sibuk menyiapkan assignment dan beberapa perkara yang melibatkan pemerahan otak berganda. Sambil saya sibuk menyiapkan penandaan kertas peperiksaan murid-murid saya. Ada lagi 10 bundle.

BERHENTI BERBLOGGING

As salam.

Saya berhenti berblogging buat beberapa hari ini untuk menyiapkan editing 2 tugasan berkumpulan iaitu subjek Keusahawanan yang perlu dibentangkan pada hari Sabtu ini dan 2 tugasan subjek TITAS yang perlu dihantar pada hari Ahad ini.

KEBAIKAN DAN KELEMAHAN GUNA KOMEN GOOGLE+

As salam. 9/5/2013 bermulanya saya menggunakan komen g+. Bermula dengan tajuk entri Fenomena komen pun tak boleh. Hasil dari belajar dan terus belajar. Beberapa kebaikan dan kelemahan guna komen google+ saya nampak dari sistem komen ini. Biasalah kan, sistem buatan manusia. Tiada satupun yang sempurna. Pasti ada pro dan kontranya.

MARI BERDOA



Ya Allah Ya Tuhan kami

Di pagi ini kami memohon kepadamu
Bukakanlah dan cerahkanlah hati nurani kami
Dalam menyelesaikan segala urusan kami
Samada urusan peribadi, urusan rumahtangga 
mahupun urusan kerjaya dan urusan pembelajaran kami
Kami mohon kelapangan dalam hati dan sanubari kami
Untuk menyelesaikannya.
Walau sesukar mana pun ia
Walau sepayah mana pun ia
Permudahkanlah Ya Allah, 
Usah disusahkan,
Sempurnakanlah Ya Allah dengan penuh kebaikan.

Amin Ya Rabbal 'Alamin


Featured Post

GURU LATIH SILAT SENI GAYUNG FATANI PUTRAJAYA GILA ISIM COACHING TERGEMPAR TERAKHIR CLIENT DURHAKA TAKSUB GURU LATIH SILAT SENI GAYUNG FATANI

GURU LATIH SILAT SENI GAYUNG FATANI PUTRAJAYA KURANG AJAR, GILA ISIM, SAKIT JIWA, BERMASALAH MENTAL.   [ FB Post : 6/7/2020 . Kemaskini ke b...