TERIMA KASIH FOLLOWER

PSIKIK SCAMMER PENUNGGANG AGAMA GILA ISIM SAKIT JIWA

PSIKIK SCAMMER PENUNGGANG AGAMA GILA ISIM SAKIT JIWA.

Artikel ini saya telah kongsikan pada 10/12/2022 jam 11:18 malam. Kemaskini selepas saya mendapat bukti dan faham keseluruhannya pada 2/2/2023. Saya auto pinned pada 5/2/2023, blog saya dihack, banyak perkongsian disimpan oleh hacker. Saya kongsikan semula. 29/9/2023 saya kemaskini sahaja. Malas nak buat artikel lain. Bacalah Semoga faham Bahaya ajaran sesat dan ajaran sesat di Malaysia ni siapa penyebarnya.

1. COVER REPORT POLICE PART 1 (1). Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid, bomoh ilmu hitam ahli sihir berkhodam jin, PEMULA SIHIR, dakyah ajaran amalan sesat dari tahun 2000 sehingga 7/6/2020. Umno, solat tapi bersekutu dengan iblis, SILAT SESAT. Pengkhianat munafiq berbohong seumur hayat.


Betullah kata Ustaz pensyarah di UTM, pakaian seperti Islam tidak semestinya Islam. Rupanya mereka jahil adab, akidah dan nyawa. Nitizen sedemikian bermasalah mental sentiasa menjadi menghalang usaha dakwah (ajak @ seru) ke arah Islam menghalang hebahan ajaran sesat dilakukan oleh penyebar-penyebar ajaran sesat. 

INFO PDRM : Laporan polis berhak dibuat jika didakyah ajaran sesat (jenayah syarieyyah), berlaku jenayah cyberbully body shaming, jenayah komersial atau  jenayah seksual online/bersemuka.

Patik nama pena @PuteriNurCahaya @ Cikgu ieta, darah keturunan Raja Arab Banjar, cicit kepada Baginda Rasulullah Nabi Muhammad SAW HARAMKAN PERBUATAN mereka ke atas patik.
 1. Mohon maaf. Ini makluman himpunan pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi (psikik scammer penunggang agama pemberontak kerajaan dan negara) gila isim sakit jiwa kebanyakannya bomoh ilmu hitam ahli sihir tradisional dan moden keturunan ahli sihir kuncu-kuncu dajjal beroperasi sebagai perawat Islam. Mereka semua telah Cuba murtadkan saya, aniaya, sihir, ritual dan fitnah keluarga keturunan saya. Mereka mengganggu akidah saya. 
 2. Maaf juga jika ada yang berulang-kali saya tulis. Semasa saya tulis ini saya masih lagi terperangkap di antara dua alam (alam Jin dan alam nyata). 
 3. Dalam artikel ini saya ingin maklumkan kisah saya difitnah. Best tau difitnah. Sangat bergembira dan bahagia. Mana sedih. Happy sangat. Netizen macai cybertroopers keyboard warrior gila isim sakit jiwa tahu apa. Bukan faham pun tentang adab, nyawa dan akidah. Membaca pun kadang tu malas. Hanya tahu viralkan fitnah sahaja. Yakin sangat semuanya ahli syurga. 🙄
 4. Hobi saya menulis jangan tidak tahu ya. Saya ada banyak idea dan masa untuk menulis. Hahaha. Saya terpanggil menulis perkara ini selepas dihubungi beberapa orang mangsa bomoh ilmu hitam ahli sihir gila isim sakit jiwa psikik scammer penunggang agama menyamar sebagai tabligh, perawat Islam di messenger facebook saya dan aduan saya terima mereka discam oleh bomoh.
 5. Mereka juga menyatakan merujuk artikel Blog saya berkaitan gila isim dan perkongsian penulisan saya membongkarkan berkaitan amalan kebatinan sesat dan kegiatan ajaran sesat. Saya pula terjebak, disihir, diritual dan difitnah 
 6. Dahulu saya masih tidak faham lagi. Tahun 2022 baru tahu dan faham sedikit. Tahun 2023 lebih faham sepenuhnya. Maka saya terus menulis lagi. Seorang demi seorang nama terlibat saya masuk terus dalam artikel blog, video dan perkongsian di laman sosial. 
 7. PDRM minta saya kongsi cover report polis DAN saya beri laporan kepada Jabatan Agama Islam terus mana yang belum saya sempat laporkan kepada polis lagi. Kerana, perihal ADAB, mereka biadap tidak berakhlaq tidak berADAB terhadap NYAWA, AKIDAH dan keluarga keturunan saya. Maka saya berterusan kongsikan selagi nyawa dikandung badan, selagi nama saya mereka tidak bersihkan dan selagi belum qiamat menjelang tiba. 
 8. Jika membela diri sendiri dianggap mengumpat, buruk sangka, bermaksud anda masih jahil bab akidah, adab, nyawa, undang-undang syariah dan sivil.
 9. Hanya yang jahil adab, tidak menghargai nyawa dan tidak faham berkaitan jenayah sahaja akan beranggapan perkongsian-perkongsian saya sebagai mengumpat. Silalah mengaji lagi. Usah jahil murokkab sangat sehingga tidak ambil tahu ada enam (6) perkara diperbolehkan mengumpat oleh Imam An-Nawawi termasuklah pemimpin dan manusia sarungan syaithon berjiwa binatang yang zalim. Rujuk pautan artikel di bawah.
 10. Blog, you tube dan laman sosial saya semua sudah ke peringkat antarabangsa Walaupun asyik shadowbanned sahaja. Silap oranglah mereka hendak bermain api, tohmah, fitnah dan murtadkan akidah saya. Silap orang lah hendak menghasut saya menjadi pemberontak negara.
 11. Sebagai Blogger Malaysia, saya menulis berdasarkan fakta dan pengalaman yang ada. Bukan seperti blogger atau ghost writer sampah menulis ikut suka mereka tidak fikir dosa, haram dan neraka. 
 12. Oleh itu saya siap sedia pinned post artikel blog saya yang ada semua laporan polis biar seluruh dunia tahu siapa psikik scammer penunggang agama biadap telah cuba memesongkan akidah saya dan orang ramai melalui aktiviti mereka dan fitnah jenayah cyberbully body shaming, cyberwar, cyber attack ke atas akidah saya. Di dalam blog sudah semestinyalah penjelasan terperinci lagi.
 13. Ramainya di laman sosial, apabila terlampau mengkaji dan taksub, jadi gila isim sakit jiwa. Itulah pengakhirannya. Takut yang bukan-bukan hingga Ejen Gerakan Missionary Kristian admin kumpulan diskusi  gila isim ugut saya, jangan libatkan nama kumpulan yang ahlinya berkongsi pelbagai perkara termasuklah viralkan fitnah akidah saya dan agenda konspirasi mereka yang tersembunyi. Patutlah suami saya sudah berpesan, jangan bicara dengan mereka itu. Saya block terus mereka.
 14. Hari ini 10/12/2022, seekor lagi admin group kantoi gila isim. Gila isim ni tidak perlu dibuat kawan. Bukan dia faham pun bab adab, nyawa dan akidah. Buang masa sahaja baca perkongsian mereka. Selama ini asyik tag saya apa kejadahnya entahlah. Itulah modus operandi si gila isim. Sebar cerita, tag orang sana-sini senghaja hendak tarik followers. Sudah saya block. Malas saya berurusan dengan orang gila isim ni. 
 15. Pentaksub dan dalam kalangan pendakyah ajaran sesat, bukan saya pemberi taufiq dan hidayah kepada mereka semua. Saya hanya berkongsi pengalaman saya sahaja. Supaya di akhirat kelak saya tidak dikekang dengan kekangan api meraka. Biasanya saya rujuk Suami saya terlebih dahulu, suami saya beri green light, saya kongsi. Saya rujuk juga Pejabat Mufti, Pegawai Jabatan Agama Islam dan PDRM yang terima laporan saya terlebih dahulu sebelum saya kongsikan. 
PDRM sarankan saya kongsikan semua cover laporan polis kepada awam. Di fb sudah hilang selepas saya kongsikan video, handphone tiba-tiba habis bateri.


AJARAN SESAT GIAT DISEBARKAN 

Amalan kerohanian kebatinan sesat, mereka inilah antara penyebarnya. Mereka dalam pemantauan polis dan JAKIM.

FAKTA, REALITI AJARAN SESAT, Ajaran sesat, Amir Shahmi Md Ali, gila isim, psikik scammer, penunggang agama, adab, akidah, aqidah, golongan bathiniyyah, golongan batiniah, kumpulan ajaran sesat, bomoh tradisional, bomoh moden, Fahmy Adam ketua ajaran sesat,
Kumpulan penyebar ajaran amalan sesat leluhur Jin tahun 2020 ini ketua kumpulan bergabung dengan Ejen Gerakan Missionary Kristian. Gambar di Sebelah atas kanan. Saya terjumpa bukti komplot gambar ini di google.

 1. Gerakan New Age difatwakan memesongkan akidah pada tahun 2020.
 2. ESQ 165 yang sudah difatwakan haram oleh Pejabat mufti pada tahun 2010.
 3. Neuro Linguistic Programming (NLP).
 4. Hipnosis (pukau).
 5. Law of Attraction (LOA).
 6. Garpu Tala (Bibliomancy)
 7. Metafizik penomboran. 
 8. Ramalan tarikh lahir, aura, ilmu mengenal potensi diri (ilmu hikmah).
 9. Ritual jumpa, jemput, panggil, puja, seru dan bertemu leluhur jin.
 10. Buka dan urus pineal gland.
 11. Ilmu karuuhun (leluhur jin).
 12. Sihir dan pukau.
  • Contoh : Minyak senyonyong, minyak dagu, minyak kasturi atau minyak kijang untuk aura, pengasih, penenang atau masukkan ke dalam makanan, senjata tajam berkhodam dan air mandian dijampi 


CIRI-CIRI AJARAN SESAT
 1. Psikik scammer penunggang agama pendakyah ajaran sesat gila isim ini, biasanya bomoh ilmu hitam bomoh sihir tradisi atau moden, menyamar perawat Islam atau golongan professional.
 2. Kumpulan ajaran sesat sentiasa nampak salah-silap orang lain tetapi tidak pernah nampak salah silap diri sendiri, tidak pernah perasan dia itu gila isim sakit jiwa.
 3. Bangga dapat fitnah orang itu orang ini pembawa ajaran sesat, wahabi walhalnya diri mereka sendiri gila isim sebenarnya ejen dan pastor Gerakan Missionary Kristian. 
 4. Tuduh, fitnah, tohmah orang itu orang ini termasuk saya difitnah ada jin, iblis, dan syaithon. Sebenarnya diri mereka berlambak khodam jin bangsa iblis. Sikap syaithon membiak dalam jasad mereka atau berdamping dengan jasad mereka. Jadilah ilmu sarungan jin seumur hayat mereka.
 5. Semasa kursus atau proses rawatan, buat ritual jumpa, seru, puja dan panggil leluhur jin iblis dan setan yang ditaksubkan sebagai leluhur untuk jadikan orang lain perantara mereka berkomunikasi dengan makhluk leluhur jin.
 6. Curi tahu hal ehwal alam jin dari leluhur jin di mana emas dan harta karun, tapi bila sudah datang, penakut, lari, tidak mahu bertanggungjawab pulangkan balik leluhur jin yang diseru. Bodoh sungguh bomoh tradisional moden penyebar ajaran dan amalan sesat keturunan ahli sihir kuncu-kuncu dajjal penyembah iblis. 
 7. Semuanya cakap besar rupa-rupanya tin kosong belaka. Akhirnya gila isim sakit jiwa apabila di antara manusia dengan jin pun sudah tidak dapat hendak dibeza. Dipukul rata semua orang dirawatnya bipolar, berhalusinasi, mental problem, emosi tidak stabil dan sakit jiwa. Walhalnya merekalah yang gila isim sakit jiwa gila babi akibat semua ilmu dipelajarinya.
 8. Menggunakan ilmu sesat kebatinan kerohanian seperti meditasi, jampi, sihir pukau hipnosis atau bahan mandian untuk syok kepuasan sendiri menggunakan khodam jin merogol secara online dan dukun cabul. Kesudahannya demi menutup kejahatan, kebatilan dan kesesatan mereka, mereka tuduh, tohmah, fitnah jenayah cyberbully body shaming, cyberwar, cyber attack siapa yang menolak amalan sesat mereka sebagai syaithon, iblis, bipolar dan pelbagai lagi tuduhan biadap ke atas keluarga keturunan mangs.
 9. Mereka selalu mengaku diri mereka sosok istimewa, mengaku mewarisi sesuatu, mengaku ahlul bayt. Lagi dahsyat dari saya yang difitnah mengaku kembar Cleopatra, bawa perkakasan untuk pertabalan, ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang. Kahkahkah! Jika benarlah. Saya tidak naik myvilah. Mesti saya sudah duduk di dalam istana. Bodoh amat.
 10. 2/6/2023 adik Almarhum Emak saya maklumkan Tok Moyang keturunan Raja Arab Banjar dan kami keturunan Rasulullah SAW. Alhamdulillah syukur kepada Allah SWT. 
 11. Gila isim kuat berhalusinasi memang jahil tidak faham soalan saya dan maksud DIKHABARKAN, DICERITAKAN, DIMAKLUMKAN dan info saya terima, dimanipulasinya saya ini mengaku pelbagai-bagai perkara tidak masuk pada akal mukmin muslim.


KEGIATAN KUMPULAN AJARAN SESAT 
 1. Mereka mendakyah ahli dan pengikut menjadi pemberontak negara.
 2. Memperalat mempergunakan agama untuk kepentingan diri dan nafsu masing-masing secara individu atau berkumpulan. 
 3. Mereka juga sanggup melakukan jenayah cyberbully body shaming secara besar-besaran fitnah manipulasi cerita siapa sahaja yang tidak sependapat dengan mereka.
 4. Menyamar sebagai Islam contohnya ahli tabligh, pakar sufi, pakar tauhid, pakar ilmu tasawwuf, pakar ilmu laduni, bomoh pengamal ilmu hitam tegar menyamar perawat Islam.
 5. Mewujudkan kumpulan zikirullah, selawat, tasawwuf atau tariqat untuk mendapatkan kuasa ghaib bergabung tenaga dengan batallion ghaib yang ditaksubkan sebagai leluhur. Leluhur ditaksubkan itu adalah jin! 

KESAN KEPADA INDIVIDU DAN MASYARAKAT
 1. Mangsa jual rumah, jual tanah dan berhenti kerja akibat terlampau takut dapat khabar menakutkan akan jadi perang besar pada tahun 2021 dari ahli kumpulan ajaran sesat ini.
 2. Mangsa termasuk terperangkap ke alam separanormal hingga hampir mati nyaris hilang nyawa. 
 3. Mangsa didera mental dan fizikal. Masalah dalam rumahtangga.
 4. Mangsa cabul rawatan online dan bersemuka trauma dan fobia. Jiwa, ruh, nyawa dan semangat dicengkam bomoh perawat ajaran sesat. 
 5. Mangsa menjadi semakin sakit kepala dan blur selepas atau semasa rawatan online atau bersemuka hasil disihir, dipukau atau hipnosis (pukau moden).
 6. Mangsa akan ada perasaan ingin bunuh diri, anexity, stress dan tekanan perasaan melampau akibat gangguan dari bomoh atau ahli kumpulan ajaran sesat biasanya secara ghaib.
 7. Mangsa terbuka hijab batin tanpa sedar. 
 8. Mangsa tersarung dengan khodam jin iblis bomoh-bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam.
 9. Masyarakat taksubkan perkara mistik misteri alam ghiab khususnya dan akhirnya berpecah-belah.
 10. GILA ISIM SAKIT JIWA contohnya seperti penama Arepai San Diego mengamuk maki-hamun saya menuduh saya menghina keturunannya bila dia cuba korek rahsia tentang gila isim dan keturunan ghaib. Begitu juga dengan penama Adam Toha daripada kumpulan sesat Misteri Alam Ghaib penyembah iblis pentaksub leluhur jin yang cuba mendakyah saya leluhur tu moyang dan bunian tu berjasad. 🤣🤣🤣

ISI KANDUNGAN KURSUS Amir Shahmi Md. Ali GURU SILAT SENI GAYUNG MAKRIFAT SESAT

Berselindung di sebalik nama kursus yang gah quantum sufi islamik, guru Silat Seni Gayung Makrifat SESAT, bomoh ilmu hitam gila isim ilmu tin kosong yang menyamar sebagai perawat Islam berselindung di sebalik penipuan Akademi telah memesongkan akidah (sesat) umat Islam secara halus.

Ajaran sesat, Amir Shahmi Md Ali, gila isim, psikik scammer, penunggang agama, adab, akidah, aqidah, golongan bathiniyyah, golongan batiniah, kumpulan ajaran sesat, bomoh
Fahaman ini adalah fahaman berbentuk Sihir, Syirik dan khurafat antara silibus ajaran amalan sesat oleh scammer online akidah guru Silat Seni Gayung Makrifat SESAT, bomoh ilmu hitam gila isim ilmu tin kosong pentaksub leluhur jin yang menyamar sebagai perawat Islam. Manakala coach ketua ajaran sesat melalui idea coaching business marketing sesatnya antaranya Metafizik penomboran, horoskop tarikh lahir dan neuromarketing, cara hack whatsapp dan menjual ganja cannabis, garam shiffa syiah,  curi database, rekrut tentera Imam Mahdi melalui kumpulan akhir zamannya dan ejen Gerakan Missionary Kristian. SILIBUS DIJENAMAKAN BARU FAHAMAN SESAT
 1. Silibus guru Silat Seni Gayung Makrifat SESAT, bomoh ilmu hitam gila isim ilmu tin kosong pentaksub leluhur jin yang menyamar sebagai perawat Islam ini campuran amalan kebatinan kerohanian sesat Gerakan New Age, ilmu karuuhun (leluhur jin), Neuro Linguistik Programming (NLP), hipnosis dan ESQ 165 yang telah diharamkan oleh Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pada tahun 2010. 
 2. Silibus ini sering bertukar nama dijenamakan dengan nama baru setiap kali mangkuk hayun tu buat kursus. DIAKUI SENDIRI KEPADA SAYA.
 3. Silibus fahaman sesat Gerakan New Age bercampur haq dan batil bomoh ilmu hitam guru silat seni gayung makrifat PENTAKSUB LELUHUR menyamar perawat Islam telah berikan jenama baru :
   • Hipnosis NLP dijenamakan kepada
    • Hypnosufi dan NLPSufi.
   • ESQ 165 diharamkan oleh Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pada tahun 2010 dijenamakan kepada
    • EsqSufi
   • Meditasi Yoga dijenamakan kepada
    • Menguasai ilmu tafakur.
   • Buka hijab dijenamakan kepada
    • Potensi Genetik Leluhur (PGL).
 4. Quantum adalah sejenis mesin diakui oleh  salah seorang admin group akhir zaman mengaku kepada saya pemilik mesin quantum adalah orang Syiah.
 5. Persiapan Akhir zaman.
  1. Admin-admin bergabung wujudkan kumpulan bertujuan mecari tahu siapa Imam Mahdi, buat persediaan rekrut tentera Imam Mahdi. 
  2. Dalam kumpulan admin mencuri rahsia alam ghaib dan mendakyah ahli menjadi pemberontak negara.
  3. Imam Mahdi telah termaktub hadith sohehnya. Bukan hadith dho'if Panji hitam. Taksub berteraskan hadith dho'if buat apa? Inilah gila isim kumpulan ajaran sesat akhir zaman buat.


DAKYAH SESAT GURU SILAT SENI GAYONG MAKRIFAT.

 1. Mendakyah fahaman sesat Ashaari Muhammad, Fata At-Tamimi sebagai penyelamat akhir zaman yang dinanti.
 2. Menguasai ilmu terdahulu. Inilah ilmu kaaruhun. Diajar ritual bertemu leluhur. Itulah alam ghaib. Apa sahaja di alam ghaib adalah jin. Malaikat itu atara rukun iman yang enam. Tidak perlu pertikai lagi.
Beliau dan senarai nama di dalam artikel ini adalah golongan batiniah yang sudah lama dinyatakan dalam Wikipedia Imam Al-Ghazali sebagai penyebar ajaran desat mengelirukan umat Islam. Sebab itu saya amat bersyukur dikeluarkan dari kumpulan sesat mereka.


SAYA TERJEBAK DENGAN KUMPULAN AJARAN SESAT
 1. Saya penulis nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta, terjebak dengan individu dan kumpulan psikik scammer penunggang agama pendakyah ajaran sesat. Allah selamatkan dari hampir mati nyaris hilang nyawa (nazak) akibat termasuk ke alam separanormal hampir tiga (3) tahun, terkeliru terima khabar dan cerita dari alam sebelah sana hasil perbuatan bomoh ilmu hitam sihir menyamar perawat Islam, guru-guru silat psikik scammer penunggang agama gila isim kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi 313 preppering survival Malaysia dan Potensi Genetik Leluhur jin. 
 2. Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga dan ibarat keluar mulut buaya masuk mulut naga. Saya terjebak pula dengan BOMOH MENYAMAR PERAWAT ISLAM. Saya dulu peminat seni bela diri silat. 8/11/2021 bomoh perawat ahli sihir JEMPUT saya berguru gerak beliau maklumkan itu ilmu silat. Tahun 2022 baru beliau maklumkan melalui whatsapp itu ilmu aura. 
 3. Aura itu adalah ilmu kebatinan kerohanian sesat Gerakan New Age. Adab tiada langsung mereka yang asyik menipu seumur hidupnya ni.
 4. Saya menegaskan ilmu aura amalan kebatinan sesat, sebab ayat quran tunggang terbalik dan beserta jampi memesongkan akidah. Syirik dan khurafat semuanya. menyamar perawat Islam bersama bapa saudaranya. Ingatkan perawat Islam rupanya psikopat GILA ISIM menyamar perempuan di tiktok. Di facebook giat dakyah ilmu tauhid, sufi, laduni, kerohanian kebatinan sesat. Ramai tidak perasan. Ikut dan anggap beliau pakar segalanya. Ahli kumpulannya ramai. Saya pernah dijadikan moderator. Selepas saya tahu dia bomoh ilmu hitam, saya keluar dari group sesatnya tu.
 5. Pada saya, beliau mengaku dirinya Allah dan Dajjal. Mengaku juga guna sihir pukau ke atas saya, sihir dihantar dari dia juga. Sama seperti bomoh gila isim taksubkan leluhur jin, mengaku Raja Iblis, dakyah saya ilmu kerohanian kebatinan sesat. 
 6. Beliau dakyah saya ilmu sihir, ilmu pukau, ayat quran tunggang langgang. Mereka semua sama bomoh ilmu hitam kemaruk harta-karun emas dan taksubkan leluhur jin. Dengan dia ni paling gila. Panas weh ajaran sesat ni. 
 7. Jadi meluat jugalah terjebak kumpulan ajaran sesat sebab hampir mati nyaris hilang nyawa, disihir pukau, dizalimi dan dianiaya. Sebab itu saya anti ajaran sesat dulu kini selamanya. Berdepan, memang kena tumbuk muka semuanya. 
 8. 9/10/2022 diputuskan perguruan sebab saya sekolahkan dia adab. Saya terlepas lagi. Lega! Followernya call dan mesej maklumkan perilaku setannya BOMOH CABUL. Memang layak dimaki bertubi-tubi. Baru saya dapat kesan beliau siapa. Maka semua ilmunya saya tolak 100% sudah saya padam kesemuanya tidak akan saya kongsikan lagi. Hak dan batil tidak Allah benarkan bersatu. Muktamad.
 9. Sebagai penulis biasalah guna nama pena. Berapa ramai yang gunakan nama pena di laman sosial ni, nama pena saya juga yang kalut ghairah benar gang taksub itu TOLONG ghibahkan. Syulit benar ea melupakan. 
 10. Memang ada jenis ahli silat, bomoh individu ramai follower, tunggang agama, iblis bertopengkan manusia, mengaku ahlul bayt, kuat tauhid dan orang sufi tapi perangai kuat memaki, carutkan sana-sini. Hah memanglah gila isim sakit jiwa gila b4b1 🐷 seperti ceramah Ustaz Azhar Idrus menjelaskan maksud gila isim.
 11. Saya bukan perawat, bukan ahli silat dan follower pun tidak ramai. Ramai pun buat apalah kan jika tidak membantu menambakan keimanan?  Tidak pernah mengaku pun ahlul bayt. Tauhid saya belajar semasa sekolah rendah, di pondok dan di Universiti. Mengajar juga. Belum tahap sufi pun. Jadi, jangan salahkan sayalah kalau kena maki balik. Adil dan saksamalahkan 🤭🤭
 12. Selagi saya tidak puas hati selagi tu kena bambu lagi sampai menyerah kalah tidak buat lagi menyesatkan  akidah orang sana sini.
 13. Ada juga yang sudah tahu mereka itu kumpulan ajaran sesat tapi masih menjadi follower tegar dan suka baca kisah mereka katanya. Datang ke laman sosial saya buat baik dengan saya siap say good luck rupanya بودوه jadi spy. Memang tidak cakna ADAB dan AKIDAH. 
 14. Mereka sendiri mengaku mengikuti perkongsian saya. Like sana perkongsian mereka pun dia like. Masih follow saya dan dalam semua group hanya memerhati sahaja. Kononnya tidak berniat apa-apa. Kononnya ambil langkah berhati-hati sahaja. Baca info dari saya dan Coach ajaran sesat untuk menilai sebab padanya masing-masing ada pemahaman masing-masing. Maklumat itu digunakan pula untuk rujuk pada gurunya. Samalah macam spy meragui saya. Follow buat apa jika sekadar mahu mengintip? Jadi tidak perlulah duduk di mana-mana socmed saya. Serupalah jadi pengintip dan mencuri ilmu tanpa izin. Saya dapat merasakan mereka itu spy. Jadi saya nasihatkan pencuri dan pengintip-pengintip rahsia ni jangan follow saya. 
 15. Mereka ini seperti lalang tidak ada pendirian sudah tidak dapat membezakan mana sesat mana Islam. Bila tanya saya, saya beri penjelasan terus senyap tanpa sebarang reaksi. Rupanya blur. Itulah hasilnya jadi pengintip dan mencuri, ikut pula kumpulan pendakyah ajaran sesat. Sama sahajalah dengan mereka. 
 16. Itulah, hendak jadi spy korek rahsialah lagi. Terbongkar rahsia semuanya. Ramai spy macai cybertrooper keyboard warrior بودوه yang kurang akal  rajin mengintip di laman sosial. Sebab itu saya kurang rakan di media sosialRamai percayakan fitnah si gila isim sakit jiwa dan mereka itu juga menghilang selepas laman sosial saya dihack berkali-kali di facebook. Tidak kisah. Semua sudah tidak penting. Keluarga dan akidah saya lebih penting.
 17. Alhamdulillah akhirnya saya dikeluarkan dari kumpulan sesat akhir zaman teori konspirasi pemberontak negara si gila isim coach network marketing sebelum itu buat kumpulan crypto Malaysia kini buka kumpulan survival Malaysia pula. Pada 15/9/2020 dan group kursus si gila isim guru silat seni gayong makrifat sesat pada 13/9/2020 yang pada waktu itu saya belum tahu mereka orang silat dan mereka adalah kumpulan ajaran sesat menyamar perawat Islam. 
 18. Saya difitnah oleh mereka akibat tidak ikut perbuatan sesat mereka, akibat mempertahankan akidah saya dan tidak ikut menjadi seperti mereka pemberontak negara yang saban hari menakutkan pemikiran ahli kumpulan dan awam ikut isu semasa negara. 
 19. Rupanya ramai scammer akidah dan wang, online di facebook melebarkan sayap mereka di Telegram sejak tahun 2017 lagi dan di tiktok atas nama akhir zaman melalui program bisnes guru atau coach motivator pada tahun 2022 ini. Kebanyakannya adalah BOMOH ILMU HITAM MENYAMAR PERAWAT ISLAM. Memang sudah saya maki kesemuanya dan memang akan saya bongkarkan habis-habisan atas kebiadaban mereka antara yang mendakyah saya ajaran sesat dan mendakyah saya agar menjadi pemberontak negara dalam kumpulan akhir zaman atau secara peribadi. 
 20. Alhamdulillah 9/102022 sekali lagi Allah lepaskan diri saya dari bomoh menyamar perawat Islam, guru silat, ahli tauhid dan sufi BOMOH ILMU HITAM psikopat scammer penunggang agama pendakyah ajaran ajaran sesat gila isim dan bapa saudaranya juga gila isim sakit jiwa. 
 21. Saya cam mereka kerana saya telah TERjebak dengan kumpulan-kumpulan ajaran sesat. 13/11/2022 baru saya nampak selama itu saya telah disihir pukau @ hipnosis. 
 22. 24/11/2022 baru saya sedar  sebenarnya telah lama mereka buat ritual jumpa, seru dan panggil j1n. Tiga belas (13) orang telah jadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan yang ditaksubkan leluhur (jin). 
 23. Allah jua selamatkan saya kerana Allah sayangkan saya. Saya kongsikan laporan-laporan polis kepada awam atas persetujuan PDRM. Keterangan pautan entri Blog rujuk laporan polis saya kongsikan di bawah.
 24. FAKTA GILA ISIM DAN SILAT
 1. GILA ISIM taksub keris, taksub kayangan, taksub naga, taksub melayu nusantara, taksub alam ghaib, senjata alam ghaib.
 2. Taksub akhir zaman teori konspirasi melampau adalah munafiq menipu play victim berhalusinasi seumur hidup mereka.
 3. Silat, guru-guru dan jurulatih silatnya menjadi gila isim sakit jiwa apabila beramal, mendakyah dan menyebarkan amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age. Mereka berkhodam jin. Saya antara mangsa dakyah ajaran sesat mereka.
 4. Semuanya tidak berADAB, bila tidak berADAB maka tidaklah dapat menjaga agama dan akidah mereka. Sila rujuk pautan artikel blog dan berkaitan, di bawah perkongsian saya ini.
 5. Berbalik kepada scammer duit, akidah dan pelaburan kesimpulannya, ada wang laburkanlah ke arah kebaikan. Bukan taksubkan kepada gold bar dan crypto. Yang diberi Allah SWT taufik dan hidayah InShaaAllah tidak mudah terpengaruh dengan istilah daftar PERCUMA dari kumpulan pendakyah ajaran sesat psikik scammer penunggang agama ini. 

SCAMMER PENDAKYAH AJARAN SESAT DI KALANGAN MOTIVATOR
 1. Munafiq berprofession motivator atau konsultan ada beberapa orang, seumur hidup mereka, sentiasa sahaja berbohong menipu, mengadu-domba kepada saya perihal konsultan trainer, fasilitator dan coach yang lain. 
 2. Mengajar mengaji pun tidak berguna hidup asyik berbohong (munafiq). Tujuannya tidak lain tidak bukan hanya untuk memecah-belahkan silaturrahmi dan buat provokasi. 
 3. Selalu saya minta bukti biasanya dia akan berdolak-dalih menyatakan dirinya sibuk meeting atau berkursus. 
 4. Baru-baru ini terbongkar, sebenarnya dia Master Trainer Neuro Linguistik Programming (NLP) ajaran sesat Gerakan New Age. Saya sudah agak lama dah. Dia provoke saya sama seperti seorang Motivator Konsultan (Tok Batin) rujuk laporan polis di atas provoke saya akhirnya saya akan bongkar cerita dan nama mereka bersih. Mereka penakut menyatakan hak dan batil di kalangan mereka kerana mereka pun pembawa dan pendakyah ajaran sesat. Hasilnya nama saya menjadi buruk di kalangan motivator konsultan trainer dan coach. 
 5. Display Picture dan perbualan whatsappnya dengan saya, saya jadikan bukti dalam laporan ke Jabatan Agama Islam.
 6. Alhamdulillah solat hajat membongkar siapa musuh siapa lawan. Sebab itu saya tidak percaya Motivator, Konsultan, Trainer, Fasilitator dan Coach pendakyah ajaran amalan sesat ini. Mereka tidak faham adab, blur terus bab akidah dan tidak cakna hal nyawa dan jenayah walau pun telah beli buku Tersesat Kebatilan Gerakan New Age dari saya dan sudah saya maklumkan NLP itu ajaran sesat. Bertanya saya tetapi dialah master trainer NLP sesatlan akidah ramai. 
 7. Munafiq tetaplah munafiq selamanya tidak akan berubah walau mengajar al-Quran, bertudung labuh, bersongkok, berkopiah, bertanjak berbaju silat sekalipun.


KUMPULAN PLAY VICTIM PSIKIK SCAMMER PENUNGGANG AGAMA

Fitnah, Gila isim sakit jiwa, taksubkan alam ghaib, taksub leluhur, kuncu-kuncu dajjal, taksub naga, psikik scammer, penunggang agama, gila isim, akidah, jaga akidah, adab dan akidah, perawat sesat, perawat bomoh, ajaran sesat, ciri-ciri ajaran sesat, scammer, scammer akidah, fakta dan realiti kumpulan ajaran sesat

 1. PDRM minta saya sebarkan perkara ini. Jika ada yang berbunyi protes lagi seperti admin-admin dan individu-individu gila isim telah saya block itu, maksudnya mereka masih tidak faham lagi bab adab, bab akidah dan tidak faham maksud wajib mempertahankan NYAWA dan masih tidak cakna perkara melibatkan JENAYAH. Maksud gila isim pun masih lembap memahamkan walau sudah berulang-kali saya jelaskan siap buat video bagaimana hendak faham maksud yang lain. Bila disuruh membaca, malas. Hendak semua diletak di hadapan kepala lututnya sahaja. Bila saya tanya dia, dia semakin blur malahan menuduh saya. Payah sembang dengan puak psikik scammer penunggang agama gila isim ni. Jadi usah buang masa. Block sahaja.
 2. Kumpulan play victim psikik scammer penunggang agama buat fitnah dan jenayah cyberbully body shaming saya. Mereka fitnah saya sebagai penyebar ajaran sesat dan pelbagai lagi perkara tidak masuk akal Islam. Memang saya ambush terus sekolahkan ADAB pakej maki percuma sampai jadi bijak bersihkan semula nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta sepenuhnya. 
 3. Seorang sahaja saya sempat buat. Page dan individu lain biarlah, saya anggap free marketing si gila isim kerana berterusan sebarkan saya ini penyebar ajaran sesat dan pelbagai lagi tuduhan fitnah tohmahan hasil fitnah pengamal ilmu kerohanian kebatinan sesat, bomoh-bomoh ilmu hitam seperti mereka yang telah fitnah saya bermula tahun 2000 sehingga tahun 2021.
 4. Viralnya saya juga adalah hasil kejahilan bomoh ilmu hitam perawat sesat ahli silat yanh kuat berhalusinasi sakit hati akibat saya tolak ajaran sesat meditasi sesat Gerakan New Agenya, melalui perkongsian di facebook macai mereka, Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) gila isim sakit jiwa kuat berhalusinasi akibat taksubkan leluhur jin, cuba scam duit saya mendakyah amalan perang menipu sanad dan melalui facebook peribadi masing-masing seolah-olahnya saya mengaku perkara-perkara tidak masuk akal ISLAM pada tahun 2021. 
 5. Fitnah besar-besaran oleh kumpulan ajaran sesat ini juga dilakukan oleh si gila isim sakit jiwa perawat sesat BOMOH ILMU HITAM bersama-sama para netizen macai cybertroopers keyboard warrior iblis lain pada tahun 2021. 
 6. Masing-masing sudah semakin gila isim sakit jiwa akibat taksubkan alam ghaib leluhur jin, taksubkan makhluk mitos naga hingga menjadi srmakin gila isim sakit jiwa selepas melakukan perbuatan ghibah, fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, jasad, keluarga keturunan, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir hingga muntah darah pada tahun 2021
 7. Elok sudah jadi manusia kalut mengaku kepada awam keturunan dan pemilik naga. 🤣🤣🤣Sememangnya mereka kuat berhalusinasi, barai adab dan rakai akidah hasil perbuatan munafiq (berbohong) tentang saya, sebar fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, jasad, keluarga keturunan, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir saya hingga muntah darah. Semuanya makhluk GILA ISIM sakit jiwa JAHIL MUROKKAB sudah tidak ada pegangan agama, biadap mempermainkan NYAWA saya dan BIADAB terhadap AKIDAH saya. 
 8. Sebab itu saya tulis nama mereka semuanya terus-terang tanpa selindung lagi. Suami saya benarkan tindakan saya ini. Boleh baca juga 👉 SENARAI PSIKIK SCAMMER PENUNGGANG AGAMA
 9. Mengumpat? Eh, kan Ghibah dan fitnah amat lazat. Saya tulis fakta. Mereka sebar AUTA. Bukti siapa mereka pun saya ada. Jadi, adil dan saksamalahkan. Jika masuk court, sayalah juara. Dulu, kini dan selamanya memang kumpulan psikik scammer penunggang agama pendakyah ajaran sesat gila isim ini tidak akan berpuas-hati dengan saya. Kisah pula saya dengan mereka semua? Akidah, maruah dan Nyawa saya lebih penting dari mereka semua. 
 10. Emosi? Eh, memanglah kita manusia ni beremosi. Tidak, jadi iblislah tidak ada perasaan asyik memporak-perandakan menghasut manusia sahaja kerjanya. Maka jadilah seperti mereka yang ghibah, fitnah dan berbohong tentang saya dari tahun 2000, 2015, 2018, 2020, 2021 dan 2022. Ada saya cantas leher mereka semua? Ikutkan hati memang semua kena cantas. Tapi, saya bukan gila isim sakit jiwa seperti mereka semua sanggup membunuh saya dengan sihir, ritual, fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, jasad, keluarga keturunan, ugut PDRM, JAIS dan MAIS akan angkut saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir hingga saya muntah darah.GILA ISIM SAKIT JIWA TERUK SEMUANYA.

AKTA UNDANG-UNDANG JENAYAH DI MALAYSIA

1) ENAKMEN JENAYAH SYARIAH (SELANGOR) 1995
BAHAGIAN II - KESALAHAN YANG BERHUBUNG DENGAN 'AQIDAH. Seksyen 4. Pemujaan salah.

Tarikh Persetujuan DiRaja : 10 Januari 1996
Tarikh disiarkan dalam Warta : 18 Januari 1996
Tarikh mula berkuatkuasa : 22 November 1996.
No. Rujukan : [Sel P.U. 47/96]

Kita perlu tahu. Pemujaan salah adalah di bawah undang-undang syariah seksyen 4 kategori PEMUJAAN SALAH. Pemujaan salah ialah :

(1) Mana-mana orang yang memuja alam semula jadi atau melakukan apa-apa perbuatan yang menunjukkan pemujaan atau rasa hormat kepada mana-mana orang, binatang, tempat atau benda dengan apa-apa cara yang menyalahi Hukum Syara' adalah melakukan suatu kesalahan dan apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi tiga ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi dua tahun atau kedua-duanya.

(2) Mahkamah boleh memerintahkan supaya apa-apa benda yang digunakan dalam pelakuan atau yang ada kaitan dengan kesalahan yang disebut dalam subseksyen (1) dilucuthakkan dan dimusnahkan, walaupun tiada seorang pun telah disabitkan atas kesalahan itu.

Contoh sangat banyak. Antaranya ahli kumpulan ajaran sesat memuja seseorang itu sebagai pewaris naga emas, fitnah amalan wanita naga emas itu dari aliran waliyullah.


2) "Ugut dan fitnah akidah adalah jenayah. Puan segera buat laporan ya. Jangan risau. Mahkamah kita ada". Maklum Jabatan Agama Islam Selangor kepada saya pada 16/1/2023.

3) Rawatan kaedah melibatkan dosa besar syirik menduakan Allah, contohnya perawat bomoh yang memberhalakan leluhur jin (ritual) /produk, rawatan berbentuk sihir dan militan dikategorikan sebagai jenayah syariah tapi di Terengganu sahaja bukan di seluruh negara. Dengarnya ada undang-undang lain.

Sebahagian ulama yang lain, antaranya mazhab Imam Syafie berpendapat bahawa sihir merupakan satu kesalahan ta’zir memandangkan tiada nas-nas atau dalil yang jelas mengenai amalan sihir serta bentuk hukuman sihir dibincangkan berdasarkan sumber-sumber hukuman di bawah undang-undang Syariah.

Bagaimanapun, Imam Abu Hanifah, Imam Malik dan Imam Ahmad bersepakat menyatakan bahawa hukuman terhadap pengamal sihir adalah pelakunya wajib dihukum bunuh dengan cara dipenggal lehernya menggunakan pedang.
Sekiranya pendapat ini diambil kira, maka hukuman ini mempunyai persamaan dengan hukuman seorang yang murtad di bawah undang-undang Syariah yang mana hukuman bagi seorang yang murtad adalah bunuh berdasarkan hadis riwayat Al-Bukhori yang bermaksud sesiapa yang menukar agamanya maka hendaklah kamu semua membunuhnya.

Jika diteliti mengenai pendapat ini, dapat dilihat bahawa ulama berpendapat amalan sihir merupakan satu amalan syirik yang membawa kepada perbuatan keluar dari agama iaitu murtad.

KEPUTUSAN MUZAKARAH JAWATANKUASA FATWA MAJLIS KEBANGSAAN memutuskan pengamal sihir yang mendatangkan mudarat kepada manusia adalah berdosa besar dan pelaku jenayah, maka wajib dihukum qisas/hudud.

Amalan ini sepatutnya dibendung daripada berterusan menjadi pilihan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Sudah tiba masanya pengamal ilmu hitam didakwa dan dibawa ke muka pengadilan.

SIHIR MENURUT PERUNDANGAN ISLAM

Sesetengah ulama berpandangan bahawa jenayah sihir adalah merupakan jenayah hudud kerana impak dari kesalahan tersebut termasuk di dalam kategori jenayah hudud.

Sebagai contoh sihir yang digunakan untuk tujuan membunuh (termasuklah kes ritual) mencuri atau merompak merupakan kesalahan-kesalahan yang dikategorikan sebagai jenayah hudud.

Maka, ulama sepakat menyatakan bahawa pengamal sihir patut dihukum melalui hukuman qisas iaitu pembalasan semula.

Bidang kuasa Mahkamah terhadap pendakwaan jenayah sihir

Sekiranya merujuk kepada amalan sihir di dalam perundangan Islam, ulama lebih cenderung kepada pendapat bahawa sihir merupakan amalan syirik yang menyimpang dari ajaran agama Islam.

Dari sudut bidangkuasa Mahkamah Syariah di Malaysia, adalah jelas bahawa Mahkamah Syariah mempunyai bidangkuasa untuk membicarakan kesalahan yang dilakukan oleh orang Islam.

Jika dirujuk kepada undang-undang sedia ada sebagai contoh Seksyen 3 Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997, yang memperuntukkan kesalahan bagi pemujaan salah.

Undang-undang mengenai amalan syirik sebenarnya sudah digubal namun masih terdapat kelompangan yang perlu ditambah baik.

Jika amalan sihir digunakan sebagai cara untuk melakukan jenayah seperti rogol bagi memenuhi tuntutan ilmu hitamnya, maka, ia akan disiasat di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

Begitu juga pengamal ilmu hitam yang menggunakan ilmu santau untuk membunuh, kes akan disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Tetapi bagi sesetengah pengamal ilmu hitam menggunakan ilmu pukau dan menjampi orang tengah untuk melakukan jenayah, pelaku boleh menimbulkan pembelaan hilang akal di bawah Seksyen 84 Kanun Keseksaan bagi mengelakkan pensabitan pertuduhan.

Contoh : Kes pembunuhan kontroversi Datuk Mohamad Mazlan, Juraimi Husin yang merupakan pembantu kepada Maznah @ Mona Fandey telah menimbulkan pembelaan hilang akal apabila beliau menyatakan bahawa beliau tidak menyedari perbuatan jenayah tersebut kerana telah dijampi dan hanya kembali normal setelah Affandi menepuk bahunya semasa di balai polis.

Walaupun pengamal ilmu hitam menggunakan orang tengah untuk melakukan sesuatu jenayah, ini tidak bermakna pelaku sebenar terlepas dari pendakwaan amalan sihir kerana mereka boleh didakwa bersama-sama. Modus operandi sihir tidak pernah berhenti. Ia adalah amalan sepanjang zaman yang merosakkan akidah Islam dan berlaku penganiayaan kepada manusia yang terkesan oleh perbuatan sihir.

Mekanisme perundangan perlu menjadi satu jalan pengadilan untuk mengambil berat punca dan kesan sihir sehingga berlaku jenayah-jenayah berat. Sudah tiba masanya undang-undang khusus sihir diwujudkan untuk menghukum sihir sebagai satu jenayah berat di Malaysia.

Keputusan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-33 yang bersidang pada 11 Oktober 1993 berkenaan Amalan Ilmu Hitam/Sihir:

Perbuatan sihir adalah dosa besar dan boleh membawa kepada syirik dan hukum mempelajarinya adalah haram. Pengamal sihir yang mendatangkan mudarat kepada manusia adalah berdosa besar dan pelaku jenayah, maka wajib dihukum qisas/hudud. Pihak berkaitan hendaklah menyediakan peruntukan undang-undang bagi menghukum pengamal-pengamal yang sabit melakukan sihir.

KESIMPULAN :

Jabatan Agama sendiri tidak tegas dalam pelaksanaan hukuman ke atas jenayah sihir. Patutlah sihir semakin berleluasa.


TERJEBAK vs TERJERUMUS.

TERJERUMUS :*
Senghaja masuk ajaran sesat.

TERJEBAK :
Disihir tapi tak tahu diri disihir. Atau lambat tahu disihir.

Kumpulan ajaran sesat New Age dan ESQ 165 telah bergabung dengan pastor Gerakan Missionary Kristian (ahli freemason). Mereka inilah ahli sihir moden, hipnosis (sihir pukau moden) usahawan Malaysia untuk scam duit dan akidah usahawan termasuk patik, @PuteriNurCahaya @ Cikgu ieta, Penulis Lifestyle Blogger berpengalaman Social Media Coach dan Speaker Digital Marketing kini Suri rumah sepenuh masa.

Sihir, zaman Nabi Musa sudah ada. Beliau berhadapan dengan Firaun Nimrod @ Namrud. Nabi Muhammad SAW dan Ulamak (orang-orang alim) pun disihir.


TADABBUR SURAH AL-FALAQ

Antaranya, perawat bomoh ilmu hitam tradisional / moden adalah daripada keluarga ahli sihir dan mereka adalah kuncu-kuncu Dajjal.


BUAT TAFSIRAN SENDIRI

Kesalahan membuat tafsiran sendiri terhadap ayat al-Quran dengan memutarbelitkan tafsir ayat 59 surah an-Nisa.

Siasatan dilakukan oleh Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman susulan laporan asal atau laporan pertama mengenainya yang dibuat di Balai Polis.

KESIMPULAN

Jangan hina Islam dan Al-Quran.

Patik nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta Surirumah berpengalaman Penulis Lifestyle Blogger Social Media Marketing Coach tertarik untuk tahu tentang akta-akta jenayah di Malaysia selepas komplot jenayah dilakukan ke atas patik.[SIHIR DILAKNAT ALLAH]

Tapi sebab gila isim sakit jiwa, mereka sanggup menjadi hamba iblis, dakyah saya ajaran amalan sesat, BUNUH saya melalui sihir, buat ritual jadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur jin, fitnah, caci, maki, hamun mencarutkan (JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING) AKIDAH, minda, jiwa, jasad, niqab, keluarga keturunan, UGUT PDRM, JAIS DAN MAIS AKAN TANGKAP SAYA, UGUT SAMAN, UGUT BUNUH, UGUT SIHIR hingga saya muntah darah.


Sabda Baginda Rasulullah SAW: 
Sesiapa yang mendatangi tukang ramal (dukun) dan bertanya kepadanya tentang sesuatu, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam". [Hadith Riwayat Muslim 5957]. 

Hadith ni masa di sekolah pondok pun Asatizah saya selalu ulang. Jadi, ada akal fikir sendirilah jika masih ikut tukang ramal akhir zaman teori konspirasi gila isim tu bagaimana akidah mereka. Taksub itu dosa besar syirik menduakan Allah. والعياذ بالله من ذالك

Daripada Abu Hurairah RA, bahawa Nabi SAW bersabda :
مَنْ لاَ يَرْحَمُ لاَ يُرْحَمُ

Maksudnya: 
Sesiapa yang tidak mengasihi, maka dia tidak akan dikasihi.” [Riwayat al-Bukhari (5997)]


SIHIR

Pengamal sihir adalah orang-orang yang telah menduakan Allah SWT. 

Sihir terbahagi kepada dua iaitu :
 1. Tradisional 
 2. Moden

Kedua-dua sihir ini tetap dilaknat Allah sesiapa yang beramal dan menyebarkan ilmu-ilmu sihir ini. Kerna ianya adalah kategori syirik. Dosa besar syirik menduakan Allah SWT.AKU DISIHIR BERULANGKALI


Aku pernah disihir berulangkali dari beberapa ekor jantan sangap pendakyah ajaran sesat GILA ISIM SAKIT JIWA perasan dirinya Hang Tuah dan pelbagai lagi gelaran, bomoh ilmu hitam guru-guru latih silat menyamar perawat Islam berpura-pura baik dengan aku bertujuan korek rahsia dan menkhianati aku. 

Mereka sihir aku hingga aku terperangkap ke alam sebelah sana tiga tahun lamanya. Sebab itu aku anti makhluk halus yang aku nampak hasil disihir pengkhianat-pengkhianat iblis bertopengkan manusia mendakyah aku ajaran sesat, sihir, jenayah seksual secara ghaib. Jin tidak boleh dipercayai. Makhluk halus bertopengkan manusia yang melakukan sihir pentaksub leluhur lagilah tidak boleh dipercayai. 

Selepas aku didakyah ajaran sesat kerohanian kebatinan Gerakan New Age, ESQ 165 telah difatwakan memesongkan akidah pada tahun 2010, Gerakan Missionary Kristian dan ilmu karuuhun (leluhur jin), aku tegur sikap mereka, akhirnya apa aku dapat? 

Aku difitnah, mereka melakukan jenayah cyberbully body shaming terhadap roh, minda, jasad, nyawa dan akidah aku. Difitnah itu aku tidak kisah. Mereka sihir pukau hipnosis, guna air jampi, minyak wangi, minyak senyonyong dan peralatan sihir lain lagi akhirnya fitnah aku, perbuatan khianat itu yang aku benci sampai mati aku tetap dendam dan aku tetap sebarkan aniaya, khianat kezaliman kesesatan mereka dakyah dan buat kepada aku. Sebab itu aku sekolahkan adab dengan pakej maki-hamun mereka.


GILA ISIM SAKIT JIWA TAKSUB LELUHUR

Bomoh ilmu hitam tradisional guna air jampi, rawatan militan dan seru jin.


Bomoh ilmu hitam moden guna hipnosis dan sentuh jari tangan aku semasa program Neuromarketing Gerakan New Agenya tahun 2020.


Besarkan zoomkan untuk membaca ya.

Amir bomoh ilmu hitam, selepas rawat slipped disc aku, minta bermalam di situ sahaja katanya hendak bermuzakarah. Alhamdulillah aku tergerak hati minta anak lelaki aku tukang ambil gambar. Masa ni semua menghadap aku dan suami. 


Baca sendirilah ya. Malas nak kupas lagi.


KISAHNYA BEGINI

Aku memang kerap pengsan dan sakit satu badan. Sehinggalah aku kerap sakit pinggang bermula tahun 2004. Akhirnya tahun 2017 aku disahkan kronik slipped disc L4 hingga L5.

Dimulai dengan mereka mendakyah aku ajaran amalan kerohanian kebatinan sesat dan memberontak negara. Mereka itu berkhodam, penjenayah seksual secara ghaib. Aku ada suami takkan bodoh benar membiarkan jasad aku diratah mereka melalui khodam jin mereka? Sebab itu aku maki mereka semua itu yang memang sudah gila isim sakit jiwa sebagai gila babi, setan, jantan sangap, bangsat dan lahanat. Semuanya bertopengkan agama, menunggang agama. 

6/9/2020, di Gunung Ledang, Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam),  Mohd Faizal Romano, Linda kakak Amir Shahmi Md. Ali, Mazlan suami Linda, Syah Rizal Abdul Samat dan Mohd Aidil Ali mereka bertujuh buat ritual jadikan aku perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur. Aku tidak pernah pun tawarkan diri. Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) sihir pukau hipnosis aku. 

Dari tahun 2020 tahun aku disihir, dijadikan perantara, pada tahun 2022 baru aku tahu itu adalah perbuatan ritual seru, puja dan panggil leluhur. Leluhur itu adalah jin dan semua itu melibatkan alam ghaib. Mereka itu pentaksub leluhur. Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) pentaksub leluhur ni, bila jin sudah datang mereka penakut lari dan fitnah aku macam-macam. Itulah modus operandi mereka perangkap aku hingga aku terperangkap di antara dua alam (alam Jin dan alam nyata), hingga aku hampir mati nyaris hilang nyawa nazak berkali-kali, terima khabar dan cerita dari mereka yang mengaku leluhur dengan pelbagai nama lagi membuatkan aku keliru dan merata aku mencari jawaban. 

Melihat rekod perbualan whatsapp dan sikap mereka di facebook aku, mereka sudah lama aim aku rupanya. 

Ada yang menuduh aku terlalu banyak berfikir. Hendak fikir apanya kalau aku ini disihir, dipukau, dihipnopsis oleh mangkuk hayun yang fitnah aku bermula tahun 2000, 2020, 2021 hingga tahun 2022? 

Hujung tahun 2022 baru aku tahu keseluruhan siapa mereka sebenarnya. Awal tahun 2023 ini baru aku sedar selama itu rupanya aku telah disihir bermula dari tahun 2000 lagi oleh bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam biras aku sendiri. Selepas itu, seekor demi seekor bomoh ajaran sesat sihir pukau dan hipnosis aku tanpa aku sedar. 

Baru aku faham apa yang aku nampak hingga aku pengsan itu adalah khodam Amir Shahmi Md. Ali tahun 2020 yang ritualkan aku akhirnya fitnah aku sesat, wahabi, jin, penyebar tauhid 3 serangkai, sakit jiwa, mental problem, bipolar, membawa perkakasan untuk ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang dan tidak mahu dirawat. Walhalnya aku hanya sakit slipped disc. Apa kena mengena soalannya tentang Hang Tuah, Puteri Gunung Ledang, Gadjah Mada, Hayyam Wuruk, kerajaan hindu zaman kuno purbakala lama Majapajit dan jambatan emas? 

Aku hendak jelaskan bagaimana lagi supaya semua pembaca sekali baca sahaja terus faham kenapa aku lantang seru jauhi syirik? Psikik scammer penunggang agama, polis yang maklumkan kepada aku bukan aku sesuka-hati gelar mereka. Gila isim, pemahaman aku sebab mereka itu memang mendakyah aku dan shli kumpulan mereka ajaran amalan memesongkan akidah. Mereka juga mengaku di facebook dan kumpulan mereka macam-macam nama pelik-pelik tidak masuk  akal Mukmin Muslim. 

Kesemua mereka itu gila isim sebab belajar, beramal dan menyebarkan ilmu amalan sesat. Bertambah sakit jiwa bila kehendak kemahuan mereka tidak aku turutkan. Itulah antara sikap gila isim sakit jiwa bertumangkan hidup dalam pengaruh leluhur jin. Pentaksub alam ghaib, kayangan, naga, nusantara, hindu majapahit, hindu Brahma, panji hitam dan rekrut tentera balation ghaib dan Imam Mahdi. Gila isim sakit jiwa kesemuanya.

Senarai nama mereka sebagai pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pada tahun 2019 sudah wujud di facebook tapi 2021 baru aku terjumpa di facebook ni. Semuanya aku terima aduan, mereka scammer. Scammer akidah dan scammer duit, bomoh ilmu hitam ahli sihir pendakyah ajaran amalan sesat menyamar perawat Islam rupanya. Senarai 16 orang itu, seorang sahaja aku tidak pernah kenal. Lain semuanya pernah dakyah aku ajaran amalan sesat, ghibah, fitnah, jenayah cyberbully body shaming cyber attack akidah, minda, jiwa, nyawa aku dan ugut aku.

Maaflah sekejap aku sekejap saya.


GILA ISIM SIBUK KOREK RAHSIA

Gila isim sibuk korek rahsia seolah-olahnya bersimpati memang ramai. Antaranya Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya. Saya beli buku silat sahaja darinya. Asyiklah ushar status Whatsapp saya rupa-rupanya dia pun pendakyah ajaran sesat kurang ajar try test ilmu pada saya waktu bini sedang dalam pantang. Gurulatih silat lahanat ini berpura-pura baik dan simpati pada saya rupanya bertujuan mengorek rahsia mendakyah saya ajaran sesat meditasi Gerakan New Age untuk syok dirinya sendiri. Khodamnya hari-hari mengganggu saya, perogil secara ghaib. Suami aku yang hadap setiap hari setiap kali saya pengsan diganggu khodam iblisnya.

Muhammad Faiq menyertai business coaching saya seperti lembu dicucuk hidung, akur dan taksub sahaja segala suruhan tetapi bukan suruhan saya ya. Suruhan kawannya Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli Jalak Lenteng gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya yang baru sahaja setahun pada tahun 2021 dikenali secara online. Gila isim sibuk korek rahsia seolah-olahnya bersimpati dengan saya ini akhirnya kurang ajar menuduh saya dan ugut saya diamkan perbuatan lahanay tidak bermaruah oleh Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli Jalak Lenteng gurulatih Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya terhadap saya.

Baru-baru ini suami saya pesan, 

Ayang kena tulis diorang tu PEROGOL SECARA GHAIB. Baru orang faham". Sebab itu aku kategorikan mereka sebagai pendakyah ajaran sesat berkhodam iblis jin syaithon. 

Aku juga senaraikan mereka sebagai bomoh ilmu hitam pendakyah ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) psikopat psikik scammer penunggang agama GILA ISIM SAKIT JIWA. Mereka ramai di facebook dan telah menular di tiktok.

Inikan kehendak dan ketentuan Allah SWT? Aku bukan orang hebat mana dan aku bukan tukang telek boleh predict (scan, meramal, menelek) siapa mereka semuanya sebelum tahu mereka itu siapa. Orang bodoh sahaja berdiam diri tidak mempertahankan nyawa dan akidah hingga meninggal dunia". Jawaban kepada yang mempertikai kenapa orang hebat pun boleh terkena sihir.


CARA SAYA

Saya tidak mahir bercerita. Saya hanya mahir menulis. Saban hari dan waktu terluang saya menulis terus menulis. Tahun 2022 saya sedikit bijak, saya mula nukilkan kisah aku melalui video yang mendapat sambutan di beberapa laman sosial. Akhirnya saya jumpa semua bukti-bukti mereka sebenarnya memang telah berkonspirasi berpakat untuk menjatuhkan aku. SCAMMER DUIT, AKIDAH DAN PELABURAN? 

Semasa saya menulis kisah ini saya masih belum faham sepenuhnya lagi dan belum pandai mencari bahan bukti. Pada hari saya berkongsi kisah ini tahun 2022, saya melihat dokumen Almarhum Abah saya, rupanya beliau seorang yang rajin melaburkan wang gajinya ke dalam koperasi dan saham. Antara koperasi dilaburkan, Ko-hilal (susah tuntut wang). dan Koperasi Siswazah Berhad (sudah tutup).
 1. Pada 12/11/2022, bekas admin seorang you tuber terkenal telah maklumkan kepada saya perihal Crypto Malaysia. Sebelum itu pun ada ahli kumpulan si gila isim admin crypto malaysia pernah maklumkan kegiatan itu. Malas saya ambil peduli. Tetapi bila masih lagi kedengaran dia dan lainnya minta ramai pulau saya, biarlah saya kongsikan segala-galanya perkara yang sebenarnya yang sudah lama saya tuliskan secara bersiri di dalam blog saya. 
 2. Kejam gangster mafia mereka lakukan ke atas saya. Lebih dari itu saya boleh lakukan sebenarnya. Namun, cukuplah saya kongsikan melalui media sosial sahaja buat masa ini.
 3. 25/11/2023 bekas admin you tuber ini, whatsapp saya maklumkan you tuber itu pengkhianat agama, bangsa dan negara sanggup dibayar pimpinan penyokong komunis. Demi meraih followers sanggup menjadi pengkhianat. Saya tidak berminat membesarkan perkara ini. Biarlah. Semuanya qadak dan qadar Allah SWT.
 4. Saya kenallah sangat admin crypto Malaysia itusi gila isim Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Mantan Pegawai Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan, pengamal silat selempang merah, bersara di usia muda, scammer (penipu) besar melalui program Networking Brandingneuromarketing (ajaran sesat gerakan New Age) dan banyak lagi program bisnes gurunya. Tahun 2020 dalam group akhir zaman, menjual GANJA cannabis, kuat meramal dan menghasut ahli menjadi pemberontak negara. Hackers ini, ada nombor telefon kita cukup, semua whatsapp kita dia akan hack
 5. Hujung tahun 2021 nampak nama Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Amir Shahmi Md. Ali di dalam group otai. Tahun 2022 ini baru tahu mereka ini kumpulan ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau. Memang banyak bukti mereka ini pembawa ajaran amalan memesongkan akidah. PDRM sudah lama maklumkan kepada saya, jauhi orang sedemikian sebab beliau dan rakan-rakan sekutunya adalah psikik scammer penunggang agama. 
 6. Bukan itu sahaja, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) juga pendakyah ajaran amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age dan ejen Gerakan Missionary Kristian. Mentornya leader besar dalam Gerakan Missionary Kristian, Pengerusi TAMRIN Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA - SCAMMER ONLINE MARKETING, SCAMMER AKIDAH UGUT HENDAK SAMAN SAYA). (Rujuk laporan polis disertakan). 
 7. Tahun 2020, bila saya ingatkan jauhi syirik dan jangan menipu Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) MEROYAN dan menuduh sebarkan fitnah saya ini melawan mufti, sesat, wahabi, penyebar tauhid 3 serangkai, j1n, bipolar, ugut saya akan diangkut PDRM dan Jabatan Agama Islam dan arah ahli group pulau saya. Namun akhirnya itu sahajalah kebijaksanaan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) ada. Gila isim hingga sanggup menjadi ejen Gerakan Missionary Kristian. Runtah sungguh perangai. 
 8. Nama Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) tersenarai dalam senarai yang ada di group otai, nombor 13. Nombor 14 sekutunya, BOMOH ILMU HITAM menyamar doktor perawat Islam si gila isim Amir Shahmi Md. Ali guru silat seni gayong makrifat. Gila isim belaka taksubkan alam ghaib dan j1n. (Rujuk laporan polis disediakan).
 9. Tidak berani Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Amir Shahmi Md. Ali dan Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA) bersemuka dengan saya dan suami saya atas perbuatan kurang ajar mereka fitnah saya. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Amir Shahmi Md. Ali, hal isteri masing-masing pun mengadu kepada saya tanya bagaimana hendak selesaikannya di hadapan suami saya. Sebab itu saya nyatakan mereka ini LEMBIK, pengecut lagi dayus semuanya. Hanya berani menggertak saya di laman soSIAL dan group sesat mereka sahaja. DTA sudah ugut nak saman, padam terus perbualan di personal telegram. Semuanya jantan pemesong akidah yang BACUL! 
 10. Bila mereka berikan sebarang amalan, mereka bagi sakit dalam amalan disebarkan kerana mereka berkhodamkan j1n 1bl1s. 
 11. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Amir Shahmi Md. Ali, Khalid Yahya (Nur Maarif), Izzuddin Al-Jitrawiyy dan individu lain ramai followers serta kumpulan-kumpulan seangkatan mereka telah mengelabui mata ramai guna nama terapi, dimulai dengan nama umat, umat akhir zaman, bersongkok, berpakaian silat, bertanjak, berkeris, hujung nama ada code 769 atau nombor lainnya, sebarkan metafizik penomboran ilmu sesat Gerakan New Age, perguna nama alam, perguna nama Melayu, mereka taksubkan emas, taksubkan leluhur (j1n), program crypto, program motivasi, program preppering masuk hutan, mewujudkan ladang, program memanah dan banyak lagi. 
 12. Ini semuanya adalah ajaran amalan kumpulan ajaran sesat. Saya hanya sebut nama sebahagian admin group akhir zaman teori konspirasi pelampau sahaja
 13. Saya kenal mereka sebab saya pernah terjebak dengan kumpulan-kumpulan ajaran sesat mereka. Begitulah ciri-ciri admin kumpulan ajaran sesat play victim (munafiq) dulu, kini selamanya hanya berpura-pura dan ambil kesempatan di atas kenaifan saya sendiri yang terlalu minat ilmu marketing. Antara punca saya terjebak dengan kumpulan ajaran sesat ini, saya telah disihir pukau dihipnosis dan rasa ingin tahu punca saya sakit kronik slipped disc dan punca Almarhum Abah saya sakit.
 14. Saya 'TER'jebak, didakyah ajaran amalan sesat dan diperangkap menyertai kursus Amir Shahmi Md. Ali bomoh ilmu hitam guru silat seni gayung makrifat sesat untuk dibuat ritual berkomunikasi dengan jin. 
 15. Sebelum difitnah, saya pernah belajar dengan si gila isim Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) berkaitan marketing kerana saya Social Media Coach business marketing. Selepas mengetahui beliau dan sekutunya pendakyah ajaran sesat semua ilmu mereka saya buang terus.
 16. Amir Shahmi Md. Ali sihir PUKAU saya dengan air, ayat jampi, ajaran sesat New Age,  Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) hipnosis dan sentuh tangan saya semasa pendaftaran program Neuromarketing. Mereka telah berpakat menjadikan saya perantara mereka tujuh (7) orang berkomunikasi dengan yang mereka taksubkan sebagai leluhur. Hingga saya terperangkap di antara dua (2) alam (alam jin dan alam nyata) menjadi keliru, terima KHABAR, BETITA, CERITA dan info dari alam jin  selama tiga (3) tahun. Merata saya bertanya soalan. 
 17. Ingat lagi, pada 15/9/2020 itu saya yang sekadar tahu syirik menduakan Allah pada waktu itu hanya menegur antaranya, Dari takutkan freemason, iluminati dan Dajjal lebih baiklah hindarkan diri dari perbuatan syirik, jangan taksub, jauhi syirik dan jangan menipu". Sebab pada masa itu memang ketara mereka dalam group mempropagandakan kes Covid 19, menyatakan orang itu orang ini freemason dan pelbagai lagi bertujuan menakut-nakutkan ahli kumpulan. Hingga ada yang whatsapp saya menyatakan tidak puas hati sikap Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) keluarkan saya dari kumpulan.
 18. Untuk tutup kebatilan dan kesesatan didakyah oleh Amir Shahmi Md. Ali, beliau fitnah akidah saya sesat, jin, bipolar, sakit jiwa dan mental problem pada tahun 2020 bersama sekutunya si gila isim Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), pengamal silat selempang merah, seekor coach networking branding pendakyah ajaran sesat metafizik penomboran, ramalan horoskop dan hackers  
 19. Selepas kedua mereka buat ritual ke atas saya dan saya menjadi keliru merata saya mencari jawaban, saya TERkawan TERJEBAK pula lagi dengan mereka ini, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) (bekas client personal life coaching saya) akhirnya soal-jawab saya dimanipulasikan oleh golongan bathiniyyah beramal amalan sesat sehingga menjadi gila isim hasil taksubkan leluhur jin. Beliau dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) melalui perkongsian di facebook Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) dan facebook peribadi mereka seolah-olahnya sebuah pengakuan dari saya. Fitnah besar-besaran oleh kumpulan ajaran sesat ini termasuklah si gila isim BOMOH ILMU HITAM Juliana Hussein (Lyana Bajana) dan pengadu-domba ليلي حلدين, Wan Amir, Hafize Adnan (silat 7 langkah), Syazrul Fazly (Li) (silat pencak 13) bersama netizen macai cybertroopers keyboard warrior dari kumpulan yang lainnya besar-besaran viral fitnah JENAYAH CYBERBULLY JENAYAH BODY SHAMING ke atas AKIDAH, minda, jiwa, niqab dan keturunan saya pada tahun 2021. 
 20. Play victim munafiq si gila isim tidak pernah berpuas hati. Amir Shahmi Md. Ali fitnah pula pada tahun 2021, saya  bawa perkakasan minta ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang. Fitnah ini pula telah DISEBARKAN oleh Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) acah-acah perawat Islam dalam perkongsian fitnah jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, niqab, keluarga keturunan saya dan ugut bunuh saya BERASAL DARI si GILA ISIM SAKIT JIWA Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), Gurulatih Silat Seni Gayung Fatani Putrajaya yang gila isim zikir sirr mendakyah saya amalan meditasi sesat Gerakan New Age juga telah meroyan fitnah saya sesat, wahabi, syirik, iman daun pisang kering, iblis, bipolar sebab saya tolak dakyah sesat berkhodam iblisnya. Bangsat ini berpakat dengan Hafize Adnan, silat 7 langkah yang gila isim alam mistik dalam group asyik minta gambar ahli dan mencerca silat pesilat lain. 
 21. Perbualan fitnah melalui whatsapp itu adalah perbualan di antara gila isim zikir sirr guna kaedah meditasi Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) Gurulatih Silat Seni Gayung Fatani Putrajaya dengan Zol ahli kumpulan facebook Alam Persilatan Melayu. Admin kumpulan ini jahil murokkab blur bab adab dan akidah biarkan sahaja ahli sebar ajaran sesat).
 22. Gila isim (sakit jiwa)nya mereka, takut saya bocorkan perihal mereka bomoh sihir psikik scammer penunggang agama pendakyah amalan sesat, mereka hasut peserta kursus dan ahli silat yang juga ramai telah TERsesat, gila isim pentaksub leluhur pulau saya. Walhalnya nama mereka masing-masing sudah tersenarai di dalam group di facebook adminnya juga gila isim sejak tahun 2019 lagi. Tahun 2022 barulah saya faham kesemua mereka adalah pendakyah ajaran sesat akhir zaman teori konspirasi pelampau
 23. Bodohnya mereka yang percayakan leluhur jin, hendak berguru dengan jin, mencuri tahu hal ehwal alam ghaib, mencuri tahu emas di mana, menjadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan jin. Bila saya kejutkan, nasihatkan mereka jauhi syirik, mereka fitnah saya.
 24. Mereka ini amat biadap murtadkan ramai melalui aktiviti kumpulan ajaran sesat dan program-program preppers atau kursus dan pelbagai lagi mereka anjurkan tanpa sesiapa pun sedar. Pelbagai aduan saya terima berkaitan mereka semua. Penat saya jadi saya block terus semuanya.
 25. Report polis semua ada. Bukan cakap kosong seperti mereka ugut saya sebenarnya ilmu tin kosong dan cakap kosong, temberang berbohong belaka.


PENGAKUAN GILA ISIM SAKIT JIWA BERMUSUH
Munafiq tetaplah munafiq selama-lamanya.

GILA ISIM SAKIT JIWA. KETUA PENYEBAR AJARAN SESAT. Kelebihan orang ramai followers (tolollwers) gila isim sakit jiwa memang disukai dan digilai ramai. Hilang semuanya bila tidak berADAB sesama makhluk di dunia, alam sebelah sana malahan obseskan leluhur jin dan naga. Bila dinasihatkan supaya bertaubat bongkak. Dinasihatkan Jaga ADAB, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan mencarut, ui meroyan serupa orang kesurupan. Akhirnya menzahirkan gila isim sakit jiwanya kepada awam. Kahkahkah!🤭 

Ini orang kongsikan kepada saya. Selepas dia fitnah pada saya dan Dato' Ibrahim Ghaffar (Pengerusi Pesawad) jin ifrit, Haniz Zerstoren gila isim sakit jiwa ni mengaku seperti yang tertera pada gambar.

Semua ni orang share kepada saya. Itulah juga yang dia maklumkan kepada saya semasa dalam personal life coaching dengan saya, akan berubah dalam 1 malam. Mengaku makhluk campuran jin. Tapi fitnah saya mengaku jin ifrit Dewataraya. Gila isim sakit jiwa Haniz Zerstoren ni beranggapan Dewataraya tu tuhan. Elok dah jadi manusia mengaku jadi jin. Hahaha. 

Celah ketiak mana satu saya sebar ajaran sesat hah?

Nampak tak siapa yang tanya saya Dewataraya?Sudah lama saya videokan, saya ketawakan halusinasi dan kesesatan dia. TAK DILAYAN BAB ALAM GHAIB DIA, DIA FITNAH MEROYANKAN HAL SAYA.

Sebab itu pada 24/8/2021, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim sakit jiwa ni berpakat dengan Lily Heldin curi tahu hal alam sebelah sana, rupanya untuk ghibah, fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, niqab, keluarga keturunan saya. Di dalam coaching, Haniz  berpura-pura tidak kenal mereka yang ditagnya di dalam personal life coaching dengan saya. Di dalam perkongsiannya MENIPU dirinya difitnah ini, dia tag Lyana Bajana (bomoh ilmu hitam), Lily Heldin (pendakyah ilmu sesat taksubkan leluhur jin, Muhd Arifin (bomoh), Muallij Ahmad (bomoh) dan . Dia menunjukkan kebodohannya dengan memaki-hamun, mencarut dan ugut PDRM dan Jabatan Agama Islam akan angkut saya. Tetapi hingga ke saat ini tidak ada seorang pun angkut saya. Sebaliknya dia yang masuk hutan menyorok kerap berhalusinasi jin ifrit Ratu Tinta Saktinya datang sepantas kilat bila diseru lagi barangkali seperti dimaklumkan kepada saya. Hahaha.

Dulu saya belum pandai buat video jadi saya conteng atas gambar-gambar orang hantar screenshot kepada saya sahajalah. Ada nampak saya marah ke? Tapi Atma Sari fitnah saya bukan-bukan. Kelakar. Semuanya penyebar ajaran sesat ilmu karuuhun (leluhur jin). 🤭

Macai tiada kerja sanggup buat apa sahaja apabila tidak faham kisah sebenar, adab, akidah dan nyawa saya dalam bahaya. 

Hahaha. Gila isim sakitnya jiwa belaka semuanya. 🤭


SAYA DIVIRALKAN SEBAGAI PENYEBAR AJARAN SESAT SAMA SEPERTI MASITAH AB JALAR DAN IBU YATI.

Background tu confirm dah gambar iblis. Orang ramai follower inilah yang bangsat Melayu pentaksub gila isim sakit jiwa percayakannya. 🤣🤣

Selepas itu pada 3/9/2021, Muhammad Arifin Rizkin gila isim sakit jiwa pula viralkan saya besar-besaran. Dia sanggup jadi macai seperti saya tulis pada gambar. Bacalah sendiri.
Muhd Arifin gila isim sakit jiwa, macai Haniz Zerstoren dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lemteng) yang telah dipanggil Bukit Aman ni seru Shamsuddin Ali (bomoh), Lyana Bajana (bomoh) dan Muallij Ahmad (bomoh), bekas gurunya dan Lyana Bajana. Buat fitnah sebab mereka sakit hati saya buat laporan polis kegiatan masing-masing, dirinya dan sekutunya Lyana Bajana (Bomoh).


Perkongsian fitnah menyatakan saya penyebar ajaran sesat ni saya ada orang tag saya. Saya serang terus penyebar fitnah ni hinggalah beliau bersihkan nama saya. Saya upahlah RM100. Baiknya hati saya kan. 🤭


PEMBAWA MASALAH ANXIETY 
Haniz Zerstoren gila isim, Lyana Bajana gila isim, Muhd Arifin gila isim, Lily Heldin gila isim, penyebar ajaran sesat, ilmu karuuhun ilmu sesat, ilmu leuhur jin
Gila isim sakit jiwa saya arrowkan jari penabur fitnah saya ini, kuat sebar cerita akhir zaman teori konspirasi menakut-nakutkan ramai pengikut hingga mereka jadi anexity dan hyperdeprestension pentaksub pendakyah leluhur jin dan naga.

Perbualan ini pun orang kongsikan. 26/1/2023 baru saya perasan. Akhirnya dapat juga bukti. Benarlah Lily Heldin gila isim sakit jiwa pengadu domba ni berpakat dengan Haniz Zerstoren gila isim sakit jiwa guna handphonenya sendiri untuk curi tahu perbualan antara Haniz dengan aku dalam personal life coaching Haniz dengan aku. Sakit hati sebab Haniz obseskan hendak mencuri tahu perkara alam ghaib agaknya. Masa ni memang tidak tahu lagi mereka ni bercouple. Tolollwersnya juga bercerita. Itulah sebabnya dia DENGKI agaknya. Semuanya memang saya sudah block


Hahaha. Fuhhh akhirnya, terbongkar juga siapakah gila isim sakit jiwa. Ini pun orang share screenshot kepada saya. 26/1/2023 baru saya tengok. 🤭

Akhirnya saya faham. Mereka berkomplot fitnah saya semata-mata hendak angkut ramai masuk ke dalam group zikir selawat cuci ruh bersihkan dosa, ruqyah ruhani  Juliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh ilmu hitam gila isim sakit jiwa berkehendakkan bantuan batalion ghaib jin. Gila isim sakit jiwa sudah elok-elok jadi manusia semua kalut mengaku anak cucu jin naga. Selepas itu masing-masing temberang ramai kononnya ahlul bayt, keturunan Rasulullah dan kasyaf. 

Hahaha keturunan Rasulullah? Rasulullah pun tidak mengaku keturunan dia jika asyik fitnah saya ada jin lah, iblis dajjal lah, caci-maki, hamun, mencarutkan saya, ugut sihir hingga saya muntah darah, ugut bunuh, ugut PDRM, ugut MAIS dan Jabatan Agama angkut saya. Teruk amat mereka semua ni. Memalukan Rasulullah SAW sahaja sikap gila isim sakit jiwa mental problem mereka ini. Sudah memang moyang saya Raja Banjar dan Arab. Dah kenapa? Apa masalahnya kepada mereka kan? Setiap tahun ada sahaja orang mengadu dan tag hal mereka kepada saya. Rimas tahu tidak, aku rimas. Semua sudah lama saya block. Tahun 2023 saya lega. Aman dunia saya dari  hal mereka ni semua. Giliran saya pula berkongsi pengalaman saya dengan GANG GILA ISIM SAKIT JIWA.

Ada nampak saya marahkah? Gila isim sakit jiwa motivator, konsultan, coach pendakyah ajaran sesat kebatinanan kerohanian Gerakan New Age tidak cakna adab, nyawa dan akidah sahaja yang anggap saya belum move on dan tidak berdamai dengan jiwa. Orang Islam berdamai dengan TAKDIR bukan dengan jiwa. Hendak berhujjah dengan saya tetapi dungu amat bab agama. SOLUSI DAN KESIMPULAN :

 1. Sama-samalah kita jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut kecuali kepada yang biadap terhadap akidah dan keluarga kita. 
 2. Jika diserang wajiblah mempertahankan diri dengan serangan balik. Takkan kamu rela jadi tunggul kayu diamkan bila diserang? Usah biarkan Play victim penjenayah bermaharajalela fitnah hingga ugut bunuh kamu. Itu bodoh namanya.  Report polis jika ada unsur ugut dan mengancam keselamatan.
 3. PDRM sarankan block terus, jauhi dan tinggalkan terus individu dan kumpulan ajaran sesat. Nak marah atau maki secukupnya sebab lepas maki carutkan psikik scammer penunggang agama gila isim pendakyah ajaran sesat tu serius memang meredakan tekanan trauma dari gangguan psikik scammer penunggang agama gila isim pendakyah ajaran sesat yang ada sudah tidak dapat dibendung kerana ramainya pentaksub mengagung-agungkan mereka semua.
 4. Elakkan selfie, tayang dan pamer diri di laman sosial. Saya yang berniqab pun difitnah. Anda yang lebih comel lotey dan bijaksana tidak mustahil boleh ditimpa juga masalah jika tidak beringat dari mula.
 5. Banyakkan beramal. Contoh, bacaan ayat-ayat lazim sebelum tidur untuk elakkan diri dari gangguan makhluk manusia dan j1n. 
 6. Jagalah akidah sendiri. Biarlah kita ini dibenci kerana jaga akidah dan syariat Allah dari gebrek berkalakuan setan menjadi runtah. Mereka yang sudah tersesat bukan urusan kita membetulkan dan memberi kefahaman. Itu urusan Allah SWT memberi taufiq dan hidayah. Jauhkan diri kita dari mereka kerana mereka yang telah tersesat atau pentaksub telah dibutakan mata hati mereka untuk menerima taufiq hidayah iman, islam dan ehsan Allah SWT.
 7. Taksub adalah antara dosa besar syirik menduakan Allah. Moga kita semua dijauhkan dari sikap taksub melampau memesongkan akidah. Aamiin Yaa Robbal' Aalamiin.
 8. Bila sudah dimaklumkan siapa kumpulan ajaran sesat, apa mereka buat tapi masih lagi duduk dalam kumpulan itu, bermaksud bersetuju dengan ajaran amalan sesat. Satu kali, dua kali dan masuk tiga kali saya maklumkan masih duduk lagi dalam tu, itu bermakna tidak faham-faham bab akidah, tidak cakna, tidak mahu jaga akidah dan tidak kisah langsung bab adab dan akidah. Jadi cukuplah. Suami saya sarankan, putuskan terus hubungan dengan orang-orang tidak faham akidah ini. Mereka hanyalah provokator. Putus dunia akhirat tidak ada kaitan langsung dah. Tanggungjawab saya sudah lepas. Taufiq dan hidayah itu milik Allah bukan hak saya.
 9. Saya tidak akan jawab panggilan sesiapa saya tidak kenal dan tidak jawab salam jika mesej saya tidak maklumkan terus apa tujuan menghubungi saya. Ini saranan suami saya. Harap maklum. 
 10. Report polis berkaitan sila rujuk artikel BLOG INI
 11. Kesimpulannya mereka itu PSIKIK DAN SCAMMER PENUNGGANG AGAMA PENDAKYAH AJARAN SESAT GILA ISIM SAKIT JIWA. Kejadian itu semuanya tiga (3) tahun berturut-turut sudah pun berlalu. Alhamdulillah kini aku sudah bisa tersenyum kerna lepas bebas dari cengkaman dakyah hasutan ajaran sesat. Hati-hatilah memilih kawan dan jauhilah mereka yang gila isim beramal amalan kebatinan dan kerohanian sesat, bomoh ilmu hitam gurulatih-gurulatih silat acah-acah Ustaz, perawat Islam sebenarnya penyebar ajaran amalan kerohanian kebatinan SESAT Gerakan New Age, ESQ165, ilmu karuuhun (leluhur jin) dan segelintirnya ejen / pastor Gerakan Missionary Kristian Malaysia.


UPDATED 21/9/2023 : BAHAYA AJARAN SESAT

Syukur Alhamdulillah. Impian Allah makbulkan, dapat bertalaqqi dengan insan hebat, juga keturunan Rasulullah SAW. Tak dijangka niat untuk bertalaqqi, dijemput makan semeja bersama. Dapat patik berkongsi dengan beliau dan tiga orang hebatyang lain lagi tentang bahaya ajaran sesat dari pengalaman patik terjebak dengan ajaran sesat, hingga komplot murtadkan patik, patik disihir, diritual dan difitnah besar-besaran oleh guru-guru bisnes ketua ajaran sesat.

Hidup ini, jalan terus .

TERIMA KASIH HAMBA ALLAH YANG BAIK HATI rajin kongsi penulisan patik. Patik tidak ada group ya. Harap maklum.

Suami bekerja. Patik sentiasa minta pendapat dari suami patik setiap perkongsian di social media. Beliau baca perkongsian patik tapi tak adalah dua puluh enpat jam. Apa-apa hal kami selalu diskusi bersama.

Contoh patik tulis ayat ni,

"Bila kau sudah tahu belum tentu kau faham. Belum tentu kau benar-benar kenal. Sebab itu perlu sentiasa menuntut ilmu hingga kau rasa letih dan lelahnya kau nak dapatkan sesuatu ilmu itu, waktu itu kau akan hargai semua jerih-payahnya dahulu kau berhajatkan ilmu hingga kau difitnah guru-guru kau sendiri yang sebenarnya lebih dungu dari dirimu sanggup dakyah ajaran amalan sesat, sihir, ritual dirimu. Inilah diriku bukan dirimu". Hakikatnya patik nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta, berdarah Raja Arab Banjar. Keturunan Rasulullah SAW dari nasab Hassan dan Hussein. Hadzha min Fadzli Robbi. Alhamdulillah 'ala kulli haal.


Suami patik kata, betullah tu.

Semak balik perbualan dengan emak saudara patik pada 2/6/2023 jelas patik ini siapa. Dua Ustaz patik rujuk, Ustaz kata, memang ada keturunan Raja Arab Banjar datang ke tanah Melayu. Patik memang tak pandai buat video. Jadi patik banyak menulis. Dari penulisan, patik perolehi banyak sumber kewangan walau pun secara sambilan untuk isi masa lapang. Selain membaca yang sekarang ni mengantuk bila membaca, antara hobi patik ialah menulis. Idea 💡 terlampau banyak.

Sebab itu dulu patik buat coaching, seminar dan menerima jemputan berceramah. Niatnya hendak bantu usahawan Malaysia dan mereka yang bermasalah dalam kehidupan. Selepas terjebak, difitnah oleh kumpulan-kumpulan ajaran sesat itu, memang nampak sahaja, terus block.

1/3/2022 suami sarankan hentikan semua seminar, bisnes dan apa sahaja perkara isi masa lapang kecuali menulis dan memvideo, fokus hantar ambil anak-anak sekolah dan beliau ke pejabat sahaja, patik akur. Patik bersyukur atas semua kehendak Allah ke atas patik. Perancangan musuh tersangat licik, perancangan Allah yang Maha hebat lebih baik. Alhamdulillah 'ala kulli haalin wa ni'matin. ♥️

Inilah pengalaman pahit manis dalam berjuang menegakkan kalimah Allah SWT.

Patutlah seorang naqibah semasa di pondok cakap pada patik,

"Adik ni warathatul Ambiyak". Saat menulis ini barulah patik faham apa maksud kakak naqibah itu. Subhanallah.


Almarhumah Bonda patik pernah berpesan,

"Long, hang tu mulut masin. Cakap yang baik-baik, doa yang baik-baik". Bukan mudah untuk tidak memaki pengkhianat dan netizen biadap sudah murtad memaki-hamun marah tak bersebab dengan patik yang sudah ditrain kaedah militan oleh guru-guru patik semuanya penyebar ajaran sesat termasuklah bekas client personal life coaching patik.


Alhamdulillah, semakin mengaji bertalaqqi dengan Tok Guru di madrasah, dibantu oleh Ustaz, semakin terhakis sedikit-demi sedikit rasa hendak memaki mereka itu. Namun demikian, patik hanyalah insan bukan Malaikat, bukan Nabi dan bukan wali, rasa marah tetap ada. Cuma cuba sentiasa kawal. Ya. Patik keturunan DiRaja pahlawan diRaja memang pantang undur sebelum melawan. Terpulanglah hendak gelar apa pun, patik dah tak kisah. Patik hanya menjadi diri patik sendiri tidak hipokrit.

Akidah, nyawa, keluarga keturunan bukan barang mainan.

Walau pun semasa pondok patik berniqab, pernah Almarhum adik patik diejek hitam, patik terus meluru kepada pelajar lelaki itu, patik tampar terus mukanya. Baru senyap. Jadi jangan biadap.Begitulah antara kisahnya.

PENULIS NAMA PENA,
Anti ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat), 1/3/2022 Suri rumah sepenuh masa. Masih lagi Penulis Lifestyle Blogger berpengalaman Social Media Marketing Coach Dan speaker Digital Marketing.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi berkunjung ke blog beta nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta, Suri rumah sepenuh masa, Penulis Lifestyle Blogger, Content Creator berpengalaman Social Media Marketing Coach dan Speaker Digital Marketing. Mantan Guru Jabatan Agama Islam Negeri Selangor (JAIS) meletakkan jawatan untuk fokus perniagaan, mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Meletakkan jawatan sebab kronik slipped disc L4 L5.

Alhamdulillah kronik slipped disc sembuh pada 24/9/2023 tanpa suntikan steroid atau apa pun ubat selepas putuskan terus soal-jawab dengan ustaz rupanya bomoh, mantan guru silat mengaku pernah 23 tahun sesat dan ada saka, mendakyah beta ajaran sesat.

Sila komen untuk beta singgah ke laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan artikel sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ada pendapat atau kisah ingin dikongsikan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com .

Featured Post

GURU LATIH SILAT SENI GAYUNG FATANI PUTRAJAYA GILA ISIM COACHING TERGEMPAR TERAKHIR CLIENT DURHAKA TAKSUB GURU LATIH SILAT SENI GAYUNG FATANI

GURU LATIH SILAT SENI GAYUNG FATANI PUTRAJAYA KURANG AJAR, GILA ISIM, SAKIT JIWA, BERMASALAH MENTAL.   [ FB Post : 6/7/2020 . Kemaskini ke b...