TERIMA KASIH FOLLOWER

Atomy dan Gerakan Missionary Kristian

Atomy dan Gerakan Missionary Kristian.


Atomy dan Gerakan Missionary Kristian bukanlah perkara baru. Saya terjebak melalui Pengerusi Pertubuhan Perunding Latihan dan Motivasi Muslim Malaysia (TAMRIN), Tengku Asmadi Tengku Mohamad pada awal PKP tahun 2020 selepas saya difitnah oleh anak didiknya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Silat Selempang Merah, guru business marketing gila isim sakit jiwa dan rakan sekutunya Amir Shahmi Md. Ali, guru Silat Seni Gayong Makrifat bomoh ilmu hitam pendakyah ajaran sesat gila isim sakit jiwa menyamar perawat Islam. Saya segera tinggalkan bisnes MLM Atomy Gerakan Missionary Kristian selepas menyedari ada penipuan online marketing telah berlaku. 

Ni mentee DTA..Iblis bertopengkan manusia.Tengku Asmadi Tengku Mohamed dan anak didiknya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) yang keluarkan saya dari semua group ebook berbayarnya dan sebab saya berpesan dalam group jangan Taksub, jauhi syirik dan jangan menipu, sehingga ke hari ini mendakyah followers menyertai GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN. Sedangkan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) fitnah, penJENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING AKIDAH, minda, jiwa dan buat RITUAL seru jin ke atas saya. 

Megah bangga bergurukan Leader besar dalam Gerakan Missionary Kristian. Gila isim sakit jiwa memang blur. Tidak cakna bab adab dan akidah.
 Ni, sekutu DTA. Bomoh jahanam buat ritual ada aku akhirnya bunyi banyak. 


Memang tak ingin joinlah. Sudah tahu beliau ni siapa. Penunggang agama.


Presiden Tamrin Haji Ahmad Fadzli Yusoff (Ahmad Fadzli Al-Basuti) ugut saya diamkan penipuan online marketing dan penipuan AQIDAH Pengerusi Tamrin Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) telah buat. Report polis dan semua kronologi ada di dalam artikel ini AQIDAH bukan perkara mainan  (klik). Artikel awal ini panjang. Semasa saya menulis itu belum faham lagi sepenuhnya. Cuma itu sahaja kefahaman saya dan banyak saya mentertawakan mereka yang kurang ajar terlebih dahulu kepada akidah dan bermulut celupar kepada saya yang memang anti scammer.

DTA, DTA pengkhianat agama Islam,  pengkhianat bangsa Melayu, Tengku Asmadi scammer, scammer online, scammer aqidah, pastor Malaysia, pastor Melayu
Gambar ini dikongsikan oleh salah seorang peserta seminar saya pada 12/1/2021 jam 4:22 pm. Sudah lama posting bertarikh 23 Disember 2017 ini dibuat. Jelaskan visi dan misi Atomy itu apa? 


Jelas lagi nyata tertera kenyataan founder akan guna bisnes beliau dan keuntungannya untuk dana Gerakan Missionary (Mubaligh) Kristian. Tetapi BIADAP sungguh Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) berani menipu ummat Islam di awal PKP tahun 2020 menipu menyatakan beliau sudah kaji sudah semak A2Z berkaitan bisnes MLM itu. Sungguh biadap berani beliau mendakyah ramai termasuk saya menyertai Atomy Gerakan Missionary Kristian! Demi kerana pangkat, harta dan wang sanggup beliau menggadaikan aqidah beliau dan ramai pengikut pentaksub beliau!  

Mereka (bangsa Melayu yang mengaku Islam dan IC mereka tertera sebagai Islam) semua amat berbangga dan berasa hebat dengan dunia bisnes MLM gerakan Missionary Kristian itu. Sanggup Asmadi minta semua ahli email kepada founder minta turunkan visi misi Gerakan Missionary Kristian yang telah tersebar luas. Bukti (klik) semua ada. 

Jika beberapa orang yang sebarkan kegiatan Gerakan Missionary Kristian ini memesongkan akidah dan membuat perkongsian berkaitan telah menurunkan artikel mereka, saya tidak akan menurunkan semua perkongsian dan artikel saya walau pun saya telah difitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, niqab, keluarga keturunan saya, saya telah diUGUT SAMAN dua kali oleh si gila isim kurang ajar Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA), pada tahun 2020 juga saya telah diUGUT sumbat lokap, diUGUT  Jabatan Agama Islam akan tangkap saya oleh pendakyah ajaran sesat, anak didik Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) si gila isim Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) ejen Gerakan Missionary Kristian memberhalakan emas dan crypto, saya telah diUGUT BUNUH oleh pendakyah-pendakyah ajaran sesat Juliana Bajana (Lyana Bajana), bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam dan sekutu-sekutunya pada tahun 2021.

Apa kaitan pendakyah-pendakyah ajaran sesat dengan Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA)? Kaitannya, 

Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA) suruh orang sama nama seperti dia menyamar sebagai dia whatsapp saya urusan Atomy Gerakan Missionary Kristian.

Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) bengap tidak faham dan turut sama bersetuju meraikan perbuatan si gila isim Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) ejen Gerakan Missionary Kristian memberhalakan emas, crypto dan Amir Shahmi Md. Ali yang telah buat RITUAL JUMPA, JEMPUT, SERU, PANGGIL LELUHUR jadikan saya perantara mereka bertujuh berkomunikasi dengan leluhur. Leluhur tu jin lah bangang lahanat! Memang saya maki sebab Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA) dan mereka bertiga ni pernah sihir pukau hipnosis saya.

Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA) KURANG AJAR dan BANGANG sama komen UGUT SAMAN, BERLAKON MERAIH SIMPATI KONONNYA SAYA FITNAH DIA PASTOR MALAYSIA diruang komen perkongsian Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin), FITNAH, GHIBAH, CARUT, MAKI-HAMUN (JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING) akidah, minda, jiwa, niqab, keluarga keturunan dan UGUT BUNUH saya.


ESQ165, Neuro Linguistic Programming (NLP), Hipnosis (sihir pukau moden), Bibliomancy (Garpu Tala : istikharah melalui tunjuk surah dalam Quran), meditasi, aura, reiki, metafizik, horoskop (ramalan kaji bintang ramalan tarikh lahir), Law of Attraction (LOA) antara ajaran amalan sesat menjadi amalan ritual sihir di dalam amalan kebatinan kerohanian (spiritual) Gerakan New Age. Tapi inilah yang mereka sebarkan. Nama sahaja dijenamakan baru pelbagai nama.

DTA, DTA pengkhianat agama Islam,  pengkhianat bangsa Melayu, Tengku Asmadi scammer, scammer online, scammer aqidah, pastor Malaysia, pastor Melayu
Pemilik program NLP Haji Ahmad Fadzli Yusoff (Ahmad Fadzli Al-Basuti), Presiden TAMRIN ini, pekerjanya masih lagi email mendakyah saya program sesat NLP Gerakan New Age. 

Haji Ahmad Fadzli Yusoff (Ahmad Fadzli Al-Basuti), Presiden TAMRIN telah ugut saya pada tahun 2020 di hadapan Bank Islam Taman Melawati diamkan scam (penipuan) marketing online  dibuat oleh Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA), Pengerusi TAMRIN. Hafiz Hiew, bekas pastor dari group Lariba hebahkan dalam group Lariba, Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA), Pengerusi TAMRIN itu adalah pastor Malaysia. Tahun ini 2022 baru saya tahu yang menggunakan nama ustaz Lariba itu pun SCAMMER. Mendakyah mengelirukan awam dengan program crypto. Pendek ceritanya, kesemua mereka ini adalahbomoh moden scammer akidah. Antara pendakyah ajaran sesat Gerakan New Age licik mengelabui ramai di sebalik profession mereka dan ramainya followers mereka.

Maka tidak hairanlah kenapa Haji Ahmad Fadzli Yusoff (Ahmad Fadzli Al-Basuti) Presiden TAMRIN, Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) Pengerusi TAMRIN, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) tergamak mendakyah ramai menyertai Gerakan Missionary Kristian melalui bisnes MLM Atomy. Laporan polis dan bukti baca di dalam perkongsian saya berkaitan Aqidah bukan perkara mainan. Semasa kali pertama saya buat laporan polis, saya belum tahu program dan agenda mereka lagi. Tahun 2023 selepas melihat kronologi diakhiri 

Memang ramai golongan professional tidak faham tidak peka tidak mahu ambil tahu bab adab dan aqidah rupanya. 

Antara sifat munafiq ialah berbohong. Penipu, pembohong dan pendusta selamanya tetap berdusta. No compromy lagi dengan mereka ni walau pernah menjadi rakan taulan atau pun Guru. Jika ingat Surah Al-Zalzalah ayat 7-8 tiadalah gila isim fitnah dan memesongkan aqidah sesiapa". 

Tepuk dada tanya IMAN. Masing-masing sudah berakal dan besar panjang. Sesungguhnya saya sudah lama berlepas tangan atas scammer aqidah kedua mereka telah lakukan terhadap rakan-rakan saya yang mungkin tidak sedar atau sedar tetapi buat-buat tidak nampak dan terhadap ummat Islam sedunia. 

Di akhirat nanti berjawablah dengan ALLAH SWT Presiden TAMRIN, Ahmad Fadzli Yusoff (Ahmad Fadzli Al-Basuti), Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA), Pengerusi TAMRIN, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan semua yang terlibat termasuk Amin Idris yang menuduh saya toksid rupanya dia juga ejen Gerakan Missionary Kristian melalui bisnes MLM Atomy. Saya ternampak pada perkongsian di facebook beliau sedang memegang produk-produk bisnes Gerakan Missionary Kristian ini.

Maaflah. Sudah ditegur. Tidak mahu dengar kata. Memang saya sudah lama block facebook, telegram, whatsapp dan semua laman sosial mereka. Suami saya sarankan block terus mereka semua dan saya sendiri pun meluat sendiri saya hendak block mereka. Polis yang menerima laporan saya selepas saya diugut pesan jauhi mereka sebab mereka ni psikik scammer penunggang agama. Hilang hormat saya kepada yang mempermainkan AQIDAH seperti mereka.


DTA tidak saman saya pun seperti digembar-gemburkan. Hanya berani ugut di mesej peribadi Telegram saya dan seperti dimaklumkan kepada saya oleh netizen follower mereka juga, dia ugut lagi saya di ruang komen Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin), gila isim penyebar amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya. Selepas gang gila isim semuanya berpakat fitnah saya pada  tahun 2021 lalu saya dijemput berguru. Tetapi beliau pun sama seperti Amir Shahmi Md. Ali juga, pendakyah ajaran amalan sesat, bomoh ilmu hitam menyamar ahli sufi, pakar Tauhid dan Tasawwuf menyamar perawat Islam juga. 🤦 9/10/2022 diputuskan terus perguruan, saya lepas bebas daripada kumpulan ajaran sesat rawatan Ulul Azmi.

Biar mereka berani sungguh semuanya biadap dan melawan Allah SWT cuba scam AQIDAH saya. Sedikit pun saya tidak hairan dengan semua ugutan, jenayah cyberbully dan body shaming AQIDAH saya. Alhamdulillah elok sahaja saya walaupun kumpulan ajaran sesat hingga mengganggu saya, Allah menjaga saya. Ugutan, fitnah dan tohmahan mereka tidak memberi bekas kepada saya melainkan dengan izin Allah jua. Sila rujuk pautan artikel di bawah.


Alhamdulillah perkongsian saya di facebook berkaitan pemesongan akidah melalui bisnes MLM Atomy sudah ramai orang kongsikan.

Saya pun sudah emailkan kepada Pegawai Pejabat Mufti laporan seperti diminta pada 26/2/2021. Tetapi malang sungguh. Tiada sebarang fatwa pun mereka keluarkan. Orang ramai asyik bertanya. Bila saya tanya feedback, Pegawai Pejabat Mufti email balik antara katanya, jangan masuk campur kerja mereka masih menyiasat lagi dan semua bukti adalah separuh masak. 🙄 Rupanya bukan kepada Pejabat Mufti perlu dilaporkan. Selepas laporan kepada PDRM, kepada Jabatan Agama Islam terlebih dahulu perlu dimaklumkan, barulah bawa kepada Pejabat Mufti. Pensyarah saya semasa di UTM dan saya silap pemahaman sebenarnya. Saya pun baru tahu semuanya pada tahun 2022 ini.  

Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA)sudah minta CEO Atomy Gerakan Missionary Kristian turunkan visi misi Gerakan Missionary Kristian mereka.


Lalu di manakah salah silap saya jika saya meneruskan pembongkaran mereka ini pendakyah ajaran sesat Gerakan New age dan Gerakan Missionary Kristian pemberontak negara? Bukti semua ada. Laporan polis pun sudah saya buat 


BUTA MATA HATI

Ya. Memang ramai telah BUTA MATA HATI sebab gelap mata tamak-halobakan harta, pangkat dan wang ringgit. Mereka lupakan surah Al-Kaafiruun. Mereka lupakan iqrar mereka kepada Allah SWT di dalam doa Iftitah pada setiap solat lima (5) waktu mereka. 


Terima kasih semua yang prihatin tentang AQIDAH kita yang sebenarnya,
  1. Sudah lama perang salib secara senyap sudah bermula. 
  2. Sudah lama AQIDAH kita diperkotak-katikkan oleh Zionist, Missionary Kristian dan seangkatannya termasuklah Freemason dan kuncu-kuncu berbangsa Melayu merupakan agent mereka.
  3. Sudah lama dari zaman Nabi Muhammad Rasulullah SAW, junjungan mulia yang kita ummat Islam rindui lagi Islam telah dagang dan tersisih oleh puak kuffar dan pengkhianat agama Islam sendiri. 

Jadi apalah sangat pada setiap perkongsian Atomy dan Gerakan Missionary Kristian dari saya berkaitan AQIDAH ini Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan - JAWI dan Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan kan? Jika tidak, sudah pasti selepas saya beri semua bukti dan laporan seperti dikehendaki Pegawai Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan tindakan segera akan dilaksanakan. 😊😴🤷  • Suri Rumah Sepenuh Masa, multitasking person yang dahulunya isi masa lapang sebagai Freelancer, Blogger, Blogger Social Media Coach , Speaker Digital Marketing. 
  • Lulusan Pondok 4 Thanawi, Institute of Information Technology Cosmopoint (KLMU) dan UTM Space.
  • Mantan Guru Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutan meletakkan jawatan untuk uruskan perniagaan.
  • Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) tahun 2015. Sembuh sakit kronik Slipped Disc. Alhamdulillah sembuh tanpa suntikan steroid dan tanpa pembedahan.
  • Mangsa jenayah cyberbully body shaming Guru Silat Seni Gayong Makrifat, Guru Silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau, orang silat selimpang merah, tenaga pengajar Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya, tenaga pengajar Silat 7 Langkah dan gang paranoid akhir zaman teori konspirasi @ scammer penunggang agama.


ARTIKEL BLOGNo comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi berkunjung ke blog beta nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta, Suri rumah sepenuh masa, Penulis Lifestyle Blogger, Content Creator berpengalaman Social Media Marketing Coach dan Speaker Digital Marketing. Mantan Guru Jabatan Agama Islam Negeri Selangor (JAIS) meletakkan jawatan untuk fokus perniagaan, mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Meletakkan jawatan sebab kronik slipped disc L4 L5.

Alhamdulillah kronik slipped disc sembuh pada 24/9/2023 tanpa suntikan steroid atau apa pun ubat selepas putuskan terus soal-jawab dengan ustaz rupanya bomoh, mantan guru silat mengaku pernah 23 tahun sesat dan ada saka, mendakyah beta ajaran sesat.

Sila komen untuk beta singgah ke laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan artikel sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ada pendapat atau kisah ingin dikongsikan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com .

Featured Post

GURU LATIH SILAT SENI GAYUNG FATANI PUTRAJAYA GILA ISIM COACHING TERGEMPAR TERAKHIR CLIENT DURHAKA TAKSUB GURU LATIH SILAT SENI GAYUNG FATANI

GURU LATIH SILAT SENI GAYUNG FATANI PUTRAJAYA KURANG AJAR, GILA ISIM, SAKIT JIWA, BERMASALAH MENTAL.   [ FB Post : 6/7/2020 . Kemaskini ke b...