PSIKIK SCAMMER PENUNGGANG AGAMA GILA ISIM SAKIT JIWA

PSIKIK SCAMMER PENUNGGANG AGAMA GILA ISIM SAKIT JIWA.

Artikel ini saya telah kongsikan pada 10/12/2022 jam 11:18 malam. Kemaskini selepas saya mendapat bukti dan faham keseluruhannya pada 2/2/2023. Saya auto pinned pada 5/2/2023. 
 1. Mohon maaf. Ini himpunan pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi (psikik scammer penunggang agama) gila isim sakit jiwa kebanyakannya bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam yang telah mengganghu akidah saya.
 2. Dalam artikel ini saya ingin maklumkan kisah saya difitnah. Best tau difitnah. Sangat bergembira dan bahagia. Mana sedih. Happy sangat. Netizen macai cybertroopers keyboard warrior gila isim sakit jiwa tahu apa. Bukan faham pun tentang adab dan akidah. Membaca pun kadang tu malas. Hanya tahu viralkan fitnah sahaja. 🙄
 3. Hobi saya menulis jangan tidak tahu ya. Saya ada banyak idea dan masa untuk menulis. Hahaha.
 4. Saya terpanggil menulis perkara ini selepas dihubungi beberapa orang mangsa bomoh ilmu hitam gila isim psikik scammer penunggang agama menyamar perawat Islam melalui messenger facebook saya. 
 5. Mereka juga menyatakan merujuk artikel Blog saya berkaitan gila isim dan perkongsian penulisan saya membongkarkan berkaitan amalan kebatinan sesat dan kegiatan ajaran sesat.
 6. Dahulu saya masih tidak faham lagi. Tahun 2022 baru tahu dan faham. Tahun 2023 lebih faham sepenuhnya. Maka saya terus menulis lagi. Seorang demi seorang nama terlibat saya masuk terus dalam artikel blog, video dan perkongsian di laman sosial. 
 7. PDRM minta saya kongsi cover report polis DAN saya beri laporan kepada Jabatan Agama Islam terus mana yang belum saya sempat laporkan kepada polis lagi. Kerana, perihal ADAB, mereka tidak berADAB terhadap NYAWA dan AKIDAH saya. Maka saya berterusan kongsikan selagi nyawa dikandung badan, selagi nama saya mereka tidak bersihkan dan selagi belum qiamat menjelang. 
 8. Jika membela diri sendiri dianggap mengumpat, bermaksud anda masih jahil bab adab, nyawa, undang-undang dan akidah.
 9. Hanya yang jahil adab, tidak menghargai nyawa dan tidak faham berkaitan jenayah sahaja akan beranggapan perkongsian-perkongsian saya sebagai mengumpat. Silalah mengaji lagi. Usah jahil murokkab sangat sehingga tidak ambil tahu ada enam (6) perkara diperbolehkan mengumpat oleh Imam An-Nawawi termasuklah pemimpin dan iblis berjiwa binatang bersarungkan manusia yang zalim. Rujuk pautan artikel di bawah.
 10. Blog, you tube dan laman sosial saya semua sudah ke peringkat antarabangsa. Silap oranglah mereka hendak bermain api tohmah, fitnah dan sesatkan akidah saya. 
 11. Sebagai Blogger Malaysia, saya menulis berdasarkan fakta dan pengalaman yang ada. Bukan seperti blogger atau ghost writer sampah menulis ikut suka mereka tidak fikir dosa, haram dan neraka. 
 12. Oleh itu saya siap sedia pinned post artikel blog saya ini biar seluruh dunia tahu siapa psikik scammer penunggang agama biadap telah cuba memesongkan akidah saya dan orang ramai melalui aktiviti mereka dan fitnah jenayah cyberbully body shaming ke atas saya. Di dalam blog saya susah semestinyalah penjelasan terperinci lagi.
 13. Ramainya di laman sosial, bila terlampau mengkaji gila isim sakit jiwa itulah pengakhirannya. Takut yang bukan-bukan hingga seorang admin kumpulan diskusi  gila isim ugut saya, jangan libatkan nama kumpulan yang ahlinya berkongsi pelbagai perkara termasuklah viralkan fitnah akidah saya dan agenda konspirasi mereka yang tersembunyi. Patutlah suami saya sudah berpesan, jangan bicara dengan mereka itu. 
 14. Hari ini 10/12/2022, seekor lagi admin group kantoi gila isim. Gila isim ni tidak perlu dibuat kawan. Bukan dia faham pun bab adab, nyawa dan akidah. Buang masa sahaja baca perkongsiannya. Selama ini asyik tag saya apa kejadahnya entahlah. Itulah modus operandi si gila isim. Sebar cerita, tag orang sana-sini senghaja hendak tarik followers. Sudah saya block. Malas saya berurusan dengan orang gila isim ni. 
 15. Pentaksub dan dalam kalangan pendakyah ajaran sesat, bukan saya pemberi taufiq dan hidayah kepada mereka semua. Saya hanya berkongsi pengalaman dan kefahaman saya sahaja. Supaya di akhirat kelak saya tidak dikekang dengan kekangan api meraka. Biasanya saya rujuk Suami saya terlebih dahulu, suami saya ber green light, saya kongsi. Saya rujuk juga Pejabat Mufti, Pegawai Jabatan Agama Islam dan PDRM yang terima laporan saya terlebih dahulu sebelum saya kongsikan. 
Fitnah, Gila isim sakit jiwa, taksubkan alam ghaib, taksub leluhur, kuncu-kuncu dajjal, taksub naga, psikik scammer, penunggang agama, gila isim, akidah, jaga akidah, adab dan akidah, perawat sesat, perawat bomoh, ajaran sesat, ciri-ciri ajaran sesat, scammer, scammer akidah, fakta dan realiti kumpulan ajaran sesat
Tanggungjawab saya menulis, menjelaskan dan membela diri saya sendiri selagi  wujudnya viral fitnah tentang saya di laman sosial. Saya tetap Blogger dulu, kini dan selamanya, jadi ganggu akidah saya 


MUKASYAFAH DAN MUSYAHADAH [Sumber Wikipedia Bibliografi Imam Al-Ghazali Rahimahullahu 'anhu]
 1. Mukasyafah bererti keadaan di mana seseorang itu telah diberi kasyaf, yakni keadaan di mana. Al-hijab yang menutup mata hatinya telah diangkat.
 2. Musyahadah bererti keadaan di mana seseorang itu telah dapat menyaksikan dengan mata hatinya, yakni telah diberi syuhud (penyaksian rohani).
 3. Ada beberapa manusia yang telah sengaja memasukkan idea songsang ke dalam ilmu tasawwuf bertujuan untuk melemahkan umat islam.
 4. Itulah yang telah dilakukan oleh pihak yang mengamalkan ajaran sesat seperti golongan batiniah termasuklah individu ramai follower, guru silat bomoh ilmu hitam, dukun, tok batin, tukang santet berprofession motivator, konsultan, coach sebenarnya kumpulan psikik scammer penunggang agama kumpulan pendakyah ajaran sesat Gerakan New Age segelintirnya gila isim alam ghaib, gila isim akhir zaman teori konspirasi pelampau kebanyakannya menyamar perawat islam, menyamar pakar tauhid, menyamar pakar tasawwuf, pakar ilmu laduni dan guru mengajar mengaji Al-Quran.
 5. Ada guru ilmu tasawwuf menyatakan hanya enam ribu (6,000) perempuan sahaja terselamat dari fitnah d4jj4l. Berdoalah kita tidak terperdaya dengan golongan bathiniyyah Ustaz maklumkan, mereka itulah kuncu-kuncu 1bl1s dan d4jj4l. والله اعلم بالصواب

DEFINISI PSIKIK SCAMMER PENUNGGANG AGAMA
 1. Bermaksud kumpulan bomoh ilmu hitam atau tok batin dan tukang santet dari kalangan motivator, fasilitator, konsultan, coach, guru bisnes, guru silat, jurulatih silat, pesara askar, yang bergelar ustaz ustazah dan individu ramai pengikut yang GILA ISIM.
 2. Pendakyah ajaran sesat, pendakyah amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age menyamar sebagai pakar Tauhid, pakar tasawwuf, pakar sufi, Guru silat beramal ilmu kebatinan  MENYAMAR perawat Islam. Jika merawat, bentuk rawatan kebanyakannya cara kasar, menghina, mengherdik, kurung, dera mental dan fizikal (militan).
 3. Mereka adalah golongan bathiniyyah cuba mengelirukan dan memporak-perandakan pemikiran umat Islam. Sudah lama dinyatakan oleh Imam Al-Ghazali di dalam wikipedia biografi beliau berkaitan Musyafahah dan mukasyafah. Boleh rujuk artikel berkaitan pautannya di bawah.
 4. Golongan bathiniyyah, selain bomoh ilmu hitam yang  menyamar perawat Islam, ada ramai pentaksub keris tongkat senjata tajam alam mistik gang  tanjak ahli silat menyesatkan ummat Islam dengan dakyah Waliyullah Sunan Kalijaga penjaga sungai dititipkan tongkat dan bertapa hingga berlumut. Fikir logiklah guna akal bukan guna mental halusinasi gila isim sakit jiwa akibat amalan-amalan sesat di buat beramal. Takkanlah seorang wali itu bertapa hingga berlumut? Takkanlah Sunan Kalijaga itu tidak solat? Percayakan tongkat sakti pula tu. Kepercayaan sesat syirik dan khurafat sungguh mereka ini. Mistik itulah sihir. Dalam Islam hanya ada tafakkur, mereka sibuk ajar orang meditasi, suluk bertapa amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age. Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta Blogieta.com

BLOGGER DAN GHOST WRITER

 1. Saya blogger. menulis dengan fakta yang berlaku hasil pengalaman saya sendiri dan ada report polis. 
 2. Blogger dan ghost writer menulis atas bayaran diterima untuk hentam atau naikkan sesiapa diarahkan atau ikut suka hati mereka sahaja adalah sampah. 
 3. Kadang tu mereka tidak faham langsung perkara dikongsikannya Hanya buat telahan sendiri demi menaikkan ranking page atau media sosial mereka, maka mereka pun kongsilah apa sahaja asalkan boleh buat modal mengumpat dan menarik crowd. Ini pun sejenis penyakit gila isim sakit jiwa. 
 4. Blogger dan ghost writer sampah inilah yang merosakkan nama baik Blogger media influencer lain. 
 5. Saya sudah beberapa kali terserempak dengan blogger dan ghost writer sampah ini, biadap sebar fitnahkan gossip orang lain dan tentang diri saya, jika berkaitan dengan saya sekolahkan adab hingga faham, mereka buat pengakuan dan bersihkan nama saya. Sejak 2023 ini, suka hati hangpalah haih. Tidak menjadi kudis pun kepada saya. Cuma saya wajib membela diri saya selagi fitnah masih disebarkan lagi di laman sosial dengan cara saya tersendiri.


DEFINISI GILA ISIM

Bermaksud sakit jiwa akibat gila glamour, lapar batak followers, batak like, gila nama, gila kuasa, mereka jadi mental problem, panas menggelejat tidak karuan bersikap kalahkan iblis syaiton hasil belajar ilmu sesat, beramal, mendakyah dan menyebarkan ilmu dan amalan kerohanian dan kebatinan sesat Gerakan New Age, ESQ 165, ilmu karuuhun (leluhur), mendakyah saya dan orang awam menyertai Gerakan Missionary Kristian pemberontak negara).


CIRI-CIRI GILA ISIM SAKIT JIWA

Ada banyak. Saya sudah videokan. Boleh rujuk di reel facebook atau perkongsian saya di Blog INI, blog Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, you tube dan laman sosial saya yang lain. Antara ciri-ciri gila isim sakit jiwa,
 1. Bomoh ilmu hitam, dukun, tok batin, guru silat, bomoh cabul menyamar perawat Islam kuat berhalusinasi tuduh orang ada jin, setan dan saka,
 2. Individu ramai followers penyebar ajaran sesat menyamar motivator, konsultan, fasilitator, coach, ustaz, ustazah dan guru silat,
 3. Suka menuduh menggelarkan orang lain setan, ibliskan orang. Sebenarnya diri sendiri sesat, dakyah ajaran sesat, ada khodam jin iblis, berperangai setan taksubkan leluhur jin iblis syaithon.
 4. Asyik aniaya, caci, maki dan mencarutkan orang seumur hidup mereka. Saya antara yang dijadikan sasaran mereka. Diserang dan dijenayah cyberbully body shaming mereka. Jadi saya tak diam. Mesti balas balik buat perkongsianlah apa lagi. Hahaha.
 5. Asyik tag kita supaya orang komen pada perkongsiannya maka ramai beri perhatian kepadanya. Lapar perhatian jahil fakta, jahil bab ADAB, NYAWA dan AKIDAH. 
 6. Kuat menuduh, fitnah yang bukan-bukan. Terlampau mengkaji begitulah pengakhiran. 

APA GILA ISIM OBSESKAN?

Mereka taksub (obses @ paranoid) 
 1. Alam ghaib seperti keturunan ghaib, emas, senjata melayu lama dan harta karun.
 2. Perkara akhir zaman, teori konspirasi melampau.
 3. Amalan kebatinan, kerohanian sesat (sihir, syirik dan khurafat).
 4. Individu yang mereka fikirkan ada kuasa kerohanian dan kebatinan atau terbuka hijab.
 5. Kayangan.
 6. Dewataraya dianggapnya tuhan. 
 7. Mereka segelintirnya obseskan saya. Mereka anggap saya adankuasa sakti dan ada six senth. 🤣🤣🤣
 8. Mereka cuba dakyah saya dan tarik saya sesat bersama mereka. Berita isu semasa kalau boleh mereka hendak jadi orang pertama menyebarkan cerita untuk menakut-nakutkan orang ramai tanpa menyedari dirinya sudah jadi gila isim (sakit jiwa) akibat obseskan perkara berkaitan isu semasa dikongsikan. 

FAKTA DAN REALITI AJARAN SESAT

Fitnah, Gila isim sakit jiwa, taksubkan alam ghaib, taksub leluhur, kuncu-kuncu dajjal, taksub naga, psikik scammer, penunggang agama, gila isim, akidah, jaga akidah, adab dan akidah, perawat sesat, perawat bomoh, ajaran sesat, ciri-ciri ajaran sesat, scammer, scammer akidah, fakta dan realiti kumpulan ajaran sesat
Ini adalah amalan kebatinan kerohanian sesat Gerakan New Age @ New Age Movement. Motivator, konsultan, coach, fasilitator, trainer, perunding motivasi, pakar mata, ustaz, ustazah, pemilik SPA dan guru-guru silat menyamar perawat Islam antara penyebar amalan kebatinan kerohanian sesat Gerakan New Age ini termasuklah penyertaan ke dalam Gerakan Missionary Kristian melalui bisnes MLM produk Korea Selatan.  
 1. Pendakyah ajaran sesat berselindung atas nama kumpulan pentaksub perkara akhir zaman dan taksub teori konspirasi, kumpulan preppers konon penyebar ilmu akhir zaman, fitan, atau estakologi digabungkan dengan ilmu fitan, kumpulan preppers, zikirullah, terapi tasawwuf, ilmu laduni dan banyak lagi nama diguna-pakai. 
 2. Mereka giat dalam urusan jual-beli emas, ganja cannabis, crypto dan amalan kerohanian Gerakan New Age.
 3. Mereka juga berselindung di sebalik program SPA, program motivasi di sekolah-sekolah, program motivasi di pejabat kakitangan awam atau kerajaan, program motivasi IPT dan IPTA, program silat, kem rawatan, kursus rawatan, bisnes guru, marketing perniagaan, seminar dan bengkel perniagaan.
 4. Mereka juga ada yang mengggunakan kabel kerabat DiRaja dan pihak berkuasa kerajaan. Saya dapat maklumat dari bomoh ilmu hitam dan orang awam.
 5. Admin group akhir zaman dan teori konspirasi biasanya ramai kantoi gila isim sakit jiwa atau bersekongkol dengan kumpulan ajaran sesat bila BIADAP dengan saya menuduh saya bukan-bukan seolahnya saya ini baru setahun dua TERJEBAK dan membongkarkan kumpulan psikik scammer penunggang agama pendakyah ajaran sesat gila isim.
 6. Bila saya anti ajaran sesat gila isim, pastilah bersebab. Akhirnya saya akan sekolahkan fakta, malas saya hendak maki, saya block terus si gila isim ni. Kalau perangai jahil murokkab takut tidak tentu pasal akhirnya menuduh saya bukan-bukan. Itu kurang ajar namanya.
 7. Ha, memang saya sekolahkan adab dan pakej maki percuma. Tidak layak jadi follower atau rakan laman sosial saya jika sikap gila isim sakit jiwa takut dan menakutkan orang dengan perkara akhir zaman dan taksub teori konspirasi. Itu kurang ajar namanya. Puas hati saya sekolahkan adab dan berikan fakta gila isim kepadanya sebelum saya block terus pencuri rahsia tidak faham adab, nyawa dan akidah sepertinya. Penakut ikut telunjuk bomoh ilmu hitam kebanyakannya. 

DEFINISI AJARAN SESAT 

Ajaran sesat bermaksud semua perkara melibatkan sihir, perkara syirik dan khurafat memesongkan akidah TERMASUKLAH minyak atau program aura, minyak pengasih @ minyak senyonyong, minyak dagu, minyak menaikkan seri wajah, minyak untuk nasi kangkang, air jampi, ayat quran dibacakan songsang tunggang-langgang diterbalikkan, senjata tajam yang dijampi, tangkal, azimat, wafak, senjata berkhodam dari guru-guru silat dan seangkatannya.

DAKYAH BATIL DAN SESAT

Antara dakyah batil dan sesat memesongkan akidah dari mereka,
 1. Panji hitam.
  • Ini hadith dhoif tidak boleh dibuat berhujjah sebab perawinya syadz diragui kepercayaannya. Hadith soheh ada. Boleh rujuk portal Pejabat mufti berkaitan Imam Mahdi (IM).
 2. Meramal.
  • Ramalan tarikh lahir dan pelbagai ramalan menakutkan awam. Contoh meramal kedatangan IM. Meramal juga antara dosa besar syirik menduakan Allah.
 3. Naga.
  • Ini dikatakan haiwan mitos nusantara. Harimau, naga dan apa pun  jika berkait dengan ajaran sesat nusantara jenis alam ghaib semuanya kategori j1n. Namun tidak dinafikan saya dan suami pernah bertemu manusia matanya mata naga pada tahun 2020.
 4. Nusantara.
  • Apa sahaja atas nama Nusantara yang berkait dengan ajaran sesat adalah dari program Gerakan New Age. Ramai sedar tidak sedar telah terlibat. Rokok Nusantara dan negara jajahan nusantara bukan ya. 🤭
 5. Leluhur.
  • Leluhur adalah jin. Moyang boleh diterima pakai. Tapi kalau leluhur, semua itu jin. Jin bangsa iblis anaknya syaithon memang sudah berjanji dengan Allah SWT menyesatkan dan memecah-belahkan silatur rahmi makhluk manusia anak cucu cicit nabi Allah Adam A.S.
 6. Bani tamim.
  • Tidak wujud. Hadith yang ada hadith diragui. Ianya hanyalah mitos palsu puak psikik scammer penunggang agama kumpulan ajaran sesat gila isim pemesong akidah senghaja mahu melekakan umat Islam supaya menjadi taksub kepada apa mereka puja dan dikuatkan oleh mereka yang obseskan perkara akhir zaman teori konspirasi pelampau pemberontak negara pemecah-belahkan masyarakat khususnya umat Islam bangsa Melayu. 
 7. Puteri Gunung Ledang (PGL), Hang Tuah (HT), Gadjah Madha (GM)
  • Puteri Gunung Ledang, Hang Tuah, Gadjah Madha atau apa sahaja yang berkaitan pahlawan dan puteri-puteri zaman kuno purbakala lama wujud menjadi lagenda. Jin memang suka menyamar menjadi siapa sesiapa sahaja pentaksub leluhur. Taksub adalah dosa besar syirik menduakan Allah.
 8. Membentuk tentera IM.
  • Kononnya batallion ghaib. Walhalnya menjemput jin bangsa Taksub berkhodamkan jin antara dosa besar syirik menduakan Allah.
 9. Brahma, Majapahit dan Sriwijaya.
  • Mereka beriya benar taksubkan kerajaan hindu sebelum Islam ni. Sehinggakan mencuri tahu dari orang yang difikirkan ada kuasa kebatinan dan kerohanian untuk menaikkan kembali kerajaan ini. Gila isim sakit jiwa. Sudah Islam, kembali kepada hindu dah kenapa?
 10. Ritual seru, puja panggil jin.
  • Guru silat bomoh ilmu hitam penunggang agama gila isim kesemuanya biadap menjadikan individu yang berkaitan sebagai perantara mereka berkomunikasi dengan jin yang dianggap leluhur.

AJARAN SESAT GIAT DISEBARKAN 

Amalan kerohanian kebatinan sesat.
 1. Gerakan New Age.
 2. ESQ 165 yang sudah difatwakan haram oleh Pejabat mufti pada tahun 2010.
 3. Neuro Linguistic Programming (NLP).
 4. Hipnosis (pukau).
 5. Law of Attraction (LOA).
 6. Garpu Tala (Bibliomancy)
 7. Metafizik penomboran. 
 8. Ramalan tarikh lahir, aura, ilmu mengenal potensi diri (ilmu hikmah).
 9. Ritual puja, seru dan bertemu leluhur jin.
 10. Buka dan urus pineal gland.
 11. Ilmu karuuhun (leluhur jin).
 12. Sihir dan pukau.
  • Contoh : Minyak senyonyong, minyak dagu, minyak kasturi atau minyak kijang untuk aura, pengasih, penenang atau masukkan ke dalam makanan, senjata tajam berkhodam dan air mandian dijampi 


CIRI-CIRI AJARAN SESAT
 1. Psikik scammer penunggang agama pendakyah ajaran sesat gila isim ini, biasanya bomoh ilmu hitam bomoh sihir tradisi atau moden, menyamat perawat Islam atau golongan professional.
 2. Sentiasa nampak salah-silap orang lain tetapi tidak pernah nampak salah silap diri sendiri, tidak pernah perasan dia itu gila isim sakit jiwa.
 3. Bangga dapat fitnah orang itu orang ini pembawa ajaran sesat, wahabi walhalnya diri mereka sendiri gila isim sebenarnya ejen dan pastor Gerakan Missionary Kristian. 
 4. Tuduh orang ada j1n, 1bl1s dan s3t4n, sebenarnya diri mereka sendiri berlambak khodam j1n, 1bl1s dan s3t4n dalam jasad atau berdamping dengan jasad mereka sendiri menjadi ilmu sarungan seumur hayatnya.
 5. Semasa kursus atau proses rawatan, buat ritual jumpa, seru, puja dan panggil leluhur jin iblis dan setan yang ditaksubkan sebagai leluhur untuk jadikan orang lain perantara mereka berkomunikasi dengan makhluk leluhur jin, iblis dan setan.
 6. Curi tahu hal ehwal alam ghaib dari leluhur di mana emas dan harta karun, tapi bila sudah datang, penakut. Lari atau tidak mahu bertanggungjawab pulangkan balik leluhur yang diseru. Bodoh amat.
 7. Cakap besar rupanya tin kosong belaka. Akhirnya gila isim sakit jiwa apabila di antara manusia dengan jin setan pun sudah tidak dapat hendak beza. Dipukul rata semua orang dirawatnya bipolar, mental problem dan sakit jiwa. Walhalnya merekalah yang sakit jiwa (gila isim).
 8. Menggunakan ilmu sesat kebatinan kerohanian seperti meditasi, jampi, sihir pukau hipnosis atau bahan mandian untuk syok kepuasan sendiri menggunakan khodam merogol secara ghaib. Kesudahannya demi menutup kebatilan dan kesesatan mereka, mereka fitnah jenayah cyberbully body shaming siapa yang menolak amalan sesat sebagai setan, iblis, bipolar dan pelbagai lagi tuduhan biadap.
 9. Mereka selalu mengaku diri mereka sosok istimewa, mengaku mewarisi sesuatu dan mengaku ahlul bayt. Lagi dahsyat dari saya yang difitnah mengaku kembar Cleopatra, bawa perkakasan untuk pertabalan, ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang. Kahkahkah! Jika benarlah. Saya tidak naik myvilah. Mesti saya sudah duduk di dalam istana. Bodoh amat.
 10. Gila isim kuat berhalusinasi memang jahil tidak faham soalan saya dan maksud DIKHABARKAN DICERITAKAN dimanipulasinya saya ini mengaku pelbagai-bagai perkara tidak masuk pada akal mukmin muslim.

KEGIATAN KUMPULAN AJARAN SESAT 
 1. Mereka mendakyah ahli dan pengikut menjadi pemberontak negara.
 2. Memperalat mempergunakan agama untuk kepentingan diri dan nafsu masing-masing secara individu atau berkumpulan. 
 3. Mereka juga sanggup melakukan jenayah cyberbully body shaming secara besar-besaran fitnah manipulasi cerita siapa sahaja yang tidak sependapat dengan mereka.
 4. Menyamar sebagai Islam contohnya ahli tabligh, pakar sufi, pakar tauhid, pakar ilmu tasawwuf, pakar ilmu laduni, bomoh pengamal ilmu hitam tegar menyamar perawat Islam.
 5. Mewujudkan kumpulan zikirullah, selawat, tasawwuf atau tariqat untuk mendapatkan kuasa ghaib bergabung tenaga dengan batallion ghaib yang ditaksubkan sebagai leluhur. Leluhur ditaksubkan itu adalah jin! 

KESAN KEPADA INDIVIDU DAN MASYARAKAT
 1. Mangsa jual rumah, jual tanah dan berhenti kerja akibat terlampau takut dapat khabar menakutkan akan jadi perang besar pada tahun 2021 dari ahli kumpulan ajaran sesat ini.
 2. Mangsa termasuk terperangkap ke alam separanormal hingga hampir mati nyaris hilang nyawa. 
 3. Mangsa didera mental dan fizikal. Masalah dalam rumahtangga.
 4. Mangsa cabul rawatan online dan bersemuka trauma dan fobia. Jiwa, ruh, nyawa dan semangat dicengkam bomoh perawat ajaran sesat. 
 5. Mangsa menjadi semakin sakit kepala dan blur selepas atau semasa rawatan online atau bersemuka hasil disihir, dipukau atau hipnosis (pukau moden).
 6. Mangsa akan ada perasaan ingin bunuh diri, anexity, stress dan tekanan perasaan melampau akibat gangguan dari bomoh atau ahli kumpulan ajaran sesat biasanya secara ghaib.
 7. Mangsa terbuka hijab batin tanpa sedar. 
 8. Mangsa tersarung dengan khodam jin iblis bomoh-bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam.
 9. Masyarakat taksubkan perkara mistik misteri alam ghiab khususnya dan akhirnya berpecah-belah.
 10. GILA ISIM SAKIT JIWA contohnya seperti penama Arepai San Diego mengamuk maki-hamun saya menuduh saya menghina keturunannya bila dia cuba korek rahsia tentang gila isim dan keturunan ghaib. Begitu juga dengan penama Adam Toha daripada kumpulan sesat Misteri Alam Ghaib penyembah iblis pentaksub leluhur jin yang cuba mendakyah saya leluhur tu moyang dan bunian tu berjasad. 🤣🤣🤣

ISI KANDUNGAN KURSUS Amir Shahmi Md. Ali GURU SILAT SENI GAYUNG MAKRIFAT SESAT

Berselindung di sebalik nama kursus yang gah quantum sufi islamik, Amir Shahmi Md. Ali guru Silat Seni Gayung Makrifat SESAT, bomoh ilmu hitam gila isim ilmu tin kosong yang menyamar sebagai perawat Islam berselindung di sebalik penipuan Akademi Nur Sufi telah memesongkan akidah (sesat) umat Islam secara halus.

Ajaran sesat, Amir Shahmi Md Ali, gila isim, psikik scammer, penunggang agama, adab, akidah, aqidah, golongan bathiniyyah, golongan batiniah, kumpulan ajaran sesat, bomoh
Fahaman ini adalah fahaman berbentuk Sihir, Syirik dan khurafat antara silibus ajaran amalan sesat oleh scammer online akidah Amir Shahmi Md. Ali guru Silat Seni Gayung Makrifat SESAT, bomoh ilmu hitam gila isim ilmu tin kosong pentaksub leluhur jin yang menyamar sebagai perawat Islam. Manakala Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) melalui idea coaching business marketing sesatnya antaranya Metafizik penomboran, horoskop tarikh lahir dan neuromarketing, cara hack whatsapp dan menjual ganja cannabis, garam shiffa syiah,  curi database, rekrut tentera Imam Mahdi melalui kumpulan akhir zamannya dan ejen Gerakan Missionary Kristian. SILIBUS DIJENAMAKAN BARU FAHAMAN SESAT
 1. Silibus Amir Shahmi Md. Ali guru Silat Seni Gayung Makrifat SESAT, bomoh ilmu hitam gila isim ilmu tin kosong pentaksub leluhur jin yang menyamar sebagai perawat Islam ini campuran amalan kebatinan kerohanian sesat Gerakan New Age, ilmu karuuhun (leluhur jin), Neuro Linguistik Programming (NLP), hipnosis dan ESQ 165 yang telah diharamkan oleh Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pada tahun 2010. 
 2. Silibus ini sering bertukar nama dijenamakan dengan nama baru setiap kali Amir Shahmi Md. Ali buat kursus. DIAKUI SENDIRI KEPADA SAYA.
 3. Silibus fahaman sesat Gerakan New Age bercampur haq dan batil Amir Shahmi Md. Ali bomoh ilmu hitam guru silat seni gayung makrifat PENTAKSUB LELUHUR menyamar perawat Islam telah berikan jenama baru :
   • Hipnosis NLP dijenamakan kepada
    • Hypnosufi dan NLPSufi.
   • ESQ 165 diharamkan oleh Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pada tahun 2010 dijenamakan kepada
    • EsqSufi
   • Meditasi Yoga dijenamakan kepada
    • Menguasai ilmu tafakur.
 4. Quantum adalah sejenis mesin diakui oleh Ruzilawati  Zawawi (salah seorang admin group akhir zaman) mengaku pemilik mesin quantum adalah orang Syiah.
 5. Persiapan Akhir zaman.
  1. Admin-admin bergabung wujudkan kumpulan bertujuan mecari tahu siapa Imam Mahdi, buat persediaan rekrut tentera Imam Mahdi. 
  2. Dalam kumpulan admin mencuri rahsia alam ghaib dan mendakyah ahli menjadi pemberontak negara.
  3. Imam Mahdi telah termaktub hadith sohehnya. Bukan hadith dho'if Panji hitam. Taksub berteraskan hadith dho'if buat apa? Inilah gila isim kumpulan ajaran sesat akhir zaman buat.


DAKYAH SESAT AMIR SHAHMI ALI.
 1. Mendakyah fahaman sesat Ashaari Muhammad, Fata At-Tamimi sebagai penyelamat akhir zaman yang dinanti.
 2. Menguasai ilmu terdahulu. Inilah ilmu kaaruhun. Diajar ritual bertemu leluhur. Itulah alam ghaib. Apa sahaja di alam ghaib adalah jin. Malaikat itu atara rukun iman yang enam. Tidak perlu pertikai lagi.
Beliau dan senarai nama di dalam artikel ini adalah golongan batiniah yang sudah lama dinyatakan dalam Wikipedia Imam Al-Ghazali sebagai usaha mengelirukan umat Islam. Sebab itu saya amat bersyukur dikeluarkan dari kumpulan sesat mereka.


SAYA TERJEBAK DENGAN KUMPULAN AJARAN SESAT
 1. Saya penulis nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta, terjebak dengan individu dan kumpulan psikik scammer penunggang agama pendakyah ajaran sesat. Allah selamatkan dari hampir mati nyaris hilang nyawa (nazak) akibat termasuk ke alam separanormal hampir tiga (3) tahun, terkeliru terima khabar dan cerita dari alam sebelah sana hasil perbuatan bomoh ilmu hitam sihir menyamar perawat Islam, guru-guru silat psikik scammer penunggang agama gila isim kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau. 
 2. Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga dan ibarat keluar mulut buaya masuk mulut naga. Saya terjebak pula dengan BOMOH MENYAMAR PERAWAT ISLAM. Saya peminat seni bela diri silat. 8/11/2021 Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) JEMPUT saya berguru gerak dimaklumkan itu ilmu silat. Tahun 2022 baru Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) maklumkan melalui whatsapp itu ilmu aura. 
 3. Aura itu adalah ilmu kebatinan kerohanian sesat Gerakan New Age. Adab tiada langsung mereka yang asyik menipu seumur hidupnya ni.
 4. Saya menegaskan ilmu aura amalan kebatinan sesat, sebab ayat quran tunggang terbalik dan beserta jampi memesongkan akidah. Syirik dan khurafat semuanya. Mohd Fahdhil Hussein menyamar perawat Islam (Rawatan Ulul Azmi) bersama Abdul Rani bin Noh (Pak Tam Rani) bapa saudaranya. Ingatkan perawat Islam rupanya psikopat GILA ISIM menyamar perempuan di tiktok. Di facebook giat dakyah ilmu tauhid, sufi, laduni, kerohanian kebatinan sesat. Ramai tidak perasan. Ikut dan anggap beliau pakar segalanya. Ahli kumpulannya ramai. Saya pernah dijadikan moderator. Selepas saya tahu dia bomoh ilmu hitam, saya keluar dari group sesatnya tu.
 5. Pada saya, beliau mengaku dirinya Allah dan Dajjal. Mengaku juga guna sihir pukau ke atas saya, sihir dihantar dari dia juga. Sama seperti bomoh gila isim Amir Shahmi Md. Ali taksubkan leluhur jin, mengaku Raja Iblis, dakyah saya ilmu kerohanian kebatinan sesat. 
 6. Mohd Fahdhil Hussein dakyah saya ilmu sihir, ilmu pukau, ayat quran tunggang langgang. Mereka semua sama bomoh ilmu hitam kemaruk harta-karun emas dan taksubkan leluhur jin. Dengan dia ni paling gila. Panas weh ajaran sesat ni. 
 7. Jadi meluat jugalah terjebak kumpulan ajaran sesat sebab hampir mati nyaris hilang nyawa, disihir pukau, dizalimi dan dianiaya. Sebab itu saya anti ajaran sesat dulu kini selamanya. Berdepan, memang kena tumbuk muka semuanya. 
 8. 9/10/2022 diputuskan perguruan sebab saya sekolahkan dia adab. Saya terlepas lagi. Lega! Followernya call dan mesej maklumkan perilaku setannya BOMOH CABUL. Memang layak dimaki bertubi-tubi. Baru saya dapat kesan beliau siapa. Maka semua ilmunya saya tolak 100% sudah saya padam kesemuanya tidak akan saya kongsikan lagi. Hak dan batil tidak Allah benarkan bersatu. Muktamad.
 9. Sebagai penulis biasalah guna nama pena. Berapa ramai yang gunakan nama pena di laman sosial ni, nama pena saya juga yang kalut ghairah benar gang taksub itu TOLONG ghibahkan. Syulit benar ea melupakan. 
 10. Memang ada jenis ahli silat, bomoh individu ramai follower, tunggang agama, iblis bertopengkan manusia, mengaku ahlul bayt, kuat tauhid dan orang sufi tapi perangai kuat memaki, carutkan sana-sini. Hah memanglah gila isim sakit jiwa gila b4b1 🐷 seperti ceramah Ustaz Azhar Idrus menjelaskan maksud gila isim.
 11. Saya bukan perawat, bukan ahli silat dan follower pun tidak ramai. Ramai pun buat apalah kan jika tidak membantu menambakan keimanan?  Tidak pernah mengaku pun ahlul bayt. Tauhid saya belajar semasa sekolah rendah, di pondok dan di Universiti. Mengajar juga. Belum tahap sufi pun. Jadi, jangan salahkan sayalah kalau kena maki balik. Adil dan saksamalahkan 🤭🤭
 12. Selagi saya tidak puas hati selagi tu kena bambu lagi sampai menyerah kalah tidak buat lagi menyesatkan  akidah orang sana sini.
 13. Ada juga yang sudah tahu mereka itu kumpulan ajaran sesat tapi masih menjadi follower tegar dan suka baca kisah mereka katanya. Datang ke laman sosial saya buat baik dengan saya siap say good luck rupanya بودوه jadi spy. Memang tidak cakna ADAB dan AKIDAH. 
 14. Mereka sendiri mengaku mengikuti perkongsian saya. Like sana perkongsian mereka pun dia like. Masih follow saya dan dalam semua group hanya memerhati sahaja. Kononnya tidak berniat apa-apa. Kononnya ambil langkah berhati-hati sahaja. Baca info dari saya dan Coach ajaran sesat untuk menilai sebab padanya masing-masing ada pemahaman masing-masing. Maklumat itu digunakan pula untuk rujuk pada gurunya. Samalah macam spy meragui saya. Follow buat apa jika sekadar mahu mengintip? Jadi tidak perlulah duduk di mana-mana socmed saya. Serupalah jadi pengintip dan mencuri ilmu tanpa izin. Saya dapat merasakan mereka itu spy. Jadi saya nasihatkan pencuri dan pengintip-pengintip rahsia ni jangan follow saya. 
 15. Mereka ini seperti lalang tidak ada pendirian sudah tidak dapat membezakan mana sesat mana Islam. Bila tanya saya, saya beri penjelasan terus senyap tanpa sebarang reaksi. Rupanya blur. Itulah hasilnya jadi pengintip dan mencuri, ikut pula kumpulan pendakyah ajaran sesat. Sama sahajalah dengan mereka. 
 16. Itulah, hendak jadi spy korek rahsialah lagi. Terbongkar rahsia semuanya. Ramai spy macai cybertrooper keyboard warrior بودوه yang kurang akal  rajin mengintip di laman sosial. Sebab itu saya kurang rakan di media sosialRamai percayakan fitnah si gila isim sakit jiwa dan mereka itu juga menghilang selepas laman sosial saya dihack berkali-kali di facebook. Tidak kisah. Semua sudah tidak penting. Keluarga dan akidah saya lebih penting.
 17. Alhamdulillah akhirnya saya dikeluarkan dari kumpulan sesat akhir zaman teori konspirasi pemberontak negara si gila isim Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) pada 15/9/2020 dan group kursus si gila isim Amir Shahmi Md. Ali pada 13/9/2020 yang pada waktu itu saya belum tahu mereka orang silat dan mereka adalah kumpulan ajaran sesat menyamar perawat Islam. 
 18. Saya difitnah oleh mereka akibat tidak ikut perbuatan sesat mereka, akibat mempertahankan akidah saya dan tidak ikut menjadi seperti mereka pemberontak negara yang saban hari menakutkan pemikiran ahli kumpulan dan awam ikut isu semasa negara. 
 19. Rupanya ramai scammer akidah dan wang, online di facebook melebarkan sayap mereka di Telegram sejak tahun 2017 lagi dan di tiktok atas nama akhir zaman melalui program bisnes guru atau coach motivator pada tahun 2022 ini. Kebanyakannya adalah BOMOH ILMU HITAM MENYAMAR PERAWAT ISLAM. Memang sudah saya maki kesemuanya dan memang akan saya bongkarkan habis-habisan atas kebiadaban mereka antara yang mendakyah saya ajaran sesat dan mendakyah saya agar menjadi pemberontak negara dalam kumpulan akhir zaman atau secara peribadi. 
 20. Alhamdulillah 9/102022 sekali lagi Allah lepaskan diri saya dari bomoh menyamar perawat Islam, guru silat, ahli tauhid dan sufi BOMOH ILMU HITAM Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) psikopat scammer penunggang agama pendakyah ajaran ajaran sesat gila isim dan bapa saudaranya Abdul Rani Noh (Pak Tam Rani (اينر نورمه)) juga gila isim sakit jiwa. 
 21. Saya cam mereka kerana saya telah TERjebak dengan kumpulan-kumpulan ajaran sesat. 13/11/2022 baru saya nampak selama itu saya telah disihir pukau @ hipnosis. 
 22. 24/11/2022 baru saya sedar  sebenarnya telah lama mereka buat ritual jumpa, seru dan panggil j1n. Tiga belas (13) orang telah jadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan yang ditaksubkan leluhur (jin). 
 23. Allah jua selamatkan saya kerana Allah sayangkan saya. Saya kongsikan laporan-laporan polis kepada awam atas persetujuan PDRM. Keterangan pautan entri Blog rujuk laporan polis saya kongsikan di bawah.
 24. FAKTA GILA ISIM DAN SILAT
 1. GILA ISIM taksub keris, taksub kayangan, taksub naga, taksub melayu nusantara, taksub alam ghaib, senjata alam ghaib.
 2. Taksub akhir zaman teori konspirasi melampau adalah munafiq menipu play victim berhalusinasi seumur hidup mereka.
 3. Silat Seni Gayong Malaysia (ADMAR) suci dan bersih dari sebarang amalan kerohanian dan kebatinan sesat. 
 4. Silat seni Gayong Makrifat, Harimau, Fatani dan apa sahaja selain gayong Malaysia BUKAN di bawah Silat Seni Gayong Malaysia pengasasnya Allahyarham Dato' Meor Abdul Rahman (ADMAR).
 5. Silat seni Gayong Makrifat, Harimau, Fatani dan apa sahaja selain gayong Malaysia guru-guru dan jurulatih silatnya menjadi gila isim sakit jiwa apabila beramal, mendakyah dan menyebarkan amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age. Mereka berkhodam jin. Saya antara mangsa dakyah ajaran sesat mereka.
 6. Gila isim sakit jiwa :
  1. Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid, perogol secara ghaib, bomoh cabul, scammer penunggang agama ahli silat guru kompang sihir pukau saya dari tahun 2000 sehingga tahun 2021, mendakyah kami suami isteri ajaran amalan sesat.
  2. Si gila isim sakit jiwa Amir Shahmi Md. Ali Guru silat Seni Gayong Makrifat, perogol secara ghaib mendakyah saya amalan kebatinan sesat Gerakan New Age, ESQ 165 dan ritual jumpa, seru panggil leluhur. Sihir PUKAU air jampi, berpakat menjadikan saya perantara mereka tujuh (7) orang berkomunikasi dengan j1n hingga saya terperangkap ke alam separanormal menjadi keliru akibat terima KHABAR dan CERITA dari alam sebelah sana selama tiga (3) tahun, hampir mati nyaris hilang nyawa nazak berkali-kali. Fitnah cyberbully body shaming saya arah ramai pulau saya. Merata saya mencari jawaban apa saya kelirukan hingga menjadi bahan fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, jasad, keluarga keturunan, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir hingga muntah darah besar-besaran pada tahun 2021.
  3. Si gila isim sakit jiwa perogol secara ghaib, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), sekutu Amir Shahmi Md. Ali pengamal silat selempang merah,  tahun 2020 dalam group akhir zaman, menjual GANJA cannabis, kuat meramal dan menghasut ahli menjadi pemberontak negara. Sihir PUKAU hipnosis dan sentuh tangan saya, berpakat dengan Amir Shahmi Md. Ali menjadikan saya perantara mereka tujuh (7) orang berkomunikasi dengan j1n hingga saya terperangkap ke alam separanormal menjadi keliru akibat terima KHABAR dan CERITA dari alam sebelah sana selama tiga (3) tahun, hampir mati nyaris hilang nyawa nazak berkali-kali. Fitnah cyberbully body shaming saya arah ramai pulau saya. Merata saya mencari jawaban apa saya kelirukan hingga menjadi bahan fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, jasad, keluarga keturunan, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir hingga muntah darah besar-besaran pada tahun 2021.
  4. Si gila isim sakit jiwa perogol secara ghaib, Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) mendakyah saya amalan kebatinan sesat meditasi, taksubkan leluhur dan banyak lagi amalan sesat didakyah pada saya. Sihir PUKAU minyak wangi, menjadikan saya perantara dia berkomunikasi dengan leluhur hingga saya terperangkap ke alam separanormal lagi menjadi semakin keliru terima KHABAR dan CERITA dari alam sebelah sana selama tiga (3) tahun dan difitnah besar-besaran, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, jasad, keluarga keturunan, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir hingga muntah darah pada tahun 2021.
  5. Si gila isim sakit jiwa perogol secara ghaib Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) silat seni gayong Fatani Putrajaya, mendakyah saya amalan zikir sirr beserta amalam kebatinan meditasi sesat Gerakan New Age untuk bersihkan roh, mengelirukan saya dengan memberi maklumat palsu menyatakan Silat seni Gayong Makrifat, Harimau, Fatani di bawah Silat Seni Gayong Malaysia dan dalang utama fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, jasad, keluarga keturunan, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir hingga muntah darah besar-besaran pada tahun 2021.
  6. Si gila isim sakit jiwa Hafize Adnan (silat 7 langkah) taksubkan perkara mistik campur-adukkan perkara mistik di dalam kumpulan whatsappnya berpakat dengan Si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) silat seni gayong Fatani Putrajaya.
  7. Si gila isim sakit jiwa, Syazrul Fazly (Li) (silat pencak 13) kawan baik bomoh ilmu hitam Juliana Bajana (Lyana Bajana) megah bangga dapat maki-hamun saya babi sedangkan dialah sebenarnya babi kerana bersekongkol dengan bomoh ilmu hitam ni untuk cuci ruh bersihkan dosa, ruqyah ruhani, scan (menelek) nasab keturunan dan scan santau ramai melalui facebook melalui kumpulan zikirullah tasawwuf Juliana Hussein (Lyana Bajana).
 7. Semuanya tidak berADAB, bila tidak berADAB maka tidaklah dapat menjaga agama dan akidah mereka. Sila rujuk pautan artikel blog dan berkaitan, di bawah perkongsian saya ini.
 8. Berbalik kepada scammer duit, akidah dan pelaburan kesimpulannya, ada wang laburkanlah ke arah kebaikan. Bukan taksubkan kepada gold bar dan crypto. Yang diberi Allah SWT taufik dan hidayah InShaaAllah tidak mudah terpengaruh dengan istilah daftar PERCUMA dari kumpulan pendakyah ajaran sesat psikik scammer penunggang agama ini. 

MUNAFIQ DI KALANGAN MOTIVATOR
 1. Munafiq berprofession motivator atau konsultan ada beberapa orang, seumur hidup mereka, sentiasa sahaja berbohong menipu, mengadu-domba kepada saya perihal konsultan trainer, fasilitator dan coach yang lain. 
 2. Mengajar mengaji pun tidak berguna hidup asyik berbohong (munafiq). Tujuannya tidak lain tidak bukan hanya untuk memecah-belahkan silaturrahmi dan buat provokasi. 
 3. Selalu saya minta bukti biasanya dia akan berdolak-dalih menyatakan dirinya sibuk meeting atau berkursus. 
 4. Baru-baru ini terbongkar, sebenarnya dia Master Trainer Neuro Linguistik Programming (NLP) ajaran sesat Gerakan New Age. Saya sudah agak lama dah. Dia provoke saya sama seperti seorang Motivator Konsultan (Tok Batin) rujuk laporan polis di atas provoke saya akhirnya saya akan bongkar cerita dan nama mereka bersih. Mereka penakut menyatakan hak dan batil di kalangan mereka kerana mereka pun pembawa dan pendakyah ajaran sesat. Hasilnya nama saya menjadi buruk di kalangan motivator konsultan trainer dan coach. 
 5. Display Picture dan perbualan whatsappnya dengan saya, saya jadikan bukti dalam laporan ke Jabatan Agama Islam.
 6. Alhamdulillah solat hajat membongkar siapa musuh siapa lawan. Sebab itu saya tidak percaya Motivator, Konsultan, Trainer, Fasilitator dan Coach pendakyah ajaran amalan sesat ini. Mereka tidak faham adab, blur terus bab akidah dan tidak cakna hal nyawa dan jenayah walau pun telah beli buku Tersesat Kebatilan Gerakan New Age dari saya dan sudah saya maklumkan NLP itu ajaran sesat. Bertanya saya tetapi dialah master trainer NLP sesatlan akidah ramai. 
 7. Munafiq tetaplah munafiq selamanya tidak akan berubah walau mengajar al-Quran, bertudung labuh, bersongkok, berkopiah, bertanjak berbaju silat sekalipun.


KUMPULAN PLAY VICTIM PSIKIK SCAMMER PENUNGGANG AGAMA

Fitnah, Gila isim sakit jiwa, taksubkan alam ghaib, taksub leluhur, kuncu-kuncu dajjal, taksub naga, psikik scammer, penunggang agama, gila isim, akidah, jaga akidah, adab dan akidah, perawat sesat, perawat bomoh, ajaran sesat, ciri-ciri ajaran sesat, scammer, scammer akidah, fakta dan realiti kumpulan ajaran sesat

 1. PDRM minta saya sebarkan perkara ini. Jika ada yang berbunyi protes lagi seperti admin-admin dan individu-individu gila isim telah saya block itu, maksudnya mereka masih tidak faham lagi bab adab, bab akidah dan tidak faham maksud wajib mempertahankan NYAWA dan masih tidak cakna perkara melibatkan JENAYAH. Maksud gila isim pun masih lembap memahamkan walau sudah berulang-kali saya jelaskan siap buat video bagaimana hendak faham maksud yang lain. Bila disuruh membaca, malas. Hendak semua diletak di hadapan kepala lututnya sahaja. Bila saya tanya dia, dia semakin blur malahan menuduh saya. Payah sembang dengan puak psikik scammer penunggang agama gila isim ni. Jadi usah buang masa. Block sahaja.
 2. Kumpulan play victim psikik scammer penunggang agama buat fitnah dan jenayah cyberbully body shaming saya. Mereka fitnah saya sebagai penyebar ajaran sesat dan pelbagai lagi perkara tidak masuk akal Islam. Memang saya ambush terus sekolahkan ADAB pakej maki percuma sampai jadi bijak bersihkan semula nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta sepenuhnya. 
 3. Seorang sahaja saya sempat buat. Page dan individu lain biarlah, saya anggap free marketing si gila isim kerana berterusan sebarkan saya ini penyebar ajaran sesat dan pelbagai lagi tuduhan fitnah tohmahan hasil fitnah pengamal ilmu kerohanian kebatinan sesat, bomoh-bomoh ilmu hitam seperti Amir Shahmi Md. Ali (kelahiran di Pulau Besar, Umbai port ramai bomoh ilmu hitam buat ritual sesat) bersama sekutunya Muhd Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) pada tahun 2020, Shaiful Rizuwa dan Azrul Hisham Abdul Halim (Pusat Rawatan Al-Qubro),
 4. Mentor si gila isim Amir Shahmi Md. dan sekutunya Muhd Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Tengku Asmadi Tengku Mohamed DTA), leader besar dalam Gerakan Missionary Kristian, Pengerusi TAMRIN. SEMUANYA PLAY VICTIM berpura-pura sahaja. (Rujuk laporan polis disertakan). Boleh baca perkongsian saya telah pinned post di facebook saya ini scammer duit, akidah dan pelaburan?
 5. Viralnya saya juga adalah hasil kejahilan bomoh ilmu hitam perawat sesat kuat berhalusinasi Amir Shahmi Md. dan sekutunya Muhd Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Shaiful Rizuwa, Azrul Hisham Abdul Malik, Sayf Al-Malawy, gang gangster mafia gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi akibat taksubkan leluhur jin, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren, bekas client personal life coaching saya), Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) sakit hati akibat saya tolak ajaran sesat meditasi sesat Gerakan New Agenya, melalui perkongsian di facebook macai mereka, Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi akibat taksubkan leluhur jin, cuba scam duit saya mendakyah amalan perang menipu sanad dan melalui facebook peribadi masing-masing seolah-olahnya saya mengaku perkara-perkara tidak masuk akal ISLAM pada tahun 2021. 
 6. Fitnah besar-besaran oleh kumpulan ajaran sesat ini juga dilakukan oleh si gila isim sakit jiwa perawat sesat BOMOH ILMU HITAM Juliana Hussein (Lyana Bajana) telah ugut sihir, bunuh saya dan Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar) ugut sihir saya sampai muntah darah. Setiap tahun saya terima aduan aktiviti sesat janda kemaruk batallion ghaib jin ini. Beliau bersama pengadu-domba ليلي حلدين yang kurang kasih-sayang, Wan Amir bomoh pentaksub makam, Hafize Adnan (gila isim perkara mistik, silat 7 langkah), Tengku Asmadi Tengku Mohamad, Nasrul Mardi Ismail (Cikgu iee), Syazrul Fazly (Li) (gila isim naga, silat pencak 13) bersama-sama para netizen macai cybertroopers keyboard warrior iblis lain pada tahun 2021. 
 7. Masing-masing sudah semakin gila isim sakit jiwa akibat taksubkan alam ghaib leluhur jin, taksubkan makhluk mitos naga hingga menjadi srmakin gila isim sakit jiwa selepas melakukan perbuatan ghibah, fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, jasad, keluarga keturunan, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir hingga muntah darah pada tahun 2021
 8. Elok sudah jadi manusia kalut mengaku kepada awam keturunan dan pemilik naga. 🤣🤣🤣Sememangnya mereka kuat berhalusinasi, barai adab dan rakai akidah hasil perbuatan munafiq (berbohong) tentang saya, sebar fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, jasad, keluarga keturunan, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir saya hingga muntah darah. Semuanya makhluk GILA ISIM sakit jiwa JAHIL MUROKKAB sudah tidak ada pegangan agama, biadap mempermainkan NYAWA saya dan BIADAB terhadap AKIDAH saya. 
 9. Sebab itu saya tulis nama mereka semuanya terus-terang tanpa selindung lagi. Suami saya benarkan tindakan saya ini. Boleh baca juga 👉 SENARAI PSIKIK SCAMMER PENUNGGANG AGAMA
 10. Mengumpat? Eh, kan Ghibah dan fitnah amat lazatSaya tulis fakta. Mereka sebar fitnah. Bukti siapa mereka pun saya ada. Jadi, adil dan saksamalahkan. Jika masuk court, sayalah juara. Dulu, kini dan selamanya memang kumpulan psikik scammer penunggang agama pendakyah ajaran sesat gila isim ini tidak akan berpuas-hati dengan saya. Kisah pula saya dengan mereka semua? Akidah, maruah dan Nyawa saya lebih penting dari mereka semua. 
 11. Emosi? Eh, memanglah kita manusia ni beremosi. Tidak, jadi iblislah tidak ada perasaan asyik memporak-perandakan menghasut manusia sahaja kerjanya. Maka jadilah seperti mereka yang ghibah, fitnah dan berbohong tentang saya dari tahun 2000, 2015, 2018, 2020, 2021 dan 2022. Ada saya cantas leher mereka semua? Ikutkan hati memang semua kena cantas. Tapi, saya bukan gila isim sakit jiwa seperti mereka semua sanggup membunuh saya dengan ritual, fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, jasad, keluarga keturunan, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir hingga saya muntah darah. BANGSAT LAHANAT SEMUANYA.


[SIHIR DILAKNAT ALLAH]

Tapi sebab gila isim sakit jiwa, mereka sanggup menjadi hamba iblis, dakyah saya ajaran amalan sesat, BUNUH saya melalui sihir, buat ritual jadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur jin, fitnah, caci, maki, hamun mencarutkan (JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING) AKIDAH, minda, jiwa, jasad, niqab, keluarga keturunan, UGUT PDRM, JAIS DAN MAIS AKAN TANGKAP SAYA, UGUT SAMAN, UGUT BUNUH, UGUT SIHIR hingga saya muntah darah.


Sabda Baginda Rasulullah SAW: 
Sesiapa yang mendatangi tukang ramal (dukun) dan bertanya kepadanya tentang sesuatu, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam". [Hadith Riwayat Muslim 5957]. 

Hadith ni masa di sekolah pondok pun Asatizah saya selalu ulang. Jadi, ada akal fikir sendirilah jika masih ikut tukang ramal akhir zaman teori konspirasi gila isim tu bagaimana akidah mereka. Taksub itu dosa besar syirik menduakan Allah. والعياذ بالله من ذالك

Daripada Abu Hurairah RA, bahawa Nabi SAW bersabda :
مَنْ لاَ يَرْحَمُ لاَ يُرْحَمُ

Maksudnya: 
Sesiapa yang tidak mengasihi, maka dia tidak akan dikasihi.” [Riwayat al-Bukhari (5997)]


SIHIR

Pengamal sihir adalah orang-orang yang telah menduakan Allah SWT. 

Sihir terbahagi kepada dua iaitu :
 1. Tradisional 
 2. Moden

Kedua-dua sihir ini tetap dilaknat Allah sesiapa yang beramal dan menyebarkan ilmu-ilmu sihir ini. Kerna ianya adalah kategori syirik. Dosa besar syirik menduakan Allah SWT.


AKU DISIHIR BERULANGKALI


Aku pernah disihir berulangkali dari beberapa ekor jantan sangap pendakyah ajaran sesat GILA ISIM SAKIT JIWA perasan dirinya Hang Tuah dan pelbagai lagi gelaran, bomoh ilmu hitam guru-guru latih silat menyamar perawat Islam berpura-pura baik dengan aku bertujuan korek rahsia dan menkhianati aku. 

Mereka sihir aku hingga aku terperangkap ke alam sebelah sana tiga tahun lamanya. Sebab itu aku anti makhluk halus yang aku nampak hasil disihir pengkhianat-pengkhianat iblis bertopengkan manusia mendakyah aku ajaran sesat, sihir, jenayah seksual secara ghaib. Jin tidak boleh dipercayai. Makhluk halus bertopengkan manusia yang melakukan sihir pentaksub leluhur lagilah tidak boleh dipercayai. 

Selepas aku didakyah ajaran sesat kerohanian kebatinan Gerakan New Age, ESQ 165 telah difatwakan memesongkan akidah pada tahun 2010, Gerakan Missionary Kristian dan ilmu karuuhun (leluhur jin), aku tegur sikap mereka, akhirnya apa aku dapat? 

Aku difitnah, mereka melakukan jenayah cyberbully body shaming terhadap minda, jasad, nyawa dan akidah aku. Difitnah itu aku tidak kisah. Mereka sihir pukau hipnosis, guna air jampi, minyak wangi, minyak senyonyong dan peralatan sihir lain lagi akhirnya fitnah aku, perbuatan khianat itu yang aku benci sampai mati aku tetap dendam dan aku tetap sebarkan aniaya, khianat kezaliman kesesatan mereka dakyah dan buat kepada aku. 

Sebab itu aku sekolahkan adab dengan pakej maki-hamun mereka.


GILA ISIM SAKIT JIWA TAKSUB LELUHUR

Bomoh ilmu hitam tradisional guna air jampi, rawatan militan dan seru jin.


Bomoh ilmu hitam moden guna hipnosis dan sentuh jari tangan aku semasa program Neuromarketing Gerakan New Agenya tahun 2020.


Besarkan zoomkan untuk membaca ya.

Amir bomoh ilmu hitam, selepas rawat slipped disc aku, minta bermalam di situ sahaja katanya hendak bermuzakarah. Alhamdulillah aku tergerak hati minta anak lelaki aku tukang ambil gambar. Masa ni semua menghadap aku dan suami. 


Baca sendirilah ya. Malas nak kupas lagi.


KISAHNYA BEGINI

Aku memang kerap pengsan dan sakit satu badan. Sehinggalah aku kerap sakit pinggang bermula tahun 2004. Akhirnya tahun 2017 aku disahkan kronik slipped disc L4 hingga L5.

Dimulai dengan mereka mendakyah aku ajaran amalan kerohanian kebatinan sesat dan memberontak negara. Mereka itu berkhodam, penjenayah seksual secara ghaib. Aku ada suami takkan bodoh benar membiarkan jasad aku diratah mereka melalui khodam jin mereka? Sebab itu aku maki mereka semua itu yang memang sudah gila isim sakit jiwa sebagai gila babi, setan, jantan sangap, bangsat dan lahanat. Semuanya bertopengkan agama, menunggang agama. 

6/9/2020, di Gunung Ledang, Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam),  Mohd Faizal Romano, Linda kakak Amir Shahmi Md. Ali, Mazlan suami Linda, Syah Rizal Abdul Samat dan Mohd Aidil Ali mereka bertujuh buat ritual jadikan aku perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur. Aku tidak pernah pun tawarkan diri. Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) sihir pukau hipnosis aku. 

Dari tahun 2020 tahun aku disihir, dijadikan perantara, pada tahun 2022 baru aku tahu itu adalah perbuatan ritual seru, puja dan panggil leluhur. Leluhur itu adalah jin dan semua itu melibatkan alam ghaib. Mereka itu pentaksub leluhur. Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) pentaksub leluhur ni, bila jin sudah datang mereka penakut lari dan fitnah aku macam-macam. Itulah modus operandi mereka perangkap aku hingga aku terperangkap ke alam separanormal, hingga aku hampir mati nyaris hilang nyawa nazak berkali-kali, terima khabar dan cerita dari mereka yang mengaku leluhur dengan pelbagai nama lagi membuatkan aku keliru dan merata aku mencari jawaban. 

Melihat rekod perbualan whatsapp dan sikap mereka di facebook aku, mereka sudah lama aim aku rupanya. 

Ada yang menuduh aku terlalu banyak berfikir. Hendak fikir apanya kalau aku ini disihir, dipukau, dihinopsis oleh mangkuk hayun yang fitnah aku bermula tahun 2000, 2020, 2021 hingga tahun 2022? 

Hujung tahun 2022 baru aku tahu keseluruhan siapa mereka sebenarnya. Awal tahun 2023 ini baru aku sedar selama itu rupanya aku telah disihir bermula dari tahun 2000 lagi oleh bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam biras aku sendiri. Selepas itu, seekor demi seekor bomoh ajaran sesat sihir pukau dan hipnosis aku tanpa aku sedar. 

Baru aku faham apa yang aku nampak hingga aku pengsan itu adalah khodam Amir Shahmi Md. Ali tahun 2020 yang ritualkan aku akhirnya fitnah aku sesat, wahabi, jin, penyebar tauhid 3 serangkai, sakit jiwa, mental problem, bipolar, membawa perkakasan untuk ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang dan tidak mahu dirawat. Walhalnya aku hanya sakit slipped disc. Apa kena mengena soalannya tentang Hang Tuah, Puteri Gunung Ledang, Gadjah Mada, Hayyam Wuruk, kerajaan hindu zaman kuno purbakala lama Majapajit dan jambatan emas? 

Aku hendak jelaskan bagaimana lagi supaya semua pembaca sekali baca sahaja terus faham kenapa aku lantang seru jauhi syirik? Psikik scammer penunggang agama, polis yang maklumkan kepada aku bukan aku sesuka-hati gelar mereka. Gila isim, pemahaman aku sebab mereka itu memang mendakyah aku dan shli kumpulan mereka ajaran amalan memesongkan akidah. Mereka juga mengaku di facebook dan kumpulan mereka macam-macam nama pelik-pelik tidak masuk  akal Mukmin Muslim. 

Kesemua mereka itu gila isim sebab belajar, beramal dan menyebarkan ilmu amalan sesat. Bertambah sakit jiwa bila kehendak kemahuan mereka tidak aku turutkan. Itulah antara sikap gila isim sakit jiwa bertumangkan hidup dalam pengaruh leluhur jin. Pentaksub alam ghaib, kayangan, naga, nusantara, hindu majapahit, hindu Brahma, panji hitam dan rekrut tentera balation ghaib dan Imam Mahdi. Gila isim sakit jiwa kesemuanya.

Senarai nama mereka sebagai pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pada tahun 2019 sudah wujud di facebook tapi 2021 baru aku terjumpa di facebook ni. Semuanya aku terima aduan, mereka scammer. Scammer akidah dan scammer duit, bomoh ilmu hitam ahli sihir pendakyah ajaran amalan sesat menyamar perawat Islam rupanya. Senarai 16 orang itu, seorang sahaja aku tidak pernah kenal. Lain semuanya pernah dakyah aku ajaran amalan sesat, ghibah, fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa aku dan ugut aku.


GILA ISIM SIBUK KOREK RAHSIA

Gila isim sibuk korek rahsia seolah-olahnya bersimpati memang ramai. Antaranya Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli Jalak Lenteng gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya. Aku beli buku silat sahaja darinya rupanya terjebak dengan pendakyah ajaran sesat kurang ajar try test ilmu pada aku waktu bini sedang dalam pantang. Gurulatih silat lahanat ini berpura-pura baik dan simpati pada aku rupanya bertujuan mengorek rahsia mendakyah aku ajaran sesat meditasi Gerakan New Age untuk syok dirinya sendiri. Khodamnya hari-hari mengganggu aku, jenayah seksual aku secara ghaib. Suami aku yang hadap setiap hari setiap kali aku pengsan diganggu khodam iblisnya.

Muhammad Faiq menyertai business coaching aku seperti lembu dicucuk hidung, akur dan taksub sahaja segala suruhan tetapi bukan suruhan aku ya. Suruhan kawannya Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli Jalak Lenteng gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya yang baru sahaja setahun pada tahun 2021 dikenali secara online. Gila isim sibuk korek rahsia seolah-olahnya bersimpati dengan aku ini salah seorang jantan bengap kurang ajar menuduh aku dan ugut aku diamkan perbuatan bangsat tidak bermaruah Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli Jalak Lenteng gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya.

Baru-baru ini suami aku pesan, 

Ayang kena tulis diorang tu PEROGOL SECARA GHAIB. Baru orang faham". Sebab itu aku kategorikan mereka sebagai pendakyah ajaran sesat berkhodam iblis jin syaithon. 

Aku juga senaraikan mereka sebagai bomoh ilmu hitam pendakyah ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) psikopat psikik scammer penunggang agama GILA ISIM SAKIT JIWA. Mereka ramai di facebook dan telah menular di tiktok.

Inikan kehendak dan ketentuan Allah SWT? Aku bukan orang hebat mana dan aku bukan tukang telek boleh predict (scan, meramal, menelek) siapa mereka semuanya sebelum tahu mereka itu siapa. Orang bodoh sahaja berdiam diri tidak mempertahankan nyawa dan akidah hingga meninggal dunia". Jawaban kepada yang mempertikai kenapa orang hebat pun boleh terkena sihir.


CARA AKU

Aku tidak mahir bercerita. Aku hanya mahir menulis. Saban hari dan waktu terluang aku menulis terus menulis. Tahun 2022 aku sedikit bijak, aku mula nukilkan kisah aku melalui video yang mendapat sambutan di beberapa laman sosial. Akhirnya aku jumpa semua bukti-bukti mereka sebenarnya memang telah berkonspirasi berkolabirasi menjatuhkan aku. SCAMMER DUIT, AKIDAH DAN PELABURAN? 

Semasa saya menulis kisah ini saya masih belum faham sepenuhnya lagi dan belum pandai mencari bahan bukti. Pada hari saya berkongsi kisah ini tahun 2022, saya melihat dokumen Almarhum Abah saya, rupanya beliau seorang yang rajin melaburkan wang gajinya ke dalam koperasi dan saham. Antara koperasi dilaburkan, Ko-hilal (susah tuntut wang). dan Koperasi Siswazah Berhad (sudah tutup).
 1. Pada 12/11/2022, bekas admin seorang you tuber terkenal telah maklumkan kepada saya perihal Crypto Malaysia. Sebelum itu pun ada ahli kumpulan si gila isim admin crypto malaysia pernah maklumkan kegiatan itu. Malas saya ambil peduli. Tetapi bila masih lagi kedengaran dia dan lainnya minta ramai pulau saya, biarlah saya kongsikan segala-galanya perkara yang sebenarnya yang sudah lama saya tuliskan secara bersiri di dalam blog saya. 
 2. Kejam gangster mafia mereka lakukan ke atas saya. Lebih dari itu saya boleh lakukan sebenarnya. Namun, cukuplah saya kongsikan melalui media sosial sahaja buat masa ini.
 3. 25/11/2023 bekas admin you tuber ini, whatsapp saya maklumkan you tuber itu pengkhianat agama, bangsa dan negara sanggup dibayar pimpinan penyokong komunis. Demi meraih followers sanggup menjadi pengkhianat. Saya tidak berminat membesarkan perkara ini. Biarlah. Semuanya qadak dan qadar Allah SWT.
 4. Saya kenallah sangat admin crypto Malaysia itusi gila isim Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Mantan Pegawai Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan, pengamal silat selempang merah, bersara di usia muda, scammer (penipu) besar melalui program Networking Brandingneuromarketing (ajaran sesat gerakan New Age) dan banyak lagi program bisnes gurunya. Tahun 2020 dalam group akhir zaman, menjual GANJA cannabis, kuat meramal dan menghasut ahli menjadi pemberontak negara. Hackers ini, ada nombor telefon kita cukup, semua whatsapp kita dia akan hack
 5. Hujung tahun 2021 nampak nama Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Amir Shahmi Md. Ali di dalam group otai. Tahun 2022 ini baru tahu mereka ini kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau. Memang banyak bukti mereka ini pembawa ajaran amalan memesongkan akidah. PDRM sudah lama maklumkan kepada saya, jauhi orang sedemikian sebab beliau dan rakan-rakan sekutunya adalah psikik scammer penunggang agama. 
 6. Bukan itu sahaja, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) juga pendakyah ajaran amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age dan ejen Gerakan Missionary Kristian. Mentornya leader besar dalam Gerakan Missionary Kristian, Pengerusi TAMRIN Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA - SCAMMER ONLINE MARKETING, SCAMMER AKIDAH UGUT HENDAK SAMAN SAYA). (Rujuk laporan polis disertakan). 
 7. Tahun 2020, bila saya ingatkan jauhi syirik dan jangan menipu Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) MEROYAN dan menuduh sebarkan fitnah saya ini melawan mufti, sesat, wahabi, penyebar tauhid 3 serangkai, j1n, bipolar, ugut saya akan diangkut PDRM dan Jabatan Agama Islam dan arah ahli group pulau saya. Namun akhirnya itu sahajalah kebijaksanaan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) ada. Gila isim hingga sanggup menjadi ejen Gerakan Missionary Kristian. Runtah sungguh perangai. 
 8. Nama Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) tersenarai dalam senarai yang ada di group otai, nombor 13. Nombor 14 sekutunya, BOMOH ILMU HITAM menyamar doktor perawat Islam si gila isim Amir Shahmi Md. Ali guru silat seni gayong makrifat. Gila isim belaka taksubkan alam ghaib dan j1n. (Rujuk laporan polis disediakan).
 9. Tidak berani Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Amir Shahmi Md. Ali dan Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA) bersemuka dengan saya dan suami saya atas perbuatan kurang ajar mereka fitnah saya. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Amir Shahmi Md. Ali, hal isteri masing-masing pun mengadu kepada saya tanya bagaimana hendak selesaikannya di hadapan suami saya. Sebab itu saya nyatakan mereka ini LEMBIK, pengecut lagi dayus semuanya. Hanya berani menggertak saya di laman soSIAL dan group sesat mereka sahaja. DTA sudah ugut nak saman, padam terus perbualan di personal telegram. Semuanya jantan pemesong akidah yang BACUL! 
 10. Bila mereka berikan sebarang amalan, mereka bagi sakit dalam amalan disebarkan kerana mereka berkhodamkan j1n 1bl1s. 
 11. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Amir Shahmi Md. Ali, Khalid Yahya (Nur Maarif), Izzuddin Al-Jitrawiyy dan individu lain ramai followers serta kumpulan-kumpulan seangkatan mereka telah mengelabui mata ramai guna nama terapi, dimulai dengan nama umat, umat akhir zaman, bersongkok, berpakaian silat, bertanjak, berkeris, hujung nama ada code 769 atau nombor lainnya, sebarkan metafizik penomboran ilmu sesat Gerakan New Age, perguna nama alam, perguna nama Melayu, mereka taksubkan emas, taksubkan leluhur (j1n), program crypto, program motivasi, program preppering masuk hutan, mewujudkan ladang, program memanah dan banyak lagi. 
 12. Ini semuanya adalah ajaran amalan kumpulan ajaran sesat. Saya hanya sebut nama sebahagian admin group akhir zaman teori konspirasi pelampau sahaja
 13. Saya kenal mereka sebab saya pernah terjebak dengan kumpulan-kumpulan ajaran sesat mereka. Begitulah ciri-ciri admin kumpulan ajaran sesat play victim (munafiq) dulu, kini selamanya hanya berpura-pura dan ambil kesempatan di atas kenaifan saya sendiri yang terlalu minat ilmu marketing. Antara punca saya terjebak dengan kumpulan ajaran sesat ini, saya telah disihir pukau dihipnosis dan rasa ingin tahu punca saya sakit kronik slipped disc dan punca Almarhum Abah saya sakit.
 14. Saya 'TER'jebak, didakyah ajaran amalan sesat dan diperangkap menyertai kursus Amir Shahmi Md. Ali bomoh ilmu hitam guru silat seni gayung makrifat sesat untuk dibuat ritual berkomunikasi dengan jin. 
 15. Sebelum difitnah, saya pernah belajar dengan si gila isim Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) berkaitan marketing kerana saya Social Media Coach business marketing. Selepas mengetahui beliau dan sekutunya pendakyah ajaran sesat semua ilmu mereka saya buang terus.
 16. Amir Shahmi Md. Ali sihir PUKAU saya bersama Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) hipnosis dan sentuh tangan saya semasa pendaftaran program Neuromarketing. Mereka telah berpakat menjadikan saya perantara mereka tujuh (7) orang berkomunikasi dengan yang mereka taksubkan sebagai leluhur. Hingga saya termasuk ke alam separanormal menjadi keliru, terima KHABAR dan CERITA dari alam sebelah sana selama tiga (3) tahun. Merata saya bertanya soalan. 
 17. Ingat lagi, pada 15/9/2020 itu saya yang sekadar tahu syirik menduakan Allah pada waktu itu hanya menegur antaranya, Dari takutkan freemason, iluminati dan Dajjal lebih baiklah hindarkan diri dari perbuatan syirik, jangan taksub, jauhi syirik dan jangan menipu". Sebab pada masa itu memang ketara mereka dalam group mempropagandakan kes Covid 19, menyatakan orang itu orang ini freemason dan pelbagai lagi bertujuan menakut-nakutkan ahli kumpulan. Hingga ada yang whatsapp saya menyatakan tidak puas hati sikap Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) keluarkan saya dari kumpulan.
 18. Untuk tutup kebatilan dan kesesatan didakyah oleh Amir Shahmi Md. Ali, beliau fitnah akidah saya sesat, jin, bipolar, sakit jiwa dan mental problem pada tahun 2020 bersama sekutunya si gila isim Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), pengamal silat selempang merah, seekor coach networking branding pendakyah ajaran sesat metafizik penomboran, ramalan horoskop dan hackers 
 19. Pertengahan tahun 2021, Guru sekolah anak saya, Cikgu Suhaimi maklumkan "Uh, Amir Shahmi Md. Ali tu? Ilmunya sudah bercampur aduk hak dan batil". 
 20. Selepas kedua mereka buat ritual ke atas saya dan saya menjadi keliru merata saya mencari jawaban, saya TERkawan TERJEBAK pula lagi dengan mereka ini, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) (bekas client personal life coaching saya) akhirnya soal-jawab saya dimanipulasikan oleh golongan bathiniyyah beramal amalan sesat sehingga menjadi gila isim hasil taksubkan leluhur jin. Beliau dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) melalui perkongsian di facebook Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) dan facebook peribadi mereka seolah-olahnya sebuah pengakuan dari saya. Fitnah besar-besaran oleh kumpulan ajaran sesat ini termasuklah si gila isim BOMOH ILMU HITAM Juliana Hussein (Lyana Bajana) dan pengadu-domba ليلي حلدين, Wan Amir, Hafize Adnan (silat 7 langkah), Syazrul Fazly (Li) (silat pencak 13) bersama netizen macai cybertroopers keyboard warrior dari kumpulan yang lainnya besar-besaran viral fitnah JENAYAH CYBERBULLY JENAYAH BODY SHAMING ke atas AKIDAH, minda, jiwa, niqab dan keturunan saya pada tahun 2021. 
 21. Play victim munafiq si gila isim tidak pernah berpuas hati. Amir Shahmi Md. Ali fitnah pula pada tahun 2021, saya  bawa perkakasan minta ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang. Fitnah ini pula telah DISEBARKAN oleh Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) acah-acah perawat Islam dalam perkongsian fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, niqab, keluarga keturunan saya dan ugut bunuh saya BERASAL DARI si GILA ISIM SAKIT JIWA Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), Gurulatih Silat Seni Gayung Fatani Putrajaya yang gila isim zikir sirr mendakyah saya amalan meditasi sesat Gerakan New Age juga telah meroyan fitnah saya sesat, wahabi, syirik, iman daun pisang kering, iblis, bipolar sebab saya tolak dakyah sesat berkhodam iblisnya. Bangsat ini berpakat dengan Hafize Adnan, silat 7 langkah yang gila isim alam mistik dalam group asyik minta gambar ahli dan mencerca silat pesilat lain. 
 22. Perbualan fitnah melalui whatsapp itu adalah perbualan di antara gila isim zikir sirr guna kaedah meditasi Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) Gurulatih Silat Seni Gayung Fatani Putrajaya dengan Zol ahli kumpulan facebook Alam Persilatan Melayu. Admin kumpulan ini jahil murokkab blur bab adab dan akidah biarkan sahaja ahli sebar ajaran sesat).
 23. Gila isim (sakit jiwa)nya mereka, takut saya bocorkan perihal mereka bomoh sihir psikik scammer penunggang agama pendakyah amalan sesat, mereka hasut peserta kursus dan ahli silat yang juga ramai telah TERsesat, gila isim pentaksub leluhur pulau saya. Walhalnya nama mereka masing-masing sudah tersenarai di dalam group di facebook adminnya juga gila isim sejak tahun 2019 lagi. Tahun 2022 barulah saya faham kesemua mereka adalah pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau
 24. Bodohnya mereka yang percayakan leluhur jin, hendak berguru dengan jin, mencuri tahu hal ehwal alam ghaib, mencuri tahu emas di mana, menjadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan jin. Bila saya kejutkan, nasihatkan mereka jauhi syirik, mereka fitnah saya.
 25. Mereka ini amat biadap murtadkan ramai melalui aktiviti kumpulan ajaran sesat dan program-program preppers atau kursus dan pelbagai lagi mereka anjurkan tanpa sesiapa pun sedar. Pelbagai aduan saya terima berkaitan mereka semua. Penat saya jadi saya block terus semuanya.
 26. Report polis semua ada. Bukan cakap kosong seperti mereka ugut saya sebenarnya ilmu tin kosong dan cakap kosong, temberang berbohong belaka.


PENGAKUAN GILA ISIM SAKIT JIWA BERMUSUH
Munafiq tetaplah munafiq selama-lamanya.

Kelebihan orang ramai followers (tolollwers) gila isim sakit jiwa memang disukai dan digilai ramai. Hilang semuanya bila tidak berADAB sesama makhluk di dunia, alam sebelah sana malahan obseskan leluhur jin dan naga. Bila dinasihatkan supaya bertaubat bongkak. Dinasihatkan Jaga ADAB, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan mencarut, ui meroyan serupa orang kesurupan. Akhirnya menzahirkan gila isim sakit jiwanya kepada awam. Kahkahkah!🤭 

Ini orang kongsikan kepada saya. Selepas dia fitnah pada saya dan Dato' Ibrahim Ghaffar (Pengerusi Pesawad) jin ifrit, Haniz Zerstoren gila isim sakit jiwa ni mengaku seperti yang tertera pada gambar.

Semua ni orang share kepada saya. Itulah juga yang dia maklumkan kepada saya semasa dalam personal life coaching dengan saya, akan berubah dalam 1 malam. Mengaku makhluk campuran jin. Tapi fitnah saya mengaku jin ifrit Dewataraya. Gila isim sakit jiwa Haniz Zerstoren ni beranggapan Dewataraya tu tuhan. Elok dah jadi manusia mengaku jadi jin. Hahaha. 


Sebab itu pada 24/8/2021, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim sakit jiwa ni berpakat dengan Lily Heldin curi tahu hal alam sebelah sana, rupanya untuk ghibah, fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, niqab, keluarga keturunan saya. Di dalam coaching, Haniz  berpura-pura tidak kenal mereka yang ditagnya di dalam personal life coaching dengan saya. Di dalam perkongsiannya MENIPU dirinya difitnah ini, dia tag Lyana Bajana (bomoh ilmu hitam), Lily Heldin (pendakyah ilmu sesat taksubkan leluhur jin, Muhd Arifin (bomoh), Muallij Ahmad (bomoh) dan . Dia menunjukkan kebodohannya dengan memaki-hamun, mencarut dan ugut PDRM dan Jabatan Agama Islam akan angkut saya. Tetapi hingga ke saat ini tidak ada seorang pun angkut saya. Sebaliknya dia yang masuk hutan menyorok kerap berhalusinasi jin ifrit Ratu Tinta Saktinya datang sepantas kilat bila diseru lagi barangkali seperti dimaklumkan kepada saya. Hahaha.

Dulu saya belum pandai buat video jadi saya conteng atas gambar-gambar orang hantar screenshot kepada saya sahajalah. Ada nampak saya marah ke? Tapi Atma Sari fitnah saya bukan-bukan. Kelakar. Semuanya penyebar ajaran sesat ilmu karuuhun (leluhur jin). 🤭

Macai tiada kerja sanggup buat apa sahaja apabila tidak faham kisah sebenar, adab, akidah dan nyawa saya dalam bahaya. 

Hahaha. Gila isim sakitnya jiwa belaka semuanya. 🤭


SAYA DIVIRALKAN SEBAGAI PENYEBAR AJARAN SESAT SAMA SEPERTI MASITAH AB JALAR DAN IBU YATI.

Background tu confirm dah gambar iblis. Orang ramai follower inilah yang bangsat Melayu pentaksub gila isim sakit jiwa percayakannya. 🤣🤣

Selepas itu pada 3/9/2021, Muhammad Arifin Rizkin gila isim sakit jiwa pula viralkan saya besar-besaran. Dia sanggup jadi macai seperti saya tulis pada gambar. Bacalah sendiri.
Muhd Arifin gila isim sakit jiwa, macai Haniz Zerstoren dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lemteng) yang telah dipanggil Bukit Aman ni seru Shamsuddin Ali (bomoh), Lyana Bajana (bomoh) dan Muallij Ahmad (bomoh), bekas gurunya dan Lyana Bajana. Buat fitnah sebab mereka sakit hati saya buat laporan polis kegiatan masing-masing, dirinya dan sekutunya Lyana Bajana (Bomoh).


Perkongsian fitnah menyatakan saya penyebar ajaran sesat ni saya ada orang tag saya. Saya serang terus penyebar fitnah ni hinggalah beliau bersihkan nama saya. Saya upahlah RM100. Baiknya hati saya kan. 🤭


PEMBAWA MASALAH ANXIETY 
Haniz Zerstoren gila isim, Lyana Bajana gila isim, Muhd Arifin gila isim, Lily Heldin gila isim, penyebar ajaran sesat, ilmu karuuhun ilmu sesat, ilmu leuhur jin
Gila isim sakit jiwa saya arrowkan jari penabur fitnah saya ini, kuat sebar cerita akhir zaman teori konspirasi menakut-nakutkan ramai pengikut hingga mereka jadi anexity dan hyperdeprestension pentaksub pendakyah leluhur jin dan naga.

Perbualan ini pun orang kongsikan. 26/1/2023 baru saya perasan. Akhirnya dapat juga bukti. Benarlah Lily Heldin gila isim sakit jiwa pengadu domba ni berpakat dengan Haniz Zerstoren gila isim sakit jiwa guna handphonenya sendiri untuk curi tahu perbualan antara Haniz dengan aku dalam personal life coaching Haniz dengan aku. Sakit hati sebab Haniz obseskan hendak mencuri tahu perkara alam ghaib agaknya. Masa ni memang tidak tahu lagi mereka ni bercouple. Tolollwersnya juga bercerita. Itulah sebabnya dia DENGKI agaknya. Semuanya memang saya sudah block


Hahaha. Fuhhh akhirnya, terbongkar juga siapakah gila isim sakit jiwa. Ini pun orang share screenshot kepada saya. 26/1/2023 baru saya tengok. 🤭

Akhirnya saya faham. Mereka berkomplot fitnah saya semata-mata hendak angkut ramai masuk ke dalam group zikir selawat cuci ruh bersihkan dosa, ruqyah ruhani  Juliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh ilmu hitam gila isim sakit jiwa berkehendakkan bantuan batalion ghaib jin. Gila isim sakit jiwa sudah elok-elok jadi manusia semua kalut mengaku anak cucu jin naga. Selepas itu masing-masing temberang ramai kononnya ahlul bayt, keturunan Rasulullah dan kasyaf. 

Hahaha keturunan Rasulullah? Rasulullah pun tidak mengaku keturunan dia jika asyik fitnah saya ada jin lah, iblis dajjal lah, caci-maki, hamun, mencarutkan saya, ugut sihir hingga saya muntah darah, ugut bunuh, ugut PDRM, ugut MAIS dan Jabatan Agama angkut saya. Teruk amat mereka semua ni. Memalukan Rasulullah SAW sahaja sikap gila isim sakit jiwa mental problem mereka ini. Sudah memang moyang saya Raja Banjar dan Arab. Dah kenapa? Apa masalahnya kepada mereka kan? Setiap tahun ada sahaja orang mengadu dan tag hal mereka kepada saya. Rimas tahu tidak, aku rimas. Semua sudah lama saya block. Tahun 2023 saya lega. Aman dunia saya dari  hal mereka ni semua. Giliran saya pula berkongsi pengalaman saya dengan GANG GILA ISIM SAKIT JIWA.

Ada nampak saya marahkah? Gila isim sakit jiwa motivator, konsultan, coach pendakyah ajaran sesat kebatinanan kerohanian Gerakan New Age tidak cakna adab, nyawa dan akidah sahaja yang anggap saya belum move on dan tidak berdamai dengan jiwa. Orang Islam berdamai dengan TAKDIR bukan dengan jiwa. Hendak berhujjah dengan saya tetapi biul bab agama. 🤦🥴🤭

SOLUSI DAN KESIMPULAN :

 1. Sama-samalah kita jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut kecuali kepada yang biadap terhadap akidah dan keluarga kita. 
 2. Jika diserang wajiblah mempertahankan diri dengan serangan balik. Takkan kamu rela jadi tunggul kayu diamkan bila diserang? Usah biarkan Play victim penjenayah bermaharajalela fitnah hingga ugut bunuh kamu. Itu bodoh namanya.  Report polis jika ada unsur ugut dan mengancam keselamatan.
 3. PDRM sarankan block terus, jauhi dan tinggalkan terus individu dan kumpulan ajaran sesat. Nak marah atau maki secukupnya sebab lepas maki carutkan psikik scammer penunggang agama gila isim pendakyah ajaran sesat tu serius memang meredakan tekanan trauma dari gangguan psikik scammer penunggang agama gila isim pendakyah ajaran sesat yang ada sudah tidak dapat dibendung kerana ramainya pentaksub mengagung-agungkan mereka semua.
 4. Elakkan selfie, tayang dan pamer diri di laman sosial. Saya yang berniqab pun difitnah. Anda yang lebih comel lotey dan bijaksana tidak mustahil boleh ditimpa juga masalah jika tidak beringat dari mula.
 5. Banyakkan beramal. Contoh, bacaan ayat-ayat lazim sebelum tidur untuk elakkan diri dari gangguan makhluk manusia dan j1n. 
 6. Jagalah akidah sendiri. Biarlah kita ini dibenci kerana jaga akidah dan syariat Allah dari gebrek berkalakuan setan menjadi runtah. Mereka yang sudah tersesat bukan urusan kita membetulkan dan memberi kefahaman. Itu urusan Allah SWT memberi taufiq dan hidayah. Jauhkan diri kita dari mereka kerana mereka yang telah tersesat atau pentaksub telah dibutakan mata hati mereka untuk menerima taufiq hidayah iman, islam dan ehsan Allah SWT.
 7. Taksub adalah antara dosa besar syirik menduakan Allah. Moga kita semua dijauhkan dari sikap taksub melampau memesongkan akidah. Aamiin Yaa Robbal' Aalamiin.
 8. Bila sudah dimaklumkan siapa kumpulan ajaran sesat, apa mereka buat tapi masih lagi duduk dalam kumpulan itu, bermaksud bersetuju dengan ajaran amalan sesat. Satu kali, dua kali dan masuk tiga kali saya maklumkan masih duduk lagi dalam tu, itu bermakna tidak faham-faham bab akidah, tidak cakna, tidak mahu jaga akidah dan tidak kisah langsung bab adab dan akidah. Jadi cukuplah. Suami saya sarankan, putuskan terus hubungan dengan orang-orang tidak faham akidah ini. Mereka hanyalah provokator. Putus dunia akhirat tidak ada kaitan langsung dah. Tanggungjawab saya sudah lepas. Taufiq dan hidayah itu milik Allah bukan hak saya.
 9. Saya tidak akan jawab panggilan sesiapa saya tidak kenal dan tidak jawab salam jika mesej saya tidak maklumkan terus apa tujuan menghubungi saya. Ini saranan suami saya. Harap maklum. 
 10. Report polis berkaitan sila rujuk artikel blog saya di dalam pautan entri blog di bawah.
 11. Kesimpulannya mereka itu PSIKIK DAN SCAMMER PENUNGGANG AGAMA (INFO PDRM), PENDAKYAH AJARAN SESAT GILA ISIM SAKIT JIWA. Kejadian itu semuanya tiga (3) tahun berturut-turut sudah pun berlalu. Alhamdulillah kini aku sudah bisa tersenyum kerna lepas bebas dari cengkaman dakyah hasutan ajaran sesat. Hati-hatilah memilih kawan dan jauhilah mereka yang gila isim beramal amalan kebatinan dan kerohanian sesat, bomoh ilmu hitam gurulatih-gurulatih silat acah-acah Ustaz, perawat Islam sebenarnya penyebar ajaran amalan kerohanian kebatinan SESAT Gerakan New Age, ESQ165, ilmu karuuhun (leluhur jin) dan segelintirnya ejen / pastor Gerakan Missionary Kristian Malaysia.
Begitulah antara kisahnya.

PENULIS NAMA PENA,
Anti ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat), 3/2022 Suri rumah sepenuh masa, Digital Content Template Creator. Blogger. Penulis berpengalaman Social Media Coach.
TELEGRAM


PERKARA BERKAITAN : 

 1. Adab dan Tabayyun
 2. Cubaan provokasi.
 3. Laporan polis gang scammer penunggang agama
 4. Paranoid dan saman
 5. Amalan Garfu Tala
 6. Kasyaf
 7. BONGKAR 
 8. Mereka rela berkompromi
 9. Bukti penipuan online marketing DTA 
 10. WOW! Taksub 
 11. Islam itu mudah 
 12. Bomoh sesat gila isim
 13. Maksud ajaran sesat
 14. Munafiq
 15. Menghadapi ego pendakyah ajaran sesat
 16. Kumpulan play victim
 17. Kisah berondong tua
 18. Fakta bomoh pendakyah ajaran sesat
 19. Ramai sungguh gila isim
 20. Kumpulan ajaran sesat online
 21. Ciri-ciri bomoh/ Individu/ Guru silat gila isim
 22. Info ajaran sesat
 23. Mental health
 24. Dituduh anti palestine 🙄
 25. Kumpulan ajaran sesat banyak kumpulan.
 26. Scammer duit, akidah dan pelaburan? 
 27. Psikopat bomoh scammer
 28. Ya memang mereka salah
 29. Gila isim (sakit jiwa)
 30. Punca jenayah cyberbully body shaming 
 31. Pentingnya laporan polis

Comments